icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zuzu1983
19. apr 2011

@louisiana a to mu na tváričku dávaš zakaždým ked idete von? aj ked je len vo vaničke?

verca84
19. apr 2011

@lavazza tak my máme Nurofen čípky pro děti od 3 měsíců - a stál 46kč, a pak máme panadol Baby..
Díky za tip, mrknu se na to... 🙂

verca84
19. apr 2011

@lavazza jaký krém jsi nakonec koupila? my ještě zatím nemáme, ale už je na čase, sluníčko už začíná docela pálit 🙂

misag23
19. apr 2011

@monik1 Moni, většinou na balkoně hned usne, někdy musím chvilinku povozit sem a tam. Dneska tam spal skoro dvě hoďky, tak jsem umyla další okno a ještě stihla převlíknout peřiny. Kočárek máme jenom jeden, původně jsem chtěla koupit nějaký starý na balkon, ale stejně teď musíme kočár dávat do bytu (na chodbě nám tuhle ukradli boty, tak už se ho tam bojím nechávat 😠 ). My jsme dneska vstávali na jídlo až ve 4.30 (ale včera už ve 2,00).
Jinak jsem už dneska taky vyndala fusak, tak za chvilku vyjedeme jenom s dekou 😉

misag23
19. apr 2011

@lavazza My jsme měli teplotku jen do 38, tak jsem dávala pouze dva dny homeopatický čípky Viburcol, to mi poradila doktorka. Dávají se i jako prevence po očkování. Stojí kolem 120,-. Ale měla jsem doma pro jistotu i paralenový čípky, kdyby byla teplota vyšší.
Jinak jsme včera taky koupili opalovák - Biodermu za 500,-. Nechala jsem si poradit v lékárně, byla tam moc ochotná lékárnice. Tak ho jdeme vyzkoušet a razíme ven.

albao
19. apr 2011

@louisiana No ale je skvele, ze sa vam to uz zlepsuje. My sme o nieco mladsi, tak dufam, ze toto zlepsenie po vas zopakujeme 😀 Ak nie, tak 4.5 idem na poradnu a poviem doktorke, ze to mam dost silne. Inak ten gastrotuss prave skusame od nedele. Zatial mam pocit, ze ucinok asi rovnaky. Ale ucim sa jeden uvaz do baby-satky a prave teraz som ju po kojeni 15 minut nosila (a to si este len zvyka a uz sikulka vydrzala 15 minut) a to ju celkom utisilo. Mala ucho na mojom srdci, tak asi preto. Ale musi ju to chudatko boliet 😒

albao
19. apr 2011

@verca84 My sme kupili zatial Daylong faktor 30. Podla mna na nase podmienky je silnocny faktor uz len reklama, radsej namazem castejsie, lebo tym slintanim sa to aj tak zmaze 😀 Ale nukali mi aj 60 a vyssie faktory. Stal tak okolo 10 eur myslim.

monik1
19. apr 2011

@misag23 Tak já dnes koupila Niveu faktor 50 200 ml za 299 Kč, snad to bude stačit, na sluníčko ho dávat nehodlám, tak snad to do toho kočárku postačí 😉
@albao Já malému na to blinkání dávala ten Gastrotuss baby, blinkal fakt hodně těch prvních šest týdnů, teď už je to OK. Jinak kočárek je opravdu moooc krásný 😉

louisiana
19. apr 2011

@zuzu1983 ano, davam kazdy den ked ideme von. ono niekedy mu zasvieti aj do kociarika, nosim sice plienku prehodenu ale aj tak, istota je istota 😉

louisiana
19. apr 2011

@albao urcite sa vam to co nevidiet zlepsi.super ze mas satku, a mala sa nosi rada? aj Šimiho este stale po papani nosime vo zvislej polohe a teraz je taky zavislak na noseni ze dokonca chce byt aj v manduce-hlavne ze nie je v sam lehatku. stale ho nosime 😅

louisiana
19. apr 2011

opalovaci krem mame z lekarne pediatricky od babe, faktor 50, kedze ja sa so vsetkeho vyhadzujem malemu radsej tiez len odskusane 🙂

haniula
19. apr 2011

@misha8 cca 8-10 lžiček... Včera jsme zkusili brokolici, taktéž od Hami, a spapala napoprvé 8 lžiček. Asi ji chutnala... 😀

elzu
19. apr 2011

Holky, já si musím ulevit 🙂 jsem byla s malou na procházce, poslední dobou kočárek už moc nebere, takže pospí tak max hodinku a pak kouká, jely jsme do parku, malá koukala kolem a protože už byla moc unavená a furt ne a ne usnout, začala plakat. Dělá to tak vždycky, popláče si a po chvíli usne. No. Tak plakala a přiběhla za mnou asi tak stejně stará holka s mimčem v šátku a že prý jestli se může podívat na miminko. Říkám, že klidně, že teď ale pláče, protože nemůže usnout. Načež začala přednáška o tom, jaké zlo jsou kočárky, jak mě miminko teď potřebuje a že ho nesmím takhle nechávat plakat, protože dítě potřebuje tělo na tělo, že ho mám vzít a proč ji nevezmu. Následovalo, jestli očkuju a proč očkuju a ať neočkuju, že to je ještě větší zlo. Ty jo, no, jsem nevěděla, co jí na to říct, byla jsem úplně mimo, lidé se otáčeli a poslouchali, jak mi káže a já jsem fakt nechápala, jestli si dělá srandu nebo... Měla jsem pocit, že jsem nejhorší matka na světě. Johanka samozřejmě do pěti minut usnula a culila se ze spaní. Já jsem ale i tak šla domů úplně otrávená. Už jste taky některá narazila na někoho takového, kdo vás totálně rozhodil? 🙂

haniula
19. apr 2011

Jinak jsem u mamky. Mamka v práci a tatka lítá s malou po venku!! To je relax!!! Dnešní moje neurologie moc nedopadla dobře... Musím na sono krčních tepen, EMG mozku, rentgen krční páteře... Pak se uvidí a asi dostanu rehabky.... To zas bude smlouvání na hlídání.... ☹

haniula
19. apr 2011

@elzu Já jen narazila na otravné důchodce, kterým vadilo, že malou krmím venku s lahvičky... Ale toto???? Bych asi taky nevěděla, co ji na to říct.... Možná až bych se vzpamatovala 😀 ...

elzu
19. apr 2011

@haniula Právě, právě, já jsem stála slepá hluchá němá...a když odešla, no, by se mi huba rozjela! Cestou domů jsem si říkala, že se musím naučit na takové věci reagovat! Jsem sakra jednou maminka, tak už se není čeho bát :D

ellahop
19. apr 2011

no tak den blbec, asi... u neurologicky vsetko ok, teda z neurologickeho hladiska, lenze maly ma zvlastny tvar lebky, ma taku sisatu hlavicku, teda hlavne cielko, a kazdy lekar sa nas na to hned pyta, a tak nam neurologicka navrhla geneticke vysetrenie, vraj pre pripad ze by sme mali druhe dieta. co ma dost zarazilo lebo maly je pekny a sikovny vsetko co nevedel teda to dvihanie hlavicky dobehol. a ona toto. ale tak objednala nas. na 16.5. tak ficime do nitry a melemu budu brat krv na tu genetiku, strasne sa bojim ze co ked tam nieco bude? co potom, budu hladat kto je vinny a tak,, cele to je divne. a potom bolo vysetrenie u nasej dr. tak tej som to hovorila a povedala som jej, ze predsa teraz ide o tomaska ci by nas nemohla radsej poslat na nejake specialne vysetrenie. poslala nas k nejakemu super detskemu chirurgovi so zameranim na detske hlavicky. tak to sa tesim, lebo aspon to bude k veci.. asi... 😒 . a potom sme dostali dve injekcie na ockovanie a isli sme stastni 😖 konecne domov. ale maly ma 7420g. a 66 cm. inak ho vsetci chvalia ze je sikovny, krasne reaguje a tak,
dali sme sa na cestu, tak musime uz dojst do ciela, a ja verim tomu, ze po vsetkych tych vysetreniach si uzijeme pekne leto a budeme sa tesit z toho, ze maly je uplne v poriadku, a ze to bude iba nas sisatec.. 😉

haniula
19. apr 2011

@elzu jistěě!! Verča84 mi taky nevěřila, že malá neusne po krmení v kočáře a pak koukala, jak se Kelišová všude rozhlíží se sklopenou střechou... a nebude spát a nebude!!! 😀 Byli jsme totiž včera na prochajde, jsme obě z OV... ale je to tak vždy, že se zrovna v ten moment, k ničemu nemáš...

haniula
19. apr 2011

@ellahop juj!!!! tak držím palečky, at je vše ok!! někdy ti doktoři přehání... já byla na neurolce sama ze sebou a taky jsem se nestačila divit... myslíme na Vás s Markyšem...

ellahop
19. apr 2011

@haniula aj sme to dnes u lekarky konstatovali, ze ked su deti tak sa uz clovek len cely zivot boji.

ellahop
19. apr 2011

@elzu haha, ,no to bola alternativna maminka,, takych je habakuk, len nech si tie svoje alternativz nechaju na doma. telo na telo. keby videla mojho maleho, tak ten spusti prave vtedy ked chce byt sam,, kazdy nech si vychovava svoje deti a nech sa stara o ne,,, neznasam tie premudrele scitane maminky co zjedli vsetku mudrost sveta a od kedy su mamy tak su najmudrejsie a vsetci sa musia nad ich mudrostou sklanat a pritom trepu chujoviny.. sorry za vyraz

lolelole
19. apr 2011

@elzu přesne tohle znám - mne takhle vydepkovávali sestry když jsme byli s malým v nemocnici - fakt jsem se někdy cítila jak nesveprávna 😖 ..chováte ho příliš, chováte ho málo, takhle vám nebude spát, proc ho kojíte tak dlouho, budete mít rozmazlene díte a pod...no dě bes nekteré ženské 😢 stejne každa máma dělá pro sve detatko to nejlepší co může dle svého uvážení a nepotřebuje k tomu tyhle "babské rady" 😲

sirael
19. apr 2011

@elzu Fuha, tak toto sa mi este nestalo a dufam, ze ani nestane. Normalne som sa tu nastvala ako som to citala na tu kravu a by som ju poslala niekam!!! Co sa ma co starat do teba, ty vies, co je pre tvoje babatko najlepsie a ona nech si robi co uzna za vhodne: Jaaaaaaaaj toto chodia ludia po svete.......:-/
@haniula No tak fasa....☹ Ale tak aspon ti bude lepsie, snad to vsetko pomoze..... Drzim palceky...🙂
@ellahop Neboj, vsetko bude dobre, sama hovoris, ze je sikovnucky a to, ze ma sisatucku hlavicku je mozno len malinkata chybicka krasy. 🙂 Hlavne nad tym teraz do toho vysetrenia nerozmyslaj a potom uvidis, ze je vsetko v najlepsom poriadku...🙂

sjussi
19. apr 2011

tak mame po ockovani,maly je cely den boban uplakany ale snul v pohode ikdyz pres den vubec spat nemohl tak sel uz v 19:00.teplotku sme v podstate nemeli,jen 37,7 tak mu ji jeste v noci pro jistotu zmerim
vidim ze ste tu probiraly opalovaky,ja se radsi ptala dr kdyz mame tu citlivejsi pokozku a rikala ze mi nedoporucuje vubec zadny,ze ze vsema ma spatne zkusenosti.nemam ho vystavovat na slunci a ikdyz ten vzduch opaluje tak je to postupne a neskodi to tak,ale pry nam by asi nesedl zadny a ze k ni prevazne vzdy dojdou maminky ze maji deti koprivku z tech kremu tak ja asi nicim nebudu mazat ale budu se teda straaasne bat aby se nespalil ikdyz ho budu drzet mimo prime slunce

cara.m
19. apr 2011

@sjussi to se chci právě zeptat taky doktorky, protože jsem slyšela, že hodně doktorů říká, že do jednoho roku opalovákama vůbec nemazat. Tak taky nevím, zda koupit nebo ne 😒

cara.m
19. apr 2011

@ellahop jj je to tak, už se prostě o ty naše zlatíčka budeme bát pořád. Ale brouček bude určitě v pořádku! Já když nás poslali vždy někam na vyšetření, měla jsem strach, ale pak jsem byla ráda, že jsme to absolvovali a že vím, že je ok! 😉

cara.m
19. apr 2011

@elzu někteří liti jsou hrozní. Bych jí buď řekla, že jsem se jí na její názor neptala nebo bych ji v určitých věcech oponovala

kostri
19. apr 2011

@haniula pocula som o homeopatickych cipkoch viburcol,co sa davaju ked sa tlacia zubky.ty si o nich nepocula?mam ich doma,ale bojim sa ich zacat davat 😔 to by sa malo rano a vecer kazdy den a zda sa mi to dost vela 😔 hanke som nedavala nic,ta mi ale stale visela na ciciku 😅
@albao no zuzanka sa uz trosku naucila na cumlik pri zaspavani 😔 takze sa tak ukludni,niekedy naozaj staci ju len polozit a niekedy par krat potahat kocikom,no niekedy ako ty pises,ked to presvihnem a je moc unavena,tak placeme odusu spasenu.no vydrzi byt rano hore dve hodiny,ale to ju uz selijako natahujem,uz by spala,ale kym sa pobalime,tak to trva.potom medzi spankami je hore tak hodinu,ked sa snazim ju natiahnut na dlhsie,tak je to bieda so zaspavanim 😖 no a vecer je najlepise ked uz od tej pol piatej,piatej nespi,lebo ide spat o siedmej a to hned zaspi,ked spi do pol siestej,tak jej trva aj pol hodku zaspat.napr vcera bola hore od stvrtej,uz o piatej som ju spat nedala,prehrali sme sa,zabavili a o siedmej vytuhla
nase zaspavanie tiez nie je idealne,dufam,ze ked uz budeme na dome,nauci sa spavat vnutri v postielke.neboj sa,naucia sa to,len im to trochu trva..ja som nasu hanku uspavala do pol roka vyhradne na rukach cez den 😒 a spala pol hodku 😒
@lavazza dala som nurofen 2,5ml,nebola ziadna reakcia
@janula13 no hentake sople teda dokazu dost potrapit!hlavne tie noci byvaju uzasne 😝 dufam,ze ste sa aspon trochu vyspali 😉
@albao aha,citam,ze 1,5hodiny 😨 chcelo sa jej spat a nevedela zaspinkat?a ako si ju uspavala?

cara.m
19. apr 2011

No jinak s uspáváním to teď máme přes den těžké, už nezabírá ani plína, takže chodíme spát do kočárku, takže 4 x za den jsem venku, doma nestihám nic 😒 Myslím, že je to těma zoubkama, už ať jsou venku ☹

sjussi
19. apr 2011

tak sme moc toho nenaspali,maly uz byl vzhuru.napapal se a zase usnul
@cara.m no mne prave rikala ze i je na to maly ale nerikala od kdy nebo taak