Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Zdravím všechny maminky ledňátek (potažmo prosincátek a únorátek). Mám na vás anketní otázku, jak to máte s kojením? Jestli kojíte plně, přikrmujete nebo jste na UM, jak to jde či nejde. My s Ondrou trochu bojujem, přes den nechce moc sát, odtrhává se od prsu a kope nožkama. V noci je jako vyměněný a saje jako pijavice. A prcek tedy moc nepřibírá - za poslední 4 týdny jen 290g....
este vas potom docitam,ale teraz musim tuto fotku dat 😀 😀 😀
@albao no my sme mali nutrion ale davala som ho len dvakrát denne , a gastroenerologička my odporučila Biogaiu tie probiotické kvapky , hlavne kôli tomu , že ako oni grckajú dráždia si pažerák a tieto kvapky chránia stenu pažeráka a žalúdka 😉a pomahaju aj proti zvýšenej kyseline ... a nám fakt pomohli .... čo sa týka polohy po odgrgnutí sme ju nosili a potom šup do kresielka takú pol hodinu už je predsa ťažká ....a to je normálne aj mne grckala niekedy aj hodinu dve po napapaní ....teraz je to už oveľa lepšie ...také malé grcnutia už ani nepočitam ....zásadne prebalujem pred krmením , ked viem že ideme von aj si ju už oblečiem , ked sa napapame tak s nou minimalne hýbem aby bola v klude 😉 no hlavne vydržať ono sa nato zle pozerá ked tak veľa blvkajú 😒 držím palčeky 😉
@kostri napodobne, ale zistila som ze je to lepsie, aj taka nemozna sa zmatozim nakojim na sedaka za 5-10min, v lahu to trvalo aj hodku lebo sa stale vrtel a odtrhal a ja som polospala takto nakojim a odlozim do postielky a mam pokoj, ja som sa budila na to ze ho mam vedla seba aby som mu neublizilaa ln som tak polospala...sice niekedy ked ho odlozim sa preberie ale este cakam a podam dudu a zaspi do 10min...a rano tiez mava skoro ako kedy ale okolo 6 v priemere ale aj skor ked sa ln mixuje🙂
kostri super antikoncepcia usetris, u nas je to absencia🙂))nechce sa mi🙂))a mm zaspava s dvojkami tak mam pokoj🙂)))
@misha8 děkuju za přivítání 🙂 A za rady 🙂 Tak počkám taky do toho 4. měsíce a začnu zkoušet příkrmy 🙂
@cukor ahoooj 🙂 A i když má jen to UM, tak stačí příkrmy až od 6. měsíce?
@misha8 jé, děkuju za radu s výpočtem 🙂 To jsem vůbec netušila, že se to dá tak hezky spočítat. Ještě budu muset Nelinku někde zvážit 🙂 A krásná fotka s opatlanou pusinkou 😀
@haniula jo už i kašičku dáváš 🙂 Musím to nějak promyslet, kdy teda začít 🙂
@albao ja to tiez neviem tak celkom odhadnut,viem,ze ked lezi spokojne a za chvilu zacne byt nepokojna,je hladna,ked sa zobudi a mece sa v kociku a nevie zaspat,tak chce zas papat,ze ked sa rozculuje,tak potrebuje prebalit,ked ju uz nic nebavi,len poplakava,tak je unavena..ale to naozaj nie vzdy odhadnem,clovece,ja mam trojrocnu dceru a ani u tej este poriadne neviem,co chce a to vie hovorit uz od jedneho roka 😀
no tak zuzka spala prave 20minut 🙄 a to bola 2hodiny hore 🙄 a zaspala sama,co som si myslela,ze teda vydrzi spat dlhsie 🙄 a figu borovu 🙄
@misha8
mala je chutna.. a ako pokracujete s vojtovou metodou? my ju nemame prerusovat a pokracovat v nej, uz to vidim az do toho 1 roka, som zvedava ako sa s nim budem trapit, kedze uz pri niektorych cvikoch sa riadne brani. ale hlavne ze to pomaha. aj my sme chceli zacat s prikramami, ale lekarkina sestricka ze az od 5 mesiaca. tak asi tiez tak pockam, 4 mesiace a dva tyzdne a zacnem,
@kostri 😀 😀 tak si ma potesila, ze ani u 3rocnej to niekedy nejde odhadnut 😀 Vsade pisu, ze plac uz je iny u hladu a ny pri pocikani, ... tak som si pripadala nemozna 😀 Ale Zuzka je uz pekna buchticka! To mi priberame oooovela menej, Hanka je taka stihla modelka, ze kazde oblecenie je jej kratke, ale na sirku by sa vopchali aj dve 😀
@misha8 Idem to hned kupit na prechadzke! Strasne dakujem za radu! Kupim hocico co jej trosicku ulavi 😵 Dnes to napriklad zvladame uz celkom obstojne, plakala len chvilku pri papani a to mrncanie po papani sa mi dari nejak oblbnut 😅 Tak si musim zaklopat, nech sa to aspon udrzi takto alebo len lepsie 😝
@brego my plne kojime. Najviac si potaha rano a vecer pred spanim, inak skor pocuckava. A odtrhava sa od prsnika tiez, ale to je u nas skor tym refluxom. Takze ju nenutim vela pit, viem, ze ju to potom boli.
@maova vitaj medzi nami 😉
Zdravim dievcata, dlho som tu nebola, stale je nieco, zase sa budeme stahovat tak zhaname dom a tak. Inac trochu som va s teraz citala a musela som sa sama nad sebou zasmiat, lebo som bola taka hrda na seba, ze som malej zacala davat pred tyzdnom ryzovu kasu a pozeram zienky vy co mate uz 4mesacne babatka ze uz ficite na riadnom jedle. Ja som myslela ze je to este skoro, ze zacnem len na tych kasach a ze od 5 jej zacnem pomaly nieco davat.Ale ked vas tak citam tak hadam uz zacnem aj skor. Co by som mala skusit ako prve jedlo? Mrkvu?
Rebecca je v poho, len teraz posledne dva tyzdne je trochu viac placliva ale to skor len vtedy ked sa nudi, lebo si stale vyzaduje pozornost. Dufam ze sa vsetky mate fajn a zelam vam a babatkam pekne velkonocne sviatky
cavino 😉
u nas mame tiez teraz velmi teplo okolo 21 - 25 a to je tu v anglicku ako u vas mozno 30 😀 takze ja som malu vyletnila do letnych veci a dekou urcite nezakryvam vsak by jej bolo horuco, ale kryt na kocik davam kvoli slnku. Pozerala som nejake fotocky co ste tu dali, vsetky su nadherne 🙂
tak aj ja pridam nasu aktualnu
@haniula Ja obliekam tak isto ako ty, a prikryvam dekou. 🙂
@maova Ahoj, tak vidim, ze vy ste len o kusok starsie ako my...🙂 Ja sa tu tiez ucim od tych skusenejsich, lebo vacsinou su vsetky deticky starsie, takze baby skusaju a ucia sa a ja uz idem podla nich...🙂
@misha8 Bio Gaia mali uspech...🙂 Saska uz krce nema a pekne pravidelne kaka....🙂 Takze velka vdaka za radu....🙂 A Laurinka krasne papka....🙂
@kostri Krasnucka...🙂 Stiska hracku, aby jej ju neukradli? 😀

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Máme holčičku narozenou v lednu 🙂 A plno věcí nevím, tak abych se s vámi mohla radit a tak 🙂