Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ahoj holky, ani netuším, jestli vás dneska stihnu vůbec dočíst. Byla jsem líčit a česat jednu nevěstu na zkoušku, tak se staral o Nelinku tatínek 😵 A já jsem teda nějak unavená, tak se těším do postele 🙂
@haniula Tak uvidím, co vyberete a pak se rozhodnu 😀 To s ekzémem mě mrzí. Přeji, ať to Markétce co nejdříve zmizí.
@monik1 Moni, tak čtu, že už máte očkování za sebou. A jak to Dominiček zvládá, nemáte teplotky? A super váha a míra, je to už kus chlapa 😀
@kamusek Taky chci s malým začít chodit po třetím měsíci na cvičení, tak doufám, že se mu to bude líbit. S plaváním si to ještě rozmyslíme. To možná až bude o něco větší. Je fakt, že se mu ve vodě moc líbí.
@ellahop tak mě po porodu zůstala ještě tak 2kg. Ale kdyby se necpala sladkým, asi bych se jich už zbavila.
@sirael mrňous se naučil usínat bez dudlíku, po kojení většinou rovnou usne a dám ho do postýlky. Než jsem stiíhla pročíst knížku o spaní dětí, tak to klučík.zvládl sám.
@monik1 plavání je super. Zatím plavčíme ve vaně doma, ale i tak je to zážitek a mrňous se u toho občas i pěkně culí. Pěkně si to užijte.
@sirael není na SR nějaká poradna pro odvykání kouření? Třeba by jí tam poradili.
@misag23 Fakt to bylo super! Malé se to moc líbilo. Sice některé dětičky trochu plakali, když se jím některé cviky nelíbily, ale paní cvičitelka byla skvělá. Vždycky ukázala na panence, jak to máme dělat a pak chodila a upravovala různě, aby to dětičky dělali správně. A kdo byl unavený nebo plakal, tak si odpočinul. Mohli jsme malé nakojit, přebalit. Fakt super atmosféra.
Plavat chci začít chodit od půl roku. Jde tam jít jednou to zkusit a pak člověk uvidí, jak to bude malou bavit. Nemusí se platit předem celý kurz, což je super 🙂
@sirael Jojo, mělo by to být hlavně pro zábavu, ale taky pro zlepšení hýbání, později lezení, plazení....taky se můžeš kouknout 🙂 http://www.babyclub.cz/babyclub/sluzby/cviceni-...
Není to klasické cvičení - rehabilitace. Tohle by tomu právě mělo přecházet, aby se malé nenaučilo dělat něco špatně a nemuselo pak právě chodit na rehabilitace víš? Moc to doporučuji. Byli jsme sice jen jednou, ale super!
@kamusek ahojky, teď vše dočítám a koukám, že chodíš s malou cvičit 🙂 Mi malá cvičení téměř vždy propláče, ale jak který cvik a jak se veme do pozice, co se jí líbí, tak je dobře. Zatím chodíme na soukromé cvičko, ne na skupinovku, a pak jdem plavat do vaničky. U toho se uklidní.
Já teda doufám, že se jí ty skupinovky zalíbí, až začnem, jako Dominičce 🙂
@misag23 @kamusek ahojte holky, tak Domišek je zatím bez reakce, takže super, dokonce i noc byla o trochu lepší - vstávali jsme jenom 2x 😅 Venku je sice hnusně, ale brácha mi vzal malého na prochajdu, tak místo toho, abych šla uklízet, tak jsem šla rovnou na net 😀 😀 😝 😔
@sirenita Moni, jsi mě tak navnadila na ty vaničky, že už jsme objednaní 5.května jdem poprvé 😉
@sirenita Budeme držet palečky. Některé dětičky tam taky trochu plakali, ale paní cvičitelka nám hned na začátku řekla, že každé dítě je jiné a když prostě začne plakat, tak máme na chvilku přestat, pochovat je (nebo klidně nakojit nebo přebalit) a pak pokračovat. A hlavně si zapamatovat, co se jim nelíbilo a to by se právě mělo cvičit co nejvíc, aby si na to dítě zvyklo. Některé malé plakali, když jsme cvičili na velkém míči. Říkala, že je to hlavně tím, že nemají ještě zpevněné zádové svalíky, tak jsou hned unavené ☹ Ale že se to postupem zlepší.
Jo holky ještě jak jsme tady řešili, že se dítě otáčí a preferuje jednu stranu. Tak nám ve cvičení paní cvičitelka říkala, že co nejvíce stimulovat na tu druhou stranu (hračky, volat na něj atd.) a kdo cvičí s malým třeba doma, tak na stranu kde se točí udělat cvik jednou a kde se nechtějí točit, tak udělat 2x.
@kamusek To je super, že se Dominičce cvičení moc líbilo. Já se právě bojím toho, aby mi tam malý nebrečel. Ale tak to zkusíme a uvidíme. Zatím si koupím jen jednu lekci a až poté bych si koupila zvýhodněnou permanentku. Už bych tam měla pomalu zavolat, tři měsíce nám budou v sobotu 🙂
@monik1 Moni, tak očkování jste zvládli, to je fajn. Teď už by snad reakce přijít neměla. Já o tom plavání taky uvažuji, ale asi až od půl roka.
Pred chvilou sme sa vratili od lekarov. Od siedmej sme boli u nefrologicky, lebo sa im nieco po porode nepacilo na Saskinych oblickach, ale vsetko je nastastie v poriadku, aj ked v juni ideme este na ultrazvuk obliciek.☹ No a boli sme aj na poradni, Saska ma 61cm a 5740gramov. No a pani doktorke sa velmi nepacilo, ze sa Saska nepritahuje, ked ju tahala za rucicky. Mam ju vraj viac cvicit a hlavne davat na brusko, aj ked vresti, mam ju tak nechat. Hm, lenze Saska vydrzi na brusku past koniky tak 3 minuty a potom sa jej to vooobec nepaci a spusti vreskot...☹ Tak musime trenovat a viac ju pritahovat. To som veru zatial velmi necvicila...☹
No a na ockovanie ideme o dva tyzdne, akurat piatok 13.teho. Davame povinne ockovanie (vraj sa nic neplati) a este tie rotavirusy. Tak sa bojim, ako to zvladneme...☹
@misag23 Vůbec nevadí, kdyby trochu plakal. Vzala bys ho k sobě, odpočinul si a pak byste pokračovali. Plakali tam skoro všichni 🙂 Taky jsem včera byla na zkušební lekci, chtěla jsem vidět, jaké to je! A teď jsem si koupila pernamentku. Zatím na 5lekcí. Pak končí kurz a bude začínat další, tak když tak ještě dokoupím 🙂
@louisiana Ahojky! Taky máme peg perego navetta XXL a chtěla bych se zeptat, jestli když převážite maličké v korbičce, koupili jste si i ty pásy, kterýma se prcek připevní v korbičce? Nebo jenom připevníte korbu? Taky by se nám hodilo někdy v tom malou převést, ale dívala jsem se na ty pásy a stojí 1000,- což se mi už teď nechce dávat, když už malá za chvilku z hluboké kroby vyroste ☹
@sirael kolik vám je? My dneska máme 4 měsíce a měli jsme stejný problém na začátku 3tího měsíce.. Terezka brečela, když jsem ji dala na bříško a nechtěla se přitahovat.. Poslali nás na neurologii - na sono a dneska se jdeme podívat na rehabilitace. Ale asi ve 3 měsísích a 14ti dnech se vše změnilo, Terezka krásně pase koníky, přitahuje se, když ji chytnu za ručičky.. Neboj, každé miminko je prostě jiné.. vím, že my maminky máme pořád strach, ale dneska na tom sonu (dělali Terezce ultrazvuk mozečku) mi paní Dr. říkala, že dneska se všechny dětičky raději posílají všude možně na vyšetření a jede se dle tabulek.. Uvidíš, že to bude OUKEJ!!!
Nelinka se zatím taky nepřitahuje a ani jsem nevěděla, že se to má trénovat. Doktorka zatím nic neříkala, zítra tam jdeme na odběry, tak se jí na to zeptám. Dneska jsem Nelču chytla za ručičky a teda ani náznat přitahování. Ale koníky pase hezky a snaží se zvedat i zadeček 🙂 Tak každé dítě je jiné, myslím, že to doktorky někdy přehání 😉
@skubanekka Gratulujeme Terezce. Je to krásná princezna. Máš pravdu, letí to jak voda. Ani se nenadáme a bude si popisovat první dny ve škole 😀 😀 😀
@kamusek ahojky, tie pasy samozrejme mame, inak by prevazanie v aute nebolo bezpecne 😖 kupili sme to hned, lebo ja som sa bala maleho davat do vajicka, zdal sa mi tam taky "obnazeny" a v korbicke bol pekne zababuseny. mne sibalo, vies, on bol chorucky ked mal 2tyzdne, takze ja som ho prevazala vzdy len v korbicke. vajicko sme teda moc nevyuzili 😅

@ivkaj Nám budou tři měsíce až tuto sobotu, ale už asi 14 dní si cpe do pusinky úplně vše a nejraději samozřejmě ruce. Dudlík dáváme, většinou s ním usíná, ale potom ho vyplivne.