icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katkamiki
25. júl 2012

@janusha33 vy ste ale starsi od nas, preco nas ide tak skoro ockovat? budeme mat 10 tyzdnov...

michalienka25
25. júl 2012

@janusha33 no dufam, ze je to v poriadku, neviem, dokedy je to "normalne", a kedy by som to uz mala riesit...aj kristinka ju rozkopava, ale predsa len, stale ju balim...je v nej taka spokojna...:
🙂

janusha33
25. júl 2012

@katkamiki No mne povedal ze tak mam prist to bude mat koniec 3.mesiaca a zaciatok 4.mesiaca a tak to aj vychadza prve ockovanie co som pozerala ockovaci kalendar.Ked nechces teraz ockovat tak povedz lekarovi ze chces este pockat dva tyzdne.

janusha33
25. júl 2012

@michalienka25 Neviem.Ja ani netusim dokedy nas balili nase maminy do periniek.U mojho pediatra je taka stara sestra uz dochodkjyn a minule ma sk´fukla ze dieta ma byt v perinke.Tak som jej povedala ze je to moje dieta a nevidim na tom nic dobre ze sa bude cez den parit v perinke.Ze to bolo kedysi ze musi byt v perinke.

michalienka25
25. júl 2012

@janusha33 ja stale hovorim ze "mus je velky kus"...clovek nemusi nic!!!a presne, su to nase deti, tak co nam ma kto co prikazovat. ja ju balim len ked ju kojim, sa mi lepsie drzi a ked ju davam spat. inak je "naholo". 😉

tinci
25. júl 2012

@nena13 su to take supinky na hlavicke, v oboci prip. na čele, byvaju bielej aj nazltlej farby,nam doktorka dala Holtov krem ale baby vraveli, ze je vhodnejsia modra Indulona tak sme si ju zacali davat. Inak tie kozne loziska zvyknu aj dost zvlastne pachnut. Je dobre sa toho zbavit teraz lebo sa to same nestrati iba sa to bude zhorsovat.

bublinka76
25. júl 2012

Maminy, mohli by ste mi prosim poradit, ako vam kazali davkovat Vigantol? Som totiz v GB a tu sa Vigantol detom nepodava, aj ked uz o tom vraj tiez uvazuju. Lebo uz si nepamatam ako to bolo pri prvom synovi (to sme boli este na Slovensku). Viem, ze 2 kvapky denne do mliecka, ale nespominam si, ci sa v prvych mesiacoch nema davat menej.Vopred dakujem.

bublinka76
25. júl 2012

@tinci Ten Holtov krem zaberal aj nam, pri oboch detoch sme po narodeni riesili kojenecky exem, ale teraz mi jedna kamoska z Ciech vravela, ze jej ho tam v lekarni nedoporucili, lebo obsahuje decht a ten je toxicky. Neviem teda preco ho potom predavaju, ked moze byt nebezpecny. Ja ho pre syna nadalej pouzivam, natieram ho denne, a kozicka sa mu pekne cisti, ked ho jeden den nenatriem,hned sa to zacne zhorsovat. Tak som teraz zmatena,aby som mu tym kremom este neublizila.

zlobinka
25. júl 2012

@bublinka76 nam kazal davat jednu kvapku za den...ale maminky tu pisali,ze im kazali dve za den...

bublinka76
25. júl 2012

@zlobinka Dakujem za info,na internete som tiez nasla, ze sa dava jedna denne a to ma zmiatlo, mne urcite tiez pediatricka kazala pri prvom davat 2 kvapky. Tak teraz neviem,asi budem davat zo zaciatku jednu a casom zvysim natie 2.

svetlusska
25. júl 2012

@michalienka25 tak ja som balila asi 3 - 4 tyzdne a potom prisli horucavy tak isiel vonku zo zavinovacky, a teraz je uz velky ako zbytocne mi ho tam davat ked mi ju vykope...noo my sme na materskom mlieku a kakame kazdy den

svetlusska
25. júl 2012

hehe sme akurat vazili maleho na kuchynskej vahe tak cca ma 7kg a to ma len 9tyzd.fuff :D

janusha33
25. júl 2012

No baby aj Risko ma take supinky na hlavicke pod vlaskami ale ani sa neolupuju ani nie su cervene nic.Pytala som sa aj maminy aj svagrinej ci to netreba nejak zcesat preco alebo co tak ze nie ze to zmizne samo.Ale neviem ci to je to o com pisete ze an to davate ten Holtov krem alebo nie.Niekto ich myslim odstranoval olivovym olejom.No nic v utorok sa este opytam pediatra.

lunnka
25. júl 2012

@katkamiki no s tym ockovanim mi povedala ze ked este nedviha tu hlavu z lahu tak nebudeme ani o mesiac este ockovat, ze pockame.. vas chcela uz teraz??

lunnka
25. júl 2012

@svetlusska fuuu valibuk, no nasa ma teraz 10 tyzdnov a necelych 5kg..ale to je indivindi- zalezi na pociatocnej vahe, dievcatka byvaju lahsie, lebo nas dr. chvali a chvali ako priberame..myslim ze normalne, 200g tyzdenne v priemere

lunnka
25. júl 2012

@bublinka76 my davame od zaciatku 2 kvapky

katkamiki
25. júl 2012

@lunnka no nam povedala naposledy, ze ked prideme v tom desiatom tyzdni, ze nas bude ockovat, ale to nevedela este, ze nebudeme sa dvihat :D

lunnka
25. júl 2012

@katkamiki myslela som ze sa ockuje az v 3. mesiaci- tak uz neviem, toto povedala nam, mozno na chlapcov ma iny meter :D

svetlusska
25. júl 2012

@lunnka tak my sme len tak na domacej vazili, ale tak minule tiez dobre zvazila :D tak ked sa narodil tak mal 4 kg ale schudol kvoli zltacke na 3,5 takze pribral od narodenia cca 3,5 kg. aj doktorka vravela ze na svoj vek ma az az kil 🙂

svetlusska
25. júl 2012

@lunnka nooo ja mam tiez taku info ze az treti mesiac...tak neviem no

katkamiki
26. júl 2012

@lunnka no ja uz fakt neviem... ved naposledy sme tam boli skoro pred mesiacov, tak ako mohla vediet, co bude a nebude vediet moj maly... Nechapem. Kiez by neockovala... nechcem ho este ockovat ... Uvidime, dam ti potom vediet. 🙂

lunnka
26. júl 2012

@katkamiki ja som sa asi pomylila, lebo ked sme tam teraz boli povedala ze nejdem ju ani ockovat teraz, kym nedviha hlavicku pockame..no mozno to znamena ze bud. mesiac ak zdvihne zaockuje..ale predoslu kontrolu o ockovani nehovorila nic, asi zabudla.. myslela som ze sa ma spyta aku vakcinu chcem, lebo kamoska zo ZA ma na vyber.. uz sa vidim ako budem zas na nete hladat co robit a pod.. tak radsej nech ani na vyber nemam 😉
@svetlusska moja pribrala asi dve kila- trocha viac lebo z porodnej vahy este isla dole v porodnici

katkamiki
26. júl 2012

@lunnka my sme tam boli , ked mal maly 6 tyzdnov a povedala, ze nabuduce nas bude ockovat do obidvoch noziciek a povedala aj ake choroby, ale som si nezapamatala :D ze do jednej do bude boliet, do druhej nie.. a este ze ak chceme ten rotavirus, ze sa mame rozhodnut... tak neviem, preco vam to nepovedala... nejaka je divna :D

katkamiki
26. júl 2012

A baby, proti tomu rotavirusu chcete dat ockovat?

michalienka25
26. júl 2012

@katkamiki ja proti tomu nejdem ockovat. aj som sa mojej dr. pytala na jej nazor a ona mi povedala, ze pokial je dieta dojcene, ze si vytvara tu imunitu, ze tam nie je potrebne ockovat, ale ked sa zaockuje, nic sa tym "nepokazi". neviem, nas tiez neockovali a ziadne rotavirusy sme nemali...aj to je dost drahe, tak mam aj trosku obavu, ci to nie je zas nejaky komercny tah...toť moj nazor 😵

janusha33
26. júl 2012

@michalienka25 Ja tiez nejdem ockovat na rotavirus......cim menej tych blbosti donho budem pchat tym lepsie.Poznam kocku ktora odmietla vsetky ockovania,jej mala nema ani jedno ockovanie.A nic jej nie je,ani v zime nebyva nejak extra chora.Nas Risko konci treti mesiac takze uz nas to ockovanie neminie.A nebudem nejak streckovat a vymyslat ze nedam ockovat pretoze na taky tetanus je dobre byt zaockovany.....staci ze sa niekde potom skrabne a uz moze byt problem ked sa tam dostane nejaky bacil.A Risko bude behat po dvore takze budu aj kolena isto rozbite tak nebudem riskovat.

katkamiki
26. júl 2012

@michalienka25
@janusha33 dakujem za nazory, ja som tiez nebola moc za to, ale chcela som vediet vas nazor..

svetlusska
26. júl 2012

všakže peknú kolísku ma malý na spinkanie, moj otec spravil a manžel si ju už len pomaľoval :D

janusha33
26. júl 2012

@tinci NO Risko ma take supinky na hlavicke ale iba vo vlasovej casti a ani sa neolupuju nic.A ma to take od narodenia.Mama aj svagrina mi hovorila ze to zmizne same ale mne sa to nejak nezda.Niekto tu pisal ze tie supinky odstranovali olejom.Ze naolejovali hlavicku a potom to vycesali.Neviem co to je seborea alebo co to je.Nic to v utorok ideme na poradnu a aj ockovat tak sa opytam pediatra.

janusha33
26. júl 2012

@svetlusska Jeeeej krasna je.Nas Risko by sa uz do nej asi nezmestil.Ja som uz aj vanicku z kocika vylozila lebo v nej mal nejak malo miesta.A Risko zaspi kdekolvek.Aj v kociku,aj v lehatku aj na mojej posteli.Cez den v postielke nechce spat.V noci nema problem ale cez den nechce spat v postielke neviem preco.