Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@fide uuf tak to lezanie teda nikomu nezavidim, my sme ce z vikend skoro ani neboli vo vnutri, v sobotu som isla s malou na dvor okolo desiatej a prisli sme do vnutra az po siestej teda ak neratam pol hodinu na obed, dnes dopoludnia sme stravili po nakupoch a popoludni sme boli na peknej prechadzke na rybniku. Cez zimu sa da asi skor prezit rizikove tehotenstvo ako na jar,nie?
@petka296 to zalezi aj od toho ako si sa za posledne 2 dni vyprazdnovala ...a kolko si toho pojedla v ten den....ono ked budes mat kontrakcie a bolesti tak budes mat asi viac chut pit a chodit na wc ako tlacit do seba .. teda myslim si ...
ja by som sa vas baby hcela spýtať ci nie ste unavene ja v poslednej dobe velmi vela spim poobede aj do pol piatej a aha teraz ledva zijem ..normal triaška ....mam pocit ze som 2-3 tyzdne pred porodom a nie 2 mesiace ....
@tinci vies co ja mam celkovo pocit ze toto tehu aj ked vkuse lezim prebieha velmi rychlo ..pri Eliške som sa ledva dockala konca ...este zaciatkom leta som toho mala dost a rodila som az koncom novembra...a pritom sme byvali v centre Nitry kde som si mohla kazdu chvílu ist na zmrzlinu Mc donald ci nakupy.. uplne iny zivot ako teraz na dedine a predsa to islo velmi pomaly.....takze som rada ze uz sme takych 8 tt pred koncom...
Ja som si do chodby dala stolicku a obuvanie v pohodeale bola som si kupovat topanky a nebyt mojej polovicky tak neviem neviem a snurky na topankach mam uviazene nie v strede ale na boku 🙂
Vahovy prirastok - 9kg pri vyske 162cm
Akurat som sa pytala polovicky ci by mal traumu ak by videl ako mi davaju klistir,, priebezne vysetrovania a pod, tak kukal na mna ze co to riesim, ze sak to patri k tomu 🙂
V kazdom pripade, uz to chcem mat cele za sebou a byt uz doma sj s malickym 🙂 neviem sa ho dockat!
Jedine co ma trosku trapi je, ze je to male zive striebro, niekedy mam pocit, ze ani odych nepotrebuje. Raz kopne tu, potom tam. Hlavne v noci a vraj ak su deticky taketo zive v brusku budu aj po narodeni a kazdy mi hovori: dievca priprav sa na to, ze budete cele noci hore :(
@petka296 no ved to ..aj ja mam pocit ze vsetko je v totalnom bordeli a ja sa ani zohnut nedokazem... to obdobie sa psychologicky vola zahniezdovanie....ked sa matka chysta na porod teda zariaduje vsetko vecicky postielocku upratovanie tak aby priviedla na svet dietatko do poriadku a isteho ... to je ako ked si sliepocka robí hniezdocko 🙂 ale nemalo by prist toto obdobie neskor ??? tak 3 tt pred narodenim babatka????
@1982zuzka mozno nebudete cele noci hore ... Eli kopala tiez ako besna a boli sme v noci hore ale iba koli strasnym brusnym problemom ... to nam chuda az modrela ...a skoncilo to asi v 5 mesiaci:( ale inac cez den bola brutalne dobra a ani teraz sa na nu nemozem stazovat .. ma take bujare obdobia ale to si dokonale uzije s tatinkom 🙂 salenie miluju obaja som zvedava co to bude za dieta šimonko lebo ten mam pocit ze sa kazdu chvilu vykope a magnezko na neho nezabera...
@fide mne to praveze doteraz islo rychlo a cim mam vacsie brusko a viac mi " zavadzia" tak to ide pomalsie.Uz by som pristala na to ze by som bola v nejakom 38 TT, navyse aj rastu obavy ci malicke sa narodi zdrave ci bude mat vsetko ako ma byt, a asi aj to mi naopak to cakanie predlzuje....My tiez byvame na dedine, ale tu uz mame taku komunitu mamiciek s detmi podobneho veku - je nas okolo 10 - co sa skoro kazdy den stretavame a dopoludnia travime spolu, takze cas tu je celkom vyplneny a to o robote okolo domu a obrovskej zahrade ani nehovorim...
@petka296 Ja mam tiez zakazane upratovat a po novom aj piect, lebo to nestiha jest 😀 . Ale co mam robit doma? Maleho veci oprane, vyzehlene, tak jedine byt upratovat alebo varit-piect. Inak len sediet pri PC, kedze starsie dieta nemame. Mame psa,ale sama s nim teraz neidem von, ved kto by mi pomahal do kopca 😀 .
@petka296 aj ja cakam prve babo a doma mam uz asi 3 mesiace zoznam-je toho strasne vela a podla toho nakupujem,stale sa vsak ukludnujem,ze ved to je najmenej zbehnut do drogerky,alebo obchodu ak som na nieco zabudla 🙂,ale inak,mam stresove situacie 🙂
inak,ja kedze som na marodke tak som vsetko objednala cez net,dokonca uz cakam v utorok poslednu zasielku z lekarne,vsetko co potrebujem do porodnice pre mna a babo som objednala cez e shop-zravotnicke potreby.Podla mna je to jednoduchsie,ako v lekarni nakupovat vsetky tie veci🙂....a som strasne stastna,ze v piatok konci moja marodka a neprisla socialka ani raz na kontrolu,lebo v poslednej dobe som sa zacala flakat 🙂
@fide No my krstiny budeme riesit velmi zaujimavo lebo budeme cakat na brata kym sa vrati z Nemecka a sa musim dohodnut so svagrininou sestrou na termine lebo tiez ma termin nejak ako ja a brat so svagrinou su im kmotrovci.Cize jeden tyzden jedny krstiny a druhy tyzden druhe.Ako nie je to zly napad formou grilovacky,ale zase neviem kde by som doma usadila tych ludi a manzelova sestra ma dve amle deti cize neviem ci by to bolo dobre.A nas hafan by sa zblaznil,lebo by nemohol byt pusteny lebo by na kazdeho skakal.
@lilianka1199 Mne tiez mala koncit k 1.4.ale mi to presunula na 11.4.ked pojdem na poradnu.Cize tento mesiac by som mala este dostat listok a tie nemocenske ze?Aj tak sa tam budem musiet zastavit lebo mi sestricka nedala listok aby som ho stihla poslat sefke.Ale aj tak idem v piatok do mesta na prietoky tak tam zavolam cez tyzden aj tak som chcela volat kvoli vysledkom.Kontrolu som ani ja nemala ani raz.
@1982zuzka Nemusi to tak byt.Svagrinin maly bol v brusku spokojny a teraz jak zacal lozit tak aj keby ho do klietky dala tak sa odtial dostane a najnovsie ma fantu ze v noci hodinu place, potom sa sam upokoji a spi dalej.....a pritom nema dovod plakat a doteraz to nerobil.Ja uz tiez to chcem mat vsetko za sebou.....neviem sice prakticky co ma caka,teoreticky to viem dobre ale prakticky uvidime az pride k tomu,len dufam ze nas drobec sa otoci lebo zatial je koncom panvovym a ja nechcem ist na cisarsky.Ja chcem rodit normalne......uz som aj malemu hovorila ze pokial sa neotoci nepojde vonku......
@fide Asi nie lebo vtedy sa budeme uz len gulat a nebudeme to vladata tak ako to vladzeme este teraz.takze ja si myslim ze je to uplne v poriadku ze je to teraz.....ja si dam asi dnes poprat co som minuly tyzden usila a potom to este pekne prezehlim nech to mam nachystane......a musim si uvolnit dalsiu skrinku na veci pre maleho......
dobre rano,jaj babenky to zas bola noc...uz pred 4 som sa prebudila a len tak prevalovala na posteli,miesto som si nemohla najst,vsetko ma tlacilo.sto razy na zachod som isla a o 6.45 sa Davidko zobudil.inak dnes mam doobeda zubarku,poobede poradnu a kedze je Davidko stale doma,nechodi stale do skolky,kedze su neni este usi ok,tak ho musim vsade trepat so sebou.Aj na nieco na seba som si chcela ist kupit,ked nam tak teplucko ostalo,ved nemam poriadne tricka na von,s dlhým rukávom,kratke mam,aj nieco elegantné.len take nieco obyc.potrebujem.Tak uvidim co dnes poriesim,taka otapena🙂
@1982zuzka ahojky, moj prvy bol v brusku stelesneny anjelik a je to dieta - ma 6 apol ktore ma predplatene duracelky baterky 😉. Toto v brusku je votrelec, vobec neoddychuje,ma tam tak vela miesta, ze si tam robi kotrmelce.. (maminka mi povedala, ze som bola taka ista a potom som bola "idealne dieta" vela som spinkala) takze, teraz si poskacu, potom bude ticho 😉

@fide 🙂 pobehnut 🙂 Hadam nenecham za sebou ciaru, to by bola hanba, brr