icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mimi
22. feb 2012

@cobhan clovek by povedal, ze v zahranici je to lepsie. U nas sa mi zda, ze az niekedy moc prehanaju, aspon ked som lezala v nemocnici, boli tam zienky na zac.tehu, pobolievalo ich v podbrusku, tak si ich radsej nechali na pozorovanie v nemocnici. Ja som sa tiez musela pytat domov, asi by som tam lezala doteraz...
Svrbenie ruk a noh mam, tak sa obavam, ci sa mi nahodou pec.testy nezhorsili. Ty vies nieco o svrbeni, spomenula si to tu, tak ma napadlo, ze ci to moze mat aj ine nasledky?

cobhan
22. feb 2012

@mimi Ja som bola na zaciatku tehu trosku rizikova, pretoze som otehotnela v auguste a predtym som mala robene dve konizacie krcka maternice (januar a jun ten isty rok). Ked som prisla s tym, ze v 6tt som spinila a krvacala, tak mi lekarka povedala, ze ''that's normal''(to iste aj v 8tt a 10tt, ked som sa viac namahala). Ked som v 12tt skoncila na pohotovosti so silnym krvacanim, tak skonstatovali, ze sa to obcas stava a nevedia preco, ale su zeny, ktore krvacali a potom porodili zdrave baby v termine. O nejakych liekoch typu Dunphaston tu ani nechyrovat, ked som sa na to pytala, tak mi vysvetlili, ze sa tu zastava nazor, ze ked sa ma nieco stat, tak sa to stane a ked sa to nema stat, tak sa plod udrzi aj bez liekov.

mimi
22. feb 2012

@cobhan to je zaujimave ako to u vas beru 😕 Vsak ja napr.doteraz beriem hormony na udrzanie...

fide
22. feb 2012

@janusha33 maš pravdu my sme sa tiež velmi zamerali na to ako sa meno da skomolit... ked sa mala narodit Eliška strašne som chcela alžbetku ale vedela som že v mojej rodine z nej bude akokolvek beta alebo betka :( a to sa mi nepaci ... amanzel prišiel s Eliškou ktoru tak nanajviš volame Eli...občas jej švagor povie Eliša ale to už sa naše mudre dievčatko vie ozvať a povedať krstnemu že nie je eliša ale eliška... My budeme mať Šimona čo sa tiež moc neda zohaviť...ale rodina o tom ešte nevie..a povieme im to až pred krstom. Lebo moja svokra tak trocha rata že to bude Vladimír po ockovi dedkovi pradedkovi...atd. takže prerušíme tradiciu v ich rodine... a ešte ked ratam že svokor velmi mlady zomrel ....no ale ved je to moje dieta tak si hadam zasluzim dat mu meno take ake sa paci mne. Ked uz si to cele musim iba ja vytrpieť.meno samozrejme vyberal manžel ale ja som mu tak nenapadne vybrala okruh ktore sa mne pácia..uz si ani neviem predstavit ze by sa volal inac ..od 18 tt sa s nim takto rozpravame aj eliska uz na neho rozprava že Šivomko...

fide
22. feb 2012

@lunnka ahoj ja mam v poslednej dobe taketo noci velmi casto .. ze sa zobudim na bolesti alebo tvrde brucho...vcera som to povedala dr. a nariadila mi magnezko pravidelne 3x denne. a na noc 2 aby sa nezacalo nieco diat... Vysvetlila mi ze magnezko mi babo vobec neutlmi len mam istotu ze je volnejsia maternica a ze ma babo dost kyslika..co mna vobec nenapadlo... ja som si ho vysadila lebo som sa citila lepsie tak ze naco a teraz bezne bolestive kontrakcie ako pred porodom...ale nastastie som uplne zatvorena bez naznaku nejakych komplikacii...tak verim ze to prejde...

zlobinka
22. feb 2012

@cobhan niekedy je asi lepsia sladka nevedomost..clovek nestresuje a potom je vsetko ok...

cobhan
22. feb 2012

@zlobinka ako tu citam niektore prispevky, tak asi ano 😀. Aj ked zvedava som za troch...kolko meria to moje baby, kolko vazi a tak 😝

janusha33
22. feb 2012

@zlobinka Mne tiez podla doktorky vychadza ze sme v 29.tt teda to je podla menstruacie, ale ja viem kedy sa stalo....lebo ked si pozriem kedy som mala vtedy ovulaciu a plodne dni tak to bolo asi 2 tyzdne po menstruacii.Preto aj nepocitam s tym ze sa maly narodi vtedy ako mam termin.Ale nechavam to tak, ved hadam doktorka vie co robi.

janusha33
22. feb 2012

@fide U nas to bolo najprv ze bude Pavol.Lebo moj muz je Pavol a aj moj otec a svokor.Ale potom muz povedal ze nie, lebo to uz bude vela Pavlov v rodine, lebo aj moj brat je Pavol, aj moj krstny a jeho syn.Takze sme tu zrusili co asi pride otcovi troska luto ze ani jeden vnuk nebude mat meno po nom.Ale co uz.....

janinkad
22. feb 2012

@mimi len neviem ci sa ti v sestonedeli bude chcet motat po obchodoch

lunnka
22. feb 2012

@fide ano aj mne povedala ze pravidelne (!) 2x denne a keby bolo zle aj na obed si mam dat..lenze ja to trocha posuvam, niekedy zabudnem ked mi je dobre a naopak ked je zle okamzite bezim zapit.. chcela som sa opytat ked mam magnezko Galvex 500 kolko ich mozem vziat za den, viete? o kysliku som nevedela ani ja.. ja ze len na uvolnenie, beriem aj zelezo, to som myslela ze ma suvis skyslikom

cimage
22. feb 2012

@cobhan Ja som v UK a tiez to neprehanaju s vysetreniami a celkovo so starostlivostou. Dala si si robit nejake testy na Slovensku? Ja som sa zapojila do ineho fora ohladom tehotnych v uk, tak ma tam baby zaskocili,ze lietaju domov koli testom a extra scanom. Som si pripadala ako zla mater,co sa nestara ☹ Ja som testovanie u nas v plane ani nemala a aj tak uz lietat nemozem. A tiez si myslim,ze tie testy niekedy len zbytocne mamicky vystrasia

cobhan
22. feb 2012

@cimage nie, nedavala som si robit ziadne testy. Neznasam lietanie 😒 , uplne mi staci, ked ideme raz za rok na SK. Nechcela som zbytocne vystavovat to male a ani seba mojej panike z lietania a potom dalsia vec, ja uz na SK nemam velmi kam ist. Mam tam sice byt, ale bola by som tam sama...takze pre mna by to boli zbytocne premrhane peniaze, cas, dovolenka a moja pohoda. Tie tripple testy som ani nechcela, lebo cloveka velakrat vyplasia nejakou pravdepodobnostou a potom buduca mamicka stresuje a ma bezsenne noci a vlastne pre nic.

cimage
22. feb 2012

@cobhan Tak sme na tom rovnako,tiez sme si ich nedali robit. Baby mi odporucali aby som si dala urobit test na streptokoka B,tak som si vyplasena objednala sadu na testovanie,ale neviem ci si to urobim. Dalsia mamicka mi pisala,ze je to zbytocne a zbytocne zaplatim 35£ za rozbor 😒 .

cobhan
22. feb 2012

@cimage tak o tomto som este ani nepocula 🙂

cimage
22. feb 2012

@cobhan Niekedy je lepsie nevediet,aspon to neriesis. Ja sa opytam mojho midwife,ale minule som sa pytala ci netreba nejake testy pred porodom,lebo chceme do vody a tvrdil,ze nie. Teraz prvy marcovy tyzden mame 2sedenia: parental craft a o porode do vody,tak uvidime co sa dozvieme.

cobhan
22. feb 2012

@cimage Ja mam tie prednasky o porode 15teho a 22ho maja a 29.maja mam termin, takze ak sa baby rozhodne, ze pojde von v 38tt tak bude sranda. 14ho maja nastupujem na matersku a potom tusim ani nebudem stihat. Mala by som chodit aj na nejake parental class, ale nechce sa mi dochadzat 60 km do nemocnice vo vecernych hodinach a blizsie je uz obsadene. Tak nejak mi to nikto nespomenul, ze sa tam treba prihlasit, ked som sa pytala, tak to odbili, ze sak casu este dost a teraz sa spamatali, ze som v 7.mesiaci a este som s tym nezacala.

cimage
22. feb 2012

@cobhan My mame len jeden 3hodinovy class o porode a jeden parental. Ja som tu prihlasku mala odovzdat na 2hom scane,ale nikto to nepytal,tak ked som si o mesiac spomenula,tak som to tam zobrala 🙂.

cobhan
22. feb 2012

@cimage mne ani ziadnu prihlasku nikto nedal, skratka vraj je este skoro, ze to potom 🙂. Tak mi asi neostane, nez sa spoliehat na internet, knizky a matersky instinkt..no a na tu sestricku, co chodi kazdy druhy den domov kontrolovat baby 🙂.

cimage
22. feb 2012

@cobhan To kazdy druhy den dojde? Tie porodne kurzy mozno ani nestihnete. Ja sa chystam na matersku 15.marca. Povodne som chcela od aprila,ale uz treba oddychovat. Mozem prat a pripravovat mini vecicky 😵

cobhan
22. feb 2012

@cimage myslim, ze na zaciatok chodi kontrolovat kazdy druhy den. Aku dlhu matersku mate v UK?

lilianka1199
22. feb 2012

zienky co ste doma na marodke,chodia Vam kontroli zo socialky?? dodrzujete vychádzky ??

mirkave
22. feb 2012

@lunnka hormony robia svoje.ja sa ani tak nebojim skorsieho porodu,ale mna pre zmenu napadaju vselijake cierne myslienky.........hned myslim na najhorsie scenare,co by sa mohli prihodit mojim blizkym.normalne stresujem,ked mi mg rano necinkne,ze uz je v robote(byvame v TT a robi v SE),stresy ked sa trochu oneskori na ceste domov z roboty,teraz mam maminu choru-zapal pluc- a hned som plakala,ze co ked je to strasne vazne a co ked pojde do nemocnice .......za vsetko placem.beriem to ako ventilaciu pre hormony,ale niekedy mam take hrozne cierne myslienky.......sama seba dokazem rozplakat uz len myslienkami 🙄 neznasam to 😖

mirkave
22. feb 2012

@janusha33 som neskutocne rada,ze su vsetci ok 😀

mirkave
22. feb 2012

@zlobinka zlobinecka moja ☹ urcite je vsetko ok.viem,ze su to odo mna len slova laika,ale ak by bolo nieco zle,tak by sa to uz riesilo......... mna tiez moja dr "strasila",ze je babo nejake male a tak.raz dokonca polozila najhroznejsiu otazku: "ste vy vobec tehotna??????" a to som mala uz par poradni za sebou,vystavenu knizku.....vies si asi predstavit ako som sa citila ☹ krvi by sa mi nedorezal.mne sa chcelo strasne plakat....... a na 4D mi lekar posunul termin az na 2.jun.takze mam 2 terminy-majovy a junovy.
je jasne,ze babatko je mensie o 2 tyzdne-ved oni to tabulkuju podla prveho dna poslednej menstruacie.a za normalnych okolnosti ovulacia a mozne oplodnenie mohlo nastat az par dni po menzese.aj u mna to tak je-viem den,kedy sme drobceka splodili a podla toho sa mi skor hodi junovy termin porodu.......na 4D lekar vravel,ze je vsetko ok a drobcek je taky aky ma byt.......
urcite je vsetko ok 😉

mirkave
22. feb 2012

@lilianka1199 este mi kontrola neprisla,ale vychadzky aj tak dodrzujem.som na pn aj z DNP a zevraj posilnili kontroly,lebo maju vela pnkujucich.no nebudem riskovat........

inac som sa pytala na neobmedzene vychadzky a nasa lekarka ich nedava 😒 uz ten mesiac a nieco vydrzim do materskej a potom budem volna ako vtaaaaaaak 😀

mirkave
22. feb 2012

@prinzesz ked som sla rodit simonku,tak som sa pytala na epi a znama sestricka,co mala sluzbu,mi povedala,ze by som si tym len spomalila a oddialila porod.mala som sice dvojminutove-minutove kontrakcie,ale neotvarala som sa a ani voda mi sama neodtiekla.dali mi nejake injekcie a vodu "praskli" a uz aj som isla rodit 😀
pocit pri porode:ze asi rodim chrbticu 😀 -vsetka ta bolest mi sla do nej.zevraj som aj "odpadla"(rodila som v noci a chcelo sa mi straaaaasne spat 😅 ,takze podla mna som len trosku zdriemla na asi sekundu 😉 ) trosku ma prefackali a super bolo,ze mi tvar potierali s ladom,ale vsetko sa to dalo ZVLADNUT .pri porode som mala aj mg a bolo to super-pomahal ako sa len dalo a podporoval ma.a najkrajsie bolo,ked mi hned po porode podakoval,ze som mu porodila prekrasnu dcerku 😀
boze,ja som bola taka strasne skareda,ukonana,ubolena a uporodena (mame video z porodu) a on mi vyznal lasku 😀 a to je to najsamkrajsie na tom celom .......

mirkave
22. feb 2012

a ozaaaaaaj : nastrih hradze voooobec neboli.ked zena rodi,tak nevnima nejake strihnutie.len mg mi vravel,ze ma pozoroval so smrtou v ociach,ked videl ako lekarka zobrala noznicky......a ja nic,ziadna reakcia 😀 rodila som v pohode dalej.myslela som si,ze som ani nastrihnuta neni,len ked nieco lekarka po porode furt nieco tam dole robila,tak som sa dozvedela,ze ma zasiva po nastrihu 😀

a hlavne majte pri tlaceni zavrete oci.mne to nejak neslo a mala som oci hodne krvave ☹

lucyfuk77
22. feb 2012

@mirkave ahojky, presne ako ja - s tými očami, bola som pár dní ako angorský králik 😎

mirkave
22. feb 2012

@fide aj my sme chceli vladka.po tragicky zomrelom otcovi mojho mg.esteze sa nam prva narodila simonka.uz nam nejak nepasuje to meno.teraz sme to meno ani nespomenuli.len svokra sa nas pytala,ze ci nedame malinkemu meno Tobias Vladimir.no ale to som tak hnusno zazrela,ze sa akoze zasmiala,ze aky super vtip povedala........no uz by nam dobre hrabalo 🙄