Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lilly15 No presne, som na tom tak isto......zaspavala som pred tym na bruchu a teraz musim na boku, lenze ked lezim dlhsie na jednej strane tak ma zacne boliet bedro takze sa tocim v noci ako vrtulka......na chrbte nezaspim ani keby neviem co bolo.....aj ked sa zobudim niekedy na chrbte ale potom mam pocit akoby som mala dosku miesto chrbtice sa neviem zohnut.
@katuskaaa29 Tak toto ma zatial obislo....mna si teraz napichavaju kade tade, na zaciatku som mala nejake zle vysledky na rubeolu co som sa zlakla, nakoniec to bola iba reakcia na ockovanie z minulosti, ale musela som ist na kontrolu na infekcne a do toho som ochorela takze mi brali zase krv kvoli antibiotikam a zajtra idem na kontrolu, dufam ze bude uz vsetko ok a pozajtra mi bude na poradni brat na krvny obraz.Tak som zvedava.
ahojte maminy..mam termin v maji 5-14 teho, uz mi usg ukazal aj ze 21 maja, no uvidime, nakoniec pride na prazdniny🙂cukrovkove testy uz mate za sebou, no vy sa mate...ale pri prvom dietati mi nevadilo vypit glukozu, tak hadam ani teraz nebude problem.prvy bol chlapcek a hovori sa, ze chut na sladke su dievcata, u mna naopak, ale ako som zvedava co to bude, no nechceli mi na morfolog.usg povedat, ze za 10 eciek, jojoooj, no to ja nedam, ked sa tesim ci uz chlapcek ci dievcatko, radsej pockam no niee?🙂
@petra1209 Jeeeej tak to my sme mali stastie ked sme boli na morfologii pred Vianocami......hrdo nam ukazal pipik a vajky....urobila nam doktorka aj fotecku, sme sa smiali ze este nie je ani vonku a uz je z neho model.Idem teraz vo stvrtok ku svojej tak uvidim ci mi to potrvdi.
@simmmiiiii Aj mojmu sa cka.......a mne je pritom stale tak smiesno, ked si predstavim jak je tam v tej vode a maternici natlaceny a este s nim myka pri ckani.....chuda moje........a kopat kope , ja ho mam miesto budika, stale rano okolo piatej - siestej, kopne, vstanem, idem sa vycikat, lahnem spat a spime dalej......
@stvura diky za odpoved 🙂 ja som aj myslela ze to bude v pohode len mi to manzel trochu vycital..dufam teda ze ta tvoje male ratolesti coskoro nehaju viac vyspat 🙂
@cherry1981 aj ja som zvykla mavat pred tehotenstvom trochu problemy so spanim (proste uplne obrateny biorytmus) a moc mi pomohli chmelove tabletky (vlastne uuuplne cisty chmel), neviem ci je to aj s babetkom povolene, ale mozes sa spytat svojho Dr. 🙂
@janusha33 stale to robia, to len vypit to sladke...ja podla PM mam termin 5 teho maja, podla usg 14 teho a dalsie usg 21 maja, takze neviem ako to nakoniec pride.prvy syncek sa terminy sadli, len nejake dva dni odchylka a teraz mi to takto kolise..prvy aj tak siel nakoniec vyvolavackou🙂cakas prve babatko??chlapcek a ci dievcatko?super
@stvura hehe no asi ma tiez doktor odhadol ako plnostihlu ked ma objednal az na 26tt 🙂) inak mas uz v tehotenskej knizke aj 2.temin porodu? Teda tam su 3 miesta..a ja tam mam stale 16.5. ktory mi Dr vypisal ked mi daval knizku v 12tt..a som citala ze tu baby riesia ze 2. a 3. termin ako sa im posuval..a ja mam stale ten jeden 🙂)
@petra1209 ani nam sa nechce ukazať, ideme dnes na ultrazvuk tak som zvedava či sa ukaže či nie 😀
Ahojte,ja uz mam za sebou pitie sladkej vody,ale inak mi moja lekarka povedala,aby som si tam vzala citron a v pohode som si to tam mohla nakvapkat,boli sme tam tri a kazda sme si takto dopomohli ,takze to nebolo az take strasne sladke🙂....mne skor valilo to pichanie do prsta 🙂
sme zvedavi, co nam zajtra povie MUDr. ..... ci dievcatko alebo chlapcek....nam to je jedno, hlavne nech je zdrave.... nase prve dietatko...uz teraz ta lubime CMUK
@janusha33 drzim palce aby vsetko dobre dopadlo
@stvura no ja som sa toho tak "bala" lebo kazdy mi hovoril, ze to je hnudne, bude mi zle, budem vracat a podobne, ale nastastie vsetko bolo OK, mne to chutilo, ale ja mam rada sladke veci. Bola tam jedna pani a hovorila mi, ze podla nej budm mat chlapca, lebo vtedy zenam nie je zle od tej cukrovej vody. Inak som volala na endorynologiu, mam dobre vysledky, ale ze vraj mam prist zase na krv nejako v marci, ale neviem preco keduz druhykrat mam dobre vysledky.
@stvura asi u mna to bolo, ze ja mam rada slake, hlavne teraz co som tehotna, to je nenormalne aku chut mam na sladke musim si dat stale nieco, cokoladka,keksik, jogurt, alebo cukrik. Inak predtym nez som otehotnela, sladke som velmi nemusela.
diakom. Mile mamičky,všetky otazky,čo sa tu pytate,sa dozviete na kurze pripravy na porod,ktore su skoro v každom meste,využivajte to a starajte sa o svoje tehotenstvo.
Ahojte mamicky ... tak my sme dnes boli na poradni a dr. nam potvrdila ze to bude Šimonko...tak sa môžeme vytešovať🙂 inač všetko vyzerá byť v poriadku a 21.2 ideme pit sladku vodu.... 😎
@lilianka1199 mna to caka o tyzden, necakala som ze to bude take drasticke 😀 Dr mi len povedal neh si donesiem cajik s citronom neosladeny a knizku lebo tam pobudnem 2 hod..som teda fakt zvedava co vsetko mi tam budu robit 😲
@stvura ty si otehotnela pocas brania antikoncepcie? no pekne, clovek sa nacpe hormonami a aj tak to nepomaha 🙂 mne termin dal doktor podla takeho kalendarika otocneho co ma (takze tabulkovo proste), i ked ultrazvuky vacsinou ukazovali tak hode dole den/dva (napr na morfo dalo o 3dni menej) tak mi nic nove do knizky nezapisal..som zvedava kedy sa mala narodi..asi budem v rodine uzatvarat stavky, neh je sranda 😀
@iukapiuka...... tak,pichnú ta do prsta,pojdes sa vycurat, daju Ti vypit asi 3Dl sladkej vody ,pockas tam hodinu zase ta pichnu a zase sa vycuras a po hodine este raz to iste a ja som musela ist medzitym este na krv ku svojej lekarke....nesmies nic jest ani pit,pokial tam cakas tie dve hodky a mala by si tam sediet koli kludu 🙂,aspon u nas v Ke nam tak nakazali ....,je to v pohode,len sa napi vela cistej vody rano a nezabudni hlavne citron.... 🙂...
no......ste sa pekne rozpisali 😀
ja som mala vcera perny den 😖 od pol 8 do 13 som bola na poliklinike ☹ najskor poradna-ta bola ok.potom obvodak-plucne-zas obvodak.nove ATB a sprej,co sa dava aj astmatikom ☹ .nie a nie sa zbavit kasla a nasledneho zadusania 😢 aby toho nebolo malo,tak poobede mi bolo strasidelne zle,ledva som sa dovalila do skolky pre simonku a hned nato,ako sme prisli dom,tak som utekala na zachod a uz to zo mna islo vrchom ☹ uz mi hrabe z toho vsetkeho.ledva som vcerajsok prezila.spat som sla so simonku 😔
inac drobcek nam robi radost,vsetko je s nim ok......
nad plienkami som uz aj ja rozmyslala.pri malej sme mohli len a len fialove tesco plienky.teraz su ale uplne ine a zevraj su neni az take dobre,tak neviem.bude to asi stylom pokus-omyl...... 🙄
sladke budem pit 8.2........tak sa tesim 🙄
a terminy? jeden mam 23.5 a druhy 2.6. tusim-podla 3D robeneho v nedelu
a kuki do albumu nase male vajo 😀

ahojte baby, dnes som bola na teste cukrovky, predtym ma kazdy strasil, ze ta voda je hnusna, ze sa neda vypit, ze mi bude zle, a musim vam povedat, ze mne ta voda chutila, bola sladka, ale nie az tak, sice ja mam rada sladke veci, keby bolo treb kludne by som si vypila aj dvojnasobok tej vody, no a ani potom mi nebolo zle. Tak uz len treba cakat navysledky.