Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Som nornmalne az vycitky svedomia dnes mala ze co som to za matka.Malho som dala spat oklo jednej vonku(este stale spi)a ked som prisla dnu som si musela lahnut lebo prdosla noc bola velmi tazka a nevieme ako bude dalsia.No tak som yvtuhla,ma napadlo potom ze jaka som svina,amekho vysikujem do zimy,aj ked je obleceny a vo fusaku a v kociku a je na nom aj igelit ze nanho nefuka a nesnezi a ja si lahnem do tepluckej postielky.A pridem pozriet a maly este spi....od jednej....to uz dlho taha.....druhey popoludnajsi spanok uz nebude dnes
no nas tiez odkedy zistil, ze sa vie postavit, tak ho sediet uz velmi nebavi.
aj nase drobciatko sa uz snazi postavit 🙂 chyti sa postielky doslova zubami nechtami az na to ze tie zuby este nema 🙂 a dviha sa hore zatial len na kolena sa jej podari ale ked pride na to ako ma spravne nozky poskladat tak uz bude na nohach 🙂 hej inak vase deticky uz aj lozia?
Baby prosim o radu,dalsia hrozna za nami.Do Isteho casu Risko vedel zaspat sam v postielke,parkrat som za nim sla ale zaspal nakoniec sam.Potom prisiel nejaky zlom a len narek a narek tak som ho nenechala plakat ale zacala uspavat.Teraz nase zaspavnie vyzera asi tak ze si s nim lahnem d svojej postele,tam zaspinka na prsniku a ked idem spat prelozim ho do postielky.Do pol noci je vsetko ok,spi ako drevo ale zvacsa po jednej v noci sa zobudi,narek akoby ho rezali,tak ho vezmem k sebe dam mu prsnik ale vystraja,striedavo place a cucka a zaspat ani nahodou.Az okolo tretej sa mu podari zaspat aj to pri mne na posteli,ak by som ho dala do postielky do pol hodiny je hore.Ale to tak place akoby ho rezali a niekedy aj prsnik odmieta.Ja uz neviem co robit.Ci ho mam zase nejak naucit zaspavat sameho aj ked to bude tazke a nareku sa nevyhneme alebo to mam nechat tak.Som rozmyslala ze ci sa nebudi preto lebo dojde do tej povrchnej doby spanku a zisti ze je v postielke a sam a nieje to tak ako bolo ked zaspaval a preto zacne plakat.Lenze nezabera ani ked si ho vezmem.vcera som mu uz dala nurofen a tak zaspal.Mam pocit ze to budu zubky lebo aj rucku si celu pcha do pusinky a tak place.Ja som uz tak vycerpana a unavena.
@janusha33 neboj sa, ono to prejde, treba sa ozbrojit trpezlivostou, asi ta nepotesim, ale moze to trvat este velmi dlho, lebo jeden, dva zubky vyjdu, chvilu je pokoj a potom zase, a tak dookola. Napriklad mojmu starsiemu vysli posledne dve stolicky ked mal dva a pol roka a ti poviem to bol des a hroza, prezival to o dost horsie, ako ked bol male babatko 😖
@janusha33 no nas robi to same.vecer zaspi na ciciku, dam do postielky a tam spinka do cca 12 v noci a potom ked uz asi citi ze mama spi tiez chce ist do postele a ked ho prelozim do postielky tak rev....tak ho vezmem k sebe lebo sa nevyspi nikto, a hlavne teraz ked je chory tak sa mi nechce stale sopliky odsavat 🙂 ja len dufam ze sa to vsetko vrati do normalu
@babush A ako znasa starsia, ked jej teraz vychadza ta stolička? U nas to bolo šialene, hlavne v noci, iba hystericky plakal, a ja som nevedela preco, pripisovala som to ziarlivosti na babatko, no nakoniec to boli tie nestastne stolicky, taka som rada, ze to obdobie vychadzania zubkov je za nami 😝
@gaby21 nevsimla som si nic, ziadne sprievodne javy. Jedna stolicka jej uz tak vysla, ze som si len vsimla, ze aha - novy zubok! Zvykne mi plakat v noci, ale to len dam vycikat a spi dalej. Starsia celkovo dobre znasala vsetko (klop klop na drevo), co sa uz o mladsej neda povedat 😉 Tak nech ma to zubkove obdobie tvojho u mladsieho hladsi priebeh ako u starsieho braska 😉
@janusha33 Isto su to zubky, to pozname, teraz nam idu dalsie a presne toto co u tvojho maleho sa opakuje vzdy u nas, ked ide nejaky zubok, to treba vydrzta, je to tazke jak svina, a nasa bola este aj chora, tak sme tyzden vkuse nespali:( tak sa drzte a uz nech nejaky ten zubok rychlo vykukne🙂
@jarabica123 Dakujem za podporu,snad sa coskoro nejakeho dockame a mohli by aj viac naraz nech mame pokoj a zaodstcunenie za tie prebdete a preplakane noci od 5.mesiaca co mame obcas.
@janusha33 No nas zubky pekne zakazdym vytrapia, ani sa nestihneme vyspat a uz idu dalsie a trva dlhooo dokym sa prerezu:( Niekedy je to na zblaznenie uz, a ked vidim ako sa trapi, Nurofen stale nechcem do nej pchat, cipky a homeopatika moc nezaberaju, no nejak to musime vsetko prekonat.
No uz to trva dost dlho a ked vidi ze mu idem dat nurofen ked vidim aky je uboleny a nervozny tak sa zacne vytesovat tak mu uz ani nechem davat lebo sa bojim ze zacne byt na tom zavisly alebo co.
babenky mam otazocku nemate niekotra skusenost s tymto kocikom? http://www.e-kociky.sk/?1552,nico-bebetto
Baby nejak to tu viazne alebo to len mne neukazuje?Ci tu uz nikto nechodi?Ako sa mate?co mate nove?My mame najnovsiu bozulu a hlavicke.....vrtel sa tolko na tatikovych nohach az sa zrazil so stolikom.Ale zvladol to skvele.Noci mame uz troska lepsie ale este ziadna vyhra.Dufam ze s ato uz coskoro zlepsi a nejaky zubok uz vylezie
@tiuska77 Ja zvazujem ze skusim vycvicit nabytok aby sa uhybal....ale to asi nepojde co........tak oblozim vsetky rohy molitanom.......alebo sa vykaslem na to.....deto s tym rastu.....nehovorim ze nebudem davat pozor,ale ta teraz co.....ved aj my sme s tym vyrastali,ete tych modrin bude vela...hlavne ked zacnu chodit....mu kupim prilbu. 😀 😀
Nam sa uz predrali piaty a siesty zub, ale myslim si, ze to zvladol celkom ok. V noci sa mi budi dva tri razy , na to som si uz aj zvykla ale ked sa prvy krat okolo jednej zobudi, uz chce byt len s nami v posteli, takze sa moc nevyspum ☹ a uzzacal konecne stvorkovat normalne 🙂 uz otvara sufliky, o zabavu postarane 🙂
@janusha33 Jani, ani nas nema ani jeden zub, tiez su dni a noci kedy som max. unavena, uz to tu ani necitam vsetko, raz place po nociach aj kazdu hodinu, potom je klud, nurofen miluje 🙂, tak som tiez prestala davat, len ked je to uz neunosne a u nas je zaspavanie stale ine, raz zaspava a lezim vedla neho, on place a potom zrazu zaspi, potom ho nosim na rukach a zaspinka a niekedy potrebuje cicik 🙂, no najnovsie mu zachutila mliecna kasa, tak robim taku riedsiu, dam ho do polohy ako keby pil moje mliecko a je spokojny, trosku ho manzel pohojna a spinka, vcera sa tak zobudil az o pol stvrtej rano,tak som nechapala 🙂, tak snad aj dnes to tak bude....a nas uz tiez stoji a potom sa zrazu aj pusti, uz bola aj poriadna bozula 😀
No baby co mam robit?Risko ked si chyti prsnik tak mam pocit ze iba dudluje.mna uz tak bolia bradavky a ked aj chyti prsnik do ust tak ma to tak boli ze tu bolest citim az kdesi vo vnutri prsa.Uz som zvazovala ze ho skusim nejak ukecat na cumel ale ani nahodou.....cumel letel cez celu izbu takze s nim si nepomozem.Ja nemam nic proti kojeniu ale ked v noci dve hodiny cmula bradavku a ani nahodou nemieni prestat tak uz mam dost.Trva to uz tak aktivne viac nez dva tyzdne a uz zacinam byt hotova.To ze nie som vyspata neriesim.....spim cez den ked spi Risko ale ta bolest v prsniku je velmi neprijemna.Uz som aj rozmyslala ze nejak skusim prestat ale co mu mam dat miesto toho?Kravske mliecko je este skoro davat a zas umele velmi nechcem.Takze ked si vezmem vsetky pre a proti tak mi z toho vychadza len toto ze vydrzat este tri mesiace a prejst na kravske mlieko.Ja mlieko este mam no mam pocit ze Risko nehlta,nepije len si urobil z bradavky cumlik.
@janusha33 Tak to mas zle, ja mu to nedovolim, ale nas chce dudlik, asi ho bolia dasienka a takto sa ukludnuje, mna maj obcas tak kusne, ale tak ja sa zlostim a on sa smeje, tak mu vezmem prsnik a viac mu nedam, ja by som skusila najst nieco proti bolesti, aby sa ukludnil a prsnik mu nedavaj, 10 min a dost, lebo s bolestov ja kojit neda....

Jeeeej baby Risko sa dnes sam postavil......sedel v obyvacke na zemi a jednou ruckou sa chytil mojich teplakov,druhov potahu na kresle a dvihol sa hore....moooooj bogarik.