icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

svetlusska
31. aug 2012

@lilina22 dakujem

lilianka1199
31. aug 2012

Napisala jedna maminka 🙂
Zo života mamičiek

Dieta pride na svet nahe a dokonale. Nepotrebuje skraslovacie procedury , drahe znackove oblecenie , megadrahy kocik , ktory bude mat aj tak len na cas ... uz v porodnici obdivujeme jeho dokonalost, hoci je zabalene v nemocnicnej stokrat pouzitej kosielke ... nikto neriesi jeho povod ... tak preco sa toto vsetko behom jeho zivota zmeni ... a to coo bolo kedysi tak dolezite a dokonale ... nato sa uplne zabudne, na jeho prirodzenost a dokonalu krasu ...

lilianka1199
31. aug 2012

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=27793045...

...je to pomoc pre jedno dievcakto a drazbou ciapocky na jesen-zimu jej mozme pomoct ....

jagu81
1. sep 2012

@katkamiki mne bola malá pri kojení nespokojná, krútila sa, mrnkala, proste nemala pokoja ani pri papaní a plakala aj po polhodine na prsníku a to isté keď som ju dala na druhý. Keď sme prišli k Dr. po 2 týždňoch pribrala len 150g a bolo to jasné ... nám kázala Dr. po kojení dať na skúšku vypiť ryžový odvar a že ak vypije viac ako 50ml, bude mliečka málo, no a ako nič dala 80 a konečne bola spokojná, takže ja som pochopila, že žiaľ ale kojením ju len trápim a začala som dokrmovať. Lenže to samozrejme malo za následok to, že malá už prsník nechcela a mliečko sa mi postupne stratilo úplne. Kým sa dalo som ešte odsávala, ale to už išlo do stratena. Takže sama alebo s Dr. musíš posúdiť, či je mliečka ozaj veľmi málo, alebo stojí za to zabojovať a nedávať ešte UM. Držím palce!

jagu81
1. sep 2012

@lilianka1199 krásne ... a veľká pravda, naše deditčky sú úplne dokonalé malé "zázraky", ktoré majú obrovskú silu a energiu napredovať zo dňa na deň už od prvej chvile počatia. Celé tehotenstvo, pôrod a všetko je podľa mňa obrovský zázrak prírody, kde človek svojou nedokonalosťou nemá čo iné, len sa s úctou prizerať a pomôcť tomu drobčekovi. Detičky sú úžasné dokonalé bytosti, ktoré presne vedia kedy čo potrebujú pre svoj rozvoj a určite to nie sú značkové oblečenia, hračky, kočíky ... to všetko je len biznis, keďže producenti dobre vedia, že každý rodič chce pre svoje dieťa len to naj.. a v rámci možností mu to aj dopraje. Pritom aj pre našu malú je zatiaľ najlepšou hračkou usmiata tvár maminy alebo ocina 🙂

katkamiki
1. sep 2012

@jagu81 dakujem pekne... mne to maly ale nerobi stale, vcera mi to urobil za cely den len raz. A to som videla, ze ma plne ustocka mlieka, aj ja som si odstriekala mlieko, tak neviem. K lekarke ideme az 11.10 :(

jagu81
1. sep 2012

@katkamiki tak to asi nebude nedostatkom mliečka, mne to už robila pri každom papaní. Možno je mrzutejší z niečoho iného. Ak by bol hladný, myslím že by ho to len tak rýchlo neprešlo. Ale však keď sa ti niečo nezdá treba ísť k doktorke aj skôr ako je poradňa, alebo jej zavolaj. My sme tiež boli skôr, čo budem čakať dva týždne na poradňu, keď sa mi zdá že je hladná?

lilina22
1. sep 2012

@katkamiki no ja si myslim, ze to ozaj nie je nedostatkom mliecka, mne mala vselijako vyvadzala pri kojeni a preto sme skoncili pri kojeni na lopte a v baby vaku. Ona ked zacne pit a pride jej mliecko do zaludka, pohnu sa crievka a zacne ju to tam tlacit a zacne sa pucit a krutit....uz som si zvykla a na lopte pri skakani jej to pomaha. Inak ju nenakojim. To, ze je malo mliecka je vidno na vahe, v tomto veku staci tych 50-75g tyzdenne na priberanie a ak mas pochybnosti, tak urcite to ries s laktacnou a nie s lekarkou, ta ti s najvacsou pravdepodobnostou povie UM a to je cesta ako prist o MM...bohuzial

katkamiki
1. sep 2012

@lilina22 dakujem pekne, musim najst niekde nejaku vahu, kde by som ho odvazila 🙂 A potom uvidim 🙂

katkamiki
1. sep 2012

@jagu81 no uvidime, odvazim ho niekde a potom to budem riesit, ale dakujem za rady. Ja uz hladam vsade pricinu jeho nervozity, ktoru ma tento tyzden 🙂

aduskao
1. sep 2012

@katkamiki Nas robil presne to iste a sem tam este aj robi tiez sme si mysleli ze je to po druhom ockovani taky nervozny neobsedel nikde stale bol umrncany az miestami zlostny nic ho nebavilo atd....zacalo som ho prikrmovat UM pred kazdym kojenim 30ml mlieka a cudaj sa svete je kludnejsi ale nie vzdy niekedy po kojeni spusti stale strasny rev a ked si odgrgne tak sa utisi na chvilu ale po dlhsom pozorovani sme sa zhodli ze je to tym ze on nevie sam zaspat a je z toho nervozny cez den moc toho nepospi ak tak 3krat po 20minut aj to ho musim chvilu nechat porevat a potom na rukach pohojdam a on zaspi a ked vstane tak je ovela kludnejsi ako anielik a dalsie krmenie je spokojne babetko az dovtedy kym sa mu zase nechce spat on mi na prsniku len tak nezaspi iba v noci ...takze jeho nervozita moze byt aj z toho spanku skus si to odsledovat pripadne skus najprv pred kazdym kojenim aspon 30 ml mlieka ak nechces davat UM tak si odstrekuj a daj mu svoje a uvidis pred kazdym kojenim

lilina22
1. sep 2012

@katkamiki prave tych pricin moze byt mnoho, ako baby pisu, ale myslim, ze mliecko to nebude podla toho co popisujes. Akoze kludne to moze byt ockovanie, unava, nuda, zubky, kludne to moze byt faza, ktora coskoro prejde, babatka sa tak strasne rychlo vyvijaju teraz, ze co plati dnes bude o tyzden uplne inak. Ja som uz davno pochopila, ze rezim je pre nas cista utopia, malu uspavam na rukach pri kojeni a davam do hacky, pretoze je tak spokojna a co bude neskor, ked uz nebudem kojit a nezmesti sa do hacky neriesim teraz 😀 😀 😀

Nasa Linda mala obdobie kedy nevyzdrazla pri jednej aktivite ci v jednej polohe ani 2 minuty, potom fazu, ze kludne na bruchu popasla aj 30 minut a kukala na psa ci travicku a teraz sa obcas vyskytnu dni, kedy je nespokojna nech robim co robim 😀 nastastie neplace, len hulaka .. ale tak vidim, ze nie je uplne spokojna. Uvidis, ze toto prejde a bude lepsie 😵

katkamiki
1. sep 2012

@aduskao nas je presne taky isty. Nezaspi mi naprsniku cez den, len v noci, cez den ho uspavam na rukach a spi mi na rukach aj dve hodiny, ako nahle ho polozim do postielky, do 5 minut je hore :( ale takyto bol od narodenia, tak si nemyslim, ze prave teraz by ho to chytilo.
@lilina22 no ved to, ze dieta sa stale meni , tak ja dufam, ze ho to prejde. :( Ak ho to neprejde tak do tyzdna, pojdem ho niekde odvazit a ak nepriberie moc, tak skusim to UM :(

aduskao
1. sep 2012

@katkamiki Nam priberal v norme ale bolo mi povedane ze babetko moze priberat v norme ale to neznamena ze by sa nechcelo este dosytit a ak mas malo mliecka a jemu viac nejde a este by chcel zacne sa certit a plakat to robieval mne cucal cucal a zrazu rev ja mam mlieka len tak tak a to od kedy sa narodil po kojeni ledva odstreknem 30 ml a to odstrekavam pol hodinu odkedy som mu zacala davat aj to UM 30ml tak je ovela kludnejsi a zacal byt spokojnesi v ten den kedy som zacala dokrmovat.A v noci mi spi krasne nie ako pred tym noc pred tym ako som zacala dokrmovat siel spat o 9 a o 1uz hore potom o4 a potom o 7 a teraz ked dokrmujem spi od 8 do 3 a potom o 8 je hore to je moja skusenost .Skus si odstreknut po kojeni a uvidis kolko mas mlieka.Doktorka povedala ak sa dieta dobre naje malo by byt spokojne po kojeni samozrejme ak ho netrapi brusko ale to nemoze snad kazde kojenie ho bolet busko a ten nas veru reval po kazdom a odkedy sa dokrmuje je klud.....tak to je moja skusenost

lilina22
1. sep 2012

@aduskao no ja neviem, odsavanie nemusi vobec povedat o tom kolko je mlieka, podla toho sa riadit vobec neda. A inak si myslim, ze to ako sa ti budil je uplne normalne, MM sa travi cca 3 hodinky, v noci trosku viac, ked je travenie spomalene. UM ma uplne ine zlozenie, uplne inak sa travi a kombinovat ho s MM sa odporuca len ak je naozaj malo MM. Ja by som rada kojila aj kazde 1.5-2 hodky, ale moja mala papa 30 minut a veeela mliecka naraz, potom chce papat az po 2.5-3 hodkach. Castejsie kojenie je ale ovela vyhodnejsie, lebo je to prijemnejsie na zaludok papakat menej ale castejsie.

No a nemyslim si, ze babatko je len jedlom spokojne, moze ho trapit milion inych veci...

jarabica123
1. sep 2012

@katkamiki Mne to malicka robila, lebo som na zaciatku mala prave ze vela mliecka, mliecko mi az striekalo a ona chuda sa az zadusala a odtahovala, a bola nervozna, mozno je to aj v tom.

aduskao
1. sep 2012

@lilina22 Nas ma aj reflux tak nam odporucila nie moc casto kojit zevraj to robi este vecsiu neplechu hm...ten moj papa nie viac kazde kojenie ako 5 minut do kopy z oboch

aduskao
1. sep 2012

@lilina22 vies ak mi dieta nie plakalo ale vrieskalo po kazdom kojeni hned ako sa odsal nieco znamenalo a trvalo to strasne dlho az dokym som nezacala prikmovat davam mu aj svoje odstreknute no ked nemam davam aj UM a dieta mi prestalo vrestat hned po kojeni

babush
1. sep 2012

@aduskao mas pravdu, ze od kedy dokrmujes, tak je "klud". Ale ja som napr. nemala deti aby som mala klud 😉 Ja kojim a viem, ze zatial -klop klop- mam dost mlieka, ale v noci niekedy kojim aj kazdu hodinu. Nevravim, ze to nie je narocne, ale len kvoli tomu, by som ja dietatu nedala UM. Ale kazda matka robi to, co povazuje za najlepsie pre svoje dieta, a to iste robis aj ty 😉

aduskao
1. sep 2012

@babush No a co by si robila keby si videla svoje dieta vrieskat po kojeni po kazdom????To neni o klude(mojom) ale o tom aby bolo moje dieta stastne a ono hlavne aby bolo kludne a ked vidim ze chce jest a je hladne a ja napriek tomu niekedy nemam mlieko tak ho mam asi nechat hladovat ci co??

tinci
1. sep 2012

@katkamiki ja malu vazievam na osobnej vahe - najprv sa odvazim ja a ked je uplne vyzlecena pred kupkanim tak sa odvazim s nou a vyratam ten rozdiel.

lilina22
1. sep 2012

@aduskao no ja neviem, ale pri refluxe treba kojit casto a menej ml. Nehovoriac o tom, ze prave REFLUX sposobuje vreskot po papani, pretoze sa mliecko vracia do trubice a pali, ako dospelych zaha...a nemusi ist ani von az z pusinky...skontrolovat sa to da tak, ze sa dieta tesne po nadojceni da do autosedacky a nemanipuluje sa nim...no a mozno to preslo aj vdaka tomu, ze sa vam zlepsil reflux, lebo neverim, ze 30ml UM urobi taku zasadnu zmenu.

aduskao
1. sep 2012

@lilina22 no ale ten rev nam skoncil prave od toho okamihu ked dostal tuto davku naviac vies on mne lavy prsnik vobec nechce a na pravom je ak 5minut mozno mu chyba mliecko ktore nema prave z toho laveho.... 😉

katkamiki
1. sep 2012

Baby, myslim, ze asi malo mlieka nemam... POcas kojenia ho niekedy vyvracia nestravene. A to uz nekojim 20 min ale menej. Max 15 min ked kojim je vela. Tak neviem, ci ma vela mlieka, alebo co..

lunnka
1. sep 2012

@aduskao pozri urobila si ako si najlepsie vedela, kazda lekarka radi nieco ine mam pocit, take experimentiky a vie to poriadne zneistit. aj ja som zastanca cisto MM najdlhsie ako sa da, minimalne tych 6 mesiacov sa modlim.ak nie, smola, ale budem davat aj kazdu chvilku len aby pila moje mliecko.
Moja sa tiez tak budi ked ju dam o 21.00, zobudi sa medzi polnocou a 2.00, potom po cca 3 hodinach, niekedy sa budi po polnoci kazde 2 hodiny, nakojim a spinka dalej- su to rozne obdobia. Teraz ma take, ze sa dravo prisaje, potom par minut taha, potom pusti, opat sa prisaje, zopakuje to niekolkokrat, neprejde ani dokopy 10min a uz sa
len hra, tak ju necham alebo odpojim. mam pochybnosti ci sa dost napije, ale potom jej casto este mliecko z ust vyteka.. Su matky, ktorym prekaza nocne vstavanie (neber osobne prosim) preto zahustuju mliecko, aby babo vydrzalo co najdlhsie spinkat. Ja s tym nesuhlasim, je to zataz pre tak maly organizmus. Su dokonca matky, co davaju keksy dvojmesacnym babatkam.. Takze tak.. deti to preziju, to je jasne, len mi ich je strasne luto

aduskao
1. sep 2012

@lunnka Ja samozrejme suhlasim co si pisala 🙂 aj ja chcem vydrzat aspon tych 6mesiacov ja vlastne viac ani moc nebudem lebo som v UK a tu je materska 9mesiacov takze vo februari musim spet do prace nie som nadsena takto skoro ist ale nemam na vyber.Ja tomu mojmu betarikovi davam samozrejme moje mlieko ale ked nemam odstreknute a on je uplakany musim niekedy siahnut aj po UM urcite nie preto lebo si chcem ulachcit svoj zivot alebo vstavanie deti su tu pre nas a mi pre nich zijeme a starame sa nonstop ale ked vidim ako narieka a narieka ja mam malo mliecka viem to isto lebo ho chodime vazit a klesol riadne bolo mi tak povedane ..... 😒

lunnka
1. sep 2012

@aduskao jasne, pokial neprospieval, nenechas ho hladneho. ale pisala si vyssie ze vam priberal v norme. a ze spal ako spal, len som ti chcela ze aj nasa tak spinkava, aj menej niekedy v noci

aduskao
1. sep 2012

@lunnka To ano v norme ale podla ich grafou uz bol na ciare a povedali ze to bude mliekom sice sa drzal tych ich grafou ale uz na tesno a vies cim starsie je dietatko tym chce viacej aspon ten moj to tak vyzera 🙂

lunnka
1. sep 2012

@aduskao hej, ale prirastok na vahe sa spomaluje. a si tam spokojna so zdravotnou starostlivostou?

aduskao
1. sep 2012

@lunnka to sa nedá nazvať že starostlivosť je to skôr katastrofa