Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@eviiinka mna na zaciatku tehu velmi boleli a boli opuchnue no a teraz vobec nic 😕 odpuchli a nebolia vobec ani na dotyk
@veronika1417 no tak velmi podobne to mám aj ja 😒 mna bolia vtedy ked si ich stalčím a to nie na všetkých miestach .... tak ja neviem, ale tak asi je to normálne nie ? 😒
@eviiinka podla mna sa telo vyrovnalo s tymi hormonalnymi zmenami 🙂 a uz ani nie su take velke vykyvy a jednoducho to ustalo. Podla mna to bude uplne v pohode 🙂 inak mna dost boleli tak som aj rada, ze uz nebolia 😉
@veronika1417 dufam,že mas pravdu, ale tak určite máš 🙂 ani mi nehovor, mna na začiatku boleli velmi, aj sa mi zvečšili, čo ma potešilo lebo som nemala žaidne 😝 ja už mám strach zo všetkého......hlavne nech su babenka zdrave 🙂
@mymimi bola som teraz v stredu,na druhu cast genetickych testov a najblizsie ma objednal az na 13.7. lebo ma dovolenku..to uz aj s muzom,lebo bude robit sono cez brusko..ale ak uz nebudem moct vydrzat pridem uz v pondelok 11teho,tak sa stretneme🙂 termin mam 23.11. zatial ..a uz ti povedal co to bude?
@eviiinka statnice dopadli super,aj ked o znamky mi neslo len nech uz opadne ten stres..kazdy vecer ked som sa chcela ucit som sa musela dohodnut s malym nech nevymysla,lebo mi byvalo zle aj tak pred 12 v npci ked som dlho ponocovala.. asi som si to riadne vsugerovala,lebo posluchlo a mohla som sa ucit🙂) inak vsetko ok.. inak ja co som citala tak hlavne je sono,testy mozu skreslovat ale anomalie a podobne odchylky by doktor videl uz na sone,takze sa neboj..aj ked ja by som na tvojom mieste bola tiez hotova.. a citala som co si pisala nizsie,mna uz tiez skoro vobec nebolia prsia dokonca ani zle mi rano nebyva tak ako byvavalo..ale uz tomu neprikladam vyznam,predsa len sme v pokrocilejsom stadiu uz... keby je nieco zle,tak krvacas..ja sa stale tym uspokojim🙂 babatko si uz naslo polohu🙂 to je uz nas celozivotny udel odteraz,strachovat sa o male🙂
@eviiinka ono ja nemam velke skusenosti lebo cakam mimi len prvykrat a to som v mensom mesiaci ako Ty 🙂 len logicky mi to tak nejako vychadza. Priznam sa, ze mna ani nenapadlo sa nad tym pozastavit ja si uzivam ze uz mi nebyva az tak zle od zaludka ako mi byvalo 😝 fuuu to bolo brutal 😖
@lerenard no ved toto 🙂 a ja som taký bojko, chuda moje dieta, budem mu stale v petách 😀 chi ... ja sa upokojujem tým, že testy vyšli negatívne a že na ultrazvuku nič nevidel.....asi mi ale odporučia amnio. :(
ty už cítiš pohyby bábetka ? ja ešte stále nie :( inak som velmi rada, že už to máš za sebou, už sa nemusíš konečne stresovať a hlavne sa v noci aj vyspíš 🙂
@veronika1417 tak to je fajn 🙂 ja sa nad tým tiež moc nepozastavujem, len tak mi to prebehne hlavou a zaujímaju ma nazory aj ked mi uz bolo povedane, že každá žena sa s tehotenstvom vyrovnáva inak a asi na tom niečo naozaj bude 🙂
@eviiinka tak hadam aspon v tomto patrime k tym stastnejsim 🙂 bolelo to poriadne 😉
@eviiinka ani mňa už nebolia prsia, v podstate ani predtým som veľmi netrpela, skôr po vyzlečení podprsenky ma po bokoch pobolievalo (začala byť tesná 😝 ), večer som si niekedy nevedela nájsť tú správnu polohu (bola som zvyknutá spávať na brušku) a bradavky "svrbeli", ale už všetko pominulo 🙂 aj žalúdok je kľudnejší, vrátili sa mi späť chute na normálne jedlo, na čokoládu, na zmrzlinu mňááááám, teraz každý deň vymýšľam, na čom si zamlsať 😀
@blackrose to počasie kazi všetko 😖 ja som mala strašnu chuť na chleba s maslom a medom a keď som si ho urobila, od prveho zakusnutia som rozmyšlala ako to dojem 🙄 bolo mi z toho na grcanie 😠
@adikad ano, to prasiatko sa neda pomyliť, alebo prehliadnuť 😀 😀 😀
baby mam moznost si kupit od kamosky za supisnu cenu quinny buzz.aj hlboku aj sportovu cast.co myslite co je lepsie casualplay alebo quinny s4...
@dominika_sk 😀 ze prasiatko
@lenka1108 ja som to mrkla na nete a mne sa zda ze sa dost podobaju, ze su taky rovnaky styl 🙂 ale su velmi pekne 😉
zle som napisala casual play s4 alebo quinny buzz ?
@eviiinka necitim nic ani ja..ale ako prvorodicka to nejako neriesim vraj tak okolo 20tt zacneme..takze sa ani nejako nepozorujem este.. vsetko ma svoj cas,a kazdy ma tehotenstvo ine🙂 ja som bola na tripple test az teraz v stredu,tak dufam ze mi nebudu volat..volaju len ked je zle🙂 hoci nad amnio by som asi ani tak neuvazovala..aj tak by som to uz v takom pokrocilom stadiu neriesila radikalne,a naco riskovat.. uz len dufat ze je vsetko ok🙂 niekedy ma napadne ze to mozno bolo volakedy lepsie,ziadne testy,ultrazvuk mozno raz dvakrat za tehotenstvo a asi sa tie zeny tak nestresovali zo vsetkych testov.. ale treba verit doktorom,zozaciatku som sa aj ja vsetkeho bala,ci ma pichlo ci nieco citim...ale uz som si povedala ze sa nebudem zbytocne stresovat,urcite pomoze aj ked sa takto porozpravame a precitame na konikovi🙂 nemusim aspon otravovat muza kazdy den so svojimi myslienkovymi pochodmi🙂
@veronika1417 sak to ze su skoro rovnake...casual sa mi zda mohutnejsi teda pevnejsi...a zase quinny je lahsi a jednoduchsi...neviem sa rozhodnut..
ahojte kočky, zase ste toho popísali, to aby tu človek bol stále nalepený 😀
videla som, že rozoberáte príznaky - no ja nemám vôbec žiadne. keď som bola naposledy na kontrole, aj dokiho som nastrašila, lebo sa pýtal ako sa mám a ja vravím, no ako keby som nebola tehu 🙂 všetko bolo v poriadku a verím, že aj je. mňa prsia zo začiatku veľmi boleli, potom to začalo postupne ustupovať a myslím, že tak od 16tt ma nebolia už vôbec, už si ich ani nemágam (strach trošku ustúpil), akurát mám bradavky citlivejšie, ale tiež len pri dotyku. tak sa nebojte 😀
@sranda aj môj mm fičí na kiri & veselej krave (la vache qui rit), a to má podstatne viac rokov ako tvoja dcérka 😉 Neviem prečo, ale akosi sme si vytvorili predstavu, že naše prvé dieťa by malo byť dievča, druhé chlapec.. moji rodičia tiež očakávajú, že to bude dievčatko, no a moje zbožné prianie je samozrejme dcéra 😵 tak dúfam, že sa nám to aj potvrdí! Každú chvíľu skúmam zábery z 3D, snažím sa tam dačo (ne)objaviť, a tak sa utešujem, že je to isto baba..ale tak ani chlapčekom nepohrdneme 😅
Inak ja sa tiež chystám do súkromného centra na zákrok, preto ma zaujímalo, kde si bola ty, chceme vedieť čo najrýchlejšie výsledky...ako to, že budeš mať výsledky až o 10dní? štandardne by mali byť 3 týždne, alebo zrýchlené o 1-2dni, nie?
čo sa týka váhy, ja som mala do včera -2kg, dnes už trošku stúpla. bruško mi už vykúka a svoje staré veci už dosť dlho nenosím. našťastie letné veci mám elastické, prípadne voľné, tak by nemal byť problém. ale rifle/nohavice nemám žiadne, tie budem musieť kúpiť 😅
písali ste aj o maternici - no ani neviem, kde a ako by som si ju mala nahmatať 😨
@lenka1108 fuuu tak to potom tazko ☹ uz jedine vyskusat a je super ze mas taku skusenost a vies ze jeden je lahsi, funkcnost a pohodlie robi velmi vela a to co napisala adikad je tiez dost dolezite. Najlepsie bude oba vyskusat na zivo 😉 ale vizual nema chybu 😉
@veronika1417 🙂

@karap Ja cakam tiez tretie a ja som zatial este ani necitila tiez som v strese.. Ale ty urcite nebud lebo ak si babo citila a teraz nie tak sa len mozno menej vrti..ani ja si maternicu velmi nenahmatam neviem preco.Ale hlavne klud vsetko bude dobre 🙂