Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@luci66 ja som teraz bola rano u doktorky a tiez som toto presne mala pred dvoma dnami a som jej to povedala a tiez mi dala magnezium dvakrat denne. Malo by to byt oki 🙂 vraj maternica rastie a su tam nejake upony, ktore su natiahnute a aj pri chodzi alebo sadani a vstavani sa napnu a tak to citime 😉
@veronika1417 Dufam,ze je to tym. Nechcem sa zbytocne pozorovat, ale je to neprijemne a clovek ma obavy, ale diky moc babule
@luci66 mi hovor som si poriadne poplakala ☹ odmakala som pre tento stat hned od skoncenia strednej, celu vysoku a este aj po vysokej 😠nebola som nikdy nezamestnana, makala som ako debil a v poslednej robote som perfektne zarabala len sa mi pri tych stresoch nedarilo otehotniet a ked som sa rozhodla, ze musim zmenit svoj zivotny styl a zacat inak zit ostala som chvilku doma, ze si oddychnem a vyberiem si pracu, koru chcem a sup tehotna a narok na nic ☹ drahy nic moc nezarobi takze skrt cez rozpocet ako hovado ☹
@luci66 ja Ta v tomto uplne chapem tiez som to tu rozoberala pred dvoma dnami bolo to velmi neprijemne a dost prenikava bolest. Som si myslela, ze som v obdobi kedy by som normalne mala menstr ale dnes mi to gyna vysvetlila. Tiez som mala pocit, ze som nafuknuta a mam tvrde bruseno ale preslo to. Pekne lez a oddychuj, setri sa 🙂 na druhy den uz ma nebolelo nic
@veronika1417 ano,dakujem za zaujem 😀 Od 7.6.citim drobca kazdy den,aj viac krat.Vatsinou vtedy,ked sa hybem,alebo sedim pri pocitaci.Akonahle si lahnem a chcem si to ,,vychutnat,, drobec hra mrtveho chrobaka 😀
@karap tak som rada 🙂
@veronika1417 No pekne teda, ten stres ti vyditelne robil zle, ked sa ti podarilo otehotniet hned potom. vstko zle je na nieco dobre, teda aspon ja si to hovorim, aspon sa budes venovat naplno mimcu a potom pojdes zase makat :(, co uz...stat sa o nas nepostara
@luci66 ono je vraj tvrdnutie normalne, len by nemalo byt prilis caste... ale tazko povedat ked sme prvorodicky co je normalne a co je tvrdnutie... ale naposledy ma svokra upokojila, ze to co citim nie je tvrdnutie (teda zrovna v tej chvili) ale vypuceny zadocek babatka 😉 a tiez to bol taky pocit, ako take potahovanie... ako slabsie menstuacne bolesti, alebo nieco podobne... od vtedy som zase trosku pokojnejsia 🙂
@veronika1417 ani sa necudujem, ze si si aj poplakala... stat sponzoruje len tych, ktori nepracuju cely zivot, na nas sa vykasle ☹
@veronika1417 Inak aj ja by som mala mat v tomto obdobi menzes, ale som rada,ze ti to doktorka vysvetila a budem sa to snazit ignorovat, len nech uz to prejde. Ja stale pracovne, ale len bezna admin robota, takze sedim za PC, akurat denna cesta z TT-BA je otras vlakom, ale este taky mesiac a pol a potom sa skusim dohodnut so sefom na praci z domu. Inak teraz som sa taaaak strasne napapala, klasika co zboznujem vepro knedlo zelo 🙂, ale musela som to cele zjest samoska a teraz by to chcelo spanooook.
@luci66
@veronika1417 pridavam sa k nazoru,socialny system v nasom state nestoji ani za rec! 😠
@blackrose Ani nehovor, v okoli zije 1 zena, ktora ma 2 deti kazde s inym, v zivote nerobila je dobrovolne nezamestnana a ani si zdravotnu neplati, proste preziva a vzdy si najde chlapa co ju sponzoruje, no otras! A teraz je na materskej a to je jej 1 prijem, pre nu vyhodne a my takychto ludi sponzorujeme nasou pracou a danami! Skoda reci, nebudem sa rozculovat...
@luci66 pises mi uplne z duse 🙂 presne si to odhadla. Ja neviem na co som zarabala a odvadzala take peniaze ked teraz ked ich potrebujem nemam na nic narok ☹ este stastie, ze vsetko co sme si kupovali bolo na hotovost a nemame ziadne uvery, splatky, hypoteky,... inak by som si to mohla hodit 😀 a ja aj s miminkom by sme sa mohli chodit past lebo stat toto garantuje - maximalnu chudobu! Kaslat na to nejako bolo nejako bude, ja sa tesim ze cakame miminko a toto beriem ako nieco co sme museli obetovat a z coho sa musime poucit 🙂 ja som nikdy nesetrila a vsetko minala ale zase na veci, ktore sme potrebovali takze nemam co lutovat aj ked nejake uspory by sa teraz zisli 😖 takze baby setrite 😀
@luci66 davaj si pozor na tu cestu vlakom... radsej cez vikend nikde necestuj, lebo kolegyna takto cestovala tiez kazdy den TT-BA vlakom a cez vikend este rodicom 2 hodiny cesty autom... a v 23tt musela zostat doma lezat, lebo sa jej zacal skracovat krcok...
aj kamoske sa toto stalo po castom cestovani, takze asi az taka nahoda to nie je... tie otrasy a tlacenie na krcok nie je velmi prospesne... nechcem ta strasit, ale davaj si na seba pozor
@lianka7 teba som pochopila 😉 len ten system nechapem 😀 ale tak dobre, ze to mas overene a ze ti to nesiahne na matersku 🙂
@luci66 no ved je to otras... ☹
@veronika1417 my mame tiez so setrenim problem, ale ked som sa dozvedela, ze som tehu, tak manzel zacal povinne odkladat 😀 aby sme potom neboli zaskoceny tym rodicovskym priplatkom! 😔
@veronika1417 No mne by sa tiez nejake uspory zisli, ale nejako neni z coho....a este mame aj hypo na byt tak to bude zaujimave, ale radsej nad tym nerozmyslam. materska mi vychadza ta maximalna a potom budem musiet ist asi do prace, uvidime...aj rodina sa nam snazi pomahat, jaaaaj ale taaaak sa tesim na babeno, akurat pozeram nejake vecicky na nete, len tak zo srandy, nech mam inspiraciu. Niekde tu v teme bol link na bodycka s vlastnym textom, ale nemozem to najst a nechce sa mi hladat po stranach. By som si nieco zo srandovnym textom aj objednala 🙂
@blackrose to som aj ja pocula a najhorsi je vraj autobus ten sposobuje nejake mikrootrasy a je to vraj nebezpecne ☹ neriskuj ked nemusis hod si pracu na doma alebo sup na rizikove 😉
@luci66 take stranky poznam su kraaasne 🙂 tie vseliake odtlacky noziciek, ruciciek na bruskovej casti tricka pre tehotnu a texty su suprove 😀 som sa na nich dobre nasmiala ale ceny boli, ze od 20 eur vyssie takze mne sa to zdalo dost.
@blackrose a Tebe nevychadza materska?
@veronika1417 Normalne nad tym zacinam uvazovat,ze asi budem doma. Idem 4.7 k dokimu na sono a poradnu a dohodnem sa s nim, co mi doporuci. Myslim,ze so sefom problem nebude, jeho manzelka caka teraz v septembri tak on moju situaciu teraz vynimocne dobre chape 🙂. Inak skusim pohladat predsalen ten link na bodycka, vobec neboli drahe, potom poslem, uz neviem kto to povodne posielal.
@luci66 jedna stranka co poznam je www.bess.sk 🙂
@veronika1417 len je tazke sa tomu vyhybat, ked musis cestovat do prace ☹ napr. moja svagrina skakala a cvicila aerobick 2x do tyzdna + tehotenske cvicenia do porodu a bola ok... a niekto, kto si dava pozor, tak mu ublizi takato blbost... ☹
neviem ako je na ostatnom Slovensku, ale tu ani tak slnko nesvieti ako je sparno 😖 na mňa to strašne zle vplyva, je mi akosi slabo, sem-tam mam pocit na odpadnutie, aj som sa najedla, aj napila, aj sladke som si dala a teraz kavu pijem, tak dufam, že bude lepšie.keby aspon fukať začalo, alebo pršať 😔 k tomu ta kopa žehlenia čo už tyždeň odkladam 😠 ja zdochnem 🙄
@veronika1417 vychadza, asi aj ta najvyssia, ale potom to bude sranda 😀
@dominika_sk v BA tak bolo na zaciatku tyzdna a od vcera tu svieti slniecko a je ovela prijemnejsie... teda vcera bolo, dnes je uz hic poriadny... ale mne to tiez nerobi dobre... to ten nizky tlak

@veronika1417 no to je socialny system, hanba!