icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

alicia28
6. jan 2013

baby vase deti su narodene maj 2012 a davate im este v noci jest ? obdivujem vas ja som s tym uz skoncila pred 4 tyzdnami, ukonceny 6 mesiac a koniec, v noci sa jest nebude, co tu citam tak sa ani nevyspite, mohli by ste prehodnotit to nocne otrocenie s krmenim, dieta nepotrebuje v noci jest, hlavne aby malo denne 5x jedlo, ranajky, desiata, obed olovrant a vecera a v noci mate pokoj, moje obe dve deti to zvladli bez revu tak mozem povedat ze je to hracka a kazde dieta je ine, moje dve su odlisne a v pohode to zvladli az som sa cudovala ze su ok a nepytaju v noci mlieko ked som to zo dna na den stopla

babush
6. jan 2013

@alicia28 ako iste vies, kedze mas 2 deti, tak kojenie plni aj rozne ine dolezite funkcie, okrem zasytenia 😉

svetlusska
6. jan 2013

@alicia28 spravne pises kazde dieta je ine...preco by som mala synovy odopriet nocne krmenie, ved on sa nechce len napapat ale tiez chce vediet ze mama je pri nom....to ze sa nevyspim???na to som si uz zvykla,materske mlieko nebudem mat predsa vecne a pokial ho mam a je to co i len trocha mozne tak mu ho davat budem hoc aj za cenu nocneho krmenia!!!!!!!!!!!!!!!....ked pride ten pravy cas tak maly sa odstavi sam na nocne kojenie...a malemu mozem davat pred spanim aj 30 veceri aj tak sa mi zobudi na nocne kojenie aspon 3 razy do rana...a ver mi ze ked sa ti dieta zobudi v noci o 2 a chce jest alebo hoc len cicu a ja mu nedam tak sa nevyspim ani ja ani manzel a ziadna hracka to veru nie je naco ho budem tyrat????aby mi zbytocne revalo????dakujem neprosim!!!!!!! mlieko mam, je to jeho jedlo tak preco mu odopierat????je na kazdej mamicke ako sa rozhodne ale myslim ze kazda mamicka urobi pre svoje dieta maximum, takze aj to nocne krmenie odstavia ked pride spravny cas a ked sa na to budu citit a myslim ze ziadna mamicka ktora koji kojenie otrocenim nenazve...a este jeden dotaz nocne krmenie nie je otrocenie, lebo potom by bolo otrocenie aj kojenie cez den...a ja z vlastnej skusenosti mozem povedat ze kojenie je jedna z najlepsich veci co pre dieta mozem urobit....

svetlusska
6. jan 2013

@babush tak tak suhlasim 🙂

alicia28
7. jan 2013

@svetlusska.... tyras sama seba , dieta urcite nie 🙂 ked dovrsi 7 mesiac nocne krmenie nema zmysel. to si len matky naivne myslia ako dietatu dobre robia ze ho v noci krmia ale je to hlupost, je to to iste ako keby si krmila 4 rocne dieta,,,to preco nekrmime v noci aj skolkarov ? ved im to tiez bude dobre robit 😀 materske mlieko mozes davat cez den ako som to robila ja, mata sa ma vyspat a aj dieta ma spat v kuse bez nocneho budenia 10 - 11 hodin a nie je mu dobre sa budit, materstvo nie je o otroceni

alicia28
7. jan 2013

@babush kojenie moze plnit ine fukcie pocas dna 🙂 v noci sa ma spat aby si organizmus oddychol

lunnka
7. jan 2013

@alicia28 silny nesuhlas s tym co tu pises.. viac na mamila.sk

janusha33
7. jan 2013

@alicia28 Pre teba to mozno bola tyrania,ale pre nas co kojime v noci to zrejme nie je.Ano mas pravdu ma sa v noci spat,ale ked sa mi raz dieta v noci zobudi a nepomoze mi ani caj ani nic ine aby sa utisilo a zaspalo iba prsnik tak preco by som mu ho nedala.Mne nerobi problem dat si maleho na chvilku k sebe do postele kym sa napapa a naspat zaspinka a potom ho prelozim.Mne to nevadi ze musim byt hore lebo si uvedomujem ze je to velmi rychlo pominutelne obdbie ktore sa uz nevarti spat tak si ho uzivam pretoze je to krasne obdobie,je krasne citit ze ma niekto potrebuje.Teba tvoje deti takymto tempom asi uz dlho potrebovat nebudu,ano je dobra samostatnost ale to nie je uz o rodicovstve.Keby som maleho odstavila ako ty hovoris tak by som uz nekojila vobec a maly by bol zrejme uz aj par krat chory,ale nakolko kojim a aj po kratke pauze kvoli zakroku sa mi podarilo opat nabehnut na stary rezim tak maly je zdravy aj napriek tomu ze aj moji rodicia,aj ja a manzel sme prekonali nejaku virozu.A maly nic.....cim to asi bude?Nejak mi to nejde do hlavy ako moze matka preto lebo sa ona chce vyspat surovo zo dna na den odstavit dieta od kojenia.To bol az taky problem ze ta budil?Mne sa maly niekedy v noci ani nezobudi,ale niekedy sa zobudi aj tri krat a niekedy ani nepotrebuje papat,iba potrebuje prsnik aby citil ze mamka je pri nom.To co si urobila sa mi zda byt troska sebecke......ale je to tvoja vec a tvoj zivot a bud taka dobra a neodsudzuj nas ktore kojime aj nadalej pretoze my to robime s radostou a nemame s tym ziaden problem.

michalienka25
7. jan 2013

mam pocit,ze sa nam tu ,vloudil' akysi. provokater...

kocky co pisete,ze vam drobci piju z poharikov-to myslite normalne pohare,z akych pijeme my?bo ja som akurat malu naucila pit z tej flasticky so sosacikom🙂

janusha33
7. jan 2013

@michalienka25 Ta provokaterka tu uz raz bola a ohanala sa autosedackou s ISOFIXOM akoby iba ona vedela co to je a ona bola taka bohata ze to ma v aute a my hlupe sliepky ani nevieme co to je.....pamatam sa na nu velmi dobre.Cos a tyka poharika ......nas pije uz iba z poharika s takym naustkom ale vnutri ma taku gumenu zarazku ze musi tahat akoby s flase.....ze nejde mu hned tolko vela caju,ale postupne mu to vyebram castejsie von a minule som mu dala pit aj z obycajneho pohara lebo sa mi nechcelo ist na poschodie pre jeho poharik(denne sa nabeham po tych schodoch tak sa mi uz obcas ani nechce) a v pohode to zvladol,ani sa nezakuckal.http://www.babyrecenzie.sk/recenzie/... tento modry mame my.

michalienka25
7. jan 2013

@janusha33 jasneee,aj ja si ju pamatam,len som nevedela,ze je to ta ista mudrlantka... 🙄
ano,tak podobny poharik ma aj moja,ale pije s tou gumkou,bo bez nej by sa ,utopila'🙂

lilina22
7. jan 2013

@alicia28 co je to dnes za svet v ktorom je starost o dieta obmedzenim osobnej slobody, otrocenim a nedobrovolnym prisposobovanim sa???? 🙄 Ako mozes odporucat maminam ignorovat potreby ich deti, materinsky instinkt a silnu prirody? Ako moze byt nejaka tabulka podla ktorej dieta od 6m zrazu zo dna na den nepotrebje v noci prsicko byt nadradena pocitom a tuzbam dietata? Neprovokuj, zi si svoj zivot, v noci spi, cez den krm, rob co chces a ako chces, hlavne bud spokojna a stastna a nerozdavaj nevyziadane rady.

alicia28
Odpoveď bola odstránená
alicia28
Odpoveď bola odstránená
suzan1111
7. jan 2013

@michalienka25 ja asom taky poharik minule kupila,lebo maly ked vidi ako pijeme s poharov,chce aj on,ale ked mu dam,tak je cely mokry a skripe on zubami,..no a z toh poharika co sa ma tahat,tak mi z neho tahat nechce..on iba hryze naustok..neviem co teda..pije len z flase ☹

lilina22
Odpoveď bola odstránená
janusha33
7. jan 2013

@alicia28 Ty si myslis ze ti ju zavidim?Vobec nie,ja taku nepotrebujem,na co mi je......peniaze kazia charakter cloveka,preto ich vela ani nechcem,co mam potrebujem to mam a viac mi netreba.Na co?Aby mi ludia zavideli?Nepotrebujem aby mi ludia zavideli lebo ani ja nic nezavidim,lebo je to ubohe.

janusha33
7. jan 2013

@suzan1111 Aj nas najprv hryzol naustok lebo nevedel co s tym robit ale uz vie,nejak na to prisiel sam.

suzan1111
7. jan 2013

@alicia28 mam pocit, ze ty asi nie si ani matka...skor nejaky pomyleny chlap..lebo normalna zena uplne dobre chape o com si tu matky pisu..a nemyslim si,ze je tu robotnicka trieda s nizkym IQ..taketo kecy sa rodia v chorej mysli 😉

janusha33
7. jan 2013

@alicia28 Si uboha a tvoje zmyslanie je na velmi nizkej urovni a ak si chces niekde vylievat zlost pre svoje komplexy tak chod inam a nekaz nam tu pekny den.

kwatka
7. jan 2013

ahojte,chodím sem väčšinou čítať a porovnávať detičky aj sem tam napíšem a teraz mi nedá tak tiež napíšem niečo

@alicia28 ja tiež vstávam v noci ku malej a dojčím aj 5x a som rada,hoc sa nevyspím a fungujem cez deň v pohode. Teraz mi cez deň vymýšľa s jedlom tak to v noci doháňa alebo ju mam nechať vyhladovať a nechať revať hladom?

lilina22
Odpoveď bola odstránená
janusha33
7. jan 2013

Baby zacala nam relacia ze Supermama..... 😀

svetlusska
7. jan 2013

@alicia28 PRESTAN TVRDIT ZE ja sama seba TYRAM,lebo klames a hlavne ma nepoznas!!!!!!!!!!-nerezem si zily,ani ziadne ine veci ktore nazyvaju tyranim!!!!!!!!!!! ESTE RAZ TI PISEM ZE KOJENIE NIE JE TYRANIE, JE TO NAJKRAJSIA VEC KTORU MOZE MATKA PRE SVOJE DIETA UROBIT A NAJLEPSIE CO MU MOZE DAT....a mamicka ktora si mysli ze kojenie je tyranie sa nikdy matkou stat nemala....myslim zeby si sa mala nad sebou zamysliet....ak chces niekoho urazat a riesit svoje komplexy,popripade vnasat nepriatelstvo medzi ine mamicky ktore tvoj nazor zdielaju vytvor si svoju vlastnu temu...a to ze si ty odstavila svoje polrocne dieta pretoze sa chces vyspat je podla mna sebecke...ked sa potrebujem vyspat tak si pospim ked maly spi poobede (pre tvoju informaciu ja si to ze sa nevypsim vecer lebo vstanem na kojenie dospim s malym ked mi spinka od 7 do pol deviatej takze unavena nie som!!!!!!!!!)..a 4 rocnemu dietatu materske mlieko davat nebudm pretoze ho uz mat nebudem...zamysli sa co pises...
@lilina22 a @janusha33 ti to dobre napisali....

svetlusska
7. jan 2013

@michalienka25 jjj provokater tiez som sa rozpamatala ked @janusha33 pisala o tej sedacke....
ja mojmu malemu davam zatial s lyzickou z poharika mi akosi pit nechce :(

tiuska77
7. jan 2013

@alicia28 kojenie nie je len o nasýtení...pre mňa je kojenie ten najúžasnejší pocit a ak bude odomňa moje dieťa túto moju prítomnosť, spoločné hladenie pri kojení, pusinkovanie chcieť akokoľvek dlho tak to budem robiť do vtedy!!!

tiuska77
7. jan 2013

@suzan1111 moja presne tiež tak, len okusuje ten sosáčik a vodička je všade 😀

michalienka25
7. jan 2013

@tiuska77
@suzan1111 aj moja zabka okusovala ten sosacik,ale po mesiaci cucla a terazz si uz pekne cucka😉

michalienka25
7. jan 2013

provokater uz odisiel,zistil,ze tu nema sancu 😀

janusha33
7. jan 2013

@michalienka25 Ako je to od nej fakt sebecke ze takto odstavila dieta.Mam z nej pocit akoby mala deti lebo si musela splnit nejaku povinnost alebo co.