Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@petra1209 a to si ako preboha stihla???? :D to maly ti bol taky dobry...ak hej tak tisko zavidim 🙂
@svetlusska no nas tam tiez len tak tak uz vojde, hlavne ked ho viac oblecieme, len ma uz 8,4 kg 🙂
@danielka1982 Tak to je urcite skoro.Nas zacina v nedelu 5.mesiac a zvazujem prikrmy.Uvidime co bude 11.u lekara a budem to konzultovat s nim.
@svetlusska on je dobručký dá sa pri ňom stihnúť všetko samozrejme samého ho nechať nemôžem tak do obeda mi ho zabavil brat a poobede pobavila babka ale normálne keď len také zbežné upratovanie potrebujem porobil on spinká aj 3-4 hodinky takže sa to pri ňom dá 😉
@dzankamizu pekny valibuk, a potom budes aku autosedacku kupovat, ked sa mozem spytat?ja som pozerala na tie do 18kg alebo od 9-18kg...ale tak tie od 9 su tusim uz viac menej take ze tam babo bude moct potom neskor aj sediet teda aspon troska.
@petra1209 jaaaj tak to hej...ale aj tak mas super ze ti spinka 3-4N hod...moj spinka max.pol hodky a dakedy hodku...tak to sa stihnem akurat tak najest pri nom 🙂 alebo rychlo nieco upratat :D
co sa tyka tej krupicky kedysi sa to davalo..resp nam to davali vravela mi to svokra aj mamina,ze na noc sa to davalo,aby to bolo hustejsie,aby sme spali....ja neviem,ci by som to dala...chvalabohu nam zatial staci materske aj ked po vsetkych trapeniach s kojenim uz len odsavam a davam hej uz druhy mesiac z flase a ak nam bude stacit aj nadalej neskor pridame prikrmi
@zlobinka Hm zaujimave to je cele......ze kedysi to bolo dobre a zrazu teraz to uz dobre nie je.Pochybujem ze nase babky sa s niecim takym babrali a nic im detom nebolo.A teraz keby sme dali krupicu tak hned by bolo zle nedobre.Zrejme to je cele tym ze sa meni zivotne prostredie a s tym sa menia asi aj deti a samozrejme choroby.
@janusha33 si hej..ved babky jedli vsetko hlavne kapustu,strukoviny,zemiaky...kojili a nikomu asi nic nebolo...ked sme boli maly my bol jeden cumel do ktoreho si mama spravila dierku,najprv malu,potom vacsiu podla potreby..teraz je cumlov,ze si clovek nevie vybrat...ten je dobry na to,ten nato...ide vo vsetkom o biznis a preto sa to tak preferuje..mozno je to tak aj s tymi kasami...cim viacej sa ludia sleduju a vsetko prehanaju maju viac alergii..aj ked my sme mali urcite to zivotne prostredie lepsie..to sa musi uznat..tazko povedat preco sa raz moze hento tamto a potom nemoze,potom zas moze...clovek ma v tom chaos 😒
@janusha33 ozaj vcera sme boli vecer na pohotovosti,lebo mala hrozne plakala a mala sopliky,chrcala,tk som si myslela,ze prechladla,ale je chvalabohu zdrava,len hej asi ide zubok...tazko povedt,co hej bolo..no a na pohotovosti mi doktorka povedala,ze hej nemam davat caj,ked je teplo (davam hej troska aj ked ma MM),ale, ze staci obycajna voda z vodovodu a teraz sa podrz neprevarena,ze dietatu nic nebude, ona to preferuje v ambulancii a aj jej vnuci su tak nauceny a nikomu nic nebolo...ze dojcenska voda je precenovana a nepotrebna....
@zlobinka no mne povdala doktorka skoro to iste. ze jej nemam davat cajik, ale staci iba obycajna voda z vodovodu. ale tu mi kazala prevarit...takze asi na tom nieco bude a ja si aj tak myslim, ze tie dojcenske vody netreba davat...podla mna je to zas len biznis. 😉
@zlobinka hmm neprevarenu to som nepocula este...ja ked davam tak vacsinou prevarenu, ale tak to vacsinou svokra ked som niekde prec tak aby velmi neplakal pokym pridem 🙂 a dojcensku vodu?tiez si myslim ze je to biznis obycajny.
@svetlusska
@michalienka25 ja som hej zatial dala len caj a raz dojcensku vodu,ale asi to bude fakt biznis.... ja by som sa tiez bala dat neprevarenu aspon teraz, ked je taka malicka...kazdy lekar preferuje to svoje....moj-teda Barborkin...prevarenu vodu,alebo caj a najlepsie pigi len tak trosicku luhovany
@zlobinka a teraz rozmyslam, ze som jej davala probiotika, aby sa vykakala, nakolko uz 14 dni nekakala, a tie som rozrobila vo vode z vodovodu. a mala sa ani nepokakala a ani nic 😀 .
suhlasim, podla mna je biznis dojcenecka voda, prikrmy, presnidavky, mliecne a nemliecne kase, kadejake serepeticky typu detske pudingy a podobne, nehovoriac o tom, ze su to otrasne jedla pre male deti ... kopec cukru vsade.
Asi len triezvy rozum tu pomoze, pretoze v dnesnej dobe kultu dietata sa strasne vela tlaci na rodicov cez vsetky mozne kanaly...existuju nekonecne zoznamy co vsetko male dieta NUTNE potrebuje, od kolisky cez hupacku, rozne kresielka, speci choditka, mrte rozvojovych hraciek, kocik hlboky, sportovy, super lahky, 100 druhov dudlikov a podobne ... a pritom take mimi potrebuje hlavne maminu, jej naruc, prsnik a je mu sveta zit. Samozrejme ak nie je mm tak flasku a um. A aj tak mi pride, ze najvacsiu zabavu ma dieta ked sa diva do ludskych tvari, ktore sa na neho skeria a komunikuju s nim 😀 😀 😀 😀
@lilina22 presne tak. ved ja sa s tou mojou princeznou stale rozpravam, smejem sa jej do tvare, ona mi ten usmev vracia. a minule tak rozmyslam (po precitani akehosi clanku), ze ja jej vobec nedavam hracky, aby si "rozvijala" mysel, zrak, vnimanie a neviem co este. ale podla mna je najstastnejsia vtedy, ked som pri nej ja, ked drzi moj palcek v ruke a ked sa na nu usmievam...ale uz jednu hrkalku som jej dala a sem-tam ju supnem do hrazdicky 😉 . ale naozaj sme prevazne spolu...asi z nej bude maminkin dristacik 😵
ahojte maminy uz ste boli na ockovani my ideme v pondelok na ockovanie aj na poradnu,kolko vam vypiju drobci mliecka my sme uz zacali 180ml.papkame Hami,a tiez davam vodu z vodovodu ale prevarenu 😉,kolko vazia vasi drobci?
@svetlusska Hehe inac baby ja tiez tu dojcensku nepouzivam,muz doniesol z roboty lebo sa poskodili pri preprave a musel ich zaplatit tak si ich uz aj zobral ale pijem ju ja aby bolo vidno ze z nej ubuda a malemu ked robim cajik tak z obycajnej vody z vodovu.A aj to bojujejme s cajom lebo moja premudreta mama urobila malemu raz cajik a dala tak troska cukru aby ho vypil(fenyklovy lebo nas brusko bolelo)a odvtedy mi nechce vypit bez cukru takze bojujeme lebo ja mu tam cukor nedam.Ale mu budem davat asi cistu vodu.Potom sa samozrejme nauci maly na sladke a nebude mi chciet pit vodu ale tie sladke gebuziny.Ozaj a ked davate vodu davate ju teplu,ze prihriatu alebo obycjanej izbovej teploty?
@michalienka25 No ja Riskovi aj davam hracky ake nezaujimaju ho,Ked je na brusku a dam mu hracku absolutny nezaujem.Akurat ked je v lehatku a na tej hrazdicke ma dve hrkalky a jedneho takeho plysoveho slonika tak tie ho zaujimaju pretoze zistil ze chobot toho slonika sa da velmi lahko strcit o pusy.Na hracky na rozvyjanie maju podla mna este casu dost.Nasho nejak ani hrkalky netankuju,jeho teraz zaujimaju rucky lebo sa daju strcit do pusy a cmulat,ale cumel nechce ani nahodou,takze mu ho ani nedavam.Tiez sa rozpravame a saskujeme a najnovsie zacal takkvicat,ked nanho nepozeram aby uputal pozornost a ked saskujeme tak sa zacina nahlas smiat ale to az pisti od smiechu niekedy.
@lilina22 Presne nasho nerozosmeju hracky ale ked sa nanho dedo skeri a ked s nim saskujeme s tatikom a neukludni ho vobec cumel(ako pisu ze ukludnujuci a neviem aky,moze byt ukludnujuci ked ho raz dieta nechce mat v ustach iba ho to rozcerti ked mu ho nasilu tlacia) staci mu naruc a ludske teplo a pocit ze je pri niekom kto ho ochrani a kto ho lubi.
@janusha33 presne, toto pistanie a smiech nahlas, to je tak uzasne...ja by som ju vtedy rozpucila od lasky. je to taka moja babika hracia 🙂. aj kristinka objavila rucicky a dava ich do pusinky, ale mam taku hrkalku v tvare zicherky, tak to jej davam do rucicky, nech si strka do pusinky to. a cumlik jej davam iba na zaspatie, pocas dna vobec. a to len preto, lebo cucala ruky, a nechcem, aby mala palce ako cumle 😀
@lilina22
@janusha33
@michalienka25 no presne....mama je mama...my tiez nemame vsetko ani nijake blbosi..lehatko mame jedno doma,jedno u mami,kupene tu na mk...moc tam nechce byt,ale obcas ju tam dam a ma tam hracky s ktorymi sa hra chvilku a ja mozem chytro aspon nieco spravit...ale inak sa hrame spolu to ju bavi a mna bavi ked sa usmieva,to by som ju zedla od lasky (o trosku viac ako inekedy) 😀 nasa sa este nesmeje nahlas..hadam to bude coskoro,ale blboce poriadne..agiiiiii a tak
ozaj Jani mna magistra v jednej lekarni presviedcala,ze mam kupit granulovany caj od hippu pre malu,ze je od narodenia...som sa zvrtla a sla do druhej lekarne....chemiu a cukor v jednom jej nechcem davat..tam som kupila feniklovy a harmancekovi davam na striedacku aj s pigi cajom-to len malinko luhovany....a neviem ako vy,ale ja ho doobeda spravit,ked je hic a davam po troske pocas dna tak asi 30-50ml izbovej teploty..ako to robite vy?a davate aj ine caje
@zlobinka Hipp som mala vzorku fenyklovi ze pre maleho a ked som ho vypila a ma zacal boliet zaludok tak mi bolo jasne ze nikdy nic viac take doma nebude.Tiez mame fenyklovy a harmancekovy.Normalne do flasticky mu urobim a poobed mu zvyknem dat.A niekedy vypije 40 niekedy 80.kedy ako.ale tiez ho neprihrievam.

@janusha33 v podstate su 2 polohy vhodne na nosenie deticiek tak, aby sa im nenamahala chrbticka a aby pekne posilovali aj chrbatik a vobec cele telicko. A to je tigrik a klbko. Skusim pohladat fotky...
tigrik http://mladazena.maminka.cz/assets/mlada-zena/m...
proste kuk sem http://mladazena.maminka.cz/scripts/detail.php?...