icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

svetlusska
23. júl 2012

@mimi noo hej najnovsia novinka, :D ja uvidim ako to bude s tym jeho chrbatikom sa mi vidi ze dnes to uz nemal skoro vobec, ale tak ja by som radsej kupala kazdy den kedze predsa len poti sa, a vecsinu dna lezi a jemu sa kupkanie paci lebo si pekne kopka...

lunnka
23. júl 2012

@janusha33 vies lebo nasa pokozka je odolnejsia, tak to odovodnuju lekari.. malym sa rychlo vysusuje, zbavujeme ich prirodzeneho mazu casto..
@mimi ze dievcatka by sa mali poctivo balit nasiroko, maju vacsi nabeh ako chlapci hovoril doki

lunnka
23. júl 2012

@svetlusska dnes sme prisli domov neskor, presvihli sme cas kupania a muz taky skoroakoby rad ze tak uz nekupme, uz by sme ju zbytocne prebrali, no zajtra mame ist na poradnu a ja som mala tak zly pocit ze som ho donutila aby predsa len kupal, tak uz spinuska (aj ked som si nebola ista ci robim dobre) opekali sme na zahrade, bola cela zacadena, no daj ju taku spinkat ;) mam pocit ze je to uz viac o mojom dobrom pocite ako o tom, ci je to pre nu dobre..

svetlusska
23. júl 2012

@lunnka noo to je pravda ze sa skor vysusuje 🙂 jjj moja mama tiez vravi ze dievcatka nasiroko aby mali sirsiu panvu a chlapci ani moc nemusia, ale tak ja kedze pouzivam latkove balim stale okrem toho ked ideme niekam vonku a viem ze pridem domov az niekedy ku veceru kedze idem ku svokre tak mu dam pampersku, ale nozky uz drzy nasiroko tak ci tak...zvyk :D

lunnka
23. júl 2012

@svetlusska hej to sme sa smiali ako ma uz tie nozky ako vidly aj ked nema postolky ma ich pekne do pravych uhlov

svetlusska
23. júl 2012

@lunnka noo neviem kedze ste opekali tak si myslim ze si spravila dobre ze si ju okupala a tiez ked je zajtra poradna tak predsa len, ine by bolo kebyze si na poradnu nesla...ja tiez ked prideme niekedy neskoro domov tak nekupem, ale tak kedze kupem vacsinou ja manzel povie ze ty kupes tak bude ako ty povies 🙂 okupem ho iba v pripade ze viem ze cez den vela kakal alebo sa velmi spotil, ale ked spinka tak sa na to vykaslem..ale maly ked pridem domov tak sa vacsinou zobudi :D my sa vacsinou snazime byt o osmej -pol deviatej doma aby sme mu nepresvihli velmi cas, a postupne to chcem skracvat kedze budu uz kratke dni.

lunnka
23. júl 2012

@svetlusska presne tak, aj s tym ze sa aj tak zobudi akonahle otvorime dvere do bytu

lunnka
23. júl 2012

@mimi tu je co som zistila ;)

maryem @lunnka, nastreluju vraj od 6 mes., to mi tusim vtedy este mamabiba pisala.. My sme boli tusim v 8.. Neviem presne poschodie, ale moze byt, niekde az hore, 5.-6.poschodie. Objednala som sa telefonicky. Netreba nic, len to stalo az 20eur.. V cene je nastrelenie a i tie ich docasne nausnicky. Po 6 tyzdnoch sa vymienaju za klasicke, ake chcete.

mimi
23. júl 2012

@lunnka maryem osobne poznam, tak sa jej popytam 🙂

svetlusska
23. júl 2012

@lunnka noo nas pospi asi 5 min.:D

wewulka
24. júl 2012

Ahojte, prepacte ze som vam vtrhla do temy, ale mam doma tiez majovciatko 🙂 a chcela by som sa vas spytat kolkokrat za den chodite na prechadzky ? My chodime doobeda aj poobede, ale niekedy to proste nevychadza, mam pocit, ze potom nic nestiham lebo rano ideme rychlo von takze si beriem ranajky so sebou ledva sa stihnem ucesat, potom prideme domov to je obed a poobede ideme opat a ked prideme je uz podvecer a potom ten cas ide uz velmi rychlo ... Myslim si, ze by mal byt na vzduchu co najviac, ale asi to netreba silit.... A tak by som chcela vediet vas nazor, alebo ako to robite vy. Dakujem

janusha33
24. júl 2012

@wewulka No ja mam stastie ze byvam v rodinnom dome takze ho dam do kocika na dvor a niekedy am dni ked nechce cez den spat dnu iba vonku v kociku.Takze s tym ja problem nemam ale aj pokial byvas v byte sa to da poriesit pokial teda mas balkon.Kamoskin maly tak spal kazdy den poobede vonku na balkone,ci prsalo alebo snezilo jedno bolo.Aj Risko minuly tyzden ked bolo chladno a prsalo a fukalo spal vonku v kociku,dobre sa mu tam asi spalo ale ked som ho dala dnu do postielky kooonec sveta,tak sup evtrik nanho a vonku do kocika a do 5 minut spal.Si myslim ze ako si to ty zariadis,ako ho naucis tak budes mat......ked nic nestihas tak by som ho nejak skusila dopoludnia nech pospinka v postielke pri otvorenom okne alebo nech sa pohra a ty si mozes porobit a az poobede ist von napriklad.

svetlusska
24. júl 2012

@wewulka ahoj, ja sice tiez byvam v rodinnom dome ale s mojim malym som prvy mesiac skoro az do 6 tyzdna chodila vonku kazdy den skoro rano lebo bolo strasne horuco a potom neskoro vecer, a predtym som bola prec skoro cely den prisla som domov na pol hodky napapal sa prebalila som a isli sme vonku lebo dnu nechcel spat vobec, plakal a bol nedobry a ked som ho dala do kocika sice zaspal ale muselo sa s nim hybat ako nahle prestalo bol hore, a tak je to doteraz ked sa hybeme spinka ked stojime je hore...takze ho nemozem nechat len tak na dvore :( ale tak od 7 tyzdna cca sa mi naucil spinkat pekne vnutri zrana do tej jedenastej cca, takze si aj co to porobim navarim a ak nie tak idem k svokre, ale dovtedy som nestihla nic akurat tak chodit cely den po meste ked som chcela aby spal.ale tak si myslim ze jemu hlavne pomohlo to ze mmusel spinkat pocas tich horucav co boli doma inac by sa to asi nenaucil. no a cochvila ho chceem naucit aby spinkal v kociku aj ked sa nehybe aby som ho mohla nechat na dvore a aby spinkal :D a co sa tyka jedenia ja som sa nestihla ani najest jedine ze som ho mala na rukach...aj to bol zazrak :D a o vareni ani nevravim bud mi navaril manzel vecer alebo som bola u svokry. ale tak zas ak ma nahodou zly den tak som zas na zaciatku a chodime po vonku :D

wewulka
24. júl 2012

@janusha33 @svetlusska Byvame v mensej bytovke takze nemame vytah a nosit kocar hore dole by nebol dobry napad, ale nechat ho spat pri otvorenom okne je lepsie. Ked som u nasich tak tiez ho na dvore nechavam spat v kocari, iba sa ideme prebalit a napapat. Nastastie maly zaspinka aj v posteli.
Tak to skusim praktizovat chvilu tak, ze doobeda budeme spat doma pri otvorenom okne a poobede pojdem kocikovat. Doobeda aspon porobim aj co to doma.
Skoda, ze nemam s kym kocikovat vo dvojici by to bolo aspon veselsie.
Dakujem vam teda za nazory a keby nieco tak sa tu este ozvem 🙂

janusha33
24. júl 2012

@svetlusska no ja stiham aj navarit, som sa zmierila s tym ze nebude stale iba spat.Aj teraz cele dopoludnie bol somnou v kuchyni,dala som ho do lehatka a na stol a ja som varila a on si zdriemol,sa hral s hrkalkami a medzitym sme sa rozpravali,piskala som mu,pustala ludovky.Teraz uz zacal plakat tak som ho prebalila,napapal sa a uz odfukuje v kociku pod altankom.Uz su nase deturence vacsie uz nebudu len spat.My zase mame problem ho udrzat dlhsie ako hodinu hore.Po hodine zvykne byt uplakany a niekedy si len tak zdriemne ze si to ani nevsimnem...ako dnes.Som mu vypiskovala ludovky,najprv sa smial a po chvilke ked som nanho pozrela tak si uz sladko driemkal.

katkamiki
24. júl 2012

Baby, pouzivate niektora plienky z Lidla. Mne ich dnes oco doniesol, lebo ze bola akcia, tak kupil dve balenia a ja som doteraz len pampersky pouzivala, tak neviem, co hento bude zac 🙂

svetlusska
24. júl 2012

@janusha33 tak to mas teeda dobre ze ti spinka dakedy aj sam od seba :D moj mi sice zaspinka ale dakedy len tak na pol hodky je uz hore..ale tak postupne sa snazim postihat za ten cas co najviac :D

janusha33
24. júl 2012

Baby ktore kojite nebolia vas zuby?Mna teraz nejak zacali,respektive su nejake citlive ci co.Neviete co s tym?Pravdepodobne zvysit prisun vapnika aby sa neodvapnili ze?Ale co dalej?Poctivo ich umyvam,aj dentalna nit funguje,ale teraz asi posledne dva - tri dni su nejake citlive.Zvazujem ustnu vodu ale neviem ktora byt bola ucinnejsia(lacalut alebo elmex?alebo listerin?)

katkamiki
24. júl 2012

@janusha33 Jani, prosim ta, ty si ako masirovala malemu chrbatik? Moj stale nechce drzat hlavicku a ja uz neviem, co mam vymysliet.. 🙂

babush
24. júl 2012

@janusha33 aj ja mam dost citlive zubale teraz. Inak uzivam este materske vitaminy, lebo mam dost okliestenu stravu, kvoli kolikam malej, tak aby som mala z coho existovat aj ja, nielen moje dieta 😀 No a este odporucam medzizubnu kefku namiesto tej zubnej nite a potom do dorazim Listerinom. Je to trochu masochisticke, podla mna, ale celkom ucinne 😎

lunnka
24. júl 2012

@janusha33 mne sa zacali trocha kazit, moze byt kojenim..ustne vody su viacmenej komercny tah, staci vyplachovat slanou vodou- aj ked je to hnusne, je to ucinnjsie 😉

svetlusska
24. júl 2012

@katkamiki ahoj,ak mozem tak aj pridam svoju skusenot. moj branko tiez nechcel drazt hlavicku ked som ho dala na brusko, kus ju dvihol a bum na postel alebo len tak otocil az teraz nedavno ju pekne podrzi aj par minut, pootaca..len som mu noramne pekne s dlanami presla po celom chrbatiku iba tak jemne pritlacila a sa mu to zapacilo a zacal dvihat, a vcera som zistila ze sa mu paci ked to iste robim aj na brusku, svokra mu to vcera robila si mala vidiet jak sa smial. ja osobne si myslim ze kazde babo je ine tak sa zbytocne neboj 🙂.

katkamiki
24. júl 2012

@svetlusska Dakujem pekne 🙂 Takze len jemne masirovat dlanou po chrbatiku... 🙂 vyskusam.. ale neviem, neviem, nohami kope ako stary chlap, ale hlavu sucha po zemi :D

janusha33
24. júl 2012

@katkamiki Jaaaaj ale tak to nebud po jednej masazi......normalne som mu hladkala s jemnulinkym tlakom,aj siju som mu pohladkala tiez s jemnulinkym tlakom.Jakeby si uplne jemnucko hnietla cesto.....

janusha33
24. júl 2012

@katkamiki Ale ved to aj kazde dieta inokedy zacne drzat hlavku,takze sa nestresuj ze sa mu nechce.Risko zase jednu stranu zatazuje viac ako druhu ale tak sa modlim aby to ta druha strana dobehla.Mam chorobu z povolania pri nom a sledujem ci vsetko zapaja ako ma a to nie je dobre takze ja mam uz zakazane ho sledovat po tejto stranke a snazim sa to aj nerobit.

lunnka
24. júl 2012

my sme boli dnes v poradni vsetko super az na to, ze by uz mala dvihat hlavicku ked ju potiahnem za ruky v lahu na chrbte, ale ona nic, hlava odkvecne dozadu- takze mame brat dalsie vitaminy- pyridoxin- kazdy den a cvicit dvihanie za rucky.. ☹

janusha33
24. júl 2012

@lunnka A to je aka stara tvoja mala?Zase asi nieco tabulkove......kazde dieta je individualne.

katkamiki
24. júl 2012

@lunnka To ti povedala mrazova? Ja idem buduci tyzden, budeme mat 10 tyzdnov a moj nevie ani hlavu zodvihnut ked lezi na bruchu nieto este ked ho za ruky taham, som zvedava, co mi povie, ked tam pojdeme :(

katkamiki
24. júl 2012

@janusha33 Dakujem Jani.. Ja viem, ze kazde dieta je ine.. ja to beriem, len doktorka si uz mysli, ze by to mal vediet... :(

svetlusska
24. júl 2012

@katkamiki neni zaco, uricte sama prides nato ako to robi malickemu dobre a postupne ti bude drzat hlavicku...moja doktorka mi tiez povedala na poradni aby sme ho casto davali na brusko aby dvihal hlavku lenze ono je to problem kedze to je mozne ked je napapkany a nahodou akurat nespinka lebo ked neni napapany tak ani nahodou...lebo sa jej zdalo ze prosto nedrzi hlavku tak ako by mal a teraz drzi uz pekne sam od seba ja som kvoli tomu nestresovala...
@lunnka a kolko ma tvoja mala?moj maly ma 8 tyz. a len teraz sa naucil drzat hlavku hore ked je na brusko ked ho taham za rucky ked lezi na chrbatiku tak mu odkvacne dozadu :D ked pride jeho cas tak bude drzat aj hlavciku 🙂