icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
8. jún 2012

No ako to tak citam tak vacsina deti zacina byt viac uplakanych a trapia nas koliky a bruska.Mna uz napadlo ze to bude aj tym pocasim,lebo pochybujem zeby celoplosne dosla nejaka kojenecka kolika.Ono je to v podstate asi normalne aj ked nie vsetky deti maju koliku.Nejak to uz len musime vydrzat.Ved my to zvladneme.Ochvilku si budeme vymienat recepty na kadejake kasicky a vyzivky a neviem co.Uvidite zbehne nam to rychlo a bude nam luto ze uz nie su nasi majovciatka drobne s malymi starostami.Lebo toto su male starosti aj ked sa nam teraz zdaju byt velke lebo sme unavene,vycerpane,manzelovia nejak extra nepomahaju ale ved poriadne ani nemaju s cim.Ale ked si pozriem co stvara svagrinin maly a to bude mat tento mesiac rocik,tak si fakt hovorim ze uzivaj si pokial je maly.Je svata pravda ze Male deti,male starosti,velke deti,velke starosti.A jeden lekar mi tiez povedal ze Male deti ti nedaju spat,ale velke zit.Je na tom asi nieco pravdy.

tiuska77
8. jún 2012

@cobhan Moja to ma od narodenia nad očkom ... 😒 .. doktorka ma pošle pri najbližšej poradni na kožne..a že sa uvidi ... či zahajiť liečbu nejakou mastičkou hormonálnou alebo sa bude čakať že to zmizne samo... tu je aj forum https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mali-vase-deti-hemangiom/

tiuska77
8. jún 2012

@janusha33 Ja som si kúpila Manducu ... ked som čitala fora, recenzie vyzera naj... každy deň sa ho chystám aj vyskúšať 🙂

tiuska77
8. jún 2012

@katkamiki a ty si skúšala papať acidko a tvaroh či nepômôže? Možno mu to pomôže na prdky... 😉

tiuska77
8. jún 2012

@lucyfuk77 Mne všetky odpadli už v nemocnici len jeden steh ma stále drží... ten najhorší tesne pri zadku 😕 🙂

lunnka
8. jún 2012

@svetlanka111 najskor som bola rizikova, hrozil predcasny a nakoniec som 5 dni prenasala- a rodila som normalne ale vyvolavackou ;)

svetlanka111
8. jún 2012

@lunnka to tak býva predčasný pôrod hrozí a potom bum prenášanie 🙂

mandarinka34
8. jún 2012

@janusha33 vetri su to asi neni lebo prdka pekne.neviem uz robit.vcera priatel ho kolisal v koliske to sme mysleli ze uz spinka ale zrazu zase mal maly nervi to som ho vzala na ruky zase ja prituli dala som naneho deku trosku pobuchala po ritke a zaspal ale to uz asi od unavy.chudatka malinke.je to hrozne ked nevime preco placuu.espumisan som davala aj ja ale ten nam nezabral na koliku davali sme tyzden infacol pred kazdym papanim a ten nam poomohol.pekne kaka uz aj bez neho.

tinci
8. jún 2012

inak baby citam ze niektore uz davate babatkam cajiky al. vodu - nie je to este skoro? Mne doktorka odporucala az od 6 mesiaca alebo pri vysokych vonkajsich teplotach.
A budete v lete pouzivat kremiky na opalovanie? Dnes uz bolo dost silne slniecko a da sa lahko spalit aj v tieni netreba aspon jemne natriet tvaricku?...

mandarinka34
8. jún 2012

http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&... skuste si precitac mozno vam nieco pomoze 🙂

janusha33
8. jún 2012

@tinci No cajik davam obcas ale iba feniklovy lebo sme mali problem.Vodu som mu zatial nedavala ale zato dnes si pyta prsnik kazde cca 2 hodinky...zrejme aj od smadu.Nemyslim ze je to skoro,ved ked su horucavy a mamicka nema mlieko?nemoze mu zakazdym davat nutrilon alebo co.A v takychto horucavach treba pitny rezim dodrziavat lebo babatka sa rychlo rozhorucia.Risko spal dopoludnia dve hodinky v kociku pod strechou v altanku a nebol ani zakryty a sa zobudil taky spoteny.....hned som ho prezliekala a uz som mu nechala iba body a dupacky.a potom spokojne spinkal v postielke.Teraz sa hra v lehatku s hrkalkami.Neviem ci to robi cielene ale veselo bucha do hrkalko co mu tam visia.

katkamiki
8. jún 2012

@janusha33 no tu rektalnu som skusala raz a nepomohlo. neviem, viac som uz radsej neskusala, lebo som sa bala, zeby si zvykol na to. tak neviem. ale kadi, aj prdi ale stale ho boli to brusko, puci sa az je fialovy .

katkamiki
8. jún 2012

@tiuska77 to som nepocula, ze to ma pomoct. Teda nevedela som , ze acidko a tvaroh je dobry na prdy 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
tiuska77
8. jún 2012

@katkamiki nám to vraveli na predpôrodnej príprave, že ak to my budeme jesť tak to podporuje v mliečku pre dieťa trávenie.

zlobinka
8. jún 2012

od dnes mame frejkovu perinku kvoli lavemu klbiku...dufam,ze sa hej to spravi..zatial na to nereaguje az tak zle aj ked sme si uz obe porevali...dost ma stvu tie remienka..musim tam nieco vymysliet, aby ju to nahodou nerezalo...chuda musi sa na leto parit v jednorazovke,dvoch latkovych,orotpedickych a v tej frejkovej perinke..bude to zazrak ak nebudeme mat zapareniny...a obliekat ju mam teraz problem, aby som ju neprehriala,alebo aby hej nebola zima..teraz no bude to "vesele"...hadam to dobre dopadne..chudatko moje...

tiuska77
8. jún 2012

@zlobinka Mojenko krásne....určite to bude dobré 😵

alicia28
8. jún 2012

@tinci , to mas pravdu,,aj doktorka,
caje by som nedala ani po 6 mesiacoch....... ani nikdy,,,hlavne ako sa zvykne davat feniklovy caj detom co je max. kravina,,,skus si dat feniklovy caj ty,,,si dospela a pomaly ta roztrhne od prdov,,a co to potom spravi s tym malym telickom ? ani sa necudujem ze deti placu a maju alergie,,to je vsetko s tych cajov,, / tam je len peľ a cukor co detom netreba /,moja prva ma 3 roky a caj ani nevie co to je,,,,a toto druhe babetko ledva 2 tyzdne ma a keby dam caj tak chudatko moje,,,nebudem robit svojmu dietatku zle,,,voda a mlieko,,to je jedine co ma dieta pit,,ked ti mozem poradit nad cajom ani nerozmyslaj

alicia28
8. jún 2012

@tinci , krem pre dietatko ? jasne ze pouzivat a pre male deti 50 faktor inak to ani asi nema zmysel,, deti do 3 rokov sa nemaju slnit,,to povie kazdy kozny lekar,,,ale ako sa to da ? neist na slnko je v lete nemozne.... tak my natierame o sto6 aj 3x za den, a hlavne nechodit von od 11 do 15 hod vtedy je to najviac rizikove,,,slnko nam svieti pod inym uhlom ,,vraj teraz je to uz inak ako pred 30 rokmi ked sme boli male my,,,,intenzita slnka sa zmenila a preto treba deti chranit, urcite ti odporucam natierat a natierat., ja davam vecer aj kremik - gel...po opalovani ked dame kazdy den sprchu mala sa tesi ze sa natrie druhym kremikom a ide spat 🙂

katkamiki
8. jún 2012

@zlobinka drzim palce, nech to dobre dopadne 🙂

ss225
8. jún 2012

@tinci ja byvam pri mori a pytala som sa na opalovaci krem a skoro som uz aj kupila ale pockala som az do porady s pedaitrickou a ta povedala ze nie v ziadnom pripade do 6.mesiacov...chranit babatko pred slnkom medzi obedom a 16tou ale krem ziaden....

zlobinka
8. jún 2012

@katkamiki dakujem

alicia28
8. jún 2012

@ss225 , ja natieram tiez len tu starsiu, babetko sa nemoze natierat ked je malinke. nesmie na slnko a treba chranit ........aj ked neviem ako, cele leto budeme chodit von asi len po 19 hod , neviem ako inak ked sa nemozu natierat

zlobinka
8. jún 2012

@alicia28 mne doktor povedal,ze mam malu plienkou zakryt, ze to ju neprehreje,ze je to tenke a ochrani pred slnkom...tak ja hej mozem zakryt len nohy,lebo ruky..to by sa hned srdila... 😀

leonna
8. jún 2012

@zlobinka drobatko....drzim palce, aby to nemusela dlho nosit.

leonna
8. jún 2012

@katkamiki Skus kvapky Baby Calm. Nam pomohli.... 🙂

katkamiki
8. jún 2012

@leonna ked teraz berieme kvapky Infacol, tak asi nemozem hned menit. skusim este tieto dobrat a uvidime. Ale dakujem pekne za radu 🙂

svetlusska
8. jún 2012

baby poradte co mam robit.maly mi nechce zaspat inac ako na prsniku, uz je napapany a furt si ho cmula, nie od hladu ale preto ze chce nieco cmulat ked mu ho vyberiem tak sa hned na to alebo o 10 min.zobudi a chce zas cicu. som rozmyslala ze mu dam dudlik len som niekde citala ze potom sa mi uz nemusi chciet prisavat k prsniku a to by som zas nechcela.dik za rady

tinci
9. jún 2012

@stvura uuuuuf porod bol dost zaujimavy, o druhej v noci mi zacala odtekat voda, postupne mi dali dve vyvolavacky, Halm. mi rano otvarala krcok niekolko krat, popoludni mi zacali davat oxitocin ktory postupne zvysovali, navecer mi z toho zacali neskutocne kontrakcie a o 20:30 sa mala narodila...bolo to dost podobne ako predtym.Keby som vecer pred porodom 5x nezbehla z 13.teho poschodia dole tak by mi ani ta voda nezacala odtekat...ale sme obe zdrave, nemusel byt cisarsky tak je to uz OK...

tinci
9. jún 2012

@alicia28 skor som rozmyslala nad vodou pretoze zasadu pitia vylucne mm som aplikovala pri mojej prvej a doteraz si sama nepyta vodu a to ma skoro 4 roky, neustale jej ju musim ponukat ☹. Takze prevarena lucka by mohla byt ok?...