Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@petah82 Jeeejo, krasnucky je...🙂 No ale fakt na to nevyzera....🙂 Mozno ma tazke kosti....😀 😀 😀
@skubanekka Hii, to kvoli tomu ze ju taha do jednej strany Vojtovku? Fuuuha, ved asi len nevie este rovnovahu udrzat, nie? No chudatenka obe....🙂 Ale zas ked sa ti pri tom smeje, tak je to super....🙂 A sono coho jej robili? Lebo aj nam pohrozila vcera doktorka, ze ked sa nezacne pritahovat, tak pojdeme na rehabilitacie, ale mame este mesiac na trening....☹ Tak snad to Saska zvladne...🙂
@ellahop no ti poviem aj ja mam čo robiť tak bucha nožičkou pri tom cviku na brušku že som jej minule normálne našla krvavý nechtík na palčeku 😠 a vy prečo vlastne musite cvičiť???
@maova tak skus cez den každé tri hodiny ako ste zvyknute a večer už ju nebud uvidiš koľko ti vydrží ....ale aj my sme dlho davali 8 krát denne jej proste vyhovovali menšie davky častejšie za den teraz je to tých 6
@petah82 aká váha 😲 ale zasa ste aj vysoký 🙂
@petah82 je nádherný 🙂
my kupeme kazdy den, aj ked spinavy moc neni 😉 ale rucicky mu uz umyvam aj viackrat za den, furt si ich pcha do pusy a chyta rozne veci, ako napr deku, alebo svoje tricko, tak sa mi zda ze ich ma take "zachlpene" 😨
citam ze mate pekne rezimy papania 🙂 my teda ani moc nie, len vecer po kupani okolo pol osmej papa a poom v noci akolo druhej-tretej a potom o piatej. cez den ked je teplo tak mu prso nukam dost casto, ale nie castejsie ako hodinu, prave koli tomu aby to stihol travit. niekedy si cucne, inokedy nie. ked tuho spinka, tak vydrzi aj 4hodky nepapat, inak papa aj kazde 2 😒 no este stale neprekrocil svoj limit sania 3 minuty 😠
@sirael Já jsem docela příjemně překvapená, že je Kristý tak "malá" Ondra měl ve 3 měsících 7 kilo, takže jsem počítala, že i Týnka bude mít víc. Ale zase nemusím tahat takovou tíhu.
Otáčí se krásně ze zádiček na bříško (teď už tak dva dny i s plínkou, předtím jen nahatá) a když se jí chce tak zvládne i zpátky z bříška na zádička.
@haniula Já teda nevím jak jste se domlouvaly. Vy to budete mít asi na více dní, že? To já bych nejela, ale pokud to půjde tak bych se za váma přijela podívat. To bych určitě nějak udělala.
@petah82 Krásný chlapeček... 🙂
S tou rehabilitací, a potažmo Vojtovkou, je to takové na nic. Já vím, že pokud se jim člověk dostane do ruky tak hned tak ho nepustí. Protože mi říkala přímo rehabilitační sestra, že 99,9 % miminek nemá ideální držení. Prostě vždycky něco najdou. Takže koho tam dětská pošle, byť jen s banálním problémem, tak ten musí většinou cvičit.
@sirael Taky jsem ho jen kojila, takže vůbec netuším jak to, že tak přibíral 😀 Když se říká, že kojené děti tak nepřibívají...u nás to teda neplatilo.
Já ti vůbec nevím jak to udělala. Nejřív dá na bok nohy, trošku zabere břišními svaly, zvedne hlavu a je to. Takže jak se malé podaří pořádně zvednout hlavu tak to taky půjde, neboj 😉 🙂
ten náš brouček se naučil dělat nové zvuky a vejskat a má z toho hroznou radost,hlavně když má diváky,ale aby pásl koníky to ne
@sirael no já myslím, že je to přesně jak píše @zuzik28 s těmi rehabilitacemi... Posílají tam skoro každého - dneska se pokouším s malou o první cvik a děsně se tomu řechtá a ještě na mně žvatlá:/ (doufám, že to dělám dobře). Teď jsem ji dla pást koníky a rehabilitační sestra mi ukazovala, že ji musím dávat víc loktíky dopředu, aby tíha hlavičky se přenesla trochu na těličko a neměla ji tak těžkou.. tak jsem to udělala a super - moc se ji to líbilo.. asi po 3 minutách se rozhoupala a šup a otočila se na zádíčka... no prostě cvičení je asi u nás švanda..🙂
@lavazza neboj koníčci přijdou 😎. To chce trpělivost...
Ahojky 🙂
Po dlouhé době se zase hlásím, čtu vás pravidelně, ale už nestíhám psát.
Dneska jsme byli na druhém očkování, ve 3 měsících máme 6.130 g, 63 cm, plně kojená. Doktorce se nezdálo, že se ještě nepřetáčí a že se fláká, když je na bříšku. Tak jí mám pomáhat, že jí dám prst ona se ho chytne a pak jí pomoct přetočit. Ale já si myslím, že na to má ještě čas.
A koukala jsem, že jste tu řešily, že si strkají dětičky ručičky do pusinky. Tak to mi dneska řekla doktorka, že je úplně normální, že jí mám nechat, že tím tak prozkoumávají různé věci, že si tím vyvíjí smysly. Akorát si nesmí cumlat palec. 😅 A dudlíka taky nechce žádného. 😉
@skubanekka Jeeej, tak super, ze sa ti smeje ked cvicite...🙂 Lepsie, ako keby pri tom vrestala...🙂 A ked ju mas davat tak, ze viac dat laktiky dopredu, tak ona sa drzi na com? Na laktoch alebo na dlaniach? Lebo Saska sa stale len na pasticky opiera a na laktiky vobec...☹ No ale sikovnica sikovna to je, ked sa este aj pretocila...🙂 Supeeer...🙂 No ved uvidime s tymi rehabilitaciami ako dopadneme, mozno sa Saska umudri a nakoniec tam vobec nepojdeme...🙂 A ty malicku pritahujes za rucicky, ci nie? (lebo uz neviem kto ano a kto nie, mam v tom uz gulas...🙂 )
@knedluska Super miery..🙂 A lekarke sa nezdalo ze sa nepretaca? Ved na to ma este kopec casu podla mna....co chce od nej aby uz chodila? 🙂
@knedluska Ahojky, tak máte podobnou váhu jako my, my máme 6200 g a 61 cm 😉 taky jenom plně kojen 😉 A jak se vám daří s kojením?? My furt kojíme co dvě hodiny, dneska i co hodinu 😒 A večer pořád tak napolo usínáme jenom u prsa. Jak často se ti budí Adélka v noci? My se furt budíme celkem dost, dneska 3x. 😒 A dudlík pořád taky nechceme žádný 😠
dnes som v parku stretla kamosku zo zs. pani, je na materskej uz 14 mesiacov, a vyzera fantasticky, krasne oblecena upravena... a tak som sa pozrela na svoj outfit. skor teda aut fit... a zamyslela som sa,,,, ze aj muz mi hovoril ze som sa uz 5 rokov, ale to prikrasloval nenamalovala... ona v namornickom style, lahky make up a ja.. tricko so sovou, bez make upu a myslim ze vlasy som si rano len prehrabla a dala do gumicky... 😅
tak dnes sme boli u neurologičky kvoli tým pôrodným poraneniam na hlávke ale p. dr povedala že malá je veľmi šikovná a že netreba ani rehabky, ale že doporučuje plávanie...tak sa teším, nmusíme ani na kontrolu 😉 😉 😉 😀 😀 😅 😅
a niekedy takto pred rokom sa sa dozvedela ze cakam babatko. a teraz uz mam doma 4 mesacneho zajka..

@misha8 mne velmi odmieta mliecko.naposledy papal vecer o 22.00.spapal 120 ml.teraz je 9:10 a este nepapal.a to uz siel druhy raz buvat.aj ked nam doktorka hovorila,ze aby sme nedavali tie kašicky,lebo ze sa od nich velmi pribera,ale ja mu ich davam,lebo obsahuju mliecko,tak aspon takto.....vcera som kupiladolne kuracie stehno a to mu akurat varim.dam tam aj mrkvu a petrzlen.potom mu to nejak poroztlacam aj s tym maskom a dam mu na obed.zobudi sa teraz o nejakych 10 min,tak skusim donho mliecko natlacit 😖 😖 . ja idem karfiol skusit zajtra....a nenafukovalo vas z neho?a ochucujes ako?nejakymi bylinkami?ja idem natrhat do sklenika listovu domacu vegetu a petrzlenovu vnat a to mu dam do vyvaru.