Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417
@zlamal.i Baby a ako sa ten pristroj vola?
@dominika_sk Fuuuha,uz ti je lepsie???A nie je to tlak???
ahojte dievčatá 🙂 zoberiete ma medzi seba? Naše mimi má prísť na svet 25. 11. Už dlhší čas chodím na Koníka, ale len nedávno som sa zaregistrovala a rozkukala 🙂))
uff, dalsia izba za nami - za dva dni vymalovane, plavajuca a postel s komodou. Dnes tam uz slecna spi. Doplnila som tabulku, vyhodila som horny a dolny okraj aby to bolo trosku vacsie. Diskusiu priebezne pozeram, ale neviem ci som na niekoho nezabudla, kto sa prihlasil, snad len na toho, kto mi to priamo neadresoval a prehliadla som to v texte.
@dena jaaaj no na genetike ťa budú od amnio odhovárať keď máš AFP testy v poriadku...s tým rátaj. Genetik ťa vyspovedá a nabudí ťa, že amnio nepotrebuješ...bude sa ťa pýtať na dôvody čo ťa vedie k tomu že chceš ísť na amnio. Bude chcieť aby si mu tie dôvody exaktne vymenovala. Pokiaľ to nemáš v hlave tak tá amnio je fakt zbytočná.
@mysti Heeej? na tvoje narodky? to je milé...no vidíš potom si spolu vypijeme. a k tomu obliekaniu..aaaale prosím ťa čoby si nevedela, všetko zmakneš neboj. Vieš čo je sranda? že tieto všetky tieto veci okolo dieťaťa sme nikdy nerobili, niekto nás to neučil ani sa to nedá študovať a zrazu to vieme robiť, lebo sme mamy. Pár krát sa bábeno spotí pár krát pokýcha a hned budes vediet. ak bude mat studené rúčky, nosík, alebo nohy je mu zima.
a nezabudni ze pod vsetko sa dávajú ponozky aj pod pyzamko, lebo bude mat studene nozicky...si predstav keby ze ty lezis a ani sa nehnes tiez ti je zima na nohy.
@dominika_sk Domi to treba vydržať, tak máš to zatiaľ také na figu...potrebuješ studený vzduch, kúp si minerálku Fatra, niektoré baby to tak zle znášajú že vracajú pomaly do 6 mesiaca. Treba hlavne ležať a byť psychicky v poho. Držím palce, všetko dobré.
baby, dnes nad ranom sa zobudila so straaasnym krcom v nohe. ☹ Co s tym?
Káva nie je škodlivá, nedehydratuje a neškodí ani tehotným ženám
"Káva nie je zdraviu škodlivá, naopak, obsahuje viac ako 200 zdraviu prospešných látok s antioxidačnou aktivitou a jej pravidelná konzumácia má preventívne účinky voči viacerým chorobám, ako napríklad cukrovka 2. typu," vysvetlil dnes garant Inštitútu kávy Peter Minárik.
Kávu podľa neho môžu piť aj tehotné a dojčiace ženy, ktoré sú pravidelnými konzumentkami, mali by však jej dávky znížiť na polovicu alebo štvrtinu. Slováci si podľa Minárika veľmi mylne myslia, že káva je škodlivá. Tento nápoj, ktorého pravlasťou je Afrika, má napr. aj protinádorové účinky, pozitívne vplýva pri prevencii Alzheimerovej choroby. Tlak zvyšuje len krátkodobo a len tým, ktorí kávu nepijú často.
Odporúčaná denná dávka kofeínu je 200-300 mg, teda asi štyri až šesť šálok. "Nadmerná konzumácia kávy môže, najmä u ľudí citlivých na kofeín, vyvolať nežiaduce účinky ako dôsledok neprimeranej veľkej dávky prijatého kofeínu," upozornil Minárik. Bezkofeínová káva podľa lekára síce prinesie organizmu chuťový zážitok, ale reálne ho nevzpruží. "Kofeín zvyšuje bdelosť, predlžuje čas zaspávania, skracuje spánok." To podľa Minárika môžu oceniť napr. vodiči alebo študenti, ktorí sa učia po nociach. Dokonca existuje štúdia, ktorá hovorí o tom, že pravidelní konzumenti kávy majú nižšiu nehodovosť na cestách.
Porovnávať konzumáciu kávy s alkoholom a cigaretami je podľa slov Minárika nesprávne. Káva pozitívne vplýva aj na trávenie, ale tí, ktorí
reklama
majú problémy so žalúdkom, by sa jej mali vyhnúť. Siahnuť by po nej mohli tí, ktorí držia diétu - bez cukru a mlieka totiž neobsahuje žiadne kalórie. Organizmu môže skôr uškodiť "klasický turek", teda káva s usadeninou. Podľa inštitútu má druh kávy Robusta silnejší antioxidačný potenciál ako viac konzumovaná Arabica. "Kompromisom vhodným pre zdravie i chuť je striedať oba druhy kávy," odporúčajú. Vedci predpokladajú, že kolískou kávy je Etiópia. V súčasnosti sa pestuje v 50 krajinách sveta. Najväčšími konzumentmi sú ľudia zo Škandinávie. Kým Fín vypije ročne 11 kilogramov kávy, Slovák spotrebuje len 1,6 kg kávy.
babyyyyyyyyyyyy uz mam pohyby.. je to krasne.. dnes od rana a stale.. najprv som mala ked som isla spat,ale moc som to nechcela pisat, ale teraz su pocas celeho dna.. no krasne...
a kedy mam ist na 4D, kedy odporucate?? aby nebolo moc male, alebo velke....
@moncicak28 ahoj, vitame ta... a prajem vsetko len to dobreeeeeee
@dominika_sk no pokial su to neni nevolnosti alebo si nieco specialne nejedla, este ma napada migrena. vtedy sa tiez zvykne vracat a boli hlava....
Ahojte, chcem sa vás spýtať, máva niektorá z vás ešte stále nevoľnosti? Ja pravidelne každé ráno zvraciam...je to už taký môj rituál...ale potom mám celý deň pokoj...a ešte mám jednu otázku...tie, ktoré už viete pohlavie, keď ste boli na sone, povedal vám lekár automaticky ,,čo to bude,, alebo sa vás najskôr spýtal či to vôbec chcete vedieť? ja totiž nechcem vedieť pohlavie, len ma to tak napadlo, keby som mu to náhodou zabudla povedať🙂...
baby chcem ist koncom mesiaca na vylet do termolneho kupaliska.Z mamou a dcerkou.Strasne som sa na to tesila [ja som cele tyzdne doma z detmi a toto je po dlllhej dobe nejaka zmena],no kamoska ma odhovara,ze tam NESMIEM ist,lebo v tej teplej vode sa velmi rychlo mnozia kvasinky a urcite chytim nejaku mikozu.....To ozaj?Spytam sa na to lekara,no som taka sklamana.Chcela som ist.Vraj su tampony pre tehotne,ktore si mozem dat a chranit sa tak pred tou vodou...Viete o tom nieco???
a ešte som zabudla vek, momentálne 25, v čase porodu 26 🙂
@veronika1417 tie pančušky si asi zaobstarám aj ja, len keď budú v lete také horúčavy, neviem ako ich budem nosiť...v noci mávam kŕče niekedy aj ja, hlavne keď sa naťahujem v posteli, ale po chvíľke to vždy prejde...lieky zatiaľ neberiem žiadne, v piatok idem na ten utz a opýtam sa na to doktora, možno ma niekam s tým pošle (pri najhoršom do prdky :D)
@micicka ahoj, ja som jej uz volala, civcenie pre tehotne byva v pondelok a stredu, ale cez leto bude pauza a novy kurz pripravy ma mať uvodnú hodinu 22.6., tusim o 8 rano, tak sa mozno stretneme 🙂
Ak stihnem, chcem ist dnes vyskusat to cvicenie pre tehotne

@mysti moja, uplne ta chapem, presne to som aj zazivala ako to bude a ci to budem zvladat 🙂 este ked sme odchadzali z porodnice ma prepadol strach co s tym drobatkom, a nemala som mliecko tak to bolo komplikovanejsie, ale muz si zobral tyzden dovolenku a vecer chodila moja mamka, ale aj tak som si vsetko okolo maleho robila sama, lebo som chcela, neboj to mame kazda v sebe ,to materstvo a zrazu budes vediet co a ako, a ked mi ustupili bolesti zo zosivania asi na 9 den, prislo aj mliecko a kojime stale, 🙂 a si sama? ci mas aj nejakeho partnera? alebo mamku?