icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

jagu81
7. apr 2012

@mimi jejda tak prvá lastovička je tu? sa nám to pomaličky rozbieha 😵 Srdečne gratulujem k bambulke a želám len to najlešie celej rodinke, držte sa 😉

jagu81
7. apr 2012

Žienky prajem všetkým vám krásne sviatky, užite si aj trošku pokoja, nielen vypekať, vyvárať 😉 a kupači pozor nie veľa vody, aby sme neochoreli, tohto roku nás musia povinne šetriť 😀

cobhan
7. apr 2012

@janusha33 ja v stave zufalstva citam vsetko co mi pride pod ruku 🙂. Ale posledne mi viac sedeli knizky napisane slovensky alebo cesky, aby som sa mohla docitat do bezvedomia a tak zaspat. Okrem toho vsetky knizky od mojich oblubenych autorov som uz tu v kniznici precitala 😝

janusha33
7. apr 2012

@dada78 No to vies ja stale hovorim ze zdravotnikom sa nemoze niekto stat,to sa musi na to narodit.A v dnesnej situacii uz duplom,ved nie je lekar ako lekar....su lekari ktori su lekarmi iba pre peniaze a su lekari ktory su lekarmi pretoze chcu pomahat a liecit a takych je zial malo,ale este su,

janusha33
7. apr 2012

Prajem vsetkym krasne velkonocne sviatky,poriadne si oddychnite lebo potom nas caka porod tak aby sme mali vela sil a vsetko dobre dopadlo a nase bambinka boli zdravucke a v poriadku.

lunnka
7. apr 2012

krasne sviatky dievcata 🙂

lunnka
7. apr 2012

dnesna moja otazka: mozem cerstvy chren? a vela ci len trocha pre chut? ;)

janusha33
7. apr 2012

@lunnka Nooo vies co ja som si teraz dala chren so smotanou klasicky rozrobeny velkonocne a mama mi nic nehovorila zeby som nemala chren alebo co.Ale sa mi nejak toho roku podarilo ze som do cvikly dala trosku viac chrenu ako trebalo a potom mi cvikla prisla stiplavejsia ako ten otcov chren.

lunnka
7. apr 2012

@janusha33 🙂 ja sa dnes chystam na veceru zhresit, tradicna velkonocna udene masko, vianocka, horcica, chren..len nech sa mi mala z takeho soku nesplasi :D

petra1209
7. apr 2012

Dnes mi nenormálne od rána puchnú nohy aj ruky 😒

pokito
7. apr 2012

Ked hovorite o papkani ja som prave spapala veliku porciu peceneho jahniatka, na neho vela citroniku, hranolky a tzatziky....mnaaam. Teraz lezim a ledva sa hybem, asi si pospinkam trosku 😵

lunnka
7. apr 2012

no tak si dnes riadne dajme 🙂 🙂 🙂 😵

janusha33
7. apr 2012

@pokito To nic ja mam za sebou uz syrek,sunka musi este vychladnut,nejake kolaciky mame za sebou,prave sme boli u sestry na navsteve pozriet novu kuchynu tak sme mali take tasticky s listkoveho cesta,cestovinkovy salatik....no dokonaly mix....a na veceru bude asi sunka,syrek a cvikla....takze zelezo asi vysadim na par dni 😀

janusha33
7. apr 2012

Kokoooooos ze v BA sa narodil chlapec s hmotnost 6200 g........wuaaaaaa to je ina vaha......to muselo byt ako tazko mamicke pred porodom.....juj to by som asi nechcela

lilianka1199
7. apr 2012

@janusha33 tak take babo by som nemala ani do coho obliect, kedze mam vsetko len velkost 56-62 🙂,inak dnes som prisla na to,co myslis tym bolest krizov ,nepomohol ani vankus,bola som nervozna a protivna a este k tomu aj prejedena,tak ma bolelo brucho ☹ ....

maca_p
8. apr 2012

dievcata mam na vas obrovsku prosbu. dna 19.4. sa v suranoch bude rozhodovat o jedinej detskej liecebni pre vekovu skupinu 0-3 roky pre deti s atopickym exemom a potom az do 18 rokov. potrebujeme co najviac podpisov uz do tohto stvrtka, preto leziem do tejto temy. osobne s mojimi detmi 1 a 3 ideme teraz 16.4 na preliecenie, tak dufam, ze nebudeme posledny turnus...
ak sa rozhodnete participovat na zbierani podpisov, tuknite mi do IP mailovku, poslem formulare. tieto, co som vkladala specialne do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/peticia-za-zachovanie-liecebne-pre-atopicke-deti/ , su vraj necitatelne.

dakujem vopred za vsetky preliecene deti tohto ustavu. proste Odborny detsky liecebny ustav Travnica nesmie ukoncit svoju posobnost! apropo, nikdy neviete, kedy, koho, kde zacne skriabat zvlast v terajsej dobe ked je pomaly dazdy druhy clovek na nieco alergicky...

janusha33
8. apr 2012

@lilianka1199 No mna boli stale iba prava strana krizov a vyraza mi to bedra,ale to ked sa otacam alebo ze dlhsie sedim tak sa neviem ani rozhybat.Fakt jakeby mi operovali platnicky alebo krizovu kost.Zrejme sa mi roztahuje panva,teda to spojenie krizovej kosti a panvovej....sa krizova kost nalieva vodou aby sa panva roztiahla a tak mi to tam niekde tlaci.A vankus medzi nohami mi nejak nepomaha,viac mi pomaha ked spim v stabilizovanej polohe na boku a pravu nohu mam pred sebou ohnutu lenze to sa potom opieram o brusko trocha a to tiez nie je asi dobre.Som zvedava ako nam dopadne kontrola v stredu.

lucyfuk77
8. apr 2012

@janusha33 ja spavam presne v tej istej polohe, uz skoro od zaciatku tehotenstva. Akurat, ze teraz za posledny tyzden mi zacala trpnut prava ruka, je to take divne, lebo ju mam len ledabolo pohodenu vedla tela 😉

lucyfuk77
8. apr 2012

@lunnka to fakt mate taku hostinu - teda tolko navarene ?

lunnka
8. apr 2012

@lucyfuk77 nesranduj, ja???? isli sme k nasim, tento rok sa chavame hostit 😉 nevarim, nepeciem

svetlusska
8. apr 2012

@lilianka1199 nooo ja som dneska mala problem zaspat lebo ma tak pichalo v strede chrbta ze sa nedalo, ale nakoniec sa to podarilo.som si vzala teh.vankus co mi kupila ako darcek kamoska a jakos takoz to preslo inac by som sa asi prehadzovala do rana :(

janusha33
8. apr 2012

@svetlusska No mna asi posledne tri dni stale ked si vecer lahnem tak boli v podbrusku akoby som mala dostat menstruaciu.....uz ma to zacina znepokojovat tak sa uz neviem dockat stredy kedy idem na poradnu.

lilianka1199
8. apr 2012

@janusha33
@svetlusska
no caka nas posledny mesiac,doteraz sme si to uzivali, (ako- tak) no a teraz uz to bude aj trochu na nervy,uz sme velke,tazke a vsetko tlaci,ja uz neobujem a neobleciem nic....,ale tak uz dobojujeme 😉

janja2502
8. apr 2012

@lilianka1199 tak to ani ja uz nic neobleciem. 😠

janusha33
8. apr 2012

No teraz jaky stres.....som si dala sprchu a ked som vysla von tak ma zacalo boleit v podbrusku.....ale to ani niezeby bola nejaka brutal bolest,to bolo take akoby navalove stahovanie,akoby mi v nejakych navaloch chcel niekto vajecniky pritiahnut k sebe.....a ked som si stopla cas tak to bolo cca kazde 3 minuty.Ale bolo to cisto iba v podbrusku......ja uz som zacala zvazovat ze co teraz......ono to ani teraz neprestalo ale nejak som to prestala riesit.....ale gol ked som sa na to opytala maminy ze ci to mozu byt poslickovia.....ona ze aky poslickovia?No tak prve co ma napadlo ze jasne ved detska sestra a nie porodna asistentka.....a ona hned ze tak bud ti tvrdne brucho alebo ti netvrdne......lenze mne netvrdne ale mna boli vnutri dole.No s muzom sme skonstatovali ze mama je viac vystresovana z mojho porodu ako ja a to este ani nerodim. 😀 😀 mozno.A tiez ma napadlo.....co ak mi odtecie voda ked budem v sprche alebo budem na wc?A to nezistim?Jaj aha a uz mi asi aj tvrdne brucho....okolo pupka mam take tvrde....ale to zase neviem ci si tam drobec neoprel rucku alebo nozku.....joj uz nech je streda nech sa na vsetko popytam doktorky,lebo to od mojej mamy cakat nejaku moralnu alebo psychicku pomoc ta to sa nedockam.Ked sa bude treba starat o maleho tak vtedy ano ale co sa tyka tehotenstva a porodu tak asi nie.

lucyfuk77
8. apr 2012

Nase dnesne obedove menu : spagety 😉 na olovrant mame ku kavicke obrateny kolacik...

janusha33
8. apr 2012

@lucyfuk77 My sme mali fajnucku kuraciu polievocku a klasiku velkonocnu ale ide mamina teraz robit rezne a zemiacky.Neviem naco ale ked sa nudi nech si robi.

lunnka
8. apr 2012

@janusha33 tak ja mam dnes podobne stavy - pre zmenu som myslela ze mi zacala odtekat plodova voda- ale tak ako nam vraveli na priprave ze nemusi naraz, ze akoby ventiluje ci ako to nazvali.. letela som sa rychlo sprchovat a presne som si to iste myslela ze co ak teraz odtecie ulpne a nebudem vediet.. tie menstru. bolesti mavam aj ja, ze je to normalne najma ked si lahnes a si v klude, pomoze zmenit polohu, alebo sa postavit a rozchodit troska, ale ze v tomto obdobi je to uz normalne, takze uuuplne ta chapem, presne mam tie iste pocity a obavy..uz sa len nieco nasebapozorujem 😝

a chcem vas vsetky upozornit, objednala som si cez svet kocikov kocik a podviedli ma, peniaze som poslala nespravnej osobe, ktora skopirovala ich stranku aj s udajmi klientov.. teraz sa modlim aby mi vratila peniaze spat na ucet ... po prvykrat co sa mi nieco taketo stalo pri objednavkach cez net.. nie je mi vsetko jedno, je to strasne
☹ ☹ ☹

1982zuzka
8. apr 2012

@janusha33 ahoj toto mávam aj ja, stačí aby som len trošku prešla a hned uplne stiahnutie v bruchu - dokonca niekedy je to až pravidelné - treba si hned sadnúť, nohy hore. už žiadne prechádzky nič. ja už dokonca ani hafana nemôžem moc vyvenčiť lebo mi to hned začne. bola som s tým u lekára, krčok sa mi vraj trošku skrátil ale nie je dôvod ma hospitalizovať, dali na pre istotu aj na 10 min na monitor - vraj sú tam tonizacie ale nie kontrakcie. zvyšili mi magnezium z 1000mg na 3000mg. V každom príprade by som na tvojom mieste určite čo najskôr zbehla ku gyn v utorok, nech ti pozrie krčok. Tie tvrdé miesta alebo vydutiny - ak je to len maličká plocha tak je to dieťa, je to uplne iné ako samotné stvrdnutie brucha kedy máš pocit, akoby sa ti všetko stiahlo.
to odtečenie plodovej vody - ona má svoju farbu - nie je číra ako voda - niekde som mala aj farby napísané - tak ja sa spolieham na to - lebo ja som sa pýtala pôrodnej asis. na predporodnej príprave práve na toto -že čo ak budem pod sprchou alebo si pôjdem lahnúť do vane.
poslíčkovia v našich týždnoch sú vraj už normálny, ja som sa napr. nedávno vystresovala lebo celé tehotenstvo som mala problém zo stolicou a zrazu ma začalo mierne prehánať - a to býva sa vraj telo začína samo čistiť a pripravovať na porod. tak som bola 4 dni v strese .

len nezabudni pri tvrdnutí brucha:

do 34tt - max. 10x za den do 1min - toto je OK
nad 34tt - max 20x za den do 1 min - toto je OK

samozrejme ak to má svoju pravidelnost..... 🙂

ale pri porodných kontrakciach sa vraj detičky už nehýbu tak ako sme zvyknuté teraz.

janusha33
8. apr 2012

@1982zuzka No magnesium ja neberiem vobec......v stredu mam poradnu takze snad dovtedy sa nic nestane.Nas drobec sa hybe lebo pozeram ako kopka......ale niekedy mi tak cele v predu taky akoby pas stvrdol alebo co.Joj uz to chcem mat za sebou ale este nech pocka aspon do maja.