icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sirael
28. apr 2011

@maova Sak jasne, ked vam to obom vyhovuje, tak je vsetko v poriadku...🙂 My mame rezim akurat vecer...🙂 Cez den spinka a papa zatial ako sa jej zachce...🙂
@haniula A to sa ako da prosim ta naucit, spinkat celu noc? To by sme potrebovali konecne...🙂
@cara.m Tak velmi drzim palce, nech je uz v poriadku drobcek malinky...☹

maova
28. apr 2011

@haniula tak to jste šikovný 🙂

@cara.m no teda, tak to ho chudáčka muselo pěkně potrápit ☹ Jsem ráda, že už se to zlepšuje 🙂

A holky poradíte mi, jaké očkování se u dětí dělá. Když pominu ta povinná? Třeba ty rotaviry, to je povinné, nebo něco navíc? Zatím jsem v těhlech věcech bezradná a nevím o co si kdy říct. I když, dokud asi nemá ta povinná očkování ve třech měsících, tak nevím, jestli by udělali už i jiná očkování.

cara.m
28. apr 2011

@maova nepovinná která se očkují už brzy jsou ty rotaviry - od 6 týdnů a pneumokokové vakcíny - Synflorix nebo Rotarix.
Potrápilo ho to hodně ☹ Jsem fakt zvědavá, co to bylo za potvoru hnusnou 😠

cara.m
28. apr 2011

@sirael děkuji, snad už to bude jen a jen lepší, přece jen už to bude týden za chvíli.

ivkaj
28. apr 2011

@maova já jsem dala malému kromě povinné hexy, dobrovolně i rotaviry (je to sice pálka cca 4tis, ale sama jsem s něčím takovým skončila na rizikáči, tak to nechci riskovat) a prevenar 13. O ničem dalším nevím.

@cara.m dva týdny čekat na výsledky z kultivace? to mi přijde neskutečně dlouho. Mě říkali výsledky do tří dnů.

cara.m
28. apr 2011

@ivkaj no mi říkali včera týden, ale pak mají zase týden dovolenou, takže se je dozvím až za dva týdny 😠

ivkaj
28. apr 2011

@cara.m a nemůžou ty výsledky poslat k Dr. která bude zastupovat? U miminek mi to přijde docela dlouho 😨

cara.m
28. apr 2011

@ivkaj no mi to taky přišlo dlouho, řekli mi, že kdyby na těch bakteriích bylo něco špatně, volali by z laborky přímo mi. No a viry až doktorka. Říkala mi a říkali to i na pohotovosti, že by jiná léčba než je nebyla ať to je cokoliv. Naštěstí jsme neměli horečku, takže jsme to zvládli doma ťuk ťuk. Kojila jsem ho častěji a snažila se do něj vpravit Kulíška, i když toho jsem do něj moc nedostala. Kupodivu Smectu papá hezky, má nějaké divné chutě 😀

sirael
28. apr 2011

@maova My ideme o dva tyzdne na povinne ockovanie, to je proti pneumokokom a zasrkrtu a neviem comu mi to este hovorila MUDr. a dala som si predpisat aj vakcinu proti rotavirusom a mam to priniest a da nam hned aj toto. Proti tym rotavirusom - dost som o tom precitala a myslim, ze aj ked je to hrozne vysoka palka (dve davky sa davaju), sa to fakt oplati dat. A MUDr. mi povedala, ze je najlepsie to dat takto naraz s povinnym ockovanim. Ine uz nedavame...

maova
28. apr 2011

@cara.m @ivkaj @sirael moc děkuju holky za odpovědi 🙂 Jdu si to hned napsat a příště se na to doktorky zeptám 🙂 Jdeme tam teda až na konci května, není to pozdě na tahle různá očkování? To povinné ve třech měsících ale taky ještě mít nebude.

annmarie
28. apr 2011

ahojte maminky !!! natalka krasne rastie a rastie len sa chcem spytat maminiek s refluxnymi detickami... nutriton alebo teda AR (refluxne) umele mliecka mate na recept od detskej alebo ste museli ist na revizny listok ci pre recept gastroenterologicke?bo nam sa to aj napriek vsemoznym snaham nezlepsuje a uvazujem o tychto ARkovych mliekach len moja dr je nepritomna...dakujem za odpovede 🙂

haniula
29. apr 2011

@sirael trvalo to tak 5 dní... po desáté večer jsem ji v tichu a přítmí nakrmila... první dvě ukládání strašně proplakala, že spát nebude!! ale držela jsem ji za ručičku, broukala ji... třetí ukládání ještě zkoušela, ale po čtvrté usla během pěti minut.... ze začátku se budila kolem čtvrté, ale ještě jsem ji ukecala dudlíkem (usínala bez dudlíku) aspon na hodku... ted už spinká sama do šesté půl sedmé ráno.... ale dalo mi to teda pěkně zabrat!!!!
A to hlavní - zaříkávací formulka: "Dobrou noc!!" 😀
Jestli to nebude malá akceptovat, tak já přijedu a naučím ji to 😀 😀 😀 ...

haniula
29. apr 2011

@annmarie je nádherná!!!!

kamusek
29. apr 2011

@sirael No už si malá tak nějak zvykla. Jasně, někdy taky chce papat co 2hodiny i častěji, ale to fakt vyjímečně 🙂 A to spinkání, to máš pravdu, že je to super 😀 Já jsem z toho úplně nadšená a málokdo, komu to říkám mi to věří. Domča takhle hezky spinká už víc jak měsíc. První měsíc vstávala 2krát za noc, pak měsíc jednou (okolo 4) a teď už víc jak měsíc vydrží spinkat do půl 6 až 6. Ale jenom se napapá, přebalím ji, chviličku s ní "pokecá" manžel než jde do práce a už je zase unavená a musí si ještě hoďku až dvě zdřímnout 🙂 Je to prostě spáč 😀😀😀

kamusek
29. apr 2011

@monik1 S tím líčením s tebou Moni souhlasím. Já jsem si to taky takhle řekla. Když jsem nastoupila na mateřskou, taky jsem se snažila malovat i když jsem šla jenom nakoupit. A dělám to doteď. Jasně, když vím, než venku prší a nikde nepůjdu, tak to kašlu a jsem někdy ještě v 11 v pyžamu 😀 Ale když je hezky, jsem někdy nalíčená už v 6 hodin 😀 Nakrmím totiž Domču a ona si pak ještě schrupne, tak to je můj čas 🙂 Obleču se, učesu, nalíčím a posnídám....Někdy se už malá vzbudí, tak tu lítám mezi koupelnou a obývákem, snažím se na ni mluvit a mezitím dělat všechno ostatní 😀

ellahop
29. apr 2011

@cara.m ono ja by som na to aj cas mala. len si hovorim, ze ked idem do parku co je blizko domu, ze na co? ale mozno pre taky lepsi pocit, namalovat sa da aj pri malom, vezmem licidla a zrkadielko a frcim ked on sa hra... v mojom pripade je to len o pohodlnosti..

zuzik28
29. apr 2011

Kamusek, Monik1
holky, já to mám stejně jako vy. Nechci, abych vypadala jako strhaná matka od dvou dětí 😀 😀 Proto se o sebe snažím starat. Maluji se každý den aspoň ten základ...korektor, pudr. linka, řasenka. Ale většinou mi to nedá a dám si i nějaké lehké stíny 🙂 Nikdy nevím kdo přijde, ani koho venku potkám 😀
Chodím na obočí a snažím se i hezky oblékat. Teď jsem zjistila, že musím dokoupit nějaká nová trička, halenky. Jaksi jsou mi všechny mé staré malé nebo krátké. Tak abych neupozorňovala zbytečně na ty špeky mezi břichem a zadkem (takový ty řidítka 😀 😀) co mi zbyly.

Holky jinak my máme také dobré spinkání...ťuk, ťuk, ťuk. Na to, že malou kojím mi vydrží od sedmi večer do čtyř do rána...což je myslím taky dobrý. Dneska byla teda vyjímečně vzhůru v jednu, ve tři a pak po páté...ale to se ještě nestalo. Tak doufám, že to tak nebude teď pokračovat 😀

sirael
29. apr 2011

@maova Neviem ci je to alebo nie je neskoro, ale nam povdala, ze ak uvidi, ze to znamienko po povinnom TBC ockovani nema uplne zahojene, tak ju tiez nezaockuje. Zatial to vyzera krasne, ale este to moze zacat hnisat, tak dufam, ze nezacne, nech uz mame tie injekcie za sebou...☹
@haniula Nam Saska akceptuje "dobru nocku" - lenze o osmej vecer. To ju len polozim do postielky poviem dobru nocku, odidem a vzdy rychlo zaspinka. Lenze vydrzi tak - ako aj dnes, do pol druhej, potom do pol piatej a o pol siedmej uz hore...☹ A uz ma to fakt nebavi to vstavanie stale..🙂 Takze asi by tam pomohlo este to jedno nakrmenie o tej desiatej ako ty krmis....ale ked to mi je luto zobudit ju....🙂 No uvidime, mozno to skusim.....🙂 Vdaka za radu...🙂
@kamusek Jezis to fakt strasne zavidim......🙂 My sme niekedy aj 3x hore a to je na UM, tak som myslela, ze bude krasne spinkavat a ona je castejsie hore ako ked som ju len kojila...🙂 Ale v noci si len pocuca mojho mliecka a zaspi pri tom, takze zas nemusim zarabat UM, ale aj tak....☹ Padam na hubu uz hazdy den....🙂 Fakt ticha zavist....😀 😀

ajkalc
29. apr 2011

@annmarie zlatucka je...... my sme mali problemy s refluxom,ale so skrytym.palila ho zaha,vkuse prezuval,bol nepokojny.my sme pili AR nutrilon.najskor len same,ale strasne ho zapekalo.tak sme zarabali s harmancekovym cajom a zacali sme riedit 1:1 s normalnym nutrilonom.potom po case 2:1,az sme uplne prestali pouzivat AR.boli sme teda na AR asi 2 mes.ale my sme zacali s prikrmami aj trosku skor,tak mozno aj to nam kus pomohlo.my sme si mliecko predpisovat nedali.my sme ho kupovali v plnej sume.

ajkalc
29. apr 2011

@sirael aj my tak zaspavame ako Marketka.Maxik zaspava sam v postielke.cez den ani za svet,ale vecer je nervozny,ak nie je sam v spalni.my mu davame kašicku okolo siestej vecer a potom on uz nechce mliecko pred spanim.ale o desiatej mu strcime flasku a on ju v polospanku vypije.nezobudi sa.a ked nahodou,ze pozerame dlhsie TV a neprideme mu strcit flasku,tak zacne mrnkat a my vieme,ze chce mliecko o desiatej 🙂 🙂 a potom nam uz papa iba okolo stvrtej rano.dnes to bolo o piatej.ale stane sa aj,ze okolo tretej.ale zakazdym sa zobudi o jednej a pyta si cajik,alebo vodicku.napije sa a spinka dalej.cele to trva asi 2 min,tak mi to nevadi.aspon ho skontrolujem,ci sa neodkopal 🙂 🙂 . nas Maxik vypije v porovnani s ostatnymi januarovymi najviac vodicky denne,tak preto sa aj v noci potrebuje napit.cela mamka 😅 😅

ajkalc
29. apr 2011

supeeeer. Maxikovi ostalo MAMAM. krasne je to pocuvat,aj ked viem,ze to nedava do suvislosti somnou.ale ked sa tuli kumne,tak brble MAMAM.a zacal sam pit s flasky vodu.dam ho do lehatka,alebo na deku,dam mu flasku do ruciciek a on sa sam napije.sem-tam trafi do oka,do ucha,ale najviac do pusy.uz dva dni pije len sam.len s mlieckom este neskusame,lebo nechcem,aby bol cely ufulany od mlieka.ale rano ked pil mliecko,tak si automaticky chytil flasku,ale ja som mu ju pridrzala......ale davam tomu tyzden-dva a uz bude papat len sam 😉 😉

misag23
29. apr 2011

@cara.m Chudáček Adámek, přejeme mu brzké uzdravení.
@haniula A nechceš přijet i k nám 😀 Fíla taky usíná hezky sám, jen občas si tam ještě chvilku povídá, tak jdeme ještě znovu zapnout kolotoč. Ale celou noc nevydržíme ani náhodou. Jí naposledy v osm a pak se budí kolem třetí a pak v šest. Máme to takhle pravidelný už asi měsíc, ale tento týden nám to nějak 2x nevyšlo. Dneska se vzbudil už ve dvanáct 😠
@maova Já bych ráda snížila na 6 dávek denně, ale nějak nám to nejde. Máme jich tam sedm a teď někdy i osm. Dávám mu 120ml a když teď jedl třeba i po dvou hodinách, tak někdy jen 90ml. I tak nám to vychází o maličko víc než by měl podle tabulek, ale přeci ho nenechám brečet hlady.
@ajkalc Teda, Maxik je šikulka, že si takhle hezky drží lahvičku sám. To my ještě neumíme 😉

Holky, k tomu líčení. Já jsem se nelíčila moc ani před mateřskou (tak maximálně pudr a řasenku), ale každé ráno si musím umýt vlasy a pokud možno si je vyfoukat, teda pokud mi dřív neuschnou 😀 A džíny a tenisky jsem nosila nejraději vždycky 😀

markysek2
29. apr 2011

@misag23 my jsme na 5ti dávkách denně, minulý týden jeden den měl 6...na 5 dávek si přešel úplně sám s tím že začal spát déle, ted se budí mezi 3-5 jak kdy, a pak vydrží do 8:30, ale to už je nervozní:o), pak přes den chce jíst co 3 hodiny, i když ted mi jí nějak méně vypil v pohodě 180 4x a 210 noc...ted jí jen 150 a na noc 210, ale něco málo tam nechá, ale když mu to stačí i tak toho podle mě vypije až až ( teda podle krabice nutrilonu, podle tabulek váhy (150-180ml/kg)se už dávno nedrží 😖 😖 jen doufám že pěkně přibere už se těším za 3 týdny začnem s příkrmy teda snad, když nebude mudr remcat, ale stejně si udělám co chci:o)

markysek2
29. apr 2011

jinak jsem se doma nikdy nelíčila, líčím se jen když jdu ven( do města) a to se mi občas stane, že i na to zapomenu, tady u nás na procházce se neobtěžuju, s oblíkáním jsem stejně vždycky nosila rifle a tenisky, občas jdu na procházku i v teplákách když se mi nedaří Kubíška uspat na zahradě tak vyrazím obejít blok bez převlíkání:o)))

romik123
29. apr 2011

moho dotaz přecházime na UM flašku si vzal , ale pořád se s tím loudá 120 ml.má na 20 min i déla a víc nevypije pak spí 30 min a daší min 3 hod.nechce flašku nebo si jen cucne těch 40 ml co vyzkoušet já už uplně s koj.končím jinak jediné co je sunar nutra defense poradíte něco??

lavazza
29. apr 2011

@cara.m hlavní že je spokojenej prcek,kolikrát když vidím doslova ty zmalovaný maminy jako omalovánky tak si říkám kde na to berou po ránu čas,je jasný že člověk potřebuje trochu vypadat i sám pro sebe,ale u některých mamin je to přehnaný

tak my jsme dneska usli v pohodě,ale o půl 2 se probudil na krmení,chtěl jen z jednoho prsa,pak usnul a pak až do rána nebyl úplně probuzení ale pořád sme nahazovali dudlík,protože sebou šil a kňoural,takže noc stála za prd 😒

lavazza
29. apr 2011

tak sem si říkala,že tak malé děti jako je Miky nemůžou být závisláci,ale je to už druhý den co se ztratím z dohledu a začne řvát jak na lesy,snad to nebude mamánek

kostri
29. apr 2011

pomooooooooooooooooooooc 🙄 zuzka dnes spala od 6stej rano 15minut 🙄 od 10:45 do 11:00 🙄 ☹

lepsie sa to neda vyfotit 😀 furt ma hryze 😅

misha8
29. apr 2011

@ajkalc a čo ti povedala doktorka nato že ti nechce mlieko ???

kostri
29. apr 2011

@ajkalc zuzka tiez tak placka-mammam memmem 😵 pekne 😵 teda ste si vytrpeli ☹ chudatko malinke ☹ nasa zas teplotu nemala,ale zato vyplakuvala statocne asi pol hodinu ☹