icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
26. mar 2012

@leeenka26 No ja som bola minuly piatok a to som zacinala 33.tt ale to asi kazdy lekar nejak inac posiela.Respektive mne to vyslo preto tak lebo moja gynekologicka sluzi aj v nemocnici a tam sa robia tie prietoky tak si ma zavolala do svojej sluzby aby mi to urobila ona.

leeenka26
26. mar 2012

@janusha33 aha, a ide na to kazda asi ze? zalezi len od doktorky ze kedy.

janusha33
26. mar 2012

@leeenka26 No asi hej......ale nc sa neboj nie je to nic hrozne.....mne dali najprv na brucho take dve ako repraciky,pripevnili ich gumenym pasom a som tam iba lezala a pocuvala ako bije drobcovi srdiecko a kedze som tam lezala na chrbte a jemu sa to samozrejme nepacilo tak im do toho statocne kopal.....a potom som isla na usg a tym usg zrejme sledovala prietok krvi v pupocniku,ci nie je niekde zuzeny a aka je placenta a tak.

linduska86
26. mar 2012

@janusha33 ne no presne ako vravis..svine su to obycajne..ty musis platit zdravotku, socialku vsetko a dostanes minimum a oni nemusia nic..sak to su nasi krasny "cierny chraneni obyvatelia" a este ked mi dakto povie ze som rasistka tak mam dost..palia nam hrady, rozoberaju domy., kradnu, su analfabeti..a clovek ich ma ako milovat? ha ha ha..smiesne fakt..🙂

leeenka26
26. mar 2012

@janusha33 aha, no dakujem pekne 🙂 uz som zasa o nieco mudrejsia. Toto je tvoje prve tehotenstvo? 😉

linduska86
26. mar 2012

@leeenka26 ano kazda zena ide na sono .- prietoky.. uvidis svoje bejby 🙂

leeenka26
26. mar 2012

@linduska86 tesim sa 🙂 dakujem

linduska86
26. mar 2012

@leeenka26 hej to ti len pozrie na babetko, ci je v poriadku,zisti vahu, potom ci mas v poriadku tie prietoky.to je ci nema pupocnu snuru omotanu okolo krku..ci je maly mala zdravy zdrava, popocuva srdiecko, (aspon mne to robili) a robia to na 3D ultrazvuku..tak je to celkom sranda,, popozera ci maly ma dobry zaludok..a to je asi vsetko..mne to robili v 30 tt.🙂) tak vela stastia,,

leeenka26
26. mar 2012

@linduska86 vlastne to je klasicke sono nie? Buduci tyzden idem na sono, uz sa tesim, som zvedava aj na vahu maleho huncuta 🙂 no pekne takze aj 3D? No super teda. Tak som zvedava. Ja som myslela e CTG a prietoky je to iste.

leeenka26
26. mar 2012

Inak zienky prezradte mi, ako mate ulozene babetka? Mate tiez niektora este panvovym koncom alebo priecne ako ja? Ja mu stale hladkam hlavicku hore vlavo 😀

petra1209
26. mar 2012

Dnešná poradňa dopadla super. Malý je otočený hlavičkou dole, prietoky v poriadku, váži vyše 2700g vidíme sa o týždeň 🙂

tiuska77
26. mar 2012

@janusha33 ooo tak ďakujem za radu... no len mi bude asi smutno keď pôjde tak na 3 týždne..mal byť isť do Turčianskych na fotkách to tam vyzeralo pekne..som myslela že tam oddýchnem keď už budem aj ja na materskej 😖 ... ja som bola nahnevaná, že pri športe si spôsobil ten úraz bol na maródke 7 mesiacov a teraz šiel na druhu operáciu,.... je to také obdobie keď najviac peniažky by boli potrebné no ale čo už... 😒 ..hlavne že malička je oki a po tom mimo maternicovom a potrate už nejde vôbec o peniaze hlavne, že je všetko oki..a príde na svet zdravučka...na tom zaleží najviac 😵

lunnka
26. mar 2012

babeny ja som zas klasicky vcera vecer stresovala, mala som kontrakcie- teda myslim ze je to ono podla toho co som nacitala- skoro hodinu kazdych 10-15 min akoby menstruacne bolesti, brusko ako kamen, no panika uz som rozmyslala co skor ci do sprchy holit sa :D abo dobalovat tasku..stresyyyy...nastastie sa to v noci ukludnilo, rano som sa zobudila s ubolenym bruskom ako ked je svalovica, teraz len polihujem.. ukludnujem sa ze tak aspon viem ze aj take moze byt a stale to nie je este to prave, no ste ma mali vidiet ako som pozerala na hodiny a ratala 🙂 🙂 zeby to boli poslickovia? tak skoro??

katkamiki
26. mar 2012

@lunnka no tak to si neviem seba predstavit, ako by som ja stresovala 🙂 Ja by som uz asi utekala do nemocnice :D Mozu to byt poslickovia, to je ok... ale mna by to nenapadlo ani nieco ratat ako teba 🙂 asi by som ani nezaspala vecer.

simcab
26. mar 2012

@lunnka ahoj.. kľudne to už môžu byť poslíčkovia.. kdesi som čítala, že sa môžu vyskytovať od polovice 7. mesiaca..

lunnka
26. mar 2012

@katkamiki 😀 nebolo mi vsetko jedno, bolo okolo 22.00, nemame auto tak by som volala asi sanitku a nechcela som panikarit, preto som si ratala.. spat by som nesla keby sa pravidelne opakovali, ale po takej hodinke to preslo, mozno kusok menej..aj teraz lezim, male si kopka a obcas mam slabsiu verziu tych bolesti.. vravi sa ze to zistime ze su to naozajstne porodne kontrakcie, taketo som uz predtym mala, viem ze sa lahko vylakam tak sa beriem s rezervou ;) preto to ratanie..keby sa intenzita zvysovala nesedim a letime 🙂

katkamiki
26. mar 2012

@lunnka 🙂 Boze, uz sa zacinam strachovat aj ja 🙂 Inac som pocula, ze tie falosne kontrkacie sa zistia tym, ze pojdem pod sprchu a vtedy pod tou vodou bolesti prejdu. Ale ak neprejdu , ide o ozajstne kontrakcie. Tak skus potom tak. A aka to bola bolest? Nejake krce?

janusha33
26. mar 2012

@leeenka26 Ano,takze tiez stale neviem vsetko co a ako a velkou pomocou mi je svagrina,ktora ma dvoch synov,takze najviac uzitocnych info mam asi od nej.

janusha33
26. mar 2012

@tiuska77 Ale ved ty mozes ist s nim,len ked budes chciet nejake procedury tak s vyberom by som bola opatrna,mozno nejaku masaz sije alebo tak este ano,ale teple kupele by som neodporucala.....alebo nejake plavanie len zase treba dat pozor na tu mykozu,v teplej vode sa siria bakterie podstatne rychlejsie akov normalnej chlorovanej nie termalnej.Ja som robila v Trencianskych, Turcianske su uz myslim po rekonstrukcii takze moze tam byt krasne takze pokojne mozes ist oddychnut s manzelom.Nejake prechadzky po parku ti urobia urcote dobre

janusha33
26. mar 2012

@leeenka26 Jeeeeej aj nas je hlavickou hore.....a zatial nevyzera zeby sa chcel otocit aj ked mu dohovaram kazdy den ze nech sa otoci lebo ja nechcem ist na cisarsky.Taky cas sa uz robi cisarsky aby nedoslo k stlaceniu semnnikov,to mi hovorila mamina,ona robi na novorodeneckom ze ked sa babatko neotoci ani do porodu tak pokial je to chlapec tak ide na cisarsky.Pokial by to bolo dievca tak asi to by mozno aj islo normalne.

janja2502
26. mar 2012

@lunnka joj moja, nestresuj. Ja to uz mam vkuse od 26tt. A to pri prvom tehu som vobec nemala. 🙂

janusha33
26. mar 2012

Jeeeeej mi prisla zavinovacka.....aka je len makkucka.....keby som sa do nej zmestila tak si tam sama lahnem.....zavidim nasmu drobcovi ako mu bude fajnucko

lunnka
26. mar 2012

@katkamiki ako menstruacne, nenazvala by som to krce, take bolesti ked mas uz dostat resp. si dostala menzes a prechadza to do krizov (u mna) a nechcela som ta vystrasit, len ze aj take moze byt a stale nic 🙂

@janja2502 vies napadne ti vselico, najma ked som prvorodicka, jasne ze mam strach 🙂

katkamiki
26. mar 2012

@lunnka V pohode, ja viem, ze to mozeme ocakavat hocikedy 🙂 Musim byt na to pripravena 🙂 ty bud hlavne v klude, mozno potrebujes oddych, nohy vyloz hore a leňoš 🙂

janusha33
26. mar 2012

@petra1209 Juuuuuj tak to uz je chlapisko

jagu81
26. mar 2012

@janusha33 určite sa už aj malý teší, ako mu bude mäkkučko 🙂 my sme tiež boli dnes po nákupoch - veci do pôrodnice ... no ale aj to treba, malinkej len drobnosti - osušku, kefku na vlasky, cumliky, plachtu do postielky

janusha33
26. mar 2012

@jagu81 Tak ja cakam na este jedny putovne veci len musi svagrina dojst z Nemecka a uz by sme hadam aj mali vsetko.Nieco nam aj krstna dokupila,respektive dokupi co hovorila takze nejak vela toho nekupujem.Akurat som dnes pozerala u nas v lekarni ze maju odsavacku mlieka za nejakych 18 eur ale to budem riesit az po porode lebo mozno mi ju ani nebude treba tak nebudem ju zbytocne kupovat.

janusha33
26. mar 2012

@lunnka Ja bezne spozorneivam ked ma vecer krize bolia.....tak uz uvazujem ze ci nepojdeme rodit....a pritom ani neviem co je to napr.tvrdnutie brucha alebo poslickovia,v zivote som ten pocit nezazila tak nemam odkial vediet co to je a ake to je.....ale ked ma vecer bolia krize tak hned spozorniem a potom sledujem ci ma nebolia viac,alebo ci nemam aj nejake ine priznaky,ci netreba utekat do porodnice.To vies prvorodicka....to nam prvackam by mali povinne dat nejaky senzor ktory by oznamil ze ano uz ide porod uz utekajte do porodnice a by bol v podobe nejakej nalepky na brusko a nejakeho pipatka. 😀 😀 Si to dam asi patentovat 😝

jagu81
26. mar 2012

@janusha33 Tak je to najlepšie, však bábo tie veci ani nestihne zničiť a už z toho vyrastie. Odsávačku a veľa vecičiek pre malú sme my dostali od sestry po jej dcérke - teraz má 9mes., takže nám to super vyšlo, naša bambulka takmer presne po roku za neterkou. Niečo sme pokúpili aj my, ale viac vecí teraz kupujem im a keď vynosia, dostaneme zas my 🙂

tinci
26. mar 2012

@janusha33 prave som sa bavila s kamoskou co tiez nemala chlapceka otoceneho a v 35 TT zrazu zacitila ako sa otaca - najprv krizom a o chvilku uz bol dole hlavickou. Ze ju to aj dost zabolelo pri jeho velkosti a vyske, vtedy ani nic specialne nerobila jednoducho si malinky asi rozmyslel ako chce ist von a bolo to...No a potom sa narodil v 37 TT s dost velkou porodnou vahou, takze tomu asi jednoducho treba verit, lebo ine sa v tomto pripade robit asi neda...