Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lilianka1199 tak my to mame doma podelene. Ja kupem a uspavam maleho, manzel zasa dceru. 😉
@lilianka1199 moja tento pocit poznam 😉 drahy tiez robi 12. on si po nocnej ide lahnut a spi do obeda, mna sa nikto nepyta ci som vyspata, funguj nonstop - var, per, uprac a v prvom rade jasne Misik, ktora cez den spi minimum a v noci ako kedy. Tiez su take dni, ze som zla a vrcim, potom ma to prejde a tak dookola, myslim ze sme na tom vsetky velmi podobne. Mne vtedy pomaha malej usmev, zazracny liek na vsetko 😉
@lilianka1199 u nás je to stejne.... a najviac ma ide poraziť, keď mám amok a mi povie, že či budem mať krámy .... 😠 ...to je už bodka...celý deň okolo malej už lezie takže ju mám všade ani som netušila koľko nástrah mam v byte..a to mám ešte skúškové obdobie a tento týždeň najťažšiu skúšku (resp. zajtra a vidíš ako sa účím na nete 😝 ) ... takže mi ostáva na účenie noc ...tak si vieš predstaviť aké amoky mám každý deň keď mi nepomáha... dnes mi povedal, že chod ju umyť Ty tebe to trvá kratšie ...ako keby za tých 15 min niečo nestihol keď leží na gauči.... takže ja mám taký deň skoro stále 😀
@jagu81
@tiuska77 ved to, chod prebalit ty, chod uspinkat ty, ty to vies lepsie a pri tebe neplace a popritom, milacik prazenicka od teba je lepsia ako ked si ju robim sam, postrazim maleho....a este vonku so psom chodim obcas aj rano o piatej, ved ked nakojim, tak uz nebudem budit muza, sa obleciem a idem von, O siedmej rano uz fungujem 😒
@lilianka1199 ako u nas az na to, ze psy sa vencia same na dvore 🙂 a inak aj mala si uz na to tak zvykla, ze zaspi iba pri mne, muzovi place, ked ju chova on vymysla, takze zas len ja ... kocik je tiez moj. Ale tak robim to rada, ale obcas pohar pretecie, mam toho dost a vtedy som zla. To su take dni ako ty dnes, potom sa drahy trosku posnazi cosi poupratuje aby mi zalepil oci a je to 😎 aj dnes isli sme od dr.mala zaspala v kociku tak ja domov sla peso a gentleman autom ... a ked som doma hundrala ze opacne by sa to dalo tiez, tak on chcel popratat sneh, aby sme mohli chodit v pohode, ak bude mraz aby nebol vsade lad, takze vlastne by som mala byt spokojna 😉
hehe baby takto si precitajte toto
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/kissinqa15/c...
ja som sa v tom celkom nasla.
V tychto situaciach sa pozriem na mojich krasnych a hlavne zdravych krpcov, na to ze sa mame celkom dobre, ze sa lubime a drzime spolu. Ja viem ze v strese clovek vselijako reaguje a potrebuje to dat von, ale niekedy je dobre sadnut si spolu a vsetko si vysvetlit a div sa svete na mojho to zabralo - aj nakrmi, uspi, okupe teda podla moznosti lebo robi
12 - hodinovka a prerabame dom ale vsetko je o komunikacii. Mne staci aj vidiet modre z neba a hned si viac vazim to co mam - dokonca aj mm 🙂
@michalienka25 aj my riesime podobny problem - cez den moje mliecko moc nechce, ale v noci v polospanku ho pyta a ja akoby som ho mala akoby malo , potom sa mi zobudi niekedy aj na dve hodinky, uz som skusala aj umele ale ked mi zbada flasku tak zatne pery a jazyckom vytlaca cumel. Pijeme iba lyzickou a sosacikom, tak neviem ako budeme riesit noci, hadam sa mi este trosku mliecko rozbehne a dovtedy sa nejako naucime na flasku...
@michalienka25 vies co sa mlieka tyka, je viac nazorov. Nazor mojho pediatra je, ze dieta po tom cca 6tom mesiaci ak mamicka nema MM alebo nechce kojit, ziadne mlieko ba dokonca ani mliecne vyrobky ku svojmu zdravemu zivotu nepotrebuje. Uplne vsetky vitaminy, mineraly sa daju nahradit kvalitne stravou. Akurat to chce poriadne si to nastudovat a poradit sa s niekym, kto tomu ozaj rozumie. Ja urcite malej mlieko davat nebudem ziadne a moooozno po roku zvazim ked tak kozie jogurty...ale to len mozno. Kym je na MM budem prikrmovat zeleninkou, obilninami a neskor ovocim.
@lilianka1199 Tak k tomuto sa musim pridat aj ja 🙂 Moj je presne taky isty ako tvoj 🙂 Tiez robi dvanastky a pride zniceny z roboty, ze sa ho bojim opytat, ci postrazi maleho, ked chcem ist do sprchy a potom by som sa v klude chcela najest, ale to uz sa radsej ani neopytam 🙂 Je tiez super, uprace aj nakupi, ale ked chcem, aby bol s malym na chvilu, tak si chvilu pohundre :(
Baby, to ja nemozem povedat , zeby sa mi moj maly odstavoval ... Ja kojim stale , rano, po desiate, po obede, po olovrante, vecer pred spanim a aj v noci :( Uz by som bola rada, keby som to znizila, ale on chce po kazdom jedle cicik, ale aj preto, ze mi moc vela nejze z prikrmov. Neviem, ci mne sa niekedy odstavi ... 😒
@katkamiki No baby aj moj robi viac nez 12,niekedy pride skor niekedy neskor ale co sa tyka uspavania a krmenia ej to stale na mojej hlave.....par krat som mu povedala nech da malemu jogurt ked som varila napr.tak po chvilke krmenia povedal ze nechce,lebo samozrejem Risko vymyslal a ked som chytila lyzciku ja tak vsetko zjedol....nema trpezlivost na krmenie.Co sa tyka uspavania nehorzi......raz ho uspal ked bol velmi malinky ale inac nehrozi,je to stale na mojej hlave lebo Risko dam najprv do postielky,niekedy je do 10 minut tuhy a nemusim k nemu ist ale ked nie je tak idem a spievam mu.No a moj muz neviem co by mu on spieval ale asi by pri tom Risko nezaspal.
@janusha33 no moj vobec nevie uspat maleho 🙂 Presne, ked bol malinky, este ako tak na rukach, ale teraz uz ho dlho neuspaval a ked ho poprosim, tak na rukach mu maly nezaspi, lebo citi, ze som to neni ja, a ja ho uspavam aj tak, ze si s nim lahnem , pockam kym zaspi pri mne a potom ho ulozim do postielky, tak uz ani tak nezaspi pri manzelovi. Neni uz na neho zvyknuty, tak uz ho mozem uspavat len ja...
Baby prisiel mi rodicovsky.....ale sa mi to zda nejak vela ved rdicovsky je 194 ecka nie?ci?A mne na ucet nabehlo 217......jaj to je uz aj s rodinnymi prdavkami....som tukla teraz do kalkulacky
@katkamiki No presne.Postrazit ho postrazi,prebalit ho prebali,aj vonku s nim pojde a v kociku ho uspi,aspon tym mi pomoze,ale zase na druhej stranke si uvedomujem ze je to moja napln prace kedze ja som na materskej a o chodi do prace kde nesedi s vylozenymi nohami.Len ja som tiez len clovek potrebujem obcas vypnut od maleho aj od muza alebo sa povenovat chvilku sebe,ved ani obocie nestiham niekedy upravit,ku kadernicke ani nechodim,striham sa sama doma ako minule.Este ze mam toto pletenie ze sa pri tom viem troska odreagovat len tiez nemozem s tym robit pokial mi maly nezaspi.
joj baby, ked sa tu uz stazujete, musim aj ja. je to presne tak, ako pisete. niekedy ma uz ide urvat, stale len upratujem, presuvam veci z jedneho miesta na druhe. Chlap mi aj pomoze, nemozem povedat, ze nie...ale niekedy by mi tiez bodlo keby sam od seba umyl riad, pozametal...nie kazdy den, to od neho nemozem chciet, ale aspon obcas. ja potom zacnem po nom hundrat a citim sa ako stara ufrflana manzelka...niekedy sa mu uz divim, ze mi este nic skarede nepovedal...ale tak myslim, ze je to asi ten syndrom materskej dovolenky :D.
a este jedna vec, ja som taka krava, ze vsetko musim mat urobene HNED. ked sa muz hned nezdvihne napr. umyvat riad, idem ja. viem, ze by to urobil, ale ja to chcem HNED. tak mi treba, nech robim... 🙄
@janusha33 no pocuj, mne prislo 167,10. to sa mi zas zda nejak strasne malo pre boha...to mam z toho vyzit???ale ja som bola v decembri este aj na materskej 10 dni, to mi prisli tiez nejake peniaze...
Tak kolko vlastne je ten rodicak?
@lilina22 dakujem ti za odpoved...
@janusha33 oprava 🙂. tak tych 167 bola este materska, a potom mi prislo 217,24. to bud asi ten rodicak+pridavky...
@michalienka25 No rodicak je pokial viem tak 194 evry tento mesiac na buduci by to malo byt uz 199evry(ze zvysenie jak svina,neviem co s tymi 5 euramy navyse urobim).Ja som bola v decembri este 4 dni ma terskej za co mi prisli tiez peniaze.Neviem jak to oni pocitaju....nie je tam nahodou nejaky strop?ze nejake zivotne minimum?Ja som napriklad za tie 4 dni dostala este 40 evry+rodicak 194+pridavky 22 je dokopy nejakych 256 evry,zaokruhlime na 260.Ty si mala este 10 dni materskej cize cca 100 evry za matersku a 167 rodicovsky asi uz aj s pridavkami je dokopy 267 evry.....cize zhruba rovnako.Ak sa nemylim co neviem,to je len moj sedliacky rozum.Takze mame vyzit zo zhruba 260 eur aj s malym dietatom.Ze fakt je ten nas stat starostlivy......ja zvedava ci by z tolko poslanci vyzili keby sme im dali na krk 8-mesacne dieta a tolko eur do ruky a na a zi.
@michalienka25 No ano......mne tiez to prislo dokopy kedze aj pridavky vyplaca upsvar.
@janusha33 ako ja si fakt neviem predstavit, co teraz bude. Na malu sa podstatne zvysia naklady, platime uver, jedlo je vsetko drahe jak svina...normalne mi je do placu...ale tak dajak budeme musiet vyzit... 😔
@michalienka25 Ano presne toto HNED poznam....ja som taka ista.....Co sa tyka upratovania na poschodi mame tri izby z toho su obyvane iba dve(zatial)takze upratujem len dve izby+ kupelnu+chodbu a obcas upracem kuchynu a chodbu na prizemi.Cosa tyka tych dvoch izieb dari sa mi tam nemat poriadok ale Risko stale povybera hracky z boxu,to len nahadzem spat,jezisko mi doneisol,tycovy vysavac 2v1 takze povysavane mam za 5 minut a prach obcas prebehnem,kvietky polievam priebezne,ked vidim ze je podlaha spinava tak raz-dva stiahnem s mopom kym Risko spi a nejak sa tym nezaoberam.Zehlim vecer ked Risko spi ale poobede ked sa hra,mam stastie ze sa vie chvilku pohrat aj sam.Varim ked mam varit ja(mame to podelene s mamou)ked Risko dopoludnia spi takz pohoda.Uz sa neviem dockat svojej kuchyne a svojej domacnosti len musime este chvilku pockat a dosetrit.Muz mi obcas pomoze len on je doma cez vikendy ale aj to je pomoc ked vezme maleho von a ja si mozem spokojne porobit alebo oddychnut.Kupal ho ked som bol v decembri K.O.,teraz sa k tomu uz nejak nema.Uspat ho neuspi lebo to nevie,nema na to trpezlivost.Ale ved to je len prechodne obdobie,o chvilku zacne obdobie ze ked treba ist spat tak je hladny,smadny,treba mu pisat,kakat,je mu horuco,je mu zima a zase je smadny.....az vtedy nam bdue treba trpezlivost.Toto je podla mna slaby odvar toho co nas este len caka.....svata pravda ze Male deti male starosti,velke deti velke starosti.
@michalienka25 No mi daco hovor,ja mam uver(uz iba do aprila),muz ma uver(do septembra)k tomu leasing na auto.Keby sme nezili u nasich a nechovali zajace a sliepky a svinku a nemali od leta zasobenu pivnciu ja neviem jak by sm,e to zvladli.To fakt musime len pestovat a chovat lebo peniazky treba na ine veci.Je to sila,do aprila ani nepomyslim ze nieco si kupit....maly ma oblecenia nastatsie dost co podedil akurat mu kupim plienky a jogurty a piskoty.
@janusha33 no moj s nim nejde ani von a v kociku ho uz vobec nevie uspat. Maly bude mat 25.1 8 mesiacov a bol s nim raz vonku sam, na pol hodinu 🙂 Takze mne ani v tom nepomoze. Jasne, ze je to viac nasa napln, to beriem, ale presne ako hovoris, treba sa odreagovat. Preto som si stanovila raz do tyzdna chodim na kavu s kamoskou, maleho n nakrmim a viem, ze medzi krmenim mam take dve hodky cas, kym je ok a nechce nic , tak to sa postara. 🙂
@katkamiki Tak ja mam stastie ze aspon von s nim ide ked je doma....berie to v ramci prechadzky,skoci si kupit pivo na vecer ku telke,tak si pomyslim ze nech si ide.Mam aspon chvilku klud.Ale tiez mam niekedy pocit ze som na vsetko sama a posledny tyzden som tak naladova ze brutal,ja to sama na sebe vidim,mi to ani hovorit nemusia,sa rozhadem pre somarinu.Som mala dostat kramy 11.1.a este stale nic,tak to bude asi tym,uz nech to vydrzi do zajtra bo idem na kontrolu na gyndu.Zvazujem ze jej poviem nech pichne vyvolavacku lebo aj brucho ma boli aj krize ma bolia,aj som nervozna,naladova a kramy nikde,jakeby sa niekde zasekli.Uvidime co zisiti pri kontrole.
@tinci porim ta a ako uspavas malu cez den ked nechce ist na prsnik?
Moja teda vela nenapapa, napr. vcera sa nam nepodaril ziadny prikrm ... dnes aspon stvrtka nastruhaneho jablcka zatial...

@jarabica123
@janja2502 mna nestve ani tak bordel, mna vytocit moj muz, som ho poprosila, nech ide ulozit maleho, ze si pojdem dat sprchu a odpoved: ved ja pozeram panelak.....a do mna 100 dablov 😀 😀 😀