Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
zase máme rýmu,snad to nebude jak minule ☹
@misag23 Filípek je krásňoučký 😵
@sirael Saška je taky krásňoučká 😵
@misag23 My jsme v mamčině fabii jeli tak, že do kufru jsme dali konstrukci a na přední sedadlo vedle řidiče korbu (asi to není bezpečné, ale co se dalo dělat) je to fabie sedan s tím blbým zadkem. Fakt na kočárek je nejlepší combik 😉
@sjussi Zuzi, my se tež krásně přitáhneme do sedu 😵
Dneska u nás prší, to zas bude den, když malý umí nelíp usnout přes den v kočárku ☹ ☹
@maova Tak tak, teraz musime byt stale pri nej - jedine ked chcem nieco spravit, tak ju dam na chvilocku na zem pod hrazdicku - tak tam keby sa aj pregulala, tak sa pregulne len a len na koberec...🙂
@misha8 Dakujeme...🙂
@misag23 Krasnucky drobcek...🙂
@zuzik28 Tak to je super.....🙂 Ja hackovat vobec neviem...☹
@ivkaj Ahoj a vitaj...🙂
@sjussi Saska sa tiez este nepritahuje....
@monik1 My s tym cestovanim autom - tiez vanicka vpredu na sedadle, uz sa raz stalo, ze sa zvalila na muza pocas jazdy, ale tak co s tym? Inam sa neda dat....☹ A ten Physiomer - ty striekas priamo do nosteka? Mne poradila lekarka, ze to mam nastriekat na tie tycinky na usi a tym jej vytriet nosik a je to super, Saska ani nepipne a vzdy jej sopliky rychlo prejdu...🙂
DĚVČATA, CO SE CHCETE SEJÍT!!!! NAPIŠTE MI DO ZPRÁVY, KAM JSTE OCHOTNY A SCHOPNY DOJET A CO SI PŘEDSTAVUJETE, ZDA CHCETE BÝT OBSLOUŽENY NEBO SE OBSLOUŽÍME SAMY , PODLE TOHO SE PODÍVÁM NA CHATU ČI PENZION. POPŘÍPADĚ MI PÍSNĚTE ODKUD JSTE A VAŠE TELEFONNÍ ČÍSLO!! A JESTLI MÁTE NĚJAKÝ DOBRÝ TIP, NAPIŠTE HO TAKY, POUVAŽUJI O TOM. VŠEM PŘEDEM DĚKUJI!!!! DEJTE VĚDĚT, PROSÍM, POKUD MÁTE NA NĚ ČÍSLO, I OSTATNÍM. POTŘEBUJI TO VĚDĚT DO KONCE KVĚTNA!!!! PIŠTE MI, PORSÍM, DO ZPRÁVY!! MY CO BYDLÍME NA OSTRAVSKU I OPAVSKU SE MŮŽEM DOMLUVIT A JET SPOLU, AŤ NEJEDEME SAMI!! POČÍTÁM I S DĚVČATY ZE SLOVENSKA 😉!
Inak ja mam vymenene dieta 😀
Som s avam tu stazovala, ze stale mrnci, ze si nic nespravim, ze place pri papani kvoli refluxu ...
No nie ze by to zmizlo uplne, ale oproti tomu stavu mame doma raj 😀 Dokonca ma obcas Hanka chvilku ked je tichucko a hra sa, to predtym neexistovalo. Aj pri papani neplace, to tak mozno raz do dna iba 😝
Huraaa, sa tesim ako mala! Zda sa ze reflux sa zlepsil a aj ta nervozita Hanickina odchadza s refluxom 😵
@haniula dakujeme 😉
Inak co ste sa bavili o priberani - lekari by mali sledovat take krivky. Ak sa dieta narodilo s mensou vahou, bude samozrejme vazit menej a aj priberanie sa zmensuje. Ja som si zakreslila do grafu vahu Hanicky a ona je presny priemer 😀 Ja ju ani vazit nemusim! Vzdy je na tej strednej ciare v grafe (teda na 50ke). Uz teraz viem, ze na poradni 4.5. bude vazit cca 6400g plus minus hovienko 😀 😀 😀
@misag23 aj ty davas takto sediet maleho?my sme dnes boli v poradni a doktorka nas zjazdila,ze este nesmie sediet.ani na nohach kumne chrbtom.ani chvilocku.ze vraj len lezat moze taketo babo.ale kdeze on by len lezal.....ved by furt reval.ze sediet moze len vtedy,ked cvicime a pritahujes si ho rucickami. a aj to len vtedy,ked sa sam pritahuje.
@kostri jj suhlas...haluz to dokrmovanie, aká norma je tá správna norma? mala by priberať, mohla by priberať..ja keď, tak by som zmenila doktorku...hehe..teraz má byť všetko natural total, takže UM nehrozí.
@misag23 jéééj teda ty máš prekrásne bábatko!
@haniula Haní, vše nejlepší k dnešním narozeninám!!! Hlavně zdravíčko, lásku a s Markétkou kupu radosti a smíchu!!
@lavazza @haniula Tak my jsme koníčky pásli lépe před měsícem než teď 😒 Poslední dobou je to pěkný lenoch, vždycky vydrží jen chviličku a pak se svalí na bok 😉
@monik1 @lavazza My máme rýmu už snad měsíc, ale není to nic hrozného. Odsávám ale každé ráno a před tím mu vždycky stříknu mořskou vodu Stérimar, jde to pak i lépe odsát. Stříkám mu ji při krmení, jinak si to nenechá. A odsávačku máme taky na vysavač, s normální jsme to ani nezkoušeli. Minulý čtvrtek už jsem se raději stavila u doktorky, protože se mi zdá, že se to pořád nelepší (naštěstí ani nehorší). Říkala, že je vše v pořádku, že to prý může mít i nějakou alergii teď na jaře nebo z toho prachu venku.
@haniula Já bych s váma taky ráda jela, ale jsem z Liberce a myslím, že většina z vás je z Moravy, tak bych to asi měla moc daleko a to se mi nebude chtít ☹
@ajkalc Takhle byl jen minutku na fotku, jinak ho samozřejmě úplně neposazuji. Ale na klíně ho mám zádama ke mně, to tak pololeží-polosedí. Je to taková podobná poloha, jako když je v lehátku. On už taky nechce pořád ležet, to ani náhodou.
Chci se vás zeptat, jestli si vaši prckové po 3měsíci cpali ruky do pusinky? Nedáváme dudlík a moc se mi s ním ani začínat nechce. Tak přemýšlím co s tím, jestli ho nechat objevovat svět nebo začít s dudlíkem.
@lavazza nám na rýmu asi nejlíp zabral Nasivin Sensitiv 0,01% na krabičce je psané, že je od novorozenců do 1roku.
@ajkalc držím palčeky ako ste to zvládli ???
@ellahop no zatiaľ davam k tomu aj mliečko plnú davku ale začala som to robiť tak že najprv dam zeleninku zatiaľ tu od Hame kupujeme , najprv som dala také 4 lyžičky teraz spapá pol pohárika otvára pusku ako kapor 😀 takže mame na dva dni a tak za hodinku dam mliečko ako som zvyknutá , kôli tomu refluxu , ked som to dala naraz zdala sa mi moc plná ale ked nechcela zatiaľ zemiak to spapala také 2lyžičky jasné že mliečk som dala hneď držím vam palčeky 😉 kašičky zatiaľ nedavam ja tak postupne 😉
@ivkaj jojo malá cucá prstíčky i celou ruku a už začala strkat do pusinky i různé hračky, do teď to byla jen plína nebo nějaké oblečení co měla vedle sebe na přebalováku:o).. My máme s dudlíkem smůlu - málá je nechce (strčím a hned je plyve a dělá u toho scénu jak kdyby zvracela..:/).. a to máme doma asi 15 dudlíků:o/..
Ahoj! Všechny vás moc zdravíme! Jak jste si užily Velikonoce? My jsme s malou byly u rodičů v Havířově, cestu 400km jsme zvládli jen se dvěma 15ti minutovýma řevama, jinak dobrý 🙂 v Havířově byla malá hrozně mimo, kamarádila se tam jen s mým bráchou, protože ji naučil prdět pusou 🙂 Jinak pořád chtěla být u mě. Asi to je tím, že tady v Praze je jen se mnou a s Kubou, tak není zvyklá na jiné lidi. Jo...a ještě jsem vám chtěla říct, že můj otec si malou ani do ruky nevzal...doufala jsem, že ho miminko obměkčí...ale nestalo se :(
@elzu Ahojík holky naše !! To je fajn že to malá takhle zvládla!!! šikulka je to !! 🙂 S tvým tátou mě to mrzí ☹ A jak malá tam spinkala? Usla dobře?
My byly na Velikonoce na Velikonoce u našich ,a malá se krásně smála a brebendila ,na to že sme samy spolu doma a není zvyklá na lidi tak to vzala super🙂 ale ty večery šílený! Usla až kolem 11h a vzbouzela se po 2hodinách což já na to nejsem zvyklá! A jak sem dojeli včera domů,vykoupali sme jí napapala se a v pl 8 spinkala a vstávala až v 6h ráno 😀 a pak zase usla a spaly sme až do půl 10 😀 Tak asi je hold zvyklá na svojí postýlku 🙂
ahojte maminky, ako ste prezili sviatky? prave citam ze babatka priberaju, papinkaju, smeju sa a prdia pusou 😀 😀 😀 pekne, pekne 😀
my sme sa vratili od svokrovcov, a cesta 300km bola v pohode! maleho sme vo stvrtok vecer normalne okupali, nakrmili, ulozili do postielky a ked zaspinkal tak sme ho prelozili do kocika a sup s nim do auta (mame taku vanicku do auta). prespal celu cestu a zobudil sa az rano o stvrtej 😉 to sa este nestalo! cesta naspat tiez v pohode, zobudil sa doma, nakojil a zasa pekne spinkal. proste parada. budeme cestovat uz len v noci 😎
@skubanekka 😀 tak to sme na tom rovnako! Mame doma cca 20 cumlikov, az sa nam podaril najst ten jediny - gulaty prirodny latex od babynova z DM. A ten vcucla Hanka na prvy sup. Ostatne leteli oblukom prec 😀 Ja Hanku ucim na cumel, lebo ona je taka drazdivejsia a takto sa trosicku ukludni. Ale povodne som cumlik jej nechcela davat

@haniula mě dr řekla že neví co s rukama,taky si říkám abych s ním pak nemusela někde chodit na cvičení