icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lilianka1199
28. mar 2012

zienky,premyslali ste nad tym ako si ulahcit porod,lebo mamicky tu pouzivaju epino baloniky na roztahovanie hradze a porodnicky gel dianal pre lahsi porod,celkom su na to fajn ohlasy,tak neviem,ci do toho investovat,alebo skusim vsetko a este si dam aj epidural 😉 ........

leonna
28. mar 2012

@lucyfuk77 @danculka24 ja idem tiez buduci tyzden uz na antolsku do poradne 🙂 a zvazujem aj tu prednasku. aj ked uvazujem aj nad tou Jezikovou, kedze ta prednaska je az 16.4. a dve moje kamosky teraz rodili o tri tyzdne skor....tak by som to mala najradsej cim skor za sebou, aby som to vobec stihla :D
a lucyfuk77 vies aj nejakej konkretnej poradkyni na to dojcenie? mas nejaky kontakt na niekoho? alebo je nejaka v porodnici co sa da zaplatit?

jagu81
28. mar 2012

@janusha33 fíha šikulka 😕 inak nad oknami silno uvažujem aj ja, ale nechám to na vikend alebo buduci týždeň. Bolí ma noha, včera som zle stupila, tak nech to trošku prejde. Ja som včera strihala hrozno a mamina ma sfúkla, že čo to vystrájam. Starostlivé maminky to niekedy preháňajú, aj keď to myslia dobre 😉

janusha33
28. mar 2012

@jagu81 Joooj tak mne mama stale sadni si,oddychni si....ona keby vedela ze ja som umyla okno ta ma asi na mieste zadusi.....lenze ono sa to neda stale iba sediet,ved clovek sa potrebuje hybat...ja si stale poobede schrupnem a muzovi uz to nejde do hlavy jak to tak viem aj poobede spat a vecer lahnem do postele a som tuha....tak som mu povedala ze to jednoducho si telo ziada nakolko ma zvysenu zataz tak potrebuje viac oddychu a spanku.

janusha33
28. mar 2012

@lilianka1199 A ja neskusim asi nic a necham to na prirodu a lekarov.Mozno tak zmyslam preto lebo je to prvy porod a fakt neviem co ma caka,ale nejak verim lekarom a prirode a verim ze Pan Boh na mna nalozi iba tolko co unesiem.Snad to nejak zvladnem 😀

jagu81
28. mar 2012

@lilianka1199 ťažko povedať, či to pomôže. Na predpôrodnej príprave sme sa o tom rozprávali s Dr. - pôrodníkom a nemôžem povedať, že by niečo vyslovene odporúčal ale ani netvrdil, že je to na škodu. Asi je to u každej individuále. Aj epidural - môže to byť OK, ale môže sa stať aj to, že mamina horšie spolupracuje a tým sa pôrod predĺži. Tak isto vravel, že masáž hrádze nie je na škodu, ale v konečnom dôsledku, môže byť úplne na nič ak treba nástrih spraviť vyššie, hrádza môže byť mäkkulinká, aj tak sa bude strihať, aby nedošlo k väčším poraneniam v pošve. Do predu ťažko povedať a správne sa rozhodnúť ....

jagu81
28. mar 2012

@janusha33 presne tak, vidím že to máme podobne 🙂 tiež trošku porobím, oddychnem si a zas sa do niečoho pustím .... však keď nemusím, načo len ležať, do pôrodu by som mala preležaniny a chorú hlavu z nudy!

lilianka1199
28. mar 2012

@janusha33 Ale ja to nechcem nejako zvladnut,ja sa bojim ☹.....a porod este ano,to by som prezila,ale bojim sa toho,co bude po porode,ci nebudem moc pozasivana a dlho sa liecit,keby si citala tu na MK,ako sa maminky aj pol roka po porode trapia 😒 ,ale zase ty pojdes mozno na sekciu,teba budu boliet stehy po siti,ale ked sa dole potrhame ☹......no vies,ja som malicka a stale som bola chuda,no a moja ginekologicka stale...aku mate malu a uzku 😀 ...

lilianka1199
28. mar 2012

@jagu81 tak mozno to pomoze aspon proti vlastnemu strachu ,uz ked na nic ine 🙂.....

jagu81
28. mar 2012

@lilianka1199 toto máš veľkú pravdu 🙂 ja sa tiež hrozne bojím a radšej na to myslím čo najmenej. Tak nejako dúfam a utešujem sa, že keď nám bolo dopriate bábo presne vtedy, keď sme sa rozhodli ísť do toho, tehu bolo doteraz tiež bez problémov, tak ten hore nás má aspoň trošku rád a dá na nás pozor aj v závere a nejak to zvládnem.....

bambulla
28. mar 2012

ahojte uz mate pobalene veci aj do porodnice?ja idem zajtra do poradne a uz by ma mohol vypisat aj na matersku uvidim co povie.a co si beriete do porodnice pre seba ja si to uz fakt nepamatam tri roky usli ako voda ked pojdem zajtra s poradne skocim do lekarne kupit podlozky,vlozky ....a neviem este co 🙂

lilianka1199
28. mar 2012

@bambulla ja som premyslala,ze si zbalim jednu malu tasku a potom druhu,co donesie manzel uz na izbu🙂,ja uz som na materskej,ale zbalena este niesom 🙂 a beriem zakladne veci,zupan,pyzamo,papuce-aj do sprchy,jednorazove gatky,vlozky,podlozky,uterak,nejake hygienicke veci a potom druhu tasku nachystam a tam bude vsetko ostatne 🙂.....

janusha33
28. mar 2012

@lilianka1199 Preto radsej vela necitam aby som sa zbytocne nezostresovala lebo ked sa zostresujes este viac tak sa este viac stiahnes a budes to mat este tazsie.....takze ja som radsej za sladku nevedomost.Nic sa neboj zvladnes to bez problemov a nepotrhas sa lebo ta vcas nastrihnu...a stehy dole sa hoja rychlejsie ako po cisarskom...ja sa bojim len jedneho ked mi budu musiet robit cisarsky.....aby vo mne nezabudli nejaky nastroj......toto je zatial moj jediny strach ale verim ze po dnesnom umyvani okien sa drobec umudry a sa otoci a nebude treba cisarsky

janusha33
28. mar 2012

@jagu81 aaale urcite na nas da pozor....a nikdy na nas nenalozi tolko co by sme nezvladli....on pozna velmi dobre nase sily....uz to mam odskusane.....tiez som myslela ze nezvladnem urcite veci,ze sa jednoducho psychicky zlozim a zvladla som to,prekonala som to....a za to som doslova dostala odmenu,mojho terajsieho manzela...ja som ho totiz dostala pod stromcek na Vianoce po velmi ale velmi narocnom roku........zvladneme to vsetko v pohode a coskoro sa tu budeme smiat ako sme stresovali a strachovali sa.....keby sme to nemali zvladnut tak nam sefik zhora neodpraje aby sme boli tehotne.

janusha33
28. mar 2012

@bambulla Ja este nemam nic zbalene a pozeram ze mame podobny termin.Ja sa na to chystam az po Velkej noci.Este pockam na svagrinu a jej babske rady co mi vlastne treba a co mi nebude treba vobec aby som tam nesla s nejakym kufrom alebo co jak na dovolenku 😀 😀

lilianka1199
28. mar 2012

@janusha33 ty si nedas pokoj s tymi oknami ???Chces porodit skor???? a si ma rozosmiala s tym nastrojom,no a to som myslela,ze ja som v strese 😉

suzan1111
28. mar 2012

ach jo, zase nejaky problem..volala som doktorke na vysledky mocu..a vyterov, mam bielkoviny v moci, povedala mi len ..nalez bol pozitivny..pridite si pre recept...no co to presne znamena neviem..uz mam bobky...dufam,ze to bude ok,lebo nemam pocit,ze mam zapal moc.ciest a povedala na poradni,ze to aj z vytoku moze byt ale pre istotu to poslala na rozbor...no a uz to tu mame..neviem teda presne co,ale mam strach ☹

katkamiki
28. mar 2012

@suzan1111 Ja mam bielkoviny v moci na jeden krizik uz asi 3 poradne. Sestricka povedala, ze to moze byt len nejake prechladnutie, ale 3 mesiace stale.. co ja viem, ale vobec to neriesia. tak neviem, co to moze byt. Ze keby to bolo na viac krizikov, tak to stoji za povsimnutie, ale ked len jeden krizik, tak je to ok. Lekar sa k tomu ani nevyjadroval, tak neviem...

janusha33
28. mar 2012

@lilianka1199 Uz si dam lebo uz mam umyte 😀 No ja sa len toho bojim lebo boli uz take pripady,preto ja nechcem cisarsky a rana po cisarskom sa hoji dlhsie ako po normalnom ked ta dole zosiju.....

tinci
28. mar 2012

@lilianka1199 presne to iste som rozmyslala aj ja- na porod uplne staci par veci a nemusim sa natahovat s velkou taskoua bat sa o nu, tu mi moze muz priniest aj na druhy den, malicke bude aj tak oblecene v nemocnicnom a az na druhy den ho budem prezliekat.

tinci
28. mar 2012

@janusha33 ono ked to na teba pride tak uz ti bude vsetko ako sa povie "jedno" - uz budes mat plne zuby tehotenstva a veci s tym suvisiacich, budes chciet mat drobca v naruci, tie stupnujuce bolesti ta budu pripravovat na finale. Ja som ani nevedela kedy ma doktor nastrihol - nastastie - ale sestricke som skoro rozdrvila ruku ked mi celou silou tiskala na brucho - aj to viem len od muza.Proste uz budes chciet to mat za sebou - je to asi ako ked ides na horskej drahe, tazko sa vystveras hore a potom sa uz chces ci nechces rutis dole, je jedno ako ale ides...A fakt je asi lepsie nevediet az privela podrobnosti pretoze kazda sme ina, kazda mame iny prah bolesti, inu citlivost...

lucyfuk77
28. mar 2012

@leonna ja som pozerala tie poradkyne, co su na stranke o dojceni, aj knizku som si kupila. Konkretnu som si este nevybrala, ale po velkej noci sa chystam im zavolat. A komu na antolskej budes chodit ?

janusha33
28. mar 2012

@tinci No drobca v naruci uz chcem mat teraz lebo mi vadi ze som taka nemotorna ci aka,vsetko mi trva dlho a rychlo sa unavym takze uz chcem mat aj porod za sebou aby som mala drobca pri sebe a mohla spokojne behat a robit co mi treba a tak....ja uz sa toho neviem dockat....kaslem aj na bolest ja vidim len toho drobca na konci tej tazkej bolestnej drahy a to ma posuva dalej....lebo uz fakt ako mna boli chrbat tak to neviem ci je normalne a dnes obzvlast krize.....

suzan1111
28. mar 2012

@katkamiki mne hned jak zbadali bielkoviny dali moc na rozbor a aj vytery porobili a teraz vraj mam prist pre recept..tak bud mam nej.bakteriu alebo zapal..ja neviem..dost ma to vydesilo..ale tak ked si mam prist pre recept,hadam to nebude take zle..snad nej.lieky alebo bobule a bude to preliecene..dufam..ja uz po tom pobyte v nemocke mam panicky strach ze ma tam poslu znova 😒 ...ale snad to bude ok a prelieci sa to..idem zhltnut nejake probiotika a musim aj vela pit.

katkamiki
28. mar 2012

@suzan1111 No mne presne povedali, ze treba vela tekutin, cajom s brusnicami a pod... tak neviem, ale neboj, keby to bolo zle, nevolali by ta len na recept. 🙂 Bude to dobre, poberes nejake lieky a hladina bielkovin sa ti vyrovna 🙂 Dufam, ze aj mne niekedy 🙂

tinci
28. mar 2012

@janusha33 no ved to a hlavne ked sa mas starat este o druhe dieta, neviem si ani predstavit zeby som musela lezat pocas tehotenstva, moja dcerka este moc nechape ze niekedy si musim oddychnut, ze obcas nevladzem ist kilometer na pieskovisko aby sa tam mohla hrat s kamaratmi...vselico je napisane co sa v tehotenstve nemoze, napr.dvihanie tazkych veci ale raz za cas pride situacia ked moje 15 kilove dieta jednoducho zdvihnut musim, kedze som s nou prevazne sama doma.
Myslim ze vela robi aj psychika zeny, viera v stastny koniec, ze rolu mamy jednoducho zvladnem, ze to male budem chranit a branit pokial to bude mozne...inak je to po vsetkom tom co pocas tehotenstva a porodu pretrpime super pocit byt MAMOU, fakt 🙂

janusha33
28. mar 2012

@tinci Hej to som videla aj na svagrinej ked cakala druheho syna tak takmer dva roky ku koncu a uz mlela z posledneho niekedy ale najvacsia sranda bola ked bola v porodnici a brat sam doma s tym starsim.....no hotovy z neho bol....v nedelu prisiel k nam na obed sa najedli a brat odpadol v obyvacke a my sme sa s mamou hrali s tym strasim.....brat normalne nevladal....a goool ked na veceru malemu takmer dvojrocnemu uvaril spagety s jemne pikantnou omackou a na ranajky mali spisske parky.....ale to maleho naucil moj oco na spisske parky.....no proste bol brat vystaveny z jedneho syna a teraz su v Nemecku,brat je cele dni v praci a svagrina s oboma doma......ma co robit a teraz ma este navyse zapal stredneho ucha a brat sa nejak nema k tomu aby jej nejak pomohol lebo pride vecer unaveny z prace.

janusha33
28. mar 2012

Tak som zacala pekne zelezovat a na moje pocudovanie sa nedostavila zapcha ale hnacka pre istotu.....takze sa krmime bananikmi a borovnicami.

leonna
28. mar 2012

@lucyfuk77 este neviem urcite....mozno Oravec, Malova??? neviem. a ty?

leonna
28. mar 2012

Dnesna poradna dopadla super. Dokonca som dostala kompliment od sestricky, ze uzasne vyzeram :D