Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 Jani, ale my sme bohuzial uz na UM:(
@jarabica123 asi len kvoli cene je lacnejsie 😒
@jarabica123 moj presne takto isto papa ale potom v noci papa aj trikrat a ja som uz z toho skolabovala..bolia ma krize,to mi vystreluje do nohy a z krcnej chrbtice mi je na vracanie..tesim sa ked uz bude papat tak,ze sa vyspim..neviete ako ho oducit ponasat sa?teraz mi pomaha mama ale cez tyzden neviem ako budeme.ked ho nemozem zdvihat 😢
@jarabica123 ja davam nutrilonextra a aj tak nevydrzi..iba ked malo spi cez den a vecer do neho nalejem 2x90 ml samozrejme s odstupom,tak potom sa zobudi len raz,ale to sa stane raz za 4 noci ☹
noo dneska noc za nami - vratili sme sa o 2 mesiace dozadu co znamena ze vstavame kazde 2-3 hod., potesujuce :(...uz som si odvykla...a to mi robi pravidelne od ockovania..predminulu noc sme bojovali od 3 do 4.30 lebo mi pekne zaspal na posteli akonahle zistl ze je v postielke bol hore...a sa na mna rehli ze chce ist ku mne lebo po ockovani spinkal pri mne ale rano som bola dolamana....tak som si povedala ze ho nevezmem nakoniec sa nejak unavil a spinkal v postielke...ale ked ma toto caka zas tak to bude super no...a este do toho sa mi zacinaju aj prednasky v skole akoze ked sa vedie tak sa vedie :(
@svetlusska Neboj sa,mozno bude dva-tri dni saskovat ale potom zisti ze to ma marne len musis ty vydrzat a nevziat ho k sebe.Nasho nevezmeme k sebe lebo sa bojim ze by sme ho zapucili lebo ked manzel tuho zaspi a obracia sa tak obcas spadne ruka na mna.Takze sme si povedali ze nie,maximalne ked rano manzel odide do prace a malemu sa uz enchce sat tak ho vezmem k sebe dam mu prsnik a tak zaspinkame este.Uz zacinaju skusat co mozu a co nie.
baby moze byt,ze ako som si dala na noc dorsiflex na uvolnenie svalstva boli ma vsetko ovela viac?krize ma boleli tak tupo na jednej strane a teraz ma boli cely chrbat aj noha a krk ovela viac..citim kazdy pohyb..a este flector gel som si natrela,ale nepomohlo,citim sa ako by som mala svalovicu po olympijskom vykone..nemali ste nieco podobne?? ☹
@bambulla jasne, uplne ta chapem, ved tie mliecka su neuveritelne drahe, Nutrilon ju zapekal, ale ked si predstavim, ze by som skoro kazdy tyzden musela dat za malu skatulku 14e, tak to je riadna suma:( A v dnesnej dobe, ked mamicky ziju z ubohych necelych 200e:( Je to smutne.
@suzan1111 nasa sa budi presne tak isto, mne uz z toho tiez dobre sibe:( Lepsie spavala, ale v poslednom case uplne na prd. A nasa by sa tiez nosila a nosila, aj mna minule tak seklo, ze ma az zaludok nenormalne bolel bolo mi na grcanie, a preslo to chvala bohu po Ibalgine a horucej sprche . a v nosici byt nechce? Inak aj to krize zatazuje, a fit loptu si neskusla? Aspon to troska krize odlahci. Ja neviem, kedy z toho vyrastu🙂
A ten Nutrilon extra ma viac zasytit ako ostatne mliecka??no mame my riadnych hladosov🙂
@svetlusska aj nasa je taka nijaka po ockovani, uz je to skoro tyzden a je stala taka mrzuta, kolko to moze trvat??
dievcata nasa tak zacala spavat nekludne- v noci nas zobudi take stonanie a bucha nozickami- zdvihne dohora a obe naraz pusti a tak vydrzi kym nas nezobudi... co to moze byt? a dnes mi prvykrat od narodenia nechcela zaspat normalne na chrbatku, zacala zatvarat ocka az na rukach ked bola, tak mi muz navliekol ergo nosic, v tom som ju nosila po byte- ked som ju odopla, dala do postielky, zas plac... aj teraz sa zobudila, stona akoby sa pucila a bucha tymi nozickami.. nechapem.. a nekakala uz treti den poriadne- vcera troska.. inak na brusko sa prevaluje uz pekne, takmer nevydrzi na chrbatiku, hnd sa otaca, hra sa s hrackami, vsetko super, az na ten spanok.. a pije kazde dve hodky- v noci 3-4
som si minule pomyslela ze by som tu zmenu pripisovala ockovaniu, keby bola zaockovana..urcite by som to zvalovala na to..
@lunnka No nasa to s tymi nozickami robiola tiez, trvalo to asi styri dni, som tu niekde citala, ze to moze suvisiet s rastovym spurtom. A ozaj to preslo po par dnoch, no nasa je tiez nekludna, ale to stale pripisujem ockovaniu🙂 Mozno to s tym nesuvisi, neviem. Vy ste este neboli?
@janusha33 NOOO ved to, sa bojim ze ho pripucim alebo davnejsie sa mi stalo ze som ho dala z jednej strany vankusa na inu a ani som o tom nevedela....tak musim sa vyzbrojit trpezlivostou no...len dufam ze mas pravdu ze sa to vrati do normalu za chvilu 🙂
@jarabica123 nooo ja dufam ze nie dlho...lebo este par dni a zaspim za volantom :( sak dneska po dvoch takych dnoch som bola ako matoha, len spat a spat este dobre ze mi maly pospal hodku poobede som kolisala kocik on zaspal a ja som zalomila pri tom kolisani na gauci :D svokra mi vravi ked som vstala ze ci ma zobudila ked robila s mixerom a ja na nu kukam ze co jaky mixer :D :D prosto tvrdy spanok :D mna zobudil maly bo mrncal v kociku takze jeho som pocula a mixer nie :D dobre ze :D
@lunnka tak nas po ockovani mi takto strajkuje uz druhy den ze mi v noci zas vstava kazde - 2-3 hod._:( predtym spinkal pekne od pol deviatej do 3 rana 🙂 a cez den ho pichnem do lehatka co som kupila na MB tak je kludny, mi dneska svokra vravela ze hodinu v tom bol a za ten cas ona stihla pripravit obed :D len ta noc och :(
No dnes sme k mrkvicke pridali zemiacik a to sa mu pacilo viac ako cista mrkvcika.Zjedol to jakeby dva tyzdne nejedol,len sme pozerali s mamou ze parada.A zajtra idem robit jablckovu vyzivu tak som zvedava ako to dopadne,snad sa podari tak super ako marhulova.
@lunnka No nas Risko v noci vobec nespi na chrbte,ked ho dam na chrbat po chvilke je hore takze ho davam rovno na brusko a spokojne spinka.Aj ked ho boli brusko tak mu robi dobre lezat na brusku.Od vcera sa morduje s prevalovanim z chrbatika na brusko ale uz mu to ide lepsie,uz dnes nebojoval tak dlho ako vcera.A zacal chytat hracky,uz som aj dostala po nose s hrkalkou.A ked je na brusku dlhsie tak taha nozky pod seba a dviha ritku hore.Som len pozerala vcera ze halo halo na to este mas cas.Neviem ci tym chce dosiahnut ist na styri alebo sa tym nejak prevalit na chrbatik.
Dnes sme skusili prvy krat novu papanicu....Zacali sme ryzovou kasickou a ako nam chutila 🙂 Neskutocneee ako chcela dalsiu a dalsiu lyzicku a tie usmevy pri tom.....Drobacik moj, ako ju milujem 🙂
@janusha33 mozem sa spytat, to kolko mate mesiacov?vy ste uz asi zacali 4?ci?
@jarabica123 nie, este sme neboli, mozno zajtra, zatial sa odkladalo.. aj nad spurtom som rozmyslala..
@svetlusska aj moja predtym pekne spala-vravim, urcite by som to pripisala ockovaniu keby bola..
@janusha33 ritku aj moja dviha, sa akoby odrazala a putuje na brusku hore dole, tak to ma byt asi 🙂 su zlate..moja zaspi aj na brusku,a le menej, radsej na chrbte, na brusku stale dviha hlavicku
@svetlusska My sme uz 4.skoncili a ideme teraz 5.
@janusha33 Normalne som uvarila ryzu a potom som ju rozmixovala s prevarenou vodou. Tu das podla toho ako to chces mat huste. Ja som robila teraz taku redsie na prvy krat....Mozes pouzit aj MM, to je najlepsie, no ja som nemala odsate, tak som prevarila tu vodu. Urcite nepouzivaj kupovane mlieka... 🙂
@svetlusska @janusha33 My uz buteme mat tento tyzden 5 mesiacov. Povodne som chcela pockat az do ukonceneho 6 mesiaca, ale podla mna je to hrozne individualne a zalezi na babatku. Treba sa podla mna prisposobit jemu. Ja som to akosi z nej vycitila, ze by sme mali uz zacat skusat....Samozrejme zaklad bude zatial stale moje mliecko, no uz si zacneme pomalicky zvykat na rozne chute 🙂
@leonna No my tiez,nejak som taky mala pocit z neho ze som mu uz malo lebo stale castejsie chcel papat a potom nariekal,tak som mala taky pocit z jeho spravania ze mam malo mliecka.Tak sme dali najprv mrkvicku,tento tyzden sme pridali zemiacik,co mu aj viac chuti.Uvazujem ze mu zajtra alebo dnes skusim dat ked vstane poobede troska vyzivy.V recepte boli ze od ukonceneho 4.mesiaca.Tak sksuim nech ma troska aj sladku chut.
@janusha33 no ja neviem, ale ovocie sa ma davat az mesiac po zavedeni zeleniny ci kase...strasne sa ponahlas podla mna. je uplne normalne, ze castejsie pil, ved je vacsi, potrebuje viac mliecka cca 150ml na kilo hmotnosti. Mliecka pribudne castejsim prikladanim a je milion moznosti ako zvysit produkciu, toto obdobie vylucneho dojcenia je strasne vzacne a strasne obmedzene, nerozumiem naco ho este skracovat. jasne, ked dieta neprospieva a nepribera, je to uplne ina rec...ale nechapem, preco sa vkuse detsky plac prisudzuje hlavne dvom dovodom - zuby a hlad 😕
este doplnim - nemliecna strava je pre dieta urcitym sposobom zataz a je rozdiel ci ma ukonceny 4m 5m alebo 6m ... ved aj koliky nie su nicim inym, len nezrelym traviacim systemom sposobene. A s prikrmami prichadza ku zmene stolice a cim nezrelejsi system tym vyssie riziko zapchy a bolestiveho bruska.
@lilina22 Nemam pocit ze sa ponahlam len sa bojim,pretoze ak sa moj zdravotny stav nezlepsi v novembri budem musiet ist na zakrok a je otazne ci potom este budem vobec kojit a je otazne ako sa to vsetko zvrtne,ci sa to vsetko nezvrhne a neskoncim niekde na onkologii.Jedna vec je postupovat podla kniziek(kde kazda hovori inac,tak isto ako internetove stranky,diskusie,fora a neviem co) a druha vec je co mi hovori moj instinkt.Ja nechcem mat knizkove dieta a riadit sa pri vsetkom podla kniziek a neviem coho este.Moje dieta nie je dokonale ako ucebnica spravnej vyzivy a spravneho stravovania,ani jeho psycho motoricky vyvin nie je dokonaly podla ucebnice a tabuliek ale je sam sebou a ked si povie ze tak teraz sa zacnem otacat tak sa bude otacat a ked si povie ze jemu uz nestaci mliecko odo mna lebo ho mam malo napriek castemu prikaldaniu(stres z choroby robi svoje) a ja vidim ze je hladny lebo rucku si dobre nevcucne do pusy a viem ze pred chvilkou papal a teraz mi prsnik odmieta tak je mi jasne ze problem nebude v zuboch ale je hladny.Ja nie som dokonala matka a ani nou nechcem byt lebo to by bola zo mna nejaka harpia alebo co,viem ze je to najkrajsie obdobie ale je velmi pravdepodobne ze u mna bude musiet nutene skoncit.Tak ho radsej zacnem pripravovat na inu stravu spolu s materskym mlieckom kym mozem ako by mal popri prikrmoch pit nejaku Bebu alebo nutrilon alebo neviem co.Radsej mu popri prikrmoch dam materske mliecko kym sa da.tak ma preto neodsudzuj......obuj si moje topanky a chod v nich a potom to pochopis.
@janusha33 jasne, rozhodnutie je na tebe. Osobne si naozaj myslim, ze bude s tebou vsetko v poriadku a ak by aj malo dojst ku konzizacii cipku, tak ta kratka narkozka sposobi len to, ze cca 12-24h bude treba odstriekat mliecko a potom sa da normalne kojit. Mnoho zien ma horsie vysledky steru tak kratko po porode, vtedy treba o 3 mesiace ster zopakovat a az potom ked nevyjde dobre planovat co dalej. Ale jasne, chapem, ze stres, nech je akykolvek nie je pre mliecko dobry a takztiez pocit, ze je mliecka malo akurat sposobi dalsi stres a mliecka naozaj moze byt malo.
Ani ja nemam tabulkove dieta, moje dieta sa koji zasadne v pohybe na fit lopte a v baby vaku, niekedy je to o hubu proste, ale strasne mi zalezi na tom, aby pokial prospieva som jej organizmus zatazovala co najmenej. Urcite na nu netlacim, vyvija sa tak, ako sa vyvija, ale to jedlo to je pre mna ine, lebo to sa nie ona rozhodne ze je cas na prikrm, ale ja.
Ale pisem, chapem, ze ta stresuje ten cipok a drzim palce, nech sa nic zle nepotvrdi.

@bambulla A preco menite?,Ja tiez rozmyslam nad zmenou, kvoli omu ze tak malo vypije a ze malo vydrzi