Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@maova Jeeej, to mame zlatusikov....🙂 Aj mna nechaju obcas si pospinkat...🙂 Sice len zriedka, ale tak aspon takto sa obcas aspon do tej deviatej dospim, aj ked vsetko pocujem z obyvky a je to take spanie nespanie...🙂 Ale aspon lezim...🙂 Ale co by som dala za taky fakt neprerusovany spanok...🙂 No sak snad sa dockame, ked babka zacne varovavat...🙂
Jeeej a co to znamena s tou ceresnou? S tou pusinkou? 🙂 Viem, ze by sa to malo, ale co to znaci? Velku lasku? Pockam si na odpoved a vytiahnem polovicku hned na dvor...🙂
@sirael dakujem si zlata, ale to mas tak, co mi ostava?vies najprv som sa bala ze deti vobec mat nebudeme lebo sa takmer rok nedarilo a zrazu mam behom 3 rokov 3 deti a niekedy len kukam ako spia v postielkach a dakujem Bohu za to ze si to rozmyslel a poslal nam ich a simka dost necakane teraz 3.5 bude rok co som si robla test len zo srandy a bol pozitivny🙂))vsetkoje prostetakakoma byt🙂
a s uspavanim, ja som ich uspavala do roka v kociku, kym nepresli na jeden spanok a to som ich uz dala dospoetielok a ked matusko nechcel zaspat tak som vybrala troska pohopsala, mala som ho na rukach a potom bud supla dopostielky alebo do kocika k braskovi🙂))skus, niektore deturence to majuvelmiradi..a x krat ma varovali se potom sa nenauci zaspat inak a inevecitiez tak riesili a vzdy som sa bala zmien a vzdy vsetko slo hladko, supla som dopostielok, pohladkala, poslalali niekedya lahli a spali🙂
@maova veru dvjky nie su spaci teda teraz uz sa da..aletomas takniektore maminky mi povedali nase dvojky prespia noc a potommedzi recou povedia, ze to ze k nim 5x za noc vstanu a podaju dudel neriesia🙂))no detailik, ale to potom aj nasi prespia noc, pre mna to neni prespata noc, to je taka ked ja z postele nevstanem🙂ale neva a naco je dobre porovnavat,kazde dieta je ine a len to narobi zle ked sa mamamstresuje ze jej babo nerobi to a to vo veku ako ine babatka, treba to brat rezervou🙂a uz vobec nijake tabulky🙂
@janula13 Tak skusime fitloptu. 🙂 Ale je to krasne mat deticky, len to obdivujem ako to zvladas, ked ja mam niekedy dost zo Sasky...🙂 Ale uz som aj ja vcera hovorila polovicke, ze uz by som aj druhe babatko prijala...🙂 Sak mne pride, ze Sasenka je uz straaaaasne velka....🙂 Jeeej a ja som takto pred rokom este netusila, ze som tehotna....☹ Som si robila test az nejak v polovicke maja....🙂 A Simko, to bolo necakane? Ste este neplanovali? 🙂
@janula13 jj, to znám, když si člověk na děti musí počkat, jsou pak věci, které neřeší 🙂 a přijdou mu naprosto v pohodě 🙂 Z tebe mám pocit, že všechny tři děti zvládáš s úsměvem 🙂 , tak ať ti to vydrží 🙂 A já taky občas vstávám, dám dudlíka a někdy jsem třeba hodinku vzhůru, když Nelinku trápí bříško a vzdychá, ale zase vím, že kdybych chtěla, můžu jít spát v sedm s ní a pak se taky vyspím. Takže je to jen o tom, kdy jdu já sama spát, můj problém, že jdu pozdě 😀 Já si to všechno tak užívám, že i kdybych nespala, tak si stěžovat nebudu 🙂, protože jsem nejšťastnější, že Nelouška máme 😵
no,náš Matej dnes cez deň takmer nespal...doobeda asi hodinu a poobede vobec, keď sme ho dali do postieľky tak neskutočne vystrájal,neviem čo mu bolo.Akurát na rukách sa mu páčilo,večer som ho okúpala,nakŕmila a horko ťažko zaspal,asi bol rizikový stupeň číslo 7 😀 😀 😀
@sirael...no veru neplanovali, my sme boli na IVF na dvojicky ale cele to cudne dopadlo, ale pre nas stastne, tak sme si mysleli ze deti normalne ani mat nemozeme tak sme sa nechranili ved naco a vidis, dvojky mali 11 mesiacov, ja som doma nasla pri upratovani tehu test a fakt len tak pre ten pocit som ho ocikala, ani menzes mi nemeskkal a skoro som odpadla ked som videla tu ciarku, som si vravela ze ved testovacia byva dalej a zrazu nabehla aj ta a boli dve, tyzden som to rozchadzala🙂sme si vraveli ze mozno raz neskor este diecvcatko, ale na ivf by sme uz nesli,len ak by sa trafilo nebodaj normalne..a trafilo sa skor a to sme mali ten mesiac tutumutu jediny krat🙂))
@maova tiez ste si pockali ci?🙂vies treba si vazit ze mozeme mat deti, niektore maminy sa ovela viac natrapia a to ze mame zdrave deturence je zazrak🙂ono clovek sa zbada az ked sa nieco"poserka" a vtedy sa zacne bat a dakovat aj za veci co sa zdali samozrejme..ale nejdem tu mmudrovat, ja som rada niekedy ze som rada, nemysli si ziapem niekedy ako taka xantipa po nich a sama sa nespoznavam, ale ved to je zivot🙂 ale lubim ich nadovsetko netusila som ze mat deti je take krasne a zabavne niekedy, ja tych mojich fakt niekedy volam exoti, ale v dobrom lebo sa mi rozum zastavuje co ti stvaraju jeden blbost vymysli druhy spravi alebo hned zopakuju po sebe a na takych somarinach sa rehocu ze zasnem🙂
@maova 😀 😀 Jeeeej, tak ho rychlo musim dotiahnut na dvor...😀 Moj problem zo zaciutku bol ze som chodievala spavat okolo polnoci. Teraz uz vacsinou zalahnem do pol jedenastej a vyspim sa aspon trosku...🙂 Ale obcas sa veru postazujem ze som nevyspata...😀 Ale aj tak som najstastnejsia, ze mam Sasku...🙂
@janula13 Jeeezis tak to je uzasny pribeh...😀 Fakt ako z rozpravky...🙂 Si ta viem predstavit, ako na ten test cumis a oci ti vypadavaju...😀
Ahojte, tak koukám, že čarodějnice jsme všechny přečkaly bez úhony;o) Já jsme dokonce dostala i tu pusu pod třešní (podařilo se nám na ní najít ještě pár kvítků).
Jak se tu řešilo spaní mimin přes den, tak jsem shodou okolností ráno četla v knížce Rozvíjeje se dětátko, že od 3.měsíce se mimčům zlepšuje sluch a proto by se měla začít dávat i na dení spaní do postýlky, ve které spí přes noc. Tak to chci začít zkoušet a uvidím jak nám to půjde.
Nemáte některá zkušenost s baby masáží? Jdeme zítra na kurz, ale má dvě hodiny, tak jsem zvědavá jak to mrňous zvládne.
@sirael..ruky sa mi triasli a vravela som si ze to nie to nie🙂))ale som rada ze sa to stalo, proste mal tu byt uz teraz tak tu je a je uzasny🙂
@ivkaj No len co ked mne mala vnutri dokaze spat max. 15 minut? Ja chcem tu postielku vyskusat, ale aby to malo nejaky uzitok ked sa nam to niekedy podari....🙂 Jeeej, fakt, carodejnice sme preckali....🙂
@janula13 Verim ti...😀 Ja som vzdy chcela mat deticky po sebe - max. dva roky rozdiel a ked mi lekar po kontrole povedal, ze otehotniet mozem minimalne po dvoch rokoch (som mala CR), tak sa mi to teda vooobec nepaci....☹
@sirael nechcem oponovat lekarovi ale ved aj ja som rodila CR dvojky a vidis rodila som po 20mes a spontanne dokonca a bez epi, tiez som simyslela ze bude automaticky CRale kdeze ze preco?ked jazva drzi a neni su komplikacie..a teda lepsie to bolo ako CR, tak neboj aj keby sa trafi nic sa nedeje, oni tie 2 rokydavaju na uplnu regeneraciu..mamkamosku co otehu ked jej dvojky mali 4 mesiace🙂))a rodila CR zase a v pohode🙂
@ivkaj Len uz keby sme ich naucili spinkavat cez den v postielke, tak by to malo byt aspon na hodinu... 😀 😀 Som zvedava, ktorej z nas sa to tu podari...🙂
@janula13 Fakt? Tak to si ma potesila....😀 Ja sa ale zasa bojim, keby som mala rodit prirodzene....☹ Uz viem, co to je CR a viem, ze sa to v pohode dalo prezit a neviem si predstavit teraz rodit spontanne...☹ Aj to kruci, ze maternica praskne....☹ Juj ale teda paraaaada....🙂
@sirael nevymyslaj si hrozne scenare dopredu, ved uvids kedy na vas babo caka:ň a ako to dopadne...ja som tiez bola za Cra nebola som nadsena ze idem normalne ale nakoniec poviem pravdu aj ked som 3tt citila sitie dole, ale ten pocit ze som sa toho zucastnila ze som ho sam vytlacila to je uplne nieco ine a nevedela som ze to tak budem citit, myslela om ze to niektore maminy prehanajuked trvaju na spontannom porode kvoli tomu a uz to chapem🙂
@ellahop budu mu vysetrovat hlavicku? Drzim palceky aby to bola naozaj len blbostka 😉 Ja som sa takto vystrasila, lebo Hanka ma hrbol na hlavicke, ale doktorka hovorila, ze to moze byt hrbolcek z porodu a casom zmizne. A zda sa mi, ze sa uz zmensuje. Tak ma mozno aj Tomasko takuto vecicku z porodu. Drzim palce!
@sirael Já malou dávám už asi 14dní přes den do postýlky. Ale mám jednu v ložnici (tam spinká v noci) a jednu straší, ještě po mojem taťkovi mám v obýváku 🙂 Je stará 50 let, nechala jsem tam udělat novou matraci a je jako nová 🙂 A tam malá spinká přes den v pohodě. Vždycky když vidím, že už je unavená (začne si mnout očička), tak ji chvilku ponosím na rukách a ona usne 🙂 A protože ona je opravdu spáč, takže vydrží v postýlce spinkat i 3-4 hodiny 😀
@misha8 http://www.kocik.sk/jupiter-p110/ my mame tuto.velmi je pohodlna.vo vajicku ho bolel po case chrbatik asi,lebo mrnkal a nechcel tam byt.casto sa stalo,lebo my vela cestujeme,ze som musela ist ku nemu do zadu a mat ho na rukach.esteze mame folie.....ale tu nieje problem.je v nej spokojny a dokonca aj zaspi,co vo vajicku nehrozilo. a co sa tyka prikrmov,tak detska nam odporucala nepapat kašicky.ze od nich bude tucny. 🙂 🙂 ale pochybujem,lebo Maximko je sparadlo.malo pribera a uz je mesiac na kašicke na veceru.ale to doki nevie.strasne mu chutia.nevie sa ich dojest.teraz papa bananovu od Hami.
Adík už spinká přes den v pstýlce v ložnici - když teda usne doma a nemusíme jít do kočárku. Ale včera a dnes usnul sám v postýlce přes den hurááá 🙂
@kamusek Tak to ti je co zavidiet veru....🙂 Este som to neskusila, sa bojim, ze by to nemalo ziaden efekt...🙂 My teraz spinkame uz druhykrat vonku na dvore v kociku, tak som zvedava, ako dlho tam vydrzi...🙂 Ja som mala zasa taku zachovalu 30rocnu kolisku v obyvacke pre malu, ale tam chcela byt len prvy mesiac, potom ani za svet....🙂
@cara.m A to ho tam len polozis ked vidis ze je unaveny a zaspinka sam?
@sirael jj někdy mu přidržím dudlík, někdy pustím kolotoč a učím ho na mazlíka - si tam s ním hraje a u toho usne. Ale zabralo mi to zatím včera 2 x dopoledne, odpoledne brečel a musel jít do kočárku a dneska 2 x. Ale tuším, že odpo už to zase nezabere. Ale aspoň že tak, minulý týden spal jen venku v kočárku 😒 Ale byl asi rozhozený tou nemocí.

@sirael taky mám pocit, že než to tady vždycky prostuduju, tak se Nelinka probudí 😀 Takže se teď krotím a přes den se sem snažím nechodit a přijít jen ráno při snídani a večer, když už spinká 🙂 Manžel si teď vzal na denní dovolenou, takže je s náma doma hodně, ale jinak denní směny nemám taky ráda ☹ Ale zase jinak je určitě doma víc, než ti, co dělají klasicky pondělí až pátek 🙂
Většinou vstáváme v těch osm 🙂 V devět je to fakt vyjímečné a někdy když se probudí brzy, tak si jí vezme manžel a nechají mě dospat 😵
@lavazza tak ať jsou i další dny takhle hezky usínací 🙂
@monik1 já jsem pusu dostala 😵 Jen ne pod třešní, ty už jsou odkvetlé, ale hlavní je, že to byl rozkvetlý strom 😀