icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

stefie
17. jún 2011

@adikad jeeeee adka, prave som videla to video, co si davala, aj s drahym sme pozerali, uuuuzasneeee 😉 😉 😉
rozkosny bol🙂 blahozelaaaaam

sranda
17. jún 2011

@stefie no jasnééé, tak to bolo, neviem či čakali na zázrak, ale o pol9 mi dali vyvolávačku a keďže sa so mnou nič nedialo, tak na 13.30 zvolali cisarak. Ja si nestazujem, akože nie je to zas med lízať. A to som prisla v to rano na siedmu do nemocky a dr. mi hovori ze uuuuups zabudol som vam povedat ze budete rodit asi sekciou, kedze malá je veľká na vás. Aj tak sme čakali na prednostu, ktorý rozhodol, že dnes musím porodiť, lebo petra sa bude u mňa držať do vianoc. Toť vsjo.

dena
17. jún 2011

@sranda mne sa Romana paci, ale aj Karin je pekne meno a Karolina tiez 😉 tak som zvedava pri akych menach nakoniec skoncime 🙂

dena
17. jún 2011

@stefie ja som rodila dvakrat a tiez ma aj dvakrat nastihli. Pri prvom som myslela ze sa zblaznim, ked ma zasivali, ale pri druhom, kedze som mala epiduralku tak som vobec nic necitila

stefie
17. jún 2011

@sranda fiiii a ja ked som prila do nemocky, vystresovana z tych bolesti nenormalne a pytala som sa doktora co mal vtedy sluzbu, ci sa da az by to neslo, rodit aj sekciou, tak na mna vyplestil oci a spytal sa, citujem: " a vy ste co?!holywoodska viezda, alebo co, ze si este budete vyberat, ako chcete rodit?" skoro som omdlela od uzasu...potom, po niekolkych odinach, ked som myslela, ze umriem od bolesti a pytala som si nieco, alebo nech aspon nieco so mnou robia /kontrakcie som uz mala stale,ale otvorena na dva cm/ tak zas taka otazka typu "vy neprestanete vymyslat?
takze asi tak som ja rodila...som povedala vtedy ze nikdy v zivote viac, a vidis, aj ked mi tvrdili ze som neplodna, otehotnela som, aj ked som si to chcela dat prec, ostalo... som zvedava ze co ma caka teraz...

stefie
17. jún 2011

@dena nad epi som uvazovala aj ja, ale v revucej ju nerobia 😖 a kedze neviem ako dlho bude porod trvat ani neviem ci to planovat a ist rodit inde..vravim, prvy porod sa zdal ze bude trvat hodinu a nakoniec to bolo 15 hodin...

sranda
17. jún 2011

@stefie kriste na nebi, to čo je za prístup a nemala si asi zaplateného pôrodníka však? myslím ten legálny úplatok..vtedy to bolo tuším 7 tis. korún. Inak katastrofa prístup a kde si rodila keď smiem vedieť?

sranda
17. jún 2011

@dena no pozerám, že máme podobný vkus. Vy máte Petronelu a Romana a my máme Petru a druhá by mala byť Romana.
a inak priezvisko nám začína na Kar........á. to kvôli tej Karin a Karolíne píšem

stefie
17. jún 2011

@sranda nie nemala som zaplateneho porodnika, pretoze tu v revucej "sa to este nedalo"..a gyndos, ku ktoremu som cele tehu chodila, nemal pristup ani na oddelenie ako navsteva, nieto este na salu 😠 ked ma prisiel po porode pozriet vykazali ho, ze tam nema co hladat...taka je revucka nemocnica...

sranda
17. jún 2011

@dena ozik deni a vy čo čakáte, ešte nevieš asik...no však na morfo ti povie ak sa nebude hrať na schovku.

dena
17. jún 2011

@stefie pri prvom mi epi vobec nechybala, ale pri druhom som bola veru stastna ze ju mam. a pri tomto tretom si ju urcite zabezpecim

sranda
17. jún 2011

@stefie joj moja tak to musíš teraz bojovať...nedaj sa odbiť. Nech si nerobia dorbý deň z teba, že si tam len tak pre srandu. Teraz to už musí mať štýl a kvalitku. 🙂 😉

dena
17. jún 2011

@sranda nasu volame Petra... priezvisko mame dost komicke, a hlavne ak to priezvisko ma chlapec 😀 takze sa snazime vymysliet neake meno co by k tomu sedelo

dena
17. jún 2011

@sranda bola som na 3d, ale babatko sa hralo s nami na skrivacku a zo ziadneho uhla sa nedalo vidiet co to bude. ale mam taky silny pocit, ze to bude chlapec

stefie
17. jún 2011

@dena cim viac o tom citam, alebo som citala, tym viac vaham...ale na druhej strane, moze byt zbytocna...neviem, no porozpravam sa o tom aj dr v poradni...
@sranda ja som som si tam neripadala ako na srandu, a myslim, ze ma ani oni tak nebrali, lebo ked som zacala hukat po doktorocha sestrickach doslova utekali, mam dost nevymachanu papulku, vies? ale proste pristu lekarov v tejto nemocnici vo vseobecnosti je taky...bez obalky ta ani neprezru....bohuzial... 😢
ved ako som uz spominala..pol roka mi tvrdili ze som neplodna ze mam menopauzu, nador na mozgu a co ja viem co vsetko este, a odrazu sa behom jedneho tyzdna v mojej,opat citujem "vysychajucej maternici, ktora nema ani 1cm" objavil plod o velkosti 19 mm a veku 8tt+2d..

sranda
17. jún 2011

@stefie o.k. tak to som neodhadla, alebo sme sa nepochopili, som netušila že si ich dala do richtigu. No držím päste aby to teraz išlo hladko. a tie miery...pekny bucik 🙂

stefie
17. jún 2011

no hucala som po nich, ale zeby daco somnou robili? nie, poutekali prec a nechali ma na cakacke trapit sa samu...@sranda ... a ake miery mas na mysli?

dena
17. jún 2011

@stefie ked som isla druhykrat rodit, tak som si ju sice zabezpecila, ale bola som presvedcena, ze ju vobec nepouzujem...kedze som neuveritelne dlho rodila, uz pri konci, som bola rada ze mi ju konecne pichli a malu som mohla porodit bezbolestne...lebo tie bolesti pred tym, nemozem nato mysliet, proste hotova katastrofa

stefie
17. jún 2011

@dena no ved prave tie bolesti...na jednej strane sa ich priserne bojim, ked si spomeniem na prvy porod, nadruhej strane, kolko clankov citam, tolko nazorov na to je...myslim na epi..neviem proste..

inak baby, chcela som sa spytat...vy, ked citite babatko, tak len ked si polozite ruku na brucho? lebo mne to krasne vidno, uz cca dva tyzdne..proste si tak sedim, pozeram sa na brucho a vidim, ako mi poskakuje, ked je tam pohyb...ono je pravda ze ja som pocitila uz v 15tt ale este som u vas ani u jednej necitala ze by ste to aj videli uz...

abutkova
17. jún 2011

ahoj,tak sa aj ja pridavam k novebrovkam..termin 5.11.

karap
18. jún 2011

@slimme zalezi na tom ake velke bude dieta,aku pruzny mas posvovy vchod.No ked bude mat tvoje babo cca 4kg,ty nebudes dost pruzna,tak ti nic nepomoze a lekar ti aj tak nastrih urobi.Aj keby si mala v PP jasne NIE.Lekar vie co robi.Urcite je lepsie dat sa nastrihnut,nez sa cela potrhat.Ja mam za sebou 2 nastrihy,pocitam s nim aj dotretice a da sa to vydrzat.
No tu ,,balonikovu srandu,, mozes vyskusat.Je to Tvoja vec.
Kazda mame svoje nazory.Podla mna je to blbost.

kukujka
18. jún 2011

@slimme najprv sa ospravedlnujem,ze som sa sem tak votrela ale chcem sa len vyjadrit k tomu nastrihu,vobec sa ho nemusis bat ked je nutne urcite lepsie ako sa potrhat moja lia mala len 3270g a bola na mna privelka museli je tahat kliestami dr.ma riadne nastrihla -necitila som to,ale aj som sa riadne potrhala nastrihnute sa hoji kasne no s tym potrhanym je to horsie takze myslim,ze nastrih je urcite dobra vec

karap
18. jún 2011

@abutkova ahoj,kde si bola doteraz?Mi to tu ,,tahnem,, uz od cca 6tt a Ty si prides az v 21tt 😉 Vies uz co cakate?Citam,ze mate chlapca,tak by bodlo dievcatko,nie?Vitam Ta

amisa
18. jún 2011

@slimme ja mama ya sebou nastrih ale ja tak som sa dotrhala..mala mala 4kg.. a nebolo to vobec take strasne. ano to hojenie boli , velmi pomahaju kamilkove oplachy (nie kupele) a koliesko na sedenie.

Podla mna to dnes velmi prehanaju s tim ze sa zeny boja. Boja sa bolesti boja sa porodu, hojenia..myslis ze ako to bolo volakedy..zeny dotrhalo a bolo kazda sa tim musela nejak vysporiadat. Nejke geliky a podobne veci ti teda velmi nepomozu..mne to lekar masiroval..malu vytacal a nepomohlo..proste bola velka..ale velka vetsinou znamena silna, zdrava ..pre nu dobre pre teba horsie, ale kvoli babu nech kludne aj druhy krat. O tom ze niekomu nastrihli slachy a svali silne pochybujem (toska anatomie) a ani si to neviem predstavit ako by to dokazal. To by musel byt nejaky strasny masiar. Tehotenstvo a materstvo je o prekonavani samej seba kvoli drobcovy, netreba nad tim prilis filozofovat.

Mne sa zda ze na nas velmi tlacia reklamy a firmy sa snazia z nas vytiahnut co najviac penazi tlacenim na citlive matky. Vseliake super pripravky, super vitaminy, super dolezite pomocky pre nase babetka..... juj som sa rozprudila. Precitala som si nejake mamickovske stranky a ta kopa super reklamy ma uplne rozhodila.. Niekde na konikovy je stranka o tom, ze co je hlupost kupovat, co bolo nakoniec uplne zbytocne. Koniec mojej filozofickej rozpravy 😀

lenka1108
18. jún 2011

ahoj baby...ani vas nejdem citat bo sa tu strasite navzajom.ja som mala nastrih a ani som nevedela kedy kde a ako .

@abutkova vitam ta...konecne niekto blizko mna :D

baby zacali ma strasne boliet bradavky.nemozem sa ich ani dotknut.je to hrozne aj si ich kremujem ale bolia ako slak... mate niektora rovnaky problem ????

amisa
18. jún 2011

@kukujka ja som sa nastastie vyhla vakuovemu porodu 😲 ..nastatsie mi nestihli dat epidural..a lekar sa fakt velmi snazil.. teda aj ja smom ho posluchala 😎

amisa
18. jún 2011

@lenka1108 juuj strasit.. prepac..nie nei..nechcela som..prpeac ak som ta ja vystrasila.. inak tie bradavky, ma podobne. znesiem akurat bavlnenu podprrsenku, a hrozne su citlive az je to neprijemne. Najlepsie mi je ale bez podprsenky 🙂

dominika_sk
18. jún 2011

@lenka1108 to mam aj ja od začiatku.keby si videla ako si večer vyzliekam podprsenku 😀 stale len davam pozor aby sa mi neobtrela o bradavku lebo idem odpadnuť 😀

adikad
18. jún 2011

Dobre ranko babule, citam, ze preberate epi-no, ale nad nim som neuvazovala vobec. Skor ma zaujal porodnicky gel Dinatal. Skusim sa na neho spytat dr. v poradni, ze ake maju s nim skusenosti.
Tu davam nejake linky, aby ste si blizsie pozreli co to je:
http://www.dianatal.eu/slovakia/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/porod-s-dianatalom/

adikad
18. jún 2011

@lenka1108
@dominika_sk Mna tie bradavky tak bolievali ako pisete, nemohlo sa mi ani tricko o ne obtierat, ale teraz to nejako preslo, tak uvidime.

@dominika_sk Dominika, uz sa ti to krati co uvidis vajka, co? Ja som cakala susulu a boli vajka 😀