Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@karap počula som o tých tamponoch, niesu to ževraj ani tampony pre tehotné, su to nejaké antibakteriálne tampony, kamaratka ich používala aj počas tehu a aj ked nebola tehu lebo ona je dosť náchylná na takéto veci...chod kludne do lekárne, tam ti určite poradia 🙂 a potom sa podla man mozes ist kludne kupat, no pre istsotu sa spýtaj radsej DR .
dievčatáááá, tak včera bol v celku fajn den....boal som na tej genetike, Dr.bol velmi milý, všetko mi povysvetloval, dohodli sme sa, že pojdem 16.6. na velmi podrobný ultrazvuk a ak ten bude v poriadku, tak nepojdem na amnio, tak vewrim, že dopadne všetko dobre a nas milačik je zdravučký 🙂 potom prišiel pre mna priatel.....hned mi povedal, že aho asi zabijem, ale že on musel.....tak on objednal kočík bezomna a na bud.týžden nam pride....ale babulky viete aký peknýýýý 🙂 tak velmi som sa potešila, je to moje zlatíčko 🙂 a vy sa máte ako ? dufam, že dobre 🙂
ahojte 🙂
@eviiinka to pojdes asi na ten morfologicky aj kamoska na nom bola a nakoniec na amnio nesla... drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂
a blahozelam ku kociku 🙂 ja by som asi radsej na manzela nedala, radsej by som si chcela vybrat sama 😉 ale je pravda, ze mozno by vybral dobre 🙂
@danielita13 mam manzela, jasne 🙂 lenze ja uz teraz viem, ze si asi tyzden dovolenky nebude moct zobrat (pracuje na dost "zlozitom" mieste a nema ho kto zastupit, lebo jeho predchodca odisiel do dochodku a po nom neprisiel nikto...) ale zase viem, ze ked pride z prace, ze mi pomoze, on ma deti velmi rad a drobec bol planovany, ziadna "nahoda", tak sa obaja tesime 😀
@karap No ja by som to neriskovala, pred tehu som bola nachylna na rozne kvasinky a je fakt ,ze v tehu je mikroflora citlivejsia. Nemusi sa nic stat, ale mozes nieco chytit. Napr. kamoska chodila do 8.mesiaca bezne plavat do plavarne a bez problemov.Je to asi individ. Asi by som si dala pre istotu tampon, zevraj existuju aj take, co su niecim napustene voci tymto infekciam, skus sa spytat v lekarni.
@eviiinka no super,tesim sa s tebou...a hod link na kocik-sme zvedave...ze baby???Aky kocik ti tvoj mily vybral!
A co sa tyka termalnej vody,viem,ze moje zname tehotne baby volali na hygienu a pytali sa na PH vody,kam isli...a ci odporucaju tehotnym...ja nemozem vobec,kedze sa liecim na zapal mocovych ciest a som nachylna-mokre plavky na sebe by mi nerobili dobrotu...neviem ako prezijem toto leto 😒
@lianka7 ja sa tiež bojím kupania teraz, ale tak Dr.mi povedal, že nemám prečo, takl uvidím, no zatial som všade vliezla len po kolená 😀 ale niekedy mám strasnu chut sa hodiť do takej studenej vody 😕 nemám link lebo mi ho ukazoval len v tel, zožeiem a hned Vám ho ukážem, som zvedava čo nanho poviete 🙂
Info ohľadom tampónov na kúpanie, odporúčam radšej lekáreň (napr: http://www.lohmann-rauscher.sk/enid/Hygiena_a_s...) a ešte čosi: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a1611-Ste-tehot...
presne tak, sme zvedave. ja sa neviem rozhodnut - chceli sme recaro akuna ale ten ma male kolieska tak sa bude asi zle jazdit po snehu, potom ze camarelo q12, kolieska su sice velke ale k tomu som zase citala ze ma nejake divne zapinanie na sportovej casti a ze niektore casti, ktore by mali byt kryte ze nie su a drobec si moze ublizit. poradi mi niekto nejaky s velkymi kolieskami a s vacsou vanickou?
@mysti no tak fajn, to zladnes samy s drobcom pridete na rezim, da sa to, ja som s Lukim od 3 mesiacov tyzddenne sama lebo muz chodi na tyzdnovky, a nasi byvaju daleko, a je nam fajn, vsetko stihame 😉
@danielita13 dufam, ze to zvaldneme, na drobca sa velmi tesim, male deti su mi nie nezname, mam o 10 rokov mladsiu segru a sa smeje, ze som jej do dnes ako "druha mama" 😀 , dokonca aj na den matiek som od nej dostala cokoladu, tak sme sa smiali 😀
Moja svagrina ked bola tehotna, tak to bola hroza, len lezala na gauci, od 1. dna bola na PN (a to zo zaciatku nemala nejake problemy), drzala sa za brucho, aj ked este ziadne nemala, furt len jacala a potom sa pre istotu aj s muzom prestahovali k svokrovcom, az kym neporodila, som si myslela, ze ma drbne, som si vtedy povedala, ze az aj ja mam byt taka, ze dakujem pekne...a ja? nic mi nie je (klopem si), do roboty chodim kazdy den, nemam ani cas mysliet na chobotiny, vsetko info cez net...uplny opak...moja svokra ta len zasne... 😠
Som zase od prirody tvrda natura, vsetko som si vzdy musela vybojovat sama...takze myslim, ze aj drobca zvladnem 😵
Ahojte, tak ja nestihacky
Sak, ked je deti jak smeti 😖 😀
Vcera som bola na krv
A vcera rano o 5 zacalo nase malinke prvy raz kopkat 😵
Poradnu mame az 28.6. na mojej mamy narodky Tak aspon nezabudnem
A k tym krcovym zilam, no s tehu sa to bude len zhorsovat, lebo sa zvacsuje obejm krvi a aj tlak ne cievy je vacsi 😒
Pancuchy, si natahujte vzdy rano po prebudeni, este ked lezite v posteli Ja som uzivala pri druhom tehu Detralex, a budem musiet zasa, aj ked uz mne ani svatena voda nepomoze ☹
Ja mam krcove zily uz aj zoperovane, mam aj varixy v maternici a velmi vystupene varixy vulvy ☹
@mysti Jaaaj boze ako ti tu robotku zavidim....ja som v pohode do robotky chodila,dochadzam busom,nemala som ziadne tazkosti-absolutne nic-az kym neprisla infekcia obliciek...najskor nemocnica,teraz marodka, a ktovie dokedy 😒 😒 😒 Doma mi je dlho,chcem ist strasne do prace,i ked musim brat ohlad na drobceka...a to sa mi kolegyne hovoria,ze pochybuju,ze ma do prace este vobec pustia...ja sa zblaznim 😢
Moj manzel je tiez na tyzdnovkach, a niekedy mu aj vikend vyjde, ze je prec Je kamionista A tak fungujeme uz 11 rokov
Ked sme mali prveho, tak sme byvali vyse roka u mojej mamy - to sa este dalo Ale teraz som na deti sama, svokra je dochodkyna a nema zaujem brat si vnucata 😠 ☹ Moja mama sem- tam, lebo nema vlastne byvanie
Takze ja sama 🙄
Jaj, a tie tampony do vody ja som ich pouzivala pred 2 rokmi Ale, ked som si ich pytala v lekarni, tak na mna kukali ako na E.T.eho Tak v Bille som bola na ne

@slimme No mna ked v nemocnici dali na 4D,pytala som sa ci je mozne vidiet aj pohlavie...doki povedal,ze ano-vidno a potom sa ma opytal,ci chcem vediet.