icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

ivik9
30. jan 2013

@mituli Ahoj, pre deticky je velmi dolezite, aby mali topanocku cca nad clenky a mali pevnu patu......nie je potrebne mat topanocku s klenbou, ale aby bola nad clenky a dietatko malo pevnu nozku 😉

mituli
30. jan 2013

@ivik9 ahoj, vdaka za odpoved. pozerala som aj na detskaobuv.cz a maju tam tiez pekne rozpisane o nozkach a topankach. budem ale asi musiet objednat lebo sme v Grecku a tu neviem kde take zozeniem.

ivik9
30. jan 2013

@mituli v Grecku? juuuj, ticho zavidim 😉...v dobrom samozrejme,......ake mate pocasie teraz?

mituli
30. jan 2013

@ivik9 teploty su fajn, dnes to slo az cez 10 ale fuci tu strasne 😒

janusha33
30. jan 2013

@katkamiki No ved mas paradnu vahu.Myslim ze v skole sme sa ucilli ze primerana vaha je ak je napriklad vyska 180 a vaha 80...ze vlastne od vysky odpocitat 100 a zvysok je optimalna vaha.Ja mam este co robit pri svojej vyske nejakych 163 ci kolko mam a vahu mam 79...... 😀

katkamiki
30. jan 2013

@janusha33 dakujem 🙂 ale ja som zase pocula, ze treba odpocitat u zien 110 a u muzov sto 🙂 chcela by som mat tak 75, ale to mam co robit este ☹ ale to zmakneme vsetky 🙂 ved mame cad dat sa dokopy, no nie? 🙂

janusha33
30. jan 2013

@katkamiki Ved hej.....ja sa nejak ani nesnazim chudnut nakolko planujem druhe tehotenstvo......az potom si zamakam 😀

janusha33
30. jan 2013

No baby koniec.....vase deturence behaju po stryoch ze musite vsetko prekladat a skryvat a Risko tak po ritke.Nasiel si skvely sposob sa presuvat po ritke takz cely vecer len prekladam,odkladam skryvam,presuvam ho......no ked ten zacne tak aj po styroch chodit ja vystahujem celu izbu.

lilianka1199
30. jan 2013

@inviav ziadne, aspon ta nebude lakat a budes kojit, treba babo prikladaat, prikladat, priklad, ja som mala jednu krabicu nutrilon, nejde o cenu, obcas, ked dojcenie nejde a prikrmujes, tak nie kazdemu babu "sadne" mliecko a preto potom musia prestriedat. Ak nieco, pytaj sa 😉

lilianka1199
30. jan 2013

@mk1 tensiu a hrubsiu deku , po dva svetriky c. 50 52,56, bodinka - dlhy rukav, ale aj nejake s kratkym na leto, uz potom vacsie cislo, ja som dost vyuzila polodupky c. 50,52,56 -bavlnene fajne do perinky a v lete v nich nebolo horuco, nejake dupacky na spinkanie, tenke ciapocky - to potrebujes aj v lete ked pofukuje, mozno flisovy overal, ale pred rokom bolo v maji uz teplo, nas bol skoro stale vo svetrikoch a polodupkach. 😉

michalienka25
30. jan 2013

dnes som si pozrela video trojmesacnej Kristinky...normalne sa mi vykotulali slzy...aka bola bezbranna,malicka..

mk1
31. jan 2013

@lilianka1199 Ďakujem za odpoveď, myslela som, že tenká deka bude stačiť, využila si aj zavinovačky? Alebo už bolo na to teplo.

mituli
31. jan 2013

@janusha33 Ja ako mala som chodila len po zadku 🙂

michalienka25
31. jan 2013

@mk1 ja som dcerku viazala do styroch mesiacov...von chodila bez zavinovacky,ale doma sme ju mali v nej-takze podla mna vyuzijes...

svetlusska
31. jan 2013

@mk1 ahoj tak ja som vyuzila hlavne zavinovacku tusim do 3 mesiacov-ale tak ja som doma pouzivala klasicku perinku ako volakedy a navonku pokial bolo chladnejsi tak tiez, potom som si kupila tensiu vlozku do perinky...mala som kupena aj zavinovacku na suchy zips a s kokosovou vlozkou, ale iba moj nazor podla mojej skusenosti ze su to zbytocne vyhodene peniaze, stale som sa bala ci mi maly nevypadne ked som ho brala ci sa nahodou ten suchy zips nerozopne a tiez sa mi lepsie kojilo ked som ho mala v klasickej perinke.mala som este bodinka 56 s dlhym rukavom ale tak tie sme vyuzili malo co kedze mne sa lepsie obliekali kosielky, az neskor som zistila ze su aj zavinovacie bodynka tie urcite odporucam, aspon pre mna boli lepsie ako malemu davat nieco cez hlavku,-tuto velkost sme pouzivali velmi kratko mozno dva tyzdne ale tak nas maly bol velky uz od narodenia.body s kratkym rukavom sme prve 3 mesiace vobec nevyuzili, som si nevedela predstavit takeho drobca nechat s holymi ruckami...az ked bolo fakt horuco tak len vtedy ale to uz mal skoro 3 mesiace...dupacky som vyuzivala len ked sme sli niekam von, doma som ho zabalila do plienky supla do perinky s perim a bolo dobre....par svetrikov na chladnejsie obdobie,a my sme hlavne ciapocky pouzivali...bez toho sme prve 3 mesiace von ani nesli....ale boli take tensie.nejake decku...a tiez cumliky niekto pouziva niekto nie.ja osobne neodporucam kupovat vela malickych veci dopredu, ja to sice na neodolanie ked su take krasne ale nie vsetky vyuzijes lebo nevies ake velke bude babo...a tiez az postupne zistis co je prakticke a co nie 🙂 ak si este na nieco spomeniem tak napisem 🙂

michalienka25
31. jan 2013

@svetlusska tiez si myslim, ze tie "komunisticke" zavinovacky su najlepsie....ja som pouzivala iba tu, mama do toho balila este mojho 36 rocneho brata, ked bol mimi 🙂

mk1
31. jan 2013

@svetlusska Ďakujem

svetlusska
31. jan 2013

@michalienka25 hehe no ja osobne si ich nevime vynachvalit, 🙂 ja mam jednu este historicku co sa do nej balila moja mama este a ta uz ma 46 rokov 🙂

svetlusska
31. jan 2013

@mk1 nie je zaco 🙂

janja2502
31. jan 2013

ja mam tiez kopec periniek a 2 zavinovacky, ale nepouzila som ani jednu. Mne sa s nim lepsie manipulovalo ked bol bez perinky. Akurat som ju mala polozenu v postielke a na nej spal.

lilina22
31. jan 2013

baby ani ja som nepouzivala zavinovacky ani perinky, prve mesiace sme pouzivali len overaliky (pyzamka) co sa neprevliekaju cez hlavku, dlhe ruky aj nohy. potom bodicka... bolo nejako teplo 🙂

alijaska
31. jan 2013

@mk1 naša malá sa narodila veľká /4390g/ takže my sme hneď prešli na veľkosť 62 😎 a tie maličké veci sme ani nestihli vynosiť, takže ako baby písali : tie najmenšie čísla toho veľa netreba, keďže bábo rýchlo rastie hlavne zo začiatku

michalienka25
31. jan 2013

@svetlusska Waw, tak to je fakt historicky kusok :D.

janusha33
31. jan 2013

@michalienka25 Ja som tiez take vyfasovala od svokry asi styri takze som pouzivala aj tie a mam aj dve zavinovacky tak som to striedala ale v perinke sa mi zdalo byt pevnejsie babo

janusha33
31. jan 2013

Joooj ty moji svokrovci su uzasni.......problem za problemom ale zeby si urobili v prvom rade poriadok doma to nie,ale nech my im pomahame to hej.Jakeby sme nemali dost svojho.A teraz pomoct ci nepomoct?Pritom maju este dalsie dve deti ktore ziju s nimi v jednej domacnosti ale my im mame pomahat.Kurnik,mam toho plne zuby.Ale nejak to musime vyspekulovat len nechcem byt za zlu nevestu ked im odmietneme pomoct.ale je to nefer.

lilianka1199
31. jan 2013

@mk1 ja som nevyuzila, vlastne len v noci, pre moj klud, cez den som nechavala len tak.....

svetlusska
31. jan 2013

no dnesna noc bude uzasna maly ma horucku 38,2 po odratani :(

mariamihalikova
31. jan 2013

@janusha33 vieš čo ja už som za zlú nevestu z toho istého dôvodu a vôbec mi to neprekáža, inak to nešlo .... ale nesťažujem si 😉

janusha33
1. feb 2013

@mariamihalikova No len vies svokrovci maju nejake pozicky ktore nezvladaju platit a exketur uz hrozi ze im vezme dom tak ho chcu prepisat na mna a muza,lenze ja s tym nejak velmi nesuhlasim,sak maju tri deti,nech si to rozpisu medzi deti.Potom co budu muzovi surodenci chciet aby ich vyplatil?My tam ani nebyvame,ani byvat nechceme,ani ten dom nechveme a potom co my ho budeme na svoje naklady prepisovat na ineho?Lenze na muzovych surodencov to asi velmi dat nechcu lebo jeho brat je alkoholik a sestra slobodna matka dvoch deti,kazde ma od ineho,nema robotyu a keby ostala sama v tom dome tak sa nevie postarat sama o tie deti.No nic,uvidime co nam povedia svokrovci ako sa veci maju,ale aj ked budeme suhlasit tak napiseme nejaku zmluvu alebo co ze za financne pohladavky tykajuce sa domu nenesieme zodpovednost.Nevies da sa to nejak tak poriesit?

mariamihalikova
1. feb 2013

@janusha33 fu no v tomto ti neviem poradiť ... u nás to nebolo až takto, ja som to stopla pri oveľa menších pomociach...rada by som ale naozaj ti neviem v tomto poradiť