icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

nena13
6. mar 2012

@zlobinka Ja som mala 113 už v 6 mesiaci 😀 😀 😀 Od vtedy som sa nemerala,lebo taká bucľa tu asi nie je ani dodnes žiadna🙂Nechcem zažiť traumu pri ďalšom meraní 😀 😉
@janusha33 To je ono-ja som sa tiež narodila 13 a som veľmi šťastný človek-klop,klop🙂

nena13
6. mar 2012

@janusha33 Môj ma zatiaľ netlačí,dokonca sa mi zdá,že je to lepšie ako v 5-6 mesiaci-vtedy mi vytláčalo vnutornosti,grcala som ako blazon(teraz občas) aj lepšie sa mi ležiako mam väčšie bruško,na bolesť klbov som si už zvykla-tak dufam,že to aj tak ostane-ale som naivná čo🙂?Kebyže malinký nemá veľkosť ako ma mať a je dokonca trolinka väčší,tak sa bojím,že som pribrala len 5-6 kg-aj ked som jak slonica🙂
@katkamiki Ja s vracaním mam stale problem,síce už nie stále ,ale keď ma to chytí,drží ma to aj týždeŇ a vraciam ako besna každe rano a ta kyselina ani nehovorím-tiež neviem čo si o tom myslieť -je to čudne...
@cobhan Jaaaaaaaj,viem o čom hovoríš-ja sa už na tie moje prsia pozerať nemôžem-taká hrda som na ne bola pred tehu a teraz-moje nervy -už sa rdašej na seba nepozeraám E su mi už malé....

janusha33
6. mar 2012

@tinci Ale ju zapi vodou......kava sama o sebe odvodnuje.....ona na chvilku zvysi tlak,ale po kave treba stale cikat, tym sa objem tekutin v tele znizi a tak isto aj tlak.....kdezto ked zapijes tu kavu este vodou tak sa udrzi objem vody v tele aj napriek tomu ze ju vycikas a tak sa tlak neznizi

janusha33
6. mar 2012

@nena13 Gingivitida je zapal dasien a nevyskytuje sa iba v tehotenstve.je to akasi predzvest paradentozy.aspon ja tak viem.Mala som s tym problem isty cas a potom som pouzivala zubnu pastu lacalut aktiv a tiez aj ustnu vodu lacalut aktiv a preslo mi to.Tiez pri tom krvacaju dasna ale ked som umyla zuby tou pastou tak som normalne citila ako mi stahuje dasna...

nena13
6. mar 2012

@janusha33 No tak to aj mne môže hroziť,sestra ma paradentózu-kupim si preventívne ten Lacalut-aj mne krvácaju ďasna....A prečo ti to orezávala?

janusha33
6. mar 2012

@nena13 Mne nikto nic neorezaval.....ja teraz nemam gingivitidu ale tiez som citala ze to niekto ma......a orezavala jej to zrejme preto lebo to bolo uz akoby odumrete tkanivo.....ktore moze sposobit dalsie problemy a urcite je aj zivnou podoou pre niektore bakterie.....ja sa na druhu preventivku u zubarky este len chystam....

prinzesz
6. mar 2012

ahojte kocky 🙂

@janusha33 @nena13 vy mate 2 preventivky pocas tehu? ja som bola raz na preventivke a raz u dentalnej hygienicky 🙂, tiez som sa stazovala na krvacanie dasien ale ona hovorila ze je to ok, ze to pocas tehu prosto je, sposobuju to hormony a akurat mi kazala viac cistit zubky medzizubnym kartackom 🙂 nie je celkom pravda ze z toho vznika paradentoza.. lebo paradentoza je to ze ustupuju kosti, vlastne na ktorych ti tie zuby drzia 🙂 zapal dasien je prosto len zapal ale spozobuje kazivost zubov, kvoli tomu sa o to treba starat.. ja napr. kupujem zubne kefky curaprox a pastu len elmex sensitiv, ale lacalut je tiez fajn len z neho trpne pusa..

kocky, dnes mi prisiel moj nadherny kojici polstar, je prenadherny a skvely! konecne sa dnes snad vyspim
a tu je moj krasavec: http://www.motherhood.cz/motherhood-cz/eshop/9-...

cobhan
6. mar 2012

@nena13 ja si tehu zacinam pomaly uzivat - nic ine mi totiz neostava 🙂. Uz mam zo vsetkeho srandu a beriem to s nadhladom 😀

janusha33
6. mar 2012

@prinzesz Paradentoza nie je ustup kosti aspon pokial ja viem.Ano u nas je preventvka 2x pocas tehu.http://primar.sme.sk/c/4117337/paradentoza-paradentitida-parodentopatie.html

janja2502
6. mar 2012

@tinci ja mam tak 90/60. Ale raz som mala aj 75/50. 😉

mirkave
6. mar 2012

@tinci tie DM detske nakupne voziky su super 🙂 aj simonka len chodi a ja jej len mozem ukazat,co chcem kupit a ona ako velka panicka dava vsetko do vozika 😀 aspon mame zaujimave nakupovanie,lebo inak lietala po celom obchode a tiez som len striehla,ze do coho narazi a tak..........

tinci
6. mar 2012

@janusha33 voda sa mi osvedcila uz po prvom tehotenstve - vraj sa kojenim prirodzene schudne,no ja som kojila skoro 2 roky ale vobec mi to nepomohlo, az ked som sa zacala normalnejsie stravovat a pit cca. 3 litre cistej vody denne tak zacali ist kila dole. Lebo po narodeni drobca zena casto zabuda na seba - jest len ked ma napadne aj to iba rychlo zhltnut, zuby umyvat ma napadlo az v priebehu dna, o piti ani nehovorim 😒....

tinci
6. mar 2012

@janja2502 uuuf tak tomu sa vravi fakt nizky tlak asi mavas sem-tam aj zavraty vsak?

tinci
6. mar 2012

inak dnesna poradna OK,malicka je uz otocena hlavickou dolu takze uz len si pockat zo dva mesiace 😝 No to si este len uzijeme s tymi velkymi bruskami, dufam ze aspon ked ide jar tak nam to nejak rychlejsie prejde, konecne mozme si uzit slniecko a tym co su na PN zacne materska a budeme moct nerusene zhanat vybavicku
/ teda pokial este budeme ako-tak vladat chodit 😉 /

janja2502
6. mar 2012

@tinci zavraty ani nie, len mi sem tam pride zle. Ale este som neodpadla klop, klop 🙂

janja2502
6. mar 2012

@tinci juj tak to je super, ja este neviem ci sa mi maly otocil. Mna stale kope tak na jednom boku a hned aj na druhom.

janusha33
6. mar 2012

@cobhan Pokial ma nebolia bedrove klby a medzi lopatkami a nepali zaha tak si ho uzivam aj ja.....ale ked ma zacne palit zaha tak sa to neda......vcera ma tak brutalne palila ze vecer som myslela ze mi zaludok zhori, a teraz uz zase zacina....a to clovek potom ani jest nema chut.

janusha33
6. mar 2012

@tinci A bude co zhanat....lebo ako tak pozeram tak vacsina uz ma takmer vsetko....kazda uz len nejake drobnosti.

janusha33
6. mar 2012

@tinci No ja sa prave jest a pit budem snazit lebo to mi svagrina odporucila......ze ked nakojim maleho tak nech potom stale nieco zjem.....aby som mala mlieko....a nech pijem vela vody

cobhan
6. mar 2012

@janusha33 ono kazdy den je nieco, co cloveku narusi pohodu. Pokial to nie je zaha, tak su to krize alebo nejaky ten klb, ktory vyhlasi strajk ale ked je okolie tolerantne tak sa da. Mne najviac vadi, ked mi niekto zahlasi, ze sak ved tehotenstvo nie je choroba, pripadne ze citali, ze zena do 30tt moze v pohode dvihat veci do hmotnosti 25 kg 🙂

janja2502
6. mar 2012

@cobhan mas pravdu, tehotenstvo naozaj nie je choroba, len je to iny stav tela. Ved nase tela sa trosku zblaznili, robia si sami co chcu a my to musime vydrzat. Su zeny co maju cele tehu bezproblemove a potom su take, co si to poctivo odtrpia. Mne pri prvom tehu tiez nic nebolo okrem zvracania. Este na konci tehu som sa po dvore nahanala so psom, bezala za elektrickou atd. Ale teraz to jednoducho nejde. Aj mna strasne bolia bedrove klby a maly je velmi nizko, tak mi tlaci dolu, ze mam pocit, ze vypadne. Tak musim mat oddychovy rezim. Hoci pri malej to velmi nejde. 🙂

janusha33
6. mar 2012

@cobhan Hehe ja toto hovorim stale mame ze ja som tehotna a nie chora...lebo furt mi hovori ze nech si idem oddychnut ona vsetko porobi, ale ja sa nudim takze ja chcem aspon co to porobit.....sa potrebujem hybat, lebo ked vela sedim tak som jak drevena

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
6. mar 2012

@stvura Velmi rada ti ju poslem len sa obavam ze bude odmietat sa dat zabalit.Deti ma velmi rada ved s nimi robi cely zivot.Aspon by som mala troska klud...

pokito
6. mar 2012

Cafte koceny, dlho som sa neozvala, tak to teraz napravim 😀 Dnes nam prisla postielka+nejake drobnosti co som objednala cez net a ked uz som mala jeden mega balik doma, poslala som mangela zo svagrom do ikei nech kupia komodu(mimochodom teraz bola v akcii 😉 ) Teraz mam plny byt krabic a neviem kde ich dat...Zajtra sa vyhodi stary nepotrebny nabytok z detskej izby ktora doteraz sluzila ako susiaren a bordelaren a ide sa na vec. Oo a citala som tu ze ste riesili kupacie vedierka, tiez som si kupila, mali v tescu za dobru cenu...

fide
6. mar 2012

Ja som si dnes dala tehu saty a moj manžel sa so mna ide zblázniť tak sa vytešuje 😎 ... že vraj konečne aj na mne vidí že sa z tehu teším ...pritom sa teším od prvej chvíle len ked mi bolo doteraz zle a brucho žiadne... po obede som chcela vydrhnuť el. ruru a sporák a už ma hrešil či som nezbudla že som rizikovo tehotna ...či chcem porodiť...On mi nedovoli nič robiť....aj keď toho nevladzem nejak vela. Stale to čo chcem robiť musím vtedy keď on odbehne preč ... no ale v poslednej dobe mi stači ked zostanem sama s Eliškou .. ta ma totálne ignoruje...až keď jej priložim na riťu sa spamata a potom za mnou dolieza že už bude posusna....

janusha33
6. mar 2012

@fide Mne tak mama nedovoli nic robit.....este stale nie je uplne zdrava ale ona uz ide okna umyvat......tak som jej povedala ze to nech si vyhodi z hlavy ze okna su moje.....tak sme sa zase chytili na oknach.....zakazdym ked ona umyva okna ju sekne v krizoch potom a ja ju musim masirovat.....lenze teraz ja masirovat nemozem......a ja vyslovene potrebujem pohyb a umyt plastove okna ved to nic nie je, len nech sa troska otepli a sa do toho pustim....lebo v takej zime ja na okna nevyleziem a ju tiez nepustim....a v podstate stale nech si idem sadnut, nech si idem oddychnut....a.le ja nepotrebujem oddychovat......keby som potrebovala tak si sadnem a oddychnem....ale ja sa potrebujem hybat....lebo ked sedim tak maly mi potom kope do mocovych ustrojov a ta blest ziadna vyhra....ale ked chodim a daco robim a sa motkam tak je spokojny.......ved s otcom sme poskladali celu ich novu spalnu.....skrine,postel vsetko......a taaaak som vtedy spala jak babatko....

pokito
6. mar 2012

@fide ja by som zasa chcela stavat komodu, vzdy to bola moja praca, ked sme pred 4-mi rokmi kupovali nasu spalnu, celu som ju poskladala sama, okrem postele...(je to tiez ikea, a vlastne rovnaka komoda len ina farba)
Teraz budem len sediet a buzerovat mangela 🙂
Aj tak sa da prihodit ruka k dielu.................

cobhan
6. mar 2012

@janja2502 no ved to, kazda z nas to preziva inak. Ja si myslim, ze zatial som celkom v pohode, ale mam urcite veci, ktore nemozem robit. A zblaznene hormony mi tiez vedia obcas strpcit zivot, no nie zase nejako extremne (ked si odmyslim roztrzitost a zabudlivost). Len som citlivejsia na urcite prejavy ludskej arogancie 😝

cobhan
6. mar 2012

@janusha33 ja zase tiez nevydrzim dlho sediet, ale urcite domace prace som prenechala drahemu. Momentalne mi uplne stacia na pohyb prechadzky so psom, lukostrelba a kazde dva tyzdne sutaz. Z toho sa potom spamatavam dalsie tri dni, ale som tak stastne unavena. Dnes som v robote mala mensi maraton, sef bol asi hodinu v robote a stale cosi chce a potreboval a hodinu som pendlovala hore-dole po schodoch ...ked odisiel, tak som bola normalne rada, ze si mozem sadnut a oddychnut 😀