Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lilianka1199 len studuj, potom nam budes radit, lebo na trhu je veeeela hraciek, takze sa nam tvoje poznatky urcite hodia 😉
@pupavenka no skus nejake tabletky kde je len vapnik, pripadne vapnik-horcik (radsej take, kde treba denne brat viac tabliet, aby v jednej tablete nebola vysoka davka) a ked ta prepadne neznesitelna chut, tak pocmulas jednu tabletku 🙂 Ta davka navyse ti neublizi, lepsie ako krieda...aj ked neviem, ci ta to moze uspokojit, zavisi asi od chute tabletky 😀 A neviem ake silne je tvoje nutkanie, ale kamoska tiez take mala (akurat ze na hlinu) a ona proste nemohla odolat 😀
@lilianka1199 Skus mrknut toto.....http://latkove.handmade.sk/
@pupavenka tak drzim palce! ja som toto zatial nemala a dufam, ze uz ma to obide 😉 skus aj toto pozriet https://www.modrykonik.sk/forum/som-iny-clovek/mali-ste-pocas-tehotenstva-nezvycajne-chute/ mozno najdes aj nejake dalsie tipy
@janusha33 pozerala som,super stranka 🙂,vdaka ....
@pupavenka esteze ja vyjedam len ovocie,ale mam pocit,ze az to prehanam....dokazem zjest dva balenia jahod a kosik kiwi,zajedam to bananom a jabkom,to mam tak na veceru....moj manzel nestiha nakupovat,naposledy som ho poslala na jahody,som bola na nervy ze nemam a ked je vikend,tak kompoty-broskyne,brusnice,cucoriedky...az mi je zle obcas,ale po hodinke to prejde a ja pokracujem.... 😀
@lilianka1199 tak v tvojom pripade je to úplne super, vitaminky neuskodia, v horsom pripade nadbytok vycikas 🙂 mne zase začala viacej chutit zeleninka, comu sa tesim, bo som jej predtym moc nejedavala... ale vzdy ked idem po chodbe v nasom cinziaku, tak mi tam uzasne vonia omietka, az slintam :D a dokonca aj vlhká kúpelna
@pupavenka pod k nam,prerabame,vsade vlhke omietky,vsetko vonia za novotou 🙂.....
@lilianka1199 aj my sme dnes boli na jahodach 😀 som dnes hned zozrala polkilovy balicek a druhy ma caka zajtra 😝 posielame tych svojich muzikov na jahodky,chudiatka nase obetave 😵
@bielikova tak to bude chlapina 😎 termin mam 11.5 ale vahu ma ukazkovo knizkovu (v 32tt priemer 1700 🙂 ), myslela som ze som v 31tt ale podla dnesneho sona som v 32, chlapci su stale vacsi nez dievcatka, tiez som sa pred mesiacom zlakla ked mala 950g a kamoska ktora je v rovnakom tyzdni ako ja chlapca s 1250g...chlapci budu stale vacsi a ked si k tomu zoberieme to ,,plus minus vazenie..,, kludne sa moze stat to co mojej kamoske prednedavnom ze z 3kiloveho baba bolo zrazu pri narodeni 2400g narodene v termine, hlavne ze jej nic nechyba a je zdravucka a som maximalne spokojna s tym ako krasne rastie a ako sa v mojom brusku ma dobrunko a vysmiato 😎
@mirkave
@lilianka1199 pripajam sa k ovockozrutom a jahody nesmu chybat, v nedelu mi chybali a bolo to dost krute 😎 esteze my tu mame teraz jahodovu sezonu a tak su ako tie nase prave slovenske v lete z maminkinej zahradky, mnam 😅
Mnam neblaznite to mam ist teraz do tesca pre jahody alebo co...
Radsej sa pokusim zaspat, nech sa mi o nich sniva 😀 dobruuuu
@cobhan Lukostreľba, fíha to je zaujímavé .. a Robin Hood v ružovom tričku, to bude ešte zaujímavejšie 🙂 U nás to zas žije hokejom - muž aj so svojim synom (z prvého manž.) chodia 2 - 3x hrávať, síce len rekreačne, ale celú zimu máme výstroj po celkom dome 🙂.
Jasné aj my sa už hrozne tešíme na to čo bude po pôrode, len z neho samotného mám trocha obavy, ale bábo stojí za všetku bolesť 🙂 však čo by sme pre naše pokladíky nevydržali? Ozaj a vy čakáte chlapčeka či dievčatko? My stále nevieme, na sono nebolo dobre vidno 🙂 ale však hlavne že Dr. povedal, že je všetko v poriadku, nech sme zdraví to je najdôležitejšie. Ešte mám sono 21.03. tak uvidíme, snáď sa nám potvorka už ukáže, ak nie bude prekvapko 🙂
Baby ovocie teraz môžem aj ja, najprv som fičala na citrusoch, ale tie ma už prešli, už len tak normálne. Teraz ma chytiil jablká, ale v pohode 3 - 4denne, keď si spomeniem hneď slintám ako moji havkáči.
A inak tie chute v tehotenstve sú fakt zvláštne, mne hneď, zo dňa na deň prestala chutiť káva a to som bola silný kávičkách 3-4 denne a čím horkejšia a silnejšia tým bola lepšia, už nie je, nechutí mi vôbec, celé tehotenstvo som ju nepila, ako dobre 🙂 A mlieko to som zas nikdy nemala rada a nevypila by som ho (asi iba materské kedysi dávno) a teraz v pohode, dokonca mi chutí! Takže asi naše telá a hlavne bábetká vedia, čo im chýba a pýtajú si to cez naše chute 🙂 príroda to má krásne vymyslené!
@ss225 juu kasny obrazok 🙂 🙂
@ss225 na teba sa pekne dokonca usmiala 🙂 moj maly sa nam ale otocil chrbtom :( zrejme aby sme mu dali pokoj 🙂 ja som akurat v 30 tyzd. a maly vazi 1484 g. ale uz sa na neho tesim 🙂
joj dva dni dovolenky mi padli fest vhod..som sa zrelaxovala doma, poprala vecicky,pozehlila...ze aky klud doma... 🙂
@jagu81 Ahoj, my by sme mali mat na 99% dievcatko, tak pevne verim, ze na porodnej sale nebudem pocut nic typu ''Congrats, it's a boy!'' 😀 Najblizsiu kontorolu mam az 4.4, tak uvidime, ci nezmenia nazor na pohlavie. U nas to bude zit vsetkym, chodenim na ryby, lukostrelbou, bojovymi umeniami, korculovanim urcite a hokejom uvidime (aj ked ja som hokej hravala tiez). Drahy uz zhana mini zachrannu vestu, aby mohli ist mimino co najskor do lode a na more.
Ahoj, áno toto poznám aj ja, ten môj si kupoval v decembri korčule a hneď pozeral aj detské, celý rád, že najmenšie sú 26. Hneď ako začneme chodiť, šup na ľad nie? Aj výstroj majú dokonca aj v mini veľkostiach, tatino bol spokojný. A mne ostáva už len transparent, keď mi všetci vybehnú do útoku 🙂 Inak aj mne povedal Dr., že to vyzerá skôr na dievčatko, ale nebol si istý, no však uvídíme 🙂

Baby pomoooooc, mam stale hroznu chut na kriedu a omietku, dokonca si denne liznem z kriedy, co mam robit aby to prestalo?