icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sjussi
20. apr 2011

@cara.m nic moc od půl 1 do 3 sme byli vzhuru pak usnul a v 6 zase vstaval a mel bobisek 38 teplotku

misha8
20. apr 2011

@albao a ten krem majú v lekarni či v drogiške??

misha8
20. apr 2011

@elzu vôbec si z toho nič nerob !!!! 😠 ked už ide o to niektoré deti vyslovene neznašajú šatky ako napr. moja !!!! a vysvetlovať niekomu ked ma dieťa reflux prečo nekrmim napriklad na lavičke ked by sme mohli byť celé ogrcané ma tiež nebaví !!! každé babo je iné a ty si jeho maminka a určite ju poznáš najlepšie 😉

kamusek
20. apr 2011

@monik1 Ahoj....jojo, byli jsme na fotbale. Myslela jsem na vás a koukala, jestli tam náhodou taky nejste 🙂

misha8
20. apr 2011

@ellahop držim ti palčeky nech je všetko ok aj nás v ba nastrašili koli predčasnému uzavretiu fontanely a neurologička že nič sa nedeje ked lebka rastie do 18 rokov aj tak a obvod hlavičky sa jej zväčšuje ....

kamusek
20. apr 2011

@monik1 Moni, já taky beru Azalii. Už druhé plátíčko a zatím všechno v pohodě. Nemá to vliv ani na kojení a asi ani na kvalitu mlíčka, protože malá pije pořád stejně. Přesně jak píšeš je to nehormonální a prý by u toho pokud kojíš neměla být ani menstruace. Říkala mi doktorka, že kdybych přestala kojit, tak mám přijít a že to změníme, protože většinou se pak začíná špinit a není to moc příjemné ☹

misha8
20. apr 2011

@cara.m a mažeš niečim dasienka ???? že je nejaký gelik na ulavu ,,, moja sa normálne kuše do pastičky 😒

sirael
20. apr 2011

@monik1 Ahoj, ja tiez beriem uz vyse mesiaca Azaliu. S lekarom som sa o tom bavila a ze je to ozaj bezpecne a do mliecka nejde z toho nic. Ani nemam pocit, ze by malej inak chutilo mliecko, takze si myslim, ze je vsetko v poriadku. Len sa mi raz stalo, ze som jednu tabletku zabudla uzit a hned som zacala krvacat, tak som ju hned zhltla a zrazu krvacanie prestalo...🙂 A uz si ju zacala brat, ci len rozmyslas ci zacat alebo nie? 🙂

cara.m
20. apr 2011

@misha8 mám ho doma, ale je až od 5. měsíců, takže chci počkat a v út se zeptat doktorky, zda už ho můžu dát

kamusek
20. apr 2011

@monik1 Jo Moni a ještě jsem ti zapomněla písnout, že jsme očkovali kromě Prevenaru ještě Hexu. Každou dostala do jedné nožky 🙂

lavazza
20. apr 2011

@zuzu1983 kupovala se v DM drogerii,Sundance dermo 50+,je vhodný i na obličej a neurodermatitidě,to nevím co je

lavazza
20. apr 2011

@verca84 není zač,ty čípky sou levný

Miky je po očkování ok,včera jen víc spal a má jen trochu bouličky

lavazza
20. apr 2011

@verca84 koupila sem krém v DM drogerii,Sundance dermo 50+,je vhodný i na obličej a píšou že je i při neurodermatitidě,mají tam dost výběr,ještě sem koukala po krému od nivei,kouknu se příště,protože v lékárně mají dost drahý,sice asi dost kvalitní,ale za 500kč krém je pro mě dost

lavazza
20. apr 2011

@misag23 Miky má jen bouličky,jinak žádná teplota,jen včera víc spal,tak sem ráda,moc sem se bála,ale chudinka tak strašně plakal

lavazza
20. apr 2011

@elzu tak to je drsný,mimčo kočárek potřebuje,nejde to být jen klokance nebo šátku,potřebujou si taky srovnat zádíčka,Miky mi taky někdy poplákává než usne,ale to většinou v postýlce,nechápu jak někdo může takhle vnucovat názory a s tím očkováním taky,mě se naštěstí sestřička zeptala jestli chci očkování proti pneumokokům,že to je na mě,ale je to dobrý dát,což sem se divila,že se takhle zeptala.Jinak taky kolikrát nevím co říct a pak když si to člověk zpětně uvědomí,tak by řekl takových věcí.Ale asi bych na ni koukala taky nechápavě.To je ale drsný,co si ty lidí dovolí.Bych ji asi poslala k šípku.

misha8
20. apr 2011

@haniula a davaš jej k tomu vždy aj mlieko toľko koľko ste zvyknutéé???

misha8
20. apr 2011

@cara.m a mate už aj navreté dasienka???

misha8
20. apr 2011

@ajkalc chcem sa spýtať ty mu k tej zeleninke davaš aj normálnu davku mliečka ???? koľko ti spapá asi lyžičiek??? a začali si hned aj s ovocnými???? ja som zistila že mi pije menej za den teraz tak 5 krát tak rozmýšlam že zvýšim množstvo predsa len mliečko stále ešte potrebuje 😕

sjussi
20. apr 2011

@cara.m a ted ma porad zvysenou 37,7 uz aby to preslo

ellahop
20. apr 2011

@misha8 my ju mame uz tiez malu, ale dr povedala ze najdolezitejsie su lebecne svy, to ked sa zrastie tak vlastne sa nema kde mozog zvacsovat. ale aj to sa uz da riesit ale operativne...

cara.m
20. apr 2011

@sjussi brouček, už to klesá, bude už brzy ok! Je to hrůza to očkování ☹
@misha8 jj má a vypadá, že mu snad lezou všechny nebo co 😀 ale je to hrůza brečí a brečí už máme tři kousátka a zkoušíme, kt. bude lepší. Tak jdu ven.

albao
20. apr 2011

@misha8 ja som kupila v lekarni ale obcas to maju aj v drogeriach

janula13
20. apr 2011

@cara.m..ja praveze som uspavala, teda on mi vzdy zaspal na prsniku len prvy mesiac potom uz nechcel a ani na rukach po case tak uz pekne zaspaval sam pod kolotocom, ale tento tt ako je chory, neviem cim to je, dam pod koolotoc a mrnci a nepaci sa mu tak len dam cucnut ,2-3minutky a a ked nespi uplne a pri ukladani do postielky otvori ocka, tak hned zaspi...nic hrozne ale nechcem to tak neskor, teraz ma narok, je maly a chory a nie je to nic o drzku zatial🙂)) a cez den dam do kocika, odstavim na balkon a zaspi si tam sam...ale tiez tieto dni ako kedy, napr teraz som muslea podrndat asi sa mu ani tak nechcelo spat ako som ja chcela aby uz spal🙂)))lebo dnes am z nich dost, a hlava mi tresti a nos plny...ale vacsinou, dam na balkon a nestaram sa dalej🙂napr vcera mi zaspal pri flasi len som dala do spalne do kocika a spal doobeda 2 hodky co teda nebyva, potom na obed spal rekord 4.5hod na balkone a ked som ho vzala von do nosica na ihrisko reku uz mi vydrzi do kupania, ved este len bol hodku hore on ti mi zase zaspal v nosici, a ked som prisla o 18 domov polozila stale spal🙂 tak som o 18.05 zobudila🙂lebo on potvorka uz vydrzi aj 2.5-3 hodky len vcera mal spavy den, na rozdiel od dneska dnes uz mal 2x45min na balkone a nic viac teraz spi, som zvedava kolko🙂

elzu
20. apr 2011

@haniula Prostě každé mimčo je jiné a nedá se paušálně říct, že něco funguje nějak, protože u každého to prostě fuguje jinak 🙂
@ellahop Jo, jo, alternativní maminka 🙂 Měla jsem na jazyku ještě horší výrazy, tak se prosím tě neomlouvej 🙂 mně by ani nevadilo, že mi chce říct svůj názor, ale ten autoritativní styl a opovržlivý pohled, ten mě fakt dostal. Navíc šátek mám doma, malá ho má hrozně ráda, ale nechci, aby v něm byla furt... Moc mě mrzí, že máte takové trable s malým! Určitě to všechno dobře dopadne! Vím, že se mi to lehko říká, ale hlavně se tím moc nestresuj, to, že má někdo nějaký "divný pocit" neznamená, že to bude pravda! Tak se držte!!!
@lolelole V nemocnici to bylo taky maso, raději si na to už nevzpomínám na některé ty ženské 🙂 Když člověk něco opravdu potřeboval, tak odsekly a tvářily se otrávěně a když se je člověk na nic neptal, radily by ažaž 🙂 ne všechny samozřejmě!!! Všechno je o lidech!
@sirael Děkuju moc za soucítění! Já jsem jí normálně ani ujet nemohla, jak se na mě zavěsila :D a beztak z toho ještě teď má dobrý pocit, že poučila další maminku na tomhle světě 🙂
@cara.m 🙂 právě no, jako něco jsem blekotala, ale jak ona byla v ráži a já překvapená, tak jsem se na moc pádných argumentů nezmohla, zato pak 🙂 ne, to je prostě můj vrozený problém, neumím se hádat, ani obhajovat...

janula13
20. apr 2011

@zuzu1893 ja som len teraz zacala nosit v tom, tento tyzden a paci sa mu to, vcera mi aj zaspal a to bol relat vyspaty, a klokanku som nechcela, nie je to ergo🙂mei tai sa mi zda taky kompromis medzi satkou a manducou, je to latka ako satka,cize vzdusnejsie aj na leto ale lahsie sa viaze cize rychlejsie dieta zavesis ako v manduce, cize nieco medzi tym a tiez drzi babo v spravnej polohe...ale da sa od narodenia, na to su uvazy, simo uz drzi gebulku tak klasicky, za par sekund ho tam mam🙂

elzu
20. apr 2011

@albao 🙂 Právě, právě, připadala jsem si jak blb... 🙂 ale co, už jsem to rozdýchala a až příště někoho takového potkám, tak už budu vědět co a jak 🙂
@kostri Ty jsi zlato 🙂 to víš, že nepřestala! 🙂 vždyť malá mi v tom kočárku do pěti minut usnula a byl klid!!! Jinak šátek je fakt super, škoda, že u vás nefunguje, u nás zatím prošel, už jsme dokonce byly hodinu a půl venku a malá celou dobu spala, takže jsem si nastudijním stihla vyřídit vše co jsem potřebovala a ještě jsem s rezervou dojela domů, vyvenčila psa a koupila brambory :D
@cara.m Já jsem to taky řešila to oblíkání a malá když bylo ještě škaredě měla body, svetřík, takové oteplováky, ponožky a kozačky, plus čepku...no a my máme šátek, takže ještě tři vrtstvy šátku 🙂 ale myslím, že jsem to tehdy přehnala, takže teď v teple už měla jen body, punčocháče, ponožky, kozačky a čepku 🙂 měla jsem pocit, že to bude málo, ale přišly jsme dom a byla teploučká a celou dobu spala...ona nesnáší, když je jí vedro, takže my oblíkáme spíše míň než víc 🙂 Jo a co se týče té hormo.antikoncepce, tak to se ti vůbec nedivím, že už ji znovu nechceš začít brát. Já s tím teď mám taky docela problém...díky ní jsem kdysi hrozně přibrala a když jsem ji vysadila, vzpamatovávala jsem se z toho třičtvrtě roku!!! Fuj to bylo! Takže teď zvažuju nějaké tělísko, ale mám z toho trochu strach, chci mít hooodně dětí, tak se bojím, aby mi to v té děloze neudělalo nějakou neplechu...

elzu
20. apr 2011

@misha8 Svatá pravda! 🙂 některým lidem prostě nevysvětlíš nic, mají svou teorii a vlevo vpravo vidí jen černo! 🙂
@lavazza Jo no ,s tím očkováním taky byla drsná...mám pocit, že člověk aby se v dnešní době styděl za to, že svoje děti očkuje...fakt nechápu...ale tak, každý má sůj názor a který byl správný se ukáže až časem 🙂 Naše malá je hrozný cholerik, když se jí něco nelíbí, tak prostě řve jak pavián a před spaním obzvlášť...ale já už podle melodie řevu poznám, že je to z toho, že chce usnout a vím, že když ji chvíli nechám, usne 🙂

albao
20. apr 2011

Dievcata, rozoznate kvoli comu place dieta? Ja sa teda priznam, ze skoro vobec. Skor podla okolnosti viem, ze asi chce prebalit alebo napapat, lebo uz dlho nepapala. Ale vsetko len hadam. Kazdy plac sa mi zda rovnaky. Vlastne Hanka mrnci stale - mrnci lebo je hladna, place pri papani kvoli refluxu, mrnci po papani, lebo ju z refluxu boli brusko, mrnci pod hrazdickou ani neviem preco, mrnci ked je pokakana, mrnci ked chce spat ... su to velmi vzacne chvilky ked nemrnci. A ja som uz s nervami v koncoch. Hlavne ked aj muz aj svokrovci sa na mna divaju ako ze si neviem dat dieta na poriadok. Citim sa neschopna, ale fakt je, ze Hanka je proste narocne dieta. Chvlu usmev a v zapati uz mrnci. Ten reflux riesime uz vsemoznymi pripravkami ale zatial nic nezabralo. 😒 Ale aspon by som chcela vediet kedy preco mrnci, mne sa to zda stale rovnake!

skubanekka
20. apr 2011

@albao no něco už odhadnu, ale je to spíše jak píšeš ty - že si myslím, že by to asi mohlo být toto🙂 - u nás je to většinou únava = neumíme usnout sami:/.. koukám, že ty ale máš to poplakávání snad 24hodin denně 😨 .. kolik je Haničce??

albao
20. apr 2011

@skubanekka Ma 3.5 mesiaca a niektore dni naozaj mrnci cely den a ja som potom s nervami uplne v haji. Ale napriklad vcera bola celkom zlatucka (vzhladom na to, ze mame reflux, inak mrnkala len malo). Uz fakt neviem a podporu mam tak vo svojich rodicoch, ktori su 200km daleko, takze mi vlastne nepomozu, ale aspon si ma vypocuju