Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 Aj ja som bola dnes na prietokoch a cakala som 1,5h a tiez sme na tej vahe 2300g 🙂,ale bola som ukoncit marodku a zacat matersku,odniesla som to na socialku,kde mi povedala,ze mam zle vypisane,takze naspat ku lekarke,ktora tam uz v piatok o 12.30.nebola,takze som neporiesila nic,som z toho bola ne nervy....
inak ako mas davat pozor na stravu??Len sa setri a lenos,ja zajtra musim dat doporiadku skalku,neviem ako ked sa neviem zohnut,ale tak ide Velka Noc a ja tam mam jeden prales 🙂
ahojte majovky🙂 ja sa tiez neviem zohnut ani obut pomaly..a na prietokoch som bola v 30 tt, a maly mal 2100 g takze som rada, ze niesom sama 🙂)) a to uz mozem ist v 34 tt na matersku?? co k tomu potrebujem a kde to mam zanest na urad prace alebo na socialku..ja vobec netusim ze co by mi vsetko trebalo vybavit..kazda jedna kamoska co sa pytam..tak mi nevie nic povedat.. :( poradte..dakujem
@lilianka1199 No ja som dlho necakala lebo to som bola u mamky v praci takze len zavolala kolegyni a ma zobrali dnu.Ved si musime zdravotnici pomahat.....este pocas skoly som tam chodila sestricky masirovat tak mi to mozu teraz vratit 😀 .No na stravu tak asi co najviac vitaminov....a sa ma pytala ze kolko som pribrala od zaciatku tak som hovorila ze okolo 10 kg....takze mam si uz teraz davat pozor,ze vela vitaminov ovocia,zeleninky......aby asi nas drobec mal co najlepsiu vyzivu teraz aby sa vsetko dovyvijalo ako ma.....lenze co....v obchode je este vsetko umele a doma nam rastu akurat tak priesadky na papriku.....ale sa uz tesim na pazitku.....to bude asi prve ........ale tlacim aj cviklu poctivo lebo nas valibuk mi zobral vsetko zelezo......no so zohynanim mam aj ja problem preto to riesim ze ked sa niekam na dlhsie mam zohnut tak si rovno klaknem na styri alebo cupnem.
v tehotenskej knizke mate napisane nastup na MD v 34. tyzdni a nad tym je nastup na MD v 32. tyzdni zo zdrav. dovodov .........tak neviem ....co sa tu riesi ?? ci to len tak ??? aby rec nestala 🙂
ahoj chcem sa spytat.babtko z porodnice mozem v aute viezt aj vo vanicke alebo je na to potrebne vajicko ako to riesite vy?dakujem 🙂
@svetlusska podľa predpisov musíš mať autosedačku - t.j. vajíčko, prípadne sú aj také vaničky, ktoré sú certifikované na prepravu v aute - majú bezpečnostné pásy na pripútanie bábätka vo vnútri. Myslím že napr. Peg Perego má takú. My máme klasiku, takže či sa nám to páči alebo nie, pôjdeme vo vajičku 😉
@jagu81 dakujem za odpoved, skusim kuk nejaku aj tu na bazariku, hadam najdem nejaku za prijatelnu cenu a nie moc drahu 🙂 lebo nova tusim stoji dost.:(
@linduska86 Ahoj, ja som dnes volala do socialky na info linku a bola tam mila teta, ktora mi pekne zodpovedala na otazky. Co sa tyka nastupu na MD, tak tvojou povinnostou je predlozit ziadost o materske, ktore ti vypisal tvoj gynekolog svojmu zamestnavatelovi, oni ti tam da svoju peciatku, ty si vypises zadnu stranu, na ake cislo uctu ti maju matersku posielat a je na tebe, ako sa dohodnes so zamestnavatelom, ci to posle postou on, alebo ty, alebo tam pojdes osobne. Musis ist do pobocky SP ktora prislucha zamestnavatelovi na zaklade sidla firmy.
Co sa tyka dochodkoveho poistenia, tak mi teta povedala, ze pocas MD sme automaticky dochodkovo poistene, ze to plati za nas stat, zmena nastava az pri nastupe na RD, ale to mame este cas riesit.
Este mi teta na SP povedala, ze oni na zaklade tej ziadosti o materske ti poslu domov papier - rozhodnutie o vzniku naroku na materske. Ked sa nam narodia deticky, tak mame doniest do pobocky SP kopiu rodneho listu dietatka, aby mali jeho rodne cislo.
Takto mi to zhrnula.
@svetlusska , ja poznam vela ludi co z porodnice s vajickom neodchadzaju
ale maju dieta len tak v aute v naruci...,,,vraj to policajci akceptuju,
jedna mamicka bola somnou na izbe a jej manzel je policajt
a on povedal ze odchod z nemocnice je mimoriadna situacia a pokutu ze nemas vajicko ti nedaju,,
,ja neviem co si o tom mysliet,,,vajicko som mala od zaciatku a vyuzivali sme ho casto lebo vela cestujeme a neviem si predstavit ho nemat 🙂 ,,ked si kupis tu cez bazar alebo skus.. www.mimibazar.sk....tak niektore su aj za 30 € co nie je drahe ,,ked nebudes potrebovat casto tak zbytocne do toho investovat nato ze pojdes 5x v aute sa nove neoplati,,,dieta sa tam mesti max do 6 mesiacov /aj to je moc/....a dobre vajicka stoja nad 100 €
@svetlusska nie je za čo 🙂 myslím že takáto nová vanička vyjde okolo 200€. Ja som tiež uvažovala, že to takto vyriešim, ale nakoniec vyhrala klasická trojkombinácia, je to najpraktickejšie. My na dlhé trasy neplánujdeme chodiť a chviľu bude musieť bambulka vydržať vo vajíčku 🙂
@jagu81 , urob ako chces, ja som ti len poradila co si o tom myslia policajti,,to mi povedala jedna mamicka v nemocnici ze pokuty nedavaju,
ja som mala vyjicko uz v porodnici a vyuzivala som do 5 mesiacov,,viac sa mi tam dieta nemestilo,,potom uz len autosedacky a to nie lacne....... ale len tie drahe nad 300 € co maju isofix,,lebo to je aj bezpecne a nie tie co davas len pasy a sedacka ti lieta po aute,,to je podla mna o nicom ale vela ludi pouziva aj take lacne a su spokojny,,,ja si to neviem predstavit,cestujeme vela aj mimo SK takze som nikdy neriesila ze nemam vajicko alebo dobru sedacku pre dieta,,to je zaklad
@svetlusska , ked sa ti to neoplati tak si od niekoho pozicaj,,alebo ja ti predam moje stare za 10 eur plus postovne ale neviem ci sa ti oplati aj to,,posta je draha a urcite by bolo postovne aj 5 € lebo je to na vahu a vajicko je samo o sebe dost tazke, ja mam gesslein ale kupujem si teraz nove aby mi pasovalo nakliknut na kocik concord tak to gesslein uz nevyuzijem
@janinkad ono by tehule nemali dokopy nic ☹ takto je to v Pisomnej informacii pre pouzivatelov: ......
Tehotenstvo a dojcenie
V dlhodobych studiach neboli pozorovane ziadne chorobne ucinky pocas tehotenstva.Bezpecnost pouzivania lieku pocas dojcenia nebola dokazana.
Muconasal plus sa nema pouzivat pocas prvych troch mesiacov tehu.a pocas dalsej doby sa poradte s lekarom.......
tak ja neviem.ale ked som pridusena a nestiham seba a urcite ani babo zasobovat kyslikom?streknem si rano a vecer a dycham........
ja inak stale pridem na to,ze toto a toto este nemam a to nakupujem uz posledne 3 mesiace,ved to je neskutocne vela malickosti a snazim sa neobjednavat hluposti,ale ked si clovek najde co vsetko je v zakladnej vybave ...no a to este nemam zoznam co do porodnice...ci to len ja som v strese 😅 ??
@lilianka1199
Ahojky!
Som na tom podobne 😉 .Ale pohoda pomaličky,rýchlo to už nejde hahaha.

@janusha33 ako hovoris ,treba na tom najst asi nieco pozitivne,ja som si povedala ,ze teda ked sa neotoci,tak bude teda sc,mam sa trapit z tazkým porodom pri zlej polohe dietatka??nejaky zvon,al.kliešte?a este aby bolo potom nejake pridusene a este by sa mu aj nieco nebodaj stalo?,radsej nie,a to moj prvy porod trval nieco vyse 3 hod aj s cestou do nemocnice,tak si myslim ze teraz by to mohlo ist tiez tak,aj ked vtedy som sa uz pocas tehu pomaly otvarala.tak skus aj ty nejak tak