Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@stvura ja som zacinala na 68 kg a posledne som mala 82 pri vyske 170cm. Keby ma klby neboleli tak o tom ani neviem. A hovorim si, ze ked som prezila tych 8 kg co som pribrala v Irsku, tak toto bude pohoda...to som vedela hadam o kazdom deku, volakde mi to zavadzalo a teraz nic, len to brusku narastlo 🙂
Babulky netrapte sa ja uz som pribrala 21 kg
Viem ze je to vela, ale viem ze som tomu neprispela tym ze by som vela papala, mozno tym ze som bola stale doma pn...
babenky caute,takze po dnesnej poradni...mala je uz otocena hlavou dole(umudrila sa🙂),co uz ked ju ma az niekde medzi nohami klesnutu..ani ju zmerat nemohla,ked jej tam panva zavadzala,aj ukazovalo ze 31 tt a ja zajtra zacinam 34tt.a od zajtra materska,aj ked u mna tak neofic.lebo som zamestnana v zahranici a so mnou socialka nema nic spolocne..krcok mierne skratený,ale rozkaz je uz sa setrit,lebo pri prvom tehu boli problemy s krckom,akurat ze od nejakeho 26tt.brusko padlo dolu,tak aby sme sa nerozbehli skôr. ,a je +14kg(🙂)velka noc nabrala).dalsia kontrola o 2 tyzdne
@lunnka No vysku som davala od matraca po horny okraj,cize je to cele zakryte a dlzku som davala po polovicu bocnej strany.Cize ak ma postielka klasicky rozmer 120x60(obvod) tak 60(jedna bocna strana)x60(vrchol teda zahlavie)x60(druha bocna strana) a na vysku mi myslim ze tiez vychadzalo nejakych 60 alebo tak nejak.
No baby tak sme z poradne doma.Risko nedostal rozum a neotocil sa takze sme vyfasovali papier na predoperacne vysetrenia.Od dnes mame aj matersku a papierovy termin porodu sa nam posunul na 23.5.Fyziologicky ostava 13.5. len aby sedeli tyzdne na socialke.A dnes sme mali v podstate poslednu poradnu u mojej doktorky a od buduceho tyzdna ideme do porodnice na poradnu.A to ma mama hned objednala na utorok.Ta sa tesim......som jej hovorila ze nech ma neobjednava ze ja sa objednam sama,ze nechcem ziadnu protekciu ani nic ale nieeee,bo nebudem tam vysedavat po cakarnach......tak len dufam ze ma nesvacne k nejakemu gynekologovi.Vacsiu doveru mam v gynekologickach......mam pocit ze ma lepsie dokazdu pochopit.A mame vahu 2900 g
@janusha33 nasa tiez nema rozum a stale kope do mocaku a hlavickou mi tlaci na plexus. Ale odkedy sa okolie dozvedelo, ze sa este neotocila, tak pocuvam stories o tom ako komu deticky pootacali v poslednej chvilke - rekord je tusim hodina pred porodom, tak si hovorim, ze ak ma to nema chytit hned a zaraz tak ma este cas sa umudrit 😀
@cobhan No mne tiez povedala doktorka ze sa este moze umudrit a otocit ale ze pre istotu nech mam urobene predoperacne.A samozrejme moja mama uz hned riesi cisarsky....ze ci chcem spinalku,alebo chcem celkovu anestezu a neviem co.No nie ze by ma utesila ze nech sa nebojim ze on sa isto otoci a nebude potrebny cisarsky ale ona rovno riesi ako chcem cisarsky.Normalne mam az slzy na krajicku co ho nechcem ale nemam inu moznost.A moje okolie sa k tomu zial postavilo rovnako ako moja mama,miesto toho ako zvratit cisarsky tak riesia co je lepsie pri cisarskom a neviem co.No proste hroza.....jedine sestra a muz a svagrina su na mojej strane.....muz mi povedal ze nech sa nebojim ze ma vecer pomiluje a maly sa urcite otoci 😀 ,sestra ta zacala hladat a snorit nejake cviky na otocenie a svagrina mi robi cez skype moralnu podporu.
@janusha33 no ja som dnes cakala ako dopadnes,nejde mi net,tak som kontrolovala len cez mobil-tesim sa na ucet 🙂...ved skus popozerat nejake rady na nete,urcite je ich dost...inak v starej nemocnici kde ides,pracuje dr.Mikulova-starsia,vraj vie otocit babo pred porodom...
@janusha33 ja to vobec neriesim, ked bude cisarsky, tak bude cisarsky 🙂 aj to je sposob ako priviest na svet dietatko. Mne sa celkom ulavilo, ked lekarka spomenule cisarak, lebo som sa bala, ze ako su tu velmi ''prirodzeni'' ma bude presvedcat na porod koncom panvovym a toho by som sa teda bala ovela viac. Ale aj tak dufam, ze sa otoci, aby som to nemusela riesit 🙂.
@lilianka1199 No neviem, pokial viem tak Mikulova starsia co je svokra mojej doktorky Mikulovej uz nerodi.....uz je len v ambulancii.....Moja gynekologicka Mikulova robi tiez tam v porodnici kam idem rodit.Tak sa potisku modlim aby som ju vymakla ked bude mat sluzbu...ked nie nevadi,ved niekto nas uz odrodi a keby nikto nebol mam kamosa na zachranke tak zavolam jeho.
Ahojte baby. Chcela by som sa opytat tych, ktore uz prali v lovele, tiez vam to moc nevonalo? teda mne sa zda, ze mi to vonia stale novotou, tak neviem, ci to mam este raz preprat, alebo nie . A to som dala prat na program pre deti a podbradniky, trvalo to jedno pranie 3 hodiny, skoro ma svihlo. A neviete mi poradit nieco na priedusky? akosi som prechladla a priedusky ma dost bolia, nastastie horucky nemam, ale ten prechod hrdlo k prieduskam je hrozne, najma ked zakaslem to riadne boli :(
dnes ma baby vsetko boli-nohy, hlava, zaha ma pali, cela som nanic- teda uz od vcera poobedia ☹ ani kocik co mi dnes doviezli ma nevzpruzil- ako ho polozili tak ostal v chodbe, nevybaleny...
@stvura skor si myslim, ze je to zmenou v stavovacom rezime. Obed si nosim do roboty a kedze nemame mikrovlnku, tak je to vzdy len nejaky sendvic alebo cosi, co sa da zjest aj studene a hlavnym jedlom dna je vecera. A ta je vtedy, ked pride manzel domov z roboty, co je vacsinou medzi 6-9 vecer.
Ahojte babule, som v 33tt a dnes som mala poradnu a moja dr mi kazala prist az o mesiac, nemala by byt teraz poradna uz kazde dva tyzdne?? a to som este aj na rizikovom, tak nechapem. A este sa chcem spytat, robi vam teraz castejsie sono?, lebo mne nie a ani netusim kolko droblinka vazi:( Som z To a tu nie je ani jeden dobry odbornik, mam uz z toho nervy, pretoze mam strach, ci je vsetko ok. Uz planujem vybavit ineho lekara niekde inde, lebo toto je fakt katastrofa. a dakujeme za odpovede🙂)
Baby ja som na 1.pranie kupila Titan-je na detske veci a pre alergikov, no buduci mesiac uz kupim Persil sensitive- vela ludi si ho pochvalovalo a vyperie aj flaky. A avivaz nejdem davat. Inak kolko ks vloziek si beriete do porodky?
@jarabica123 Ahoj ja som na tom tak isto 😠 Bola som v 33 tt a kazali mi prist az o mesiac, tak idem buduci tyzden do nemocnice si vybavit ci by som nemohla chodit tam tiez sa mi to zda velmi malo nechapem ako mozu dat poradnu v takom tyzdni o mesiac 😠 ☹

@pokito ja som tiez vcera dorazila salat, varene udene tam este nejake je a sladke som ani nerobila. Teraz mi to moc nejde na chut, akurat horalky mi beru. A drahy bude jest to iste, co vcera....vyprazane kuracie rezne a grecky salat 🙂
Jeej, ze stretavka s babami z MK...to by som sa hned pridala. Ale ktovie kedy my budeme na Slovensku. Planujeme september, ale nie je to moc iste. Uz som pocula aj verziu, ze pojdeme autom pre babinku s detmi a ked som drahemu povedala, ze to by sme museli kupit 7 seater tak sa len pozeral, ze ako...sak ja, on, babinka a dve deti..5 ludi...tak som ju jemne pripomenula to nase, co je este v brusku 🙂 tak sa zhacil, ze aha pravdu mas, ja som pocital, len tych uz existujucich 😝