icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kostri
19. apr 2011

@louisiana 😀 spi simonko spize 🙂 jake mile 🙂 no sak a naco by pil dlhsie ked tak pekne dlho spinka v noci 😵 to nasa je hore castejsie,ale furt ne tak casto jak byvala hanka 😝 😀
@zuzu1983 tak vy sa kojite presne tak isto ako my 😉 ale nechapem,preco doteraz pila aj tri krat z jedneho a az potom z druheho a ma teraz viac popisanych plienok ako mala predtym? 😕 ha? 😕
@sirael saska ma asi spurt v 3mesiacoch nie? 🙂 ked je tak casto hore v noci..
@verca84 no tiez je to u nas uz bieda s vajickom,tak cakam,jaku autosedacku najdes a hodis sem link 😀 😉 a ze tatino neuci prve slovo TATA 😕 😅

albao
19. apr 2011

@monik1 dakujeme za chvalu kocika 🙂 Ja len dufam, ze nam to blinkanie prejde. Obcas vygrcne mliecko oblukom na zem, co uz vyzera hrozne. Ale nevzdavam sa, vsak ide o moje babatko 😀

@louisiana No my si na satku iba zvykame. Prave dnes som ju po kojeni nosila 15 minut na kolisku, ale tak, aby mala hlavicku co najvyssie. Ako sa nosi Simi? Teda aky uvaz ma najradsej? Hanka v tom este dlho nevydrzi, to su take nase prve pokusy.

@elzu teda to je zazitok! To mna by asi dostala do vyvrtky, ja neznasam ked mi niekto do veci keca a este cudzi? To je sila!

@kostri no ja uspavam len v hamaku alebo v kociku. Trochu si tam poplacka, ale len minutku a potom hojdam dalej a nahadzujem cumel. Ale kocik nemozem odstavit, to by sa zobudila, takze kocikujem, esteze je slniecko. 😀
Jejda, ze by meno Hanka bolo synonymom pre zlych spacov? 😀 😀 😀

@cara.m tak aj u vas sa to pokazilo? Ale zubky snad sup sup vyjdu! No ale pozeram, ze kolkym uz idu zubky. Drobci sa ponahlaju 😀

kostri
19. apr 2011

@elzu tak to dokaze pekne otravit,to ti verim 😠 ako mne sa paci satkovanie,povodne som aj ja chcela malu nosit viac menej v satke,keby mi tam chcela byt 😔 ale urcite by som nerobila prednasku maminke s kocikom! 😠 tak to uz je mi vec! 🤐 dufam,ze si si neprestala preto verit,ze si najlepsia maminka pre svoje babatko 😉
@haniula jaaaj dokelu!no len nech ta to teda uz konecne prestane boliet 😖 🙂
@cara.m jaj aj my sme mali donedavna to obdobie,ze len sa vozit a vozit..nabehala som kilometre,prechadzala som sa 5hodin denne 😖 teraz su zuby skoro oba vonku a spi v stojacom kociku 😀 vydrz mamco,hned to bude,len adamek chce,aby si sa trochu presla 😅 😀 😉

louisiana
19. apr 2011

@kostri no uvidime ako dlho nam tento krasny nocny rezim vydrzi - na sviatky ideme k svokrovcom, tak sa to pravdepodobne pokazi 🙄

louisiana
19. apr 2011

@albao my mame len manducu a nosim ho najradsej napred alebo na boku. rozmyslala som o satke, ale to moj muz povedal ze on si to viazat nebude a v manduce ho nosi aj on. takze tak. ale satka je podla mna najlespie riesenie a urcite sa v nej Hanicke bude pacit 😀

sirael
19. apr 2011

@kostri Hej hej, myslim, ze mame spurtik 🙂 len uz nech to prejde, lebo uz som si odvykla vstavat v noci tak casto a teraz to je na mne cez den riadne vidiet....🙂

misag23
19. apr 2011

@kostri My jsem dávali Viburcol po očkování (měl jen maličko teplotku po dva dny) a doktorka taky říkala, že se dávají i když rostou zoubky.

misag23
19. apr 2011

@monik1 Tak jsem dneska taky zašla do Kauflandu a koupila balík Huggiesek, sice máme doma docela zásobu, ale za tu cenu 🙂
Tady něco pro ty, co nechávají očkovat rotaviry a jsou u VZP: http://www.novinky.cz/zena/deti/230776-ockovani...

albao
19. apr 2011

@louisiana no ja som velmi vahala nad Manducou. Asi ma dost ovpyvnilo, ze som ju uz rychlo chcela kupit a kamarat si kupil satku. Tak sme kupili tu. Ale musime si zvykat. predsa len manduca je sup-sup rychlo 😵

janula13
19. apr 2011

@kostri dakujem, noc sa celkom dala dokoncavylepsujem svoje spanie🙂totiz ja si ho po prvom kojeni v noci cca o 2-3 rano beriem k sebe a uz nevraciam do postielky kedze pritom zaspim a som nemoznaaaa, ale uz kojim 3 dni na sedaka a vratim ho tam a on haja, ked som ho mala v posteli ekedy bol hore potvora a zaspal az po hodke alebo dvoch, alebo som mu stale musela prsnik pchat do pusy lebo len tak napoly spal a ja v podstate tiez, tak uvidme kam povedie tento vylesovakale lepsie sa mi spi ked tam neni, aj ked mi chyba ten maly trupik, ale rano okolo 5 si o uz nechavam u seba...
na ockovani sme este neboli, kedze sopli..ale mm ma dorazil, dr vravela ze za prevenar sa doplaca 12E, na jednej stranke som citala ze min zdravot dalo doplatok 3Eza davku , takze 9 e za 3ockovania prevenarom, tak som myslela ze platim za vsetky atudle, platil takmer 25Eza dve davky zatial...nechcem setritna prckovi len nechapem tie ceny musim si to overit...
ale simo si zacal vyzadovat uspavanie na prsniku, doteraz som supla do postielky a zaspal sam pod kolotocom som sa tesila akomala, lebo dvojky nam teda dali zabrat vtomto a teraz ako je choory tak zacne mrncata plackat, a ja mkkota ho zoberiem, dam na prsnik a trosku cucne a odlozim, aj ked sa preberie, zaspi hned..no som zvedava ci sa to zase vrati...
idem spat...
jaaaj a este palovaky, ja mam biodermu mlieko 50SPF, s mineralnymi filtrami njakechemicke🙂 ale este nnatieram, kedze spi v tieni ocika ale dvojky som trosku dnes uz natrela...a nosime sa mei tai a paci sa mu to🙂

cara.m
20. apr 2011

@kostri já Ti řeknu, že přes den si teď doslova užívám. Teď šel Adík spát, dala jsem ho do postýlky a samozřejmě řev. Jsem si říkala vydržím, musím být silnější 😀 řev nepřestal, vyzkoušela jsem vše no a nakonec jsem ho vyndala, dala k prsu a usnul hned 😒 Jenže tohle chci odbourat a fakt nevím jak. A uspání u prsu na něj platí jen ráno u prvního spaní. Přes zbytek dne řve a řve a musíme do kočáru ☹ Chjo já jen doufám, že až se prořežou ty zuby, že se to zase srovná ☹ Jooo a dneska mi v noci vstával od půl noci co 2 hodiny, takže jsem nechápala, co se děje. Uvidím co tuto noc 😒 Doufám, že se ty zuby nebudou prořezávat dva měsíce ☹

cara.m
20. apr 2011

@janula13 no koukám, že s upsáváním u prsu jsme na tom stejně. Já jen přes den, nevím jak ty, ale jak jsem psala, odpoledne pak nezabere ani to ☹

cara.m
20. apr 2011

@louisiana tak já od té doby co se mi pokus s Manducou nezdařil ještě nošení nezkoušela, takže zkusím znovu. On mi posledně prostě nechtěl roztáhnout nohy kolem mě 😀 😒

cara.m
20. apr 2011

@albao
@louisiana holky nosíte už i venku? Jestli jo, co jim oblíkáte? Myslím si, že v tomto teplém počasí bude stačit jen body s dl. rukávem, bunda, kalhoty, capáčky a čepička ne? Ono je asi celkem v tom nosítku horko, když budeme tělo na tělo ne?

cara.m
20. apr 2011

@sjussi tak jak jste zvládli noc po očkování? My jdeme zase v úterý chjo.

albao
20. apr 2011

@cara.m no ja uz by som chcela vyjst aj von, len asi dam iba prechadzku okolo domu, kedze zatial vydrzi tak 15 minut 😀 😀 😀 Este sme neboli, ale kedze Hanka neznasa teplo, tak to spravim ako pises - bude telo na telo a bude v mikine.

cara.m
20. apr 2011

@albao no já to dneska zase zkusím, zda mi obkročí ty nohy 😀 Chtěla bych ho vzít v úterý v tom k doktorce, ať s náma už nikdo nemusí chodit. Nechci tam totiž nechávat venku kočár 😠 Takže s sebou vždy beru řidiče a jedeme autem - neřídím totiž 😒 Ale doktorku mám max. deset min. chůze od baráku 😀 Takže až mi bude v Manduce, bude to ideální 😀

monik1
20. apr 2011

@cara.m Klári, našemu se v té Manduce vůůůbec nelíbí, nebudu jí kupovat, paní sice říkala, že si děti zvyknou, že bude prostě brečet až si zvykne, na to já nemám sílu ☹ My taky pořád hooodně bojujeme s tím uspání u prsa, nějak je to čím dál horší odbourat, on taky jinak neusne a prso zabere do pěti minut 😔 😔 Já ho nosím po venku ale jenom po zahradě, má oblečené to co v kočárku a ještě ho mám v dece, i když teď je čím dál tepleji, tak už nebude třeba ani deka 😉

Holky, berete antikoncepci? Mi můj gynekolog napsal AZALIA, už to mám doma, ale ještě jsem to nezačala brát..

monik1
20. apr 2011

@janula13 ten můj malý je takový cicek, ten je u prsa furt, takže vidím, že ty kojené děti jsou prostě takové ucucané 😀

monik1
20. apr 2011

@misag23 Máš pravdu, Huggiesky se hodí za takovou cenu 😀 Míšo, co ještě dáváš očkovat krom Prevenaru13 a Rotarixu? (já se přiznám, že se v tom celkem ztrácím - ještě je hexavakcína, tbc..)

cara.m
20. apr 2011

@monik1 já doufám, že Adíkovi se v ní bude líbit, protože jestli bude řvát, tak na to nervy mít taky nebudu 😒 Mi prso zabere jen teď ráno, odpoledne ani to ne a řve a řve a zabere až kočár ☹ A to včera usnul u prsa, chtěla jsem ho odložit řev, pak jsem ho chtěla odložit na přebalení, ještě větší řev ☹ Nevím co to máme za období, ale snad brzy přejde ☹

Mi doktorka antikoncepci taky předepsala, ale nevzala jsem si ji. I když to nevadí, bylo mi to nějak proti srsti, když kojím rvát do Adíka hormony a i jsem si říkala, že už asi brát ani nebudu. Trpívala jsem na šílené migrény v pauzách, když jsem prášky nebrala a když jsem antikoncepci vysadila, najednou je po migrénách. Takže já už ji brát asi nebudu.

albao
20. apr 2011

@cara.m no tak pri najhorsom 10 minut aj odnesies na rukach 😉 To mas dobre, my k doktorke musime v aute. Ale aspon do obchodu by som rada vybehla iba so satkou, to mame za rohom. Velmi by som bola rada, keby si na to zvykla. Na cvicenie chodi jedna babenka, ktora mi hovorila, ze prave vo stvrtom mesiaci sa jej babu t zacalo pacit a zacali satkovat. Tak snad sa to aj Hanke zapaci, mne by sa velmi pacilo mat chvilu volne ruky 😀 😝

zuzu1983
20. apr 2011

@janula13 ahoj. prosím ťa tie nosítka mei tai, si s nimi spokojná? a odkedy ich nosíš v tom nosítku?

cara.m
20. apr 2011

@albao já jsem o šátku taky přemýšlela, ale neuměla bych ho uvázat. Nejsem trpělivá 😒

cara.m
20. apr 2011

Tak Adík spal půl hodiny 😒 Už se vrtí v postýlce, ale zatím dělám, že o tom nevím, když je potichu 😀

monik1
20. apr 2011

@cara.m Ta AZALIA je právě nehormonální a může se brát i při kojení, ale taky se mi nechce znovu brát antiko, bere se to bez pauzy. Mi Domča taky ráno spal jen půl hoďky a to dneska vstával v 5,30 😔 aspoň jsme byli s taťkou než odešel do práce 😀 My teď máme takovou pidi rýmu, neteče mu z nosu, ale cítím, že tam něco je, tak jsem začla stříkat ten PHYSIOMER baby, no to je řev, do šesti týdnů to ani nepostřehl, že jsem mu něco stříkla do nosu a teď mi tu kvůli toho řval 10minut nonstop ☹

cara.m
20. apr 2011

@monik1 je tam myslím jeden hormon ne? Jsem to studovala, ale už nevím

cara.m
20. apr 2011

@monik1 nooooo myslím, že nám dávají najevo, že už jsou to osobnosti 😀

zuzu1983
20. apr 2011

@kostri no ja si myslím, že už ten jeden prsník rýchlejšie vytiahne. neviem. 🙂 a potom chce ešte aj niečo z toho druhého. 🙂

monik1
20. apr 2011

@cara.m v příbalovém letáku píšou: Azalia neovlivňuje tvorbu mléka ani jeho kvalitu, tak snad to tak bude 😔

@kamusek Kamčo, teď mi brácha říkal, že Ludgeřovice hráli ve Štěpánkovicích v neděli fotbal 😀 😀 😀