Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Baby teraz asi budem vyzerat ako hlupana ale co je to ta 6.choroba?Ja som o nej nejak nepocula,sice zijem na vychode ale ta ku mne sa to nejak nedostalo.
aj motivaciu sme skusali, ale nasa sa vzdy len postavila a snazila sa bud spadnut tam, kam chcela ist alebo tam nejako dojst..lenze este nevie padat na zadok, tak sme zapojili do boja chodak. Takto si beha, je spokojna a ja viem, ze sa jej nic nestane. A liezt a sediet sa dufam, tiez casom nauci 🙂
@janusha33 Jani a kolko ste tu metodu skusali??my ju skusame treti den, uz dnes zaspala za 5 minut sama!!! cez noc sa este budi ale je to celkom lepsie,
@cobhan no ak ma vnutorne hodiny nastavena na vstavanie o 5, tak to neposunies, aj keby si velmi chcela. Okrem toho, ved ti krasne spinka. Nasa Linda spi tiez tak 30-40 minut okolo 10 a potom este raz, okolo 1 ale to tiez vacsinou tych 30-40 minut a nie 3 hodiny ako tvoja hehe. Potom ide spat o 6 vecer, v noci sa budi celkom casto a potom sme okolo 5 alebo 6 rano hore. Takze bud rada, ze si mas aspon kedy oddychnut alebo nieco spravit, kym ti spi poobede 🙂
babush, cobhan baby vidím, že riešite spanie - tak u nás cez deň je to skôr nespanie 3 x po 30 min 😒 denný spánok našej bambulky som totiž zažila len výnimične, keď bola menšia. Noc zas celkom OK, zvyčajne od 19 do 6, ale posledné dva týždne sa nejak budí okolo 2 a niekedy zaspí až po 4 (neviem či zúbky alebo bruško, no čo už hádam ju to prejde) a pospime ešte do nejakej 7 😕
@cobhan našej sa tiež nechce loziť, dokonca ani otáčať - radšej sa zlostí, aby sme ju pretočili my. Keď sa jej chce otočí sa aj sama, ale dáma je pohodlná. Najradšej by už behala, keď ju chcem posadiť, dobre že jej nôžky nezlomim, čo ich napína aby sa mohla postaviť .... a loziť ani omylom, načo? sú to riadni experti tieto naše dietky 🙂
@babush som rada, ze spi poobede, ved uz je aj nacase. Nie je to tak davno, co mlada dama cez den vytrvalo odmietala spat. Ale uz mala celkom dobry rezim a teraz sa to zase pokazilo, a co je najhorsie, tak sa to kadejako posuva a presuva a nikdy netusim ako to bude dalsi den, nehovoriac o tom, ze uz zaciname byt unaveni.
@jagu81 nasa sa prvykrat postavila na nohy ked mala 4.5 mesiaca. Ona je malicka, lahucka, nema s tym problem. A teraz sa jej pohlad zhora evidentne zapacil, pretoze keby mohla, tak by postojacky hadam aj spala. Polozim ju na brusko, za 5 sekund je na chrbatiku a hlada coho sa chytit, aby sa pritiahla do sedu, potom da nohy k sebe, skoro ako na turecky sed a postavi sa...a rehoce sa na tom 🙂 Ani my nedokazeme nasu posadit, nasponuje sa ako lata a bud stat alebo lezat, nuz vyberet si, rodicia :D
@cobhan mozno ti uz ani liezt nebude..teda vela deti tuto fazu preskoci (myslim stvornozkovanie)..ale
@lilina22 ma pravdu, sedacky, klokanky, choditka, ohradky sa neodporucaju- obmedzuju vlastnu aktivitu dietata. chapem co pises, ze sa bojite ked sa chce staviat a pada, aj nasa tak zo zaciatku, parkrat spadla hlavicku obuchala o zem ale uz sa pomaly naucila padat (teda stale sme v pozore, len vidno ze je opatrnejsia, vzdy sa aspon jednou ruckou "isti") .. inak v tych choditkach ze maju deti tendenciu stavat sa na spicky a potom tak chodia.. bolo nam na prednaske ppvedane ze do choditka dat dieta az ked vie chodit, nie na ucenie sa 🙂
my sme sa konecne dopracovali do fazy kedy uz co-to spapa. zachranila nas brokolica Hipp, teraz uz aj doma robena. vcera som ju spravila trocha redsiu, lyzickovat sa mi po par razoch uz nechcelo, tak ze ponuknem rovno z poharika a to bol pohlad pre bohov 😀 pila az tak spliechalo (chuda bola asi vyhladovana sme boli dlhsie vonku)
@jarabica123 Zhruba tyzden sme sa trapili lebo to neslo a potom som mu zmenila poobedne spanie a teraz v pohodicke a prespi celu noc.
@babush No aj my sme tk mali,a vecer nechcel resp.nevedel zaspat a casto sa budil tak som mu posunulu popoludnajsi spanok na 14 30-15 00 a vecer ide okolo osmej a sam zaspinka a prespall mi uz druhu noc teraz ci tretiu.....som normalne spala celu noc,keby sa zobudil tak sa zobudim ale on nic........
@janusha33 ahoj ja som o nej pocula ze existuje ale kedze sa nas to netykalo jednym uchom dnu a druhym von :D ale tak teraz uz viem co to je, mame to oskusane na vlastnej kozi a neni to nic prijemne....od soboty 22.00 do utorka 4.30 som sa nevyspala a to nespominam den, ten bol tiez uzasny....horucky od rana do rana 39,3 po odpocitani-paralen, diazepan (len ked bola teplota po odratani 39,3-39,5 ale to hlavne v noci, cez dne sme to riesili zabalami, nechcel tak moc spinkat), zabal kedze v noci maly len spat a spat tak ako to by som bola nervozna ze ci mu nestupa, takze skoro hodina pokym to vsetko zabralo a teplota klesla aspon na 38,5 a po odpocitani a som sa modlila aby to uz neslo vyssi kedze nurofen mozem dat az po 2 hodinach, prve dni som tusim dvakrat musela po dvoch hodinach po paralene dat aj nurofen lebo furt to mal vysoke...a nedobry bol samozrejme lebo horucka len na rukach,lezat ani nahodou to rev a som nechcela aby reval sak mal chudak aj tak dost....no a v utorok rano mal len 37,7 takze to uz bolo celkom v pohodke a tak sa drzalo cely den a v stredu uz nemal ziadnu akurat je vysypany ma cervene flaky...ale tak aspon uz nehoruckuje, no a samozrejme od liekov ho prehnalo a dnes v noci bol taky zly lebo sa nemohol vykakat tak nakoniec svokra pomohla metodou ktoru ona este pouzivala pri detoch, zabrala hned a maly spinkal 3 hodky v postielke takze som sa konecne aj ja vyspala....
no a este k tej 6 chorobe na pohotovosti sa ma doktorka pyta ze ci chcem antibiotika a jaze viete co mu je a ona ze nie ze treba vysetrit moc a krv ze ona by nedavala antibiotika ale ked chcem tak da..takze ja ze nie ze vydrzime do pondelka a pojdeme k nasej obvodnej tak nam predpisala diazepan aspon...no dobre ze som antibiotika nedala lebo zbytocne a moja mama ma uz drbala ze preco som nezobrala zeby mu pomohlo..hej teraz by mu pomohlo a potom keby bol naozaj chory tak by mu to nezabralo...
a este dalsia vec lekarka mi potom vravela ze mu netreba davat mlieko ked ma tie 39 lebo aby potom na neho neskor zle nereagoval tak aj preto som sa snazila zbyt aspon na 38...
noo ale tak kedze predtym sme ho nosili po rukach terach to chce tiez ked je zdravy takze sa ho snazim oducit 🙂
to su ale len moje postrehy ktore som ja zazila, niekto ma mozno ine skusenosti
No baby teraz som volala do Dovery ze im oznamim ze mi skoncila materska a zacala rodicovska tak mi povedal ze pokial ostavam doma tak to ma urobit zamestnavatel.
Baby nema byt teraz nahodou spln alebo nov?Aha ako pozeram tak dnes je nov.Tak pravdepodobne na nasho drobca vplyvaju fazy mesiaca.4 ci 5 dni krasne spinkal,prespal mi celu noc a teraz zase problem zaspat,nareky,budi sa v noci,uz vcerajsia noc bola taka vselijaka a teraz zase je taky nejaky vselijaky.Naposledy tak vystrajal ked bol spln.Nemate na to nejaky recept?Zrejme to ma po mne lebo ja mam problem zaspat a mam lahky spanok ked je spln alebo nov.
@janusha33 vcera bolo cosi. v kalendari to je vyznacene ako cierne koliesko. neviem, ci je to spln, alebo nov... 🙂 . preco?
@michalienka25 No zrejme na nasho drobca vplyvaju fazy mesiaca(aj ja mam s nimi rpoblem).Zase ma problem zaspat.Uz som aj rozmyslala ci to nie su zubky ale jeho zubky su kapitola sama o sebe.Tak neviem teraz.
@janusha33 no moze to byt, lebo na vela ludi ma faza mesiaca vplyv, a najma na spanok...este tie zubky nevysli?dlllho sa mu deru bobatku. ani nasa hviezda este nic nema.
@michalienka25 Este nic.....zdurene to ma dole take,uz kdesi na bok si prsteky dava,ale nic ani jeden,svagrinina sestra ma amelho ktory sa narodil 20 dni po nasom a tomu uz treti lezie von......a nas je taky bezzuby bandita
Ani nas nema este ani jeden zub, nevadi, ved oni vylezu, nas drobec sa snazi najnovie o sadnutie, bokom dava zadocek a dalej nevie co 🙂 a pritom ako sa chce pohnut a hojda sa nema chybu 😀 .... a strasne sa tesim z nasho predvianocneho darceka, kedze nemame a nechceme chodak, tak sme dostali skakadlo a drobec tam skace a skace a toci sa to, pozera hracky a raz mi tam odpadol po 15min., takze super vecicka 🙂
Dneska má skoro slahlo som dala maleho do lehatka a odbehla som na sekundu do kuchyne a on za ten čas si stihol nejak sadnúť,spadla mu hráčka a naťahoval sa za ňou tak skoro skončil na hlave kebyze ho nechytim prevrati sa aj s lehatkom a aj popruhy ktorými bol priputany potrha... Ale tak poučenie do budúcna no nenechavat ho uz samého.
@lilianka1199 to je super, ako ti tam zaspinkal. zlaty je, ho to zmohlo :D
tak a naša šelma je už zubatá, dnes som objavila hneď dva dolné zúbky naraz! a už vieme prečo sme posledné dva týždne tak zle spinkali 😉

my teraz riesime spanok. Mala spava tak 30-40 minut medzi 10-11 doobeda, potom zhruba od 1 do 4 poobede a potom o siestej padne a vstane az na mlieco medzi polnocou a druhou. To by bolo vsetko ok, keby o piatej rano uz nebola vyspinkana a nevyzadovala si pozornost. Skusala som je ten spanok trosku posunut, ale aj ked ide spat o 8 vecer, tak o piatej rano je hore :(
Inak v chodaku uz jazdi ako drak, zaparkuje si pri stole a lasuje, docahuje, taha k sebe, co len moze. Posledne dva dni sa zacala pytat z chodaka von a snazi sa chodit sama, ked ju drzim za ruky. Dnes sa uz tak sama presuvala okolo stola a lasovala. Hlavne, ze sediet ai lozit nechce ani omylom, potvora usata 🙂