icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dominika_sk
16. jún 2011

@blackrose fakt je to hnusne...idem asi tancovať nejaky tanec dažďa do zahrady 😀

blackrose
16. jún 2011

@dominika_sk 😀 😀 😀 skus, mozno pomoze 😀 a aj sa trosku rozhybes a zvysis tlak 😀

veronika1417
16. jún 2011

@blackrose no ved tak to je potom super 🙂 zabudni ze nejaky rodicovsky prispevok vobec existuje 😝 ale su ludia co su na tom horsie ako ja tak sa nemozem tolko lutovat. Nam nema kto financne a ani inak vypomoct ☹ vzdy sme si vsetko sami vydobili, zariadili tak musime tak aj pokracovat.

blackrose
16. jún 2011

@veronika1417 tak to poznam, my si tiez musime sami pomahat, nam rodicia tiez nemozu pomoct, tak ale dufam, ze ked budem doma, tak sa trosku uskromnim a manzel to zvladne 😉 nejako bude...
tak ja sa velmi stazovat nemozem, ja mam aspon tu matersku 7 mesiacov... ty uz budes od zaciatku na trapnom rodicovskom prispevku, ktori ti ani plienky poriadne nepokryje... 😒

veronika1417
16. jún 2011

@blackrose veru mala som velke obavy, strach a zlost dokopy ked mi to oznamili ☹ nevedela som ci sa hnevat ci plakat. Nakoniec zvitazilo ciste zufalstvo a rozplakala som sa, no nejako som sa s tym zmierila, kamaratka je na tom ovela horsie ☹ tak som si vstupila do svedomia a rozhodla som sa, ze to nejako zvladneme. Esteze prichod mimnka dokaze robit divy s ludmi inak by som ich tam asi... 😀

blackrose
16. jún 2011

@veronika1417 🙂 tak to verim... treba sa asi nad to povzniest ak sa da a tesit sa, ze je miminko 🙂

veronika1417
16. jún 2011

Baby a aj kupujete to vajicko? Zide sa nam to na zimu vobec?

anicka87
16. jún 2011

@veronika1417 ja si idem kupit kocik kde uz je priamo v cene. Stoji len 300 eur a je to trojkombinacia, do auta sa zide, kedze nie kazda vanicka je robena na pasy v aute.

kaia
16. jún 2011

@veronika1417, vajicko sa zide na cestovanie. Ak teda chodite autom 🙂. Vacsinou je do 1 roka alebo 12 kg dietatka

anicka87
16. jún 2011

baby a ako je to s tou materskou? Na tu ma vypise lekar 6 tt pred porodom, a to mi bude hned aj vyplatena alebo ju dostanem az po porode? Odkedy sa vlastne vyplaca a kolko trva-6,7 alebo 8 mesiacov? A rodicovsky sa vyplaca az do troch rokov veku mimina? Mam v tom zmatok... 😒

veronika1417
16. jún 2011

@kaia my vsade s autom 😀 este, ze mame poschodovy dom inak by sme chodili aj zo spalne do obyvacky na aute 😀 cisty maniaci

veronika1417
16. jún 2011

@anicka87 aha vidis, mas pravdu tak asi budem musiet poriesit 😉 ja som len rozmyslal ci v tom tym nasim miminkam nebude zima 😨 radsej by som ho naobliekala a strcila do fusaku a este do vanicky kde bude nababuseny 😀 ale nie ved auto sa vykuri a vajicka su take upravene aj so zimnou upravou 😀

kaia
16. jún 2011

@veronika1417, tak to vajicko budete potrebovat urcite 🙂. Nas syn ked nevedel doma zaspat, tak auto bola uplna istota. Raz sme ho v noci vozili, pretoze mal silne bolesti bruska (koliky) a to bola pre nas jedina sanca, ako mu pomoct k spanku 🙂 🙂.

gee99
16. jún 2011

Caute baby, tooolko ste popisali ... gratulujem k narodkam, pohlaviam a skvelym vysledkom 😉 ja mam poradnu az buduci tyzden ... pride mi to ako o rok 😒 ... potom 7.7. morfologicky ...

@veronika1417 ...vidim, ze sa bavite o vajicku ... ja musim kupit, lebo co som mala pri dcere to som predala, tak musim kupit...casto chodim autom.

veronika1417
16. jún 2011

@kaia veru a niekedy je dobre asi tam odlozit dietatko aj ked nieco potrebujes narychlo doma urobit alebo do obchodu, k doktorke,... 🙂 no kupime teda 🙂

veronika1417
16. jún 2011

@gee99 tak uz nemam nad cim vahat, ked mi to odprucaju uz skusene maminky idem zhanat 🙂

kaia
16. jún 2011

@anicka87, lekar Ta vypise 6 - 8 tyzdnov pred planovanym porodom na matersku. Tlacivo das v robote a ani to oznamia socialnej poistovni. (Nepamatam si, ze by som tam chodila este aj ja...). Materska trva 34 tyzdnov odkedy Ta vypise. Vacsinou si po vycerpani materskej veru mamicky riadnu dovolenku, ktora im u zamestnavatela vznika a potom pokracuju v rodicovskej. Ta je do troch rokov veku dietata. Ak cakas viac ako 1 dieta, tak je materska dlhsia. Davka Ti chodi na ucet vzdy za mesiac predchadzajuci.

anicka87
16. jún 2011

@kaia dakujem ti velmi pekne za odpoved, hned mi je to jasnejsie 😉

lolinkamaminka
16. jún 2011

@eviiinka ahoj len som sa ti chcela pochvalit, ze uz aj my vieme pohlavie - cakame dievcatko 😀 tak sa velmi tesime ze nam jedno prianie vyslo, teraz uzlen dufat ze vetko zostane ok a ze mala bude zdrava ako rybka 😉 uz aj citim asi styri dni, ze sa hybe, vacsinou vecer ked lezim tak klopka na brusko, hlasi sa ze je tam 🙂 ty sa ako mas? mas nieco nove? vsetko je u vas v poriadku?

blackrose
16. jún 2011

@veronika1417 podla mna je vajicko vyborna vec, ked chces len niekam vybehnut, tak nemusis prekladat babatko z auta do hlbokeho kocika, len ho nastoknes na kocik a ides...

gee99
16. jún 2011

@veronika141 ... vajco ocenis 🙂 presne ako baby pisu, niekedy je to jedine miesto, kde sa dieta utisi ... i ked ako aj pri vsetkych lehatkach plati, ze by sa tam nemalo zdrzovat dlho, kvoli chrbatiku ... ja moc nenavymyslam, lebo chcem davat vajco aj na kocik (Bugaboo) a tam mam az tusim dve 😀 moznosti cize kupim Maxi-Cosi Pebble, ale az niekedy v septembri, casu doost ...

anicka87
16. jún 2011

@blackrose presne tak, aj ked ides na nakup napr do tesca len ho nastoknes na vozik a ides, nemusis trepat ani kocik so sebou
@veronika1417

manka
16. jún 2011

@dominika_sk no harper musi povedat, ze tento recept je specialne pre novembrovky a v tomto obdobi potrebujeme presne toto papat 🙂
aj mne vymazali fotku z pasu, ktoru som tu mala 5 rokov, lebo ze je tam cela postava a nielen portret - hlava. a pritom ma tam bolo pekne vidiet .tak teraz trucujem a nemam ziadnu

aj inzerat mi vymazali, lebo tam bola nova suprava. z celeho albumu, ked mam jednu novu vec, tak asi nie som kseftar z ukrajiny 🙂

anicka87
16. jún 2011

@manka aky recept? neviem to najst v diskusii ☹ to ti akoze vymazu z bazarika vec len preto ze nie je nova???

blackrose
16. jún 2011

@manka ja tiez z fotkou trucujem, 2 mi vymazali, tak uz tretiu nedam

manka
16. jún 2011

@anicka87 harper tu dnes vlozila recept a sme uvazovali, ci sa to moze

praveze mi vymazali, pretoze bola nova. a poslali vysvetlenie v tom zmysle, ze to je bazar s pouzitymi vecami a nie priestor pre obchodnikov...

meminka
16. jún 2011

Ahojte mamičky 🙂 dlhšiu dobu som sa neozvala, teraz máme toho v práci dosť veľa..tak len priebežne čítam...už aj ja cítim také mini štuchančeky do bruška, je to super, vždy keď sa mi to stane mám taký priblblý úsmev na tvári...nádherný pocit. S krčovými žilami mám zatiaľ pokoj, hneď na druhý deň mi to prešlo. Budúci stredu idem na ten veľký utz, tak sa teším. Kukám že kecáte o vajíčkach, ja som určite za, najlepšia je asi trojkombinácia...

drobcek801
16. jún 2011

ahojte
nemate nahodou niektora skusenst s touto strankou http://www.supertricko.sk/list/47-Vesele_tehote...

anicka87
16. jún 2011

@drobcek801 tak toto som nemala vidiet... uz idem objednavat 🙂 🙂

meminka
16. jún 2011

@drobcek801 ja som si z tejto stránky objednávala asi pred dvoma týždňami 2 tričká, sú veľmi pekné. Asi do týždňa po objednávke som ich mala doma. A si myslím, že aj tá cena je prijateľná, však?