Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
jasne 🙂 uz chcem mat viditelnejsie brusko,citit pohyby,mat vacsiu istotu....ale aj preto sa pytam,lebo ludia sa ma pytaju v ktorom si mesiaci a ja skvele ovladam len v ktorom som tyzdni 🙂
@lianka7 ešte nie, dnes som podľa MS 17+3, takže ešte tri dni 😉
aj mňa sa všetci pýtajú "kde som" a keď poviem týždeň, nikomu to nič nehovorí. bruško mi už vykúka, ale mne už dosť dlho (možno to boli zo začiatku len šunky), ale teraz už to je určite tehu bruško 🙂 a už sa mi aj zdá, že začínam cítiť pohyby, ale len tak "pod rukou"
@lianka7 aj ja cítim pohyby len v úplnom kľude, ono to ešte príde a budeme cítiť aj keď možno nebudeme chcieť. ale teším sa na to a budem rada, keď bude drobec takto dávať o sebe vedieť - že sa má dobre a všetko je ok 😀
ono je to aj tak dosť jedno, v ktorom mesiaci sme - veď pár dní hore dole. ešte nemáš brušeno? možno sa ešte načakáš, čítala som, že niekedy až dosť neskoro vykukne, ale aspoň nebudeš musieť chodiť s velikánskym brušiskom.
s váhou si na tom ako? viem, že sa to tu už písala, ale nesledovala som to presne.
ahojte babuľky, ja mám zasa nový zážitok - som sa hrala s mojim chlapčekom. Ležala som na chrbte, a on vystrčil nožičku a ja som mu ju zastrčila naspať, a toto bolo 8x za sebou, aký zlatý. Kdo vie, čo si o tom myslel...Ale ma to dojalo. Prvá komunikácia!
Ďakujem žienky trochu ste ma ukľudnili, mala som výtok ale taký hustejší ale teraz nič nevidno len pocit mokra 😒 , asi ráno skočím ku svojemu pre kontrolu, lebo ani pohyby akosi necítim a to som čo to cítila 😖
ráno som myslela že skočíme na pohotovosť ale snáď vydržím do rána
ahojte
@micicka juuuj ja k nej chodim roky 🙂 este pracovala v Plastike takze nejakych 13 rokov. Ona mavala dobre sestricky tak hadam aj tato je fajn aj ked si ju uz nepamatam lebo az tak casto som tam nebola 😉 ja som jej este nevolala ale mne doktorka tusim hovorila ze od 15teho tyzdna 😒 mam ten letak a nasla som ho takze je tam uvedene ze najvhodnejsie od 15teho tyzdna, sme trosku po funuse 😀 trvanie kurzu 10x1 hodina. Ja mam doktorku velmi rada, zda sa mi odbornicka a nic nepodcenuje. Ovlada moj chorobopis a nikdy nemam pocit ze by studovala kartu nanovo ale jednoducho si pozna pacientov a to na mna robi dobry dojem 🙂 a Ty? mas s nou nejaku horsiu skusenost?
@karap Ahojcek, chcem sa Ta opytat ako to mas s tymi pohybmi? Viem ze si citila a potom to prestalo. Ja uz som asi tyzden kdesi cosi citila ako take pukanie bubliniek ale len pod rukou ale uz asi 4 dni nic ☹ hadam mi nikde neodplavalo to moje malinke ☹
@lianka7 ja zase neviem, ktory im mam hovorit lebo ked hovoris tyzdne tak klasika sa to rata podla lunarnych a podla nich sme v 17tt uz v piatom mesiaci 😅 ale podla kalendarneho si vlastne vo stvrtom mesiaci 😕 no je v tom chaos. Najlepsie je to vsetko vidiet na tehotenskej kalkulacke to je taka stranka tam zadaj prvy den poslednej menstruacie a pekne Ti to ukaze v ktorom si tt, kdy mas termin porodu, kedy prislo k otehotneniu a plno zaujimavych veci http://tehotenstvo.academy.sk/index.php
@micicka No mne brusko vytrca vecer,ked som napapana-cez den vobec...a mam +1,8 kg.Ale verim,ze o tyzden vykukne kusok 🙂
@veronika1417 Ano,tu stranku navstevujem kazdy tyzden...vidis vobec ma nenapadlo,ze to moze byt podla lunarneho kalendara 😉
@veronika1417 neboj sa,urcite sa nic zle nestalo.Ja som odvtedy veru pohyby necitila 😒 Tak neviem ci som sa nepomylila.No dala by som aj ruku do ohna,ze to boli kopanceky....Drobcek ,,tam,, iste je,lebo po orgazme,ked mam stahy[ci ako to povedat]mi stuhne maternica a ja normalne citim,kde lezi babo.Raz je nalavo,inokedy napravo...No je tam.
Keby sa nieco zle stalo,tak by mi hadam telo uz dalo nieco vediet....[bolesti,krvacanie]
@lianka7 no a ked si len tak preklikas aj dopredu tak v zatvorke je pri tyzdni zobrazeny vzdy aj mesiac 🙂 no lunarnych je 10 takze to podla toho ide rychlejsie 😉 ale 17 tyzden je uz 5 mesiac to je bomba predstava aj ked real je 4 mesiac ☹
@karap jaj ked uz ma kadeco napada ☹ kazdy vecer som sa tesila ako pekne po sprche lahnem do postele s rukou na bruchu a budem ho citit a teraz nic 😒 no asi je to este mrne malinke a niekde sa len odkotulalo 🙂 lebo samovolne som tie kopky necitila len ked som tam mala ruku. Musime verit ze je vsetko vporiadku 🙂
@veronika1417 No veď práve tá stránka ma zmiatla,lebo ja som myslela,že v 18.tt začína 5.mesiac a tam je už od 17.tt-no jeden týždeň hore dole... 🙂
baby, a kedy teda začina ten piaty mesiac?
@andrejkag ja si tiež myslim, že je to normalne, aj ja taky vytok mam, stale.je riedky belavy a je strašne vela.
@dominika_sk podľa klasickeho kalendara 17tt+6 🙂
@lianka7 to nie je ten lunarny, že. ja som dneska 17tt+6, čiže mne original dneska začal piaty mesiac?

@micicka Dakujem 🙂 ....vsade pisu inak,ale asi to bude tak ako je v tabulkach.