Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ozaj a este otazocka planujete pouzivat poporodne stahovacie nohavicky?
@lilianka1199 Juj tak sestra je vyucena krajcirka,ale maju internetovu firmu.....doteraz robila biznis z bizuteriou vyrabala nausnice,nahrdelniky a tak....a teraz ju chytilo ze usijem malemu handrovu babiku.....tak ma uz usitu taku kocku a taku zirafu a uz sa pracuje na hracej deke.......ponasivala mu tam take slniecka a snurky aby si to malinky mohol chytit......tu deku nasla na nete z zistila ze to je uplne jednoduche usit tak ako krstna mu sije taku deku.Ja idem dnes kupit latku na hniezdo a vreckar......ved to je tiez uplne jednoduche....na nejake nohavice alebo suknu si netrufam.....ale ked zozeniem strih tak by som malemu usila nejake nohavice.......musim sa opytat sestry ci by mi nevedela urobit nejaky strih
@svetlusska Tiez sa dnes chystam si kupit len sa musim na to opytat maminy ako je to u nich ci budem moct mat aspon tie sietkovane nohavicky alebo vobec ziadne.....svagrina mi myslim hovorila ze ziadne ale to mi nejde do hlavy ako potom mam udrzat tu vlozku medzi nohami
Nám na predpôrodnej vraveli, že si mame kupiť tie jednorazove gaťuľky...je to aj lepšie lebo su priedušne....takže tak a vložky radšej mini a často meniť 🙂 Ale, že keď budeme na izbe máme čo najviac vetrať naše ubolene cikulky 😉
@janusha33 aha tak ja co som sa pytala kamosky co rodila tam kde chcem rodit aj ja teda v BJ tak vravela ze ona mala tiez gatky poporodne jednorazove a mini vlozky a castejsie menila, tak neviem.a podla toho jaku velku plienkovu vlozku mi ukazala teta v lekarni tak verim ze by som ju asi udrzala aj bez gatik lebo fakt to vyzeralo jak plienka :D
@svetlusska ja mam take iste kupene. Aj pri prvom som mala take iste, este dali zopar aj v nemocke a tie boli najlepsie. Tiez som mala sietkovane gatky, tie boli super. A ked sa mi znicili, tak som dala obycajne. Len cez vizitu sme ich dali dolu. A jasne, najlepsi recept na rany je vetranie a umyvanie. 😉
@svetlusska presne take dali v zdravotnickych potrebach aj mne. V porodnici kde som rodila prve mali take klasicke hrube vatove v takej sietke, neviem vsak kde take kupili. Rozmyslala som jednu skusobne odskusat bez nohaviciek, ako to bude vobec drzat a ci nebude treba predsa tie sietkovane nohavicky...
@svetlusska ano mam ich osvedcene je to super vec, ja som mala po porode brucho ako v siestom mesiaci 😠 a pomohlo to, sice to chvilku trvalo ale zase si ich chystam kupit...
@janusha33 tiez som sa divila ako sa to da udrzat, ale verte ze nejak prirodzene ked budeme pozasivane tak sa budeme len pomalicky suchtat ako kacicky aj to s bolestami a ta vlozka tam bude tym padom drzat.Ja som si dala nohavicky myslim az v den odchodu - na stvrty den po porode...
@svetlusska ...potrebujete normalne obyčajne vložky tie najlacnejšie,lebo su makke a nedraždia stehy,ak ste šite.Potom fixačne nohavičky na držanie vložiek,ale so zelenou čiarkou,tie su najlepšie,radom preto,že som por. asistentka
@svetlusska ..stahovacie nohavičky su neni potrebne,stači,ked budete ležat na bruchu,pod ktorym mate zloženy vankuš
Takze na infekcnom vsetko poriadku, chvalabohu uz tam nemusim ist....a mame kupene vsetko potrebne na vyrobu hniezda........takze sa v najblizsej dobe mozem pustit do toho...jupiii
@janusha33 ako je tebe dobre 🙂 ani ti nepoviem,kolko mna stalo hniezdo,lebo som chcela biele,bez ozdob a nasla som len jedine za srasnu cenu 😅 ...... a taku obycajnu hracku na maznanie co som kupila,tiez nieje lacna vec....ked nechcem tie Cinske blbosti.....
@lilianka1199 vsak presne tak. Len si dobre pozri, kde su hracky vyrobene. Aj ked kupis drahu napr. z Dracika, tak je vyrobena v Cine. Asi sa tomu ani neda vyhnut. 🙂
@janusha33 uplne jednoducho tu vlozku udrzis a ak by si mala navstevu tak si mozes dat nohavicky aby sa ti po chodbe lepsie hodilo....a myslim ze nie je problem si pribalit jedny jednorazovky alebo jedny volne bavlnene a ak by sa ti osvedcilo tak na druhy den donese manzel ne ??? ja tieto veci vobec neriesim .... hlavne nech mam pri sebe zakladne veci na ten den aj tak bude ku mne manzel chodit kazdy den aj ked byvame od nemocnice 30 km... je tak spolahlivý ze za mna este aj papierovacky urobi...
@lilianka1199 no ja som objavila krasnu zelenkavu latku s macikmi a balonmi a molitan ma tiez vysiel lacno takze cele hniezdo a vreckar ma vyjdu na cca 15 eur co som dala na latku a molitan.....takze som cela happy a uz mam skoro hniezdo dosite.....mi to nedalo a musela som zacat sit uz dnes..... 😀
Jaaaaaaj uz mam skoro hotove hniezdo.....uz len snurocky nasijem a hotovo.........a zajtra alebo ekdy si vreckar vymyslim.......juuuj jaku mam z toho radost 😀
@janja2502 no viem,len vyberam take hracky ktore maju testy,ze ich deticky mozu aj pocmulat,a splnaju bezpecnostne normy 🙂,viem ze cim drahsie,neznamena aj lepsie 🙂,takze ja v ramci volneho casu na marodke,studujem aj bezbecnost hraciek 🙂....
@janusha33 no a dufam,ze tu das foto 🙂)))
@lilianka1199 No samozrejme ze dam.....uz som zacala stuzky prisivat ale uz sa mi dnes nechce...

@lucyfuk77 a prosim ta nevies nahodou aka je znacka tych vloziek resp.ako vyzeraju?ja som sa dnes bola pytat v lekarni, a tam mi ukazali aj taku vlozku ako je plienka, len som nechapala ze aako mi to tam bude drzat bez gatiek a tiez sa to lepi, tak som z toho kus mimo.ale v zdravotnickych potrebach mi vraveli ze zeny beru vacsinou taketo vlozky znacka Samu(obrazok), len je tam napisane ze mini a to sa mi akosi nezda si to neviem predstavit.ake vlozky si kupujete vy?dakujem