Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@jarabica123 Toto robi aj nas Risko a tym si v podstate prerusuje spanok.Skus ju cez den dat spat na brusko aby si ju mala pod dohladom a uvidis ako bude reagovat.risko bol teraz velmi nekludny,stale sa len pucil plakal a nie a nie si prdnut ani nic....tak som ho dala najprv na chrbat....no ohen na streche,tak som ho otocila na brusko a uz tak spi takmer druhu hodinu.Stale nanho mrknem ci je vsetko ok.Ale vnoci spi na chrbte a tiez si tak pomrnci,popuci sa a spi dalej.Nejak to neriesim.Myslim ze s tym asi nic neurobime,len vydrzat kym nezacneme pridavat aj inu stravu a upravi sa aj toto a prestane bolenie bruska.Nas to trapi tiez,chvilku nam zaberal krem Pupik ale teraz uz nezabera resp.je po nom podrazdenejsi a puci sa este viac takze rektalna rurka to isti.Snazim sa ju ale pouzivat len v krajnych pripadoch ked uz je velmi zle.
@wvwvw Dakujem velmi pekne za kazdu radu. Tak aj ty si to mala take tazke s malym? Kolko to trvalo? Mne hovoria, ze to aj 3 mesiace moze trvat a to uz mam nervy teraz, neviem, co budem potom robit 🙂 Ale tak nejako to dufam zmakneme , nic ine nam neostava. Kupim si tu satku a uvidime. Este raz dakujem 🙂
@jarabica123 toto presne mame aj my, nezobudi sa, len sa puci a mrnci zo spanku, tiez jej davame infacol, ale sa mi zda , ze moc nezabera, ja som pomaly celu noc hore, lebo sa zobudim na tie zvuky a pozorujem ho :( neviem, preco je to tak.
@katkamiki Ja to iste a nevyspata som ako kon:( neviem z coho to tie deticky maju, mne to pride ako keby tlaci a nejde jej vyprdkat alebo nieco take.
@janusha33 juj dakujem, ja som myslela ze som sama s tymto problemom a vidim, ze je nas viac, my rurku nepouzivame, ale asi nad nou porozmyslam, ten Infacol asi moc nezabera, no tak ako pises, ze nam nic ine nezostava, len vydrazat, ze vraj po troch mesiacoch by sa to malo upravit, ked ja uz sa bojim aj nieco zjest, aby ju brusko nebolkalo, ale to asi neovplyvnim, jednoducho si tym prejde skoro kazde babo,
@katkamiki za malinko 😉 tiez nas trapili koliky a skusali sme vsetko mozne. viem ze sa mi to lahko povie, ale chce to hlavne tvoj klud, najma ked kojis. viem o com hovorim, aj ked mne sa to tiez zo zaciatku nedarilo 🙂 pojde to, neboj. zlom u nas nastal tretim mesiacom, koliky ustupili trosinku skor mozno aj 2 tyzdne pred tretim mesiacom. satka nam moc pomohla, nielen malemu, ale aj ja som sa ukludnila, ked som videla ako si tam pokojne spinka... a lahni si vzdy ked ti to cas dovoli, aby si si aspon trosinku oddychla.
a este jedna vec. nelakaj sa, ze ti bude maly plakat zo zaciatku ked ho das do satky.. nam sa to sice nestalo, maly zboznoval byt na mne 🙂 ale niekedy sa to stava... ak bude nespokojny skus ho dat do satky tesne pred spinkanim a malo by to fungovat. teda dufam, ze bude...
drzim palceky nech to cim skor prejde a dajte vediet ako... pa
@katkamiki
@jarabica123 dievcata moja malinka sa iez tak puci v spanku, vcera som o tom pisala, ma ho nepokojny- ale ja to beriem ze sa vystiera..no zial velakrat ju to uplne preberie a uz nechce spinkat, v lepsom pripade len pozera v horsom zacne plakat a uz sa jej nechce len tak lezat- vtedy skontrolujem ci je sucha, ci je napapana a ked ano tak zacnem stresovat lebo neviem ako inak ju ukludnit..zvycajn zaberie dat na prsnik- niekedy zaspi len na par minut, niekedy nalhsie a zas kolotoc- pucenie, chrapcanie, mrncanie, vystieranie... tak ja neviem ci ju boli brusko, myslim ze to by len tak neprestala keby ju trapili vetry..
uz mám také nervy na to pocasie...ja chcem ist von s malou na prechádzku a stale len leje, a ked nahodou neleje, tak sa vyberiem a liat zacne...takze utekam domov....to kysucké leto je fakt onicom... 🙄
@jarabica123 Hej aj ja som bola tyzden na chlebe so sunkou a vode a aj tak to nepomohlo tak som si povedala preco sa obmedzovat ked je to aj tak figu platne.Tak uz je vsetko normalne.Minule som si dala spenatovu polievku, v nedelu knedlik maso a kapustu....troska bol potom zly ale preslo to.Ale dnes ako pozeram sa mu dobre spi na bruchu.Zase nas bolelo brusko a pekne zaspinkal na bruchu.Uvazujem ze skusim aj v noci ked nebude chciet spat a sa bude velmi pucit ze ho dam na brusko co to spravi.To fakt uz len vydrzat.My sme uz v polovici cesty uz len nejaky mesiac a pol a snad by sa to malo zacat upravovat.Uvidime ako bude reagovat no nove chute.A este nas medzitym caka ockovanie coho sa troska bojim aka bude reakcia.Musim sa zasobit nejakym panadolom alebo niecim na teplotu a tak.
@michalienka25 To je tak vsade aj u nas na vychode je to dnes a v podstate tento tyzden tak.Preto mam v kociku pribaleny prsiplast na kocik a maly skladaci dazdnik.A ani dazd nam nebude branit.Nech si maly zvyka na akekolvek pocasie.Imunitu si vytvara aj tym ze sa stretava s kadecim.Nemoze byt stale v teplucko a suchu a za 4 stenami.Vyjde potom von bude chladnejsie a hned bude chory.tak nech si zvyka.
@lunnka Skus ju dat na brusko.Mne to dnes nejak dobre zabera to brusko.Popucil sa troska aj na brusku ale podstatne menej ako na chrbte.Dopoludnia spal na brusku od deviatej do pol dvanstej,potom som ho prebalila,napapal sa a lahli sme si spolu do postele a dala som ho znova na brusko lebo sa dost pucil a od cca 12 co uz budu dve hodiny spi .
@katkamiki Ja uz som si na tie zvuky zvykla a uz ich ani neregistrujem pretoze ich uz poznam a viem co robi pri takych zvukoch.Praveze ked pocuj nejaky novy zvuk alebo nejaky vlhky zvuk tak skacem lebo sa bojim ze grca a aby sa nezadusil.Ale uz nam dava realtvne aj vyspat.Do postielky ho davam az okolo osmej,do cca pol deviatej sa ukludni a zaspi a prvykrat sa budi okolo pol jednej az jednej v noci a druhy krat az okolo pol piatej - piatej takze sa relativne vyspim.A cez den si s nim lahnem poobede.Ved aj ja si potrebujem oddychnut.
tak a mame laktacnu krizu..dnes sme boli u doktora,lebo sme malo pribrali na teste dojcenia a mala si potiahla len 50...dost malicko...posledne dni ju musim budit na kojenie..a aj tak na prsniku zaspi...tak teraz ju mam budit kazde dve hodiny aj v noci a striedat prsniky po par minutach...hadam to pomoze..myslela som si,ze mi povie aby som dokrmovala,ale ma fest prekvapil,ked mi povedal,ze sa nemame vzdavat, aj ked mam teraz asi menej mliecka,ze mam skusit vineu pit a homeopatika...a stale malu prikladat, aby sa nam to opat rozbehlo,ze umele mlieko je posledne riesenie...ze sa nemam preto stresovat...hadam to bude dobre...
@zlobinka Urob si zaprazenu rascovu polievku.Tiez som mala teraz troska krizu lebo Risko bol asi tri dni za sebou v kuse hladny a mala som pocit ze je v kuse na prsniku a predtym som aj v noci citila bolavo naliate prsniky a teraz nic.Urobila som si vcera tu polievocku a uz sa to rozbieha.Sice dostava este z oboch prsnikov lebo mu je jeden malo ale snad sa to zlepsi.Ale pribral za dva tyzdne 700 g a navyse sa nam natiahol troska.
@janusha33 o to nejde, ja by som ju aj vzala, lenze ja byvam na byte, a kebyze mi zmokne kociar, tak ho nemam kde vysusit a krasne by stuchnul...takze preto nejdem vonku. ale tak hadam cez vikend uz bude pekne, a budem vonku ceeeeeely den, este aj vnoci 😀
@michalienka25 No vraj maju byt horucavy uz cez vikend tak uvidime.....to zas bude risko vonku asi len rano lebo cez den v takych horucavach sa kus bojim...aj ked bude len tak obleceny on sa v kociku stale rozhoruci a dnu mame chladnejsie ako vonku.
@janusha33 no ved toto...normalne pocasie je fakt zazrak...
@petra1209 no tak francuzske,tak to nie,mozno niekomu vyhovuje ale to ze uz kupuju len cigani a taky im podobný🙂aj sestricka na novorodeneckom mi povedala ze francuzske uz ani nepriatelovi🙂pisem iba co som pocula.Ze teraz je dobrý ten nový Sunar,ale z mojej skusenosti,ja som Davidkovi davala Hami,museli sme prejst z Beby lebo ho bolelo brusko a nedam nan dopustit,bola som spokojna,do 2 rokov sme kupovali Hami
@janusha33 mne Davidko pri kolikach tiez spaval iba na brusku,najlepsie sa vtedy ukludnil.a sranda bola ze on aj v kociku spaval na brusku...a v zime ked mal overal,tak ho ani vidiet nebolo🙂))ale co ked mu tak bolo dobre.A spi na bruchu ci boku doteraz tak,ale co chcem,ved aj ja viem iba tak spat,na chrbte som este v zivote nespala🙂

@petra1209 a čajík feniklový si dávate ??