icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
30. dec 2012

@svetlusska Ano ale uz sa naucil ze aj ked spinka v postielke nie je sam.....stale ked ho idem dat spat tak mu poviem ze ho tam bdue strazit zabka a zajko co ma v postielke a my s tatikom sme vedla v izbe....zacne sice plakat a ja odidem ale po cca 10 minutach pridem spat a ho upokojim ze my sme pri nom,ze sme neodisli prec.Zvycajne staci ked pridem tak raz max.dvakrat.A ked sa v noci zobudi staci aby sme sa ozvali bud ja alebo muz aby vedel ze nie je v izbe sam a sa upokoji a zaspinka spat.

janusha33
30. dec 2012

@katkamiki Ani mne neslo odsat mlieko preto som daval tie kase co sa zalivaju vodou....poradila mi ich svagrina.....jej ich jedli obaja chlapci a tu su a zdravy su tak co......a teraz mu robim doma kasicky.....

janusha33
30. dec 2012

@babush No ked stupa spotreba bodyniek tak to treba vyuzit nieee.....nalep jej na body nejaku prachovky a pozbiera prachso zeme,nemusis upratovat.....a body ostanu ciste akurat prachovku vymenis 🙂 🙂 Nas sa neplazi ani nestvornozkuje......on si prosim pekne vymyslel vlastny sposob pohybu.....po zadku.Dam ho sediet ci na koberec alebo na puzzle co dostal a za chvilku je z neho dole na podlahe a za chvilku je uz pri prutenej policke na telefon ktora je uz dokalicena z neho.....a za chvilku sa po ritke smykanim nejakym zahadnym sposobom presunie ku komode a otvara sufliky a najnovsie si otvori druhy suflik odspodu zachyti sa a pokusa sa vstat......uz sa mu to dnes podarilo ale len chvilku postal.....padol na zadok 🙂 este ze pod neho manzels tihol podsunuut kobercek ze to stlmilo naraz.

svetlusska
30. dec 2012

@janusha33 nooo ono ked ide vecer spat tiez troska poplace ale zaspi ale v noci to bez sance to place cim dalej tym horsie, jedine to poomaha ked ho vezmeme k sebe inac sa nevyspime..a to len teraz posledne dva dni predtym spinkal pekne...nerozumiem tomu :(

janusha33
30. dec 2012

@svetlusska A to aj Risko ma take obdobia ze niekedy zaspinka sam v pohode len sa ozveme ze sme tam a inokedy ani nahodou,vystraja aj dve hodiny a nepomaha ani ked ho vezmeme k sebe,len narieka a narieka......a potom nejak zaspinka na prsniku ale to sa nemozem ani pohnut.

svetlusska
30. dec 2012

@janusha33 no presne tak, nam ale vacsinou pomoze ked ho dam medzi nas a nakojim a zaspime obaja alebo este ked sa vykaka do nocnika to tiez pomoze...niekedy pekne spinka dalej

janusha33
30. dec 2012

@svetlusska Ta to asi len take obdobie.....ved to prejde....

babush
30. dec 2012

@janusha33 no nebol by to zly napad 😀 rychlost ma uz celkom dobru, tak by to aj celkom frisko upratala hehe. Najlepsia je, ked nahana taky ten roboticky vysavac, co sam vysava, to sa riadne smejem vtedy. Takze asi pouzijem zlepsovak a primontujem jej na brusko mokru handru, nech uz rovno poumyva. A nemusim ani namacat, lebo dost slinta teraz 😀 😀

janusha33
31. dec 2012

@babush No vidis......a mas upratane....a stale cisto lebo to bdue pravidelne pretierat 😀

janja2502
31. dec 2012

aj my uz mame doma dlazky vylestene 😀

malapepka
31. dec 2012

Ahojte žienky. Poprosila by som vás o radu. Pôjdeme k známym na návštevu a ich drobec je májový. Chceme mu niečo kúpiť, akú veľkosť majú vaše detičky? (Ich malý má 8 kg)
Veeeeeeeľmi pekne ďakujem.

margarita
31. dec 2012

@malapepka
nas ma aktualne bodynka vel.74, a niektore veci nosi uz aj 80tky.
ale on bol slonik uz hned po narodeni , v porovnani s Tvojim napr 😉

nechces radsej kupit nieco aj vacsie, kludne na rok, na leto ved dorastie....lebo ked to bude akurat len tak tak....skoda,ak to neponosi....napr. nam ciapky 6/9 mes. su beznadejne male, na jeho velku hlavu navleciem tak 12/18 mes.

malapepka
31. dec 2012

@margarita Ďakujem za odpoveď. Jasné, chcem kúpiť niečo väčšie, len neviem, od akého čísla sa odraziť. Pomohla si mi. 🙂

janja2502
1. jan 2013

@malapepka aj nas nosi velkost 80.

janusha33
1. jan 2013

@malapepka Nas nosi 74-80 a tiez ma okolo 8 kg

svetlusska
1. jan 2013

@malapepka ahoj no nas maly nosi 86-92 a mame 10 kg cca...ale samozrejme zalezi od znacky...

malapepka
2. jan 2013

@janja2502 @janusha33 @svetlusska Ďakujem, maminky. Kúpim teda niečo o pár čísel väčšie, nech to unosí. Prajem vám i detičkám i celej rodinke všetko dobré. 🙂

michalienka25
2. jan 2013

@adelajda2012 Tak to nemam len ja take dieta, ze niekedy zje kasu urobenu zo styroch lyzic, a niekedy zobne len dve-tri tie male lyzicky? 🙂. A ja sa s nou "vadim", ze nepapa...

@katkamiki Ja tiez robim tie instantne mliecne kasicky, ktore zalejem len vodou. A v noci sa mi okolo druhej pravidelne budi. Tak tam suchori, tak jej vzdy dam este moje mliecko a potom uz spinka do piatej, zas posaje, a potom vstane o siedmej uz na den. Takze kasicka to vobec nevyriesila, este som nemala taku noc, ze by som ju celu prespala, a poviem ti pravdu, uz sa veeeeelmi tesim, kedy ta noc pride (uz by som veru chcela po roku prespat celu noc vkuse :D )

a inak kočky, moja Kristinka sa uz tiez zacala plazit, to je take bohovske. Ona nepeskuje po styroch, ale taha sa po brusku...asi jej tiez pripnem na brusko nejaku prachovku, nech to uz vyuzijem a nech cisti zem :D. A zub este veskery-zadny 😀

janja2502
2. jan 2013

no to je sranda, my uz zubky mame 8 a uz sme ich zacali aj umyvat. 🙂

petra1209
2. jan 2013

@janja2502 no ja odpadnem, že 8 zúbkov a my ani jedného 🙂

adelajda2012
2. jan 2013

Baby a co vam pomohlo na zapareniny? My sme mali doteraz pokoj, ale teraz sa malej z nicoho nic urobila sice mala ale velmi neodbytna a ja uz neviem co s nou... @janja252 No nasa jeden zub vyliezajuci a po dalsom ani vidu ani slychu 🙂 Ale umyvame uz tiez, aj ked len dasienka... Len neviem najst spravny cas. Nasa totiz zje okolo pol siedmej kasu a po nej umyjeme "zubky". Ale potom okolo osmej ide spat a este pije mlieko. A to uz necistime...
Ako to robite vy?

katkamiki
2. jan 2013

@michalienka25 dakujem pekne za odpoved, ja som tiez pocula, ze tie kase moc na spanok nepomahaju, ale ked ta svokra do mna stale hudie, ze on vstava preto tak casto, lebo je hladny, ved mi stava 2 krat max 3 krat, zase to nie je take hrozne, ked cez den mi je po 3 hodinach, preco by mal v noci castejsie... Inac aj ja sa uz tesim na prvu prespatu celu noc, ale neviem kedy pride :( Zevraj kojene deti cim su starsie, tym sa castejsie budia, nie koli hladu, ale koli tomu, ze si viac uvedomuju, ze necitia na blizku svoju matku a preto potrebuju ten cicik citit, tak uvidime... 🙂

margarita
2. jan 2013

@katkamiki
mam druhe dieta a moja skusenost je takato:
dcerka, cim bola starsia, tym menej sa budila, po 6mesiacoch a vecernej kasi uz asi len 1-2x za noc, a prvy raz som prespala noc az tyzden po tom, ako som ju v jej 14.mesiacoch odstavila uplne.
to na povzbudenie 😀 😀 😀
teraz mam syna, ktory, cim je starsi, tym castejsie sa budi, v noci pravidelne tak kazde 2,5 - 3 hodiny. a to ked mal 3 mesiace, prespal bez kojenia aj 5-6 hodin, ale pokazil sa 😎
takze asi zalezi od kazdeho dietata individualne, mojmu som skusala dat aj len cumlik, trosku vody, nic nepomaha, reve ako tur, kym nedam prsnik....
uz si ani neplanujem, ze prespi noc, asi tiez az ho raz odstavim....

tinci
2. jan 2013

@katkamiki tiez si myslim ze prespata noc bude az po odstaveni, Pajku som kojila 20 mesiacov - dovtedy sa mi budila aj 5x za noc, raz som si povedala ze stacilo a zo dna na den som ju odstavila, odvtedy ako zazrakom nepotrebovala v noci pit nic ani vodu alebo caj, v pohode spala a viac menej sa anii nebudila - lutovala som ze som ju neostavila uz okolo jedneho roka, pretoze po roku zacala byt na nom viac a viac zavisla.

petra1209
3. jan 2013

@adelajda2012 ja som na zapereniny vyskúšala všetko a najlepší a najrýchlejšie pomohol Bepanten masť 😉

katkamiki
3. jan 2013

@margarita presne aj moj syn, ked bol mensi sa budil len raz, to som bola rada, ze ako super spi a cim je starsi, tym je to horsie. Teraz mi aj v noci place, predtym ani nezamrnkal... Tak si pockam, kym dokojim asi 🙂
@tinci presne to je to, ze to dieta ci to uz zacne viac vnimat a potom je na nom zavisle.
Dokedy chcete kojit? Ja max rok... teda ak by sa to dalo lahko prestat 🙂

tinci
3. jan 2013

@katkamiki tak okolo 10 mesiaca zacnem pomalicky skusat umele a hadam zisti ze sa viac a rychlejsie napije, lebo po roku to uz naozaj ide velmi tazko.

janja2502
3. jan 2013

@adelajda2012 my ked sa kupeme tak tiez vtedy umyvame zuby, no a potom este vypije mlieko. To sa predsa neda, ze by si po kazdom krmeni cistila. Tak som robila aj u dcery a dodnes ma krasne bielucke zubky bez kazu. 🙂

janusha33
3. jan 2013

@janja2502 No parada a my ani jeden

janusha33
3. jan 2013

@katkamiki No na tom asi neico bude lebo Risko uz mal noc ked celu prespal a nebola jedna ale teraz je v takej faze ze on spi ale nebdue spat v postielke,potrebuje citit ze pri nom lezim......dnes ma takmer vytlacil z postele tak som ho dala do postielky sammozrejme narek neskutcny ale som si povedala koniec,bude revat v postielke ale k sebe ho uz nevezmem......nemoze to takto ist dalej.....