icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

trinka
20. jún 2011

@lianka7 ved más este casu a casu 🙂

luci66
20. jún 2011

@lianka7 Bre ranko, ja taketo veci vobec nepouzivam...Ja len klasicke sprchace uplne jemne po povrchu a inak len stredne teplu az vlaznu vodu dole a zatial vsetko ok (klop klop klop) 🙂

mymimi
20. jún 2011

@luci66 nebojkaj, moja mama to nikdy ani necítila, každá sme iná.. čo narobíme,keď tie bábatká sa musia nejako narodiť? 😉

lianka7
20. jún 2011

@trinka Aj ja si myslim 🙂

mysti
20. jún 2011

@trinka ja mam alergiu asi od 18 rokov a ide ma porazit, v poslednych rokoch beriem lieky kazdy den-cely rok, niekedy je fajn, ale neznasam take dni, ako je tento
vyzeram ako vygrcany rezanec krizeny s alkoholikom... 😖

luci66
20. jún 2011

Ahojte babule, no doteraz som docitavala vase prispevky z vikendu, mala som co robit teda 🙂. Som tento tyzden PN, ale len si chcem oddychnut a nejako sa nemozem zbavit nadchy. Inak uz som zacala 19tt a mam otazku. ja stale neviem nejako identifikovat pohyby babatka. Niekedy mam pocit,ze toto je ono? Ale potom zae nic a neviem v podstate, ktorej casti brusko mam babeno hladat 🙂. verim,ze je vsetko v poriadku, brusko rastie, maternica je uplne navreta, len neviem sa nejako dat do komunikacie s tym nasim malym.Viete mi poradit kde skor, ci v casti okolo pupku alebo skor uplne dole ako zacina ochlpenie???Inak som stale nejako priblizne rovnako na vahe, uz ma to stve, lebo jem vo velkom a vsetko doradu..

Inak porod este neriesim, som za epiduralku, zasivania sa bojim, ale co uz...prezijem.

veronika1417
20. jún 2011

@luci66 Ahoj aj ja som zacala 19ty a sem tam ma uz stuchne 🙂 respektive ja to citim takto : najprv pocitim akokeby taky tlak v podbrusku uplne jemnulinky a potom je to prec a potom zase - to sa mi zopakuje tak na vecer ked uz lezim po sprche a to som presvedcena ze je to miminko. My uz v nasom tyzdni mame skoro po pupok tak cca 1-2cm pod pupkom ale ja malinke citim trosku nalavo uplne dole v podbrusku ako je ta lonova kost. Dam Ti sem obrazok ako je maternica v ktorom tyzdni tehotenstva jo? 😉

veronika1417
20. jún 2011

@luci66 je to malinke poslem Ti to postou nech to vidis lepsie?

stellamiapiccola
20. jún 2011

ahojte kočky, ja som včera kúpila po dlhom rozhodovaní prebalovací pult taký obyčajný. pri prvom som si v Kike kúpila komodu + pult a + poličku a som to vykopla lebo sa to rozpadlo a pult som ani raz nepoužila na prebalovanie lebo bol vo výške mojej jazvy po sekcii tak som si do nej vždy narazila ,ale mám bolavé kríže a ešte jedno tak prebalovať radšej pult.aj hlienovu odsavačku lebo som zviknuta na tú na vysávač , ale aj ustnu novu potrebujem.do pôrodnice vložky do podprdy nahodne som natrafila na dobru cenu možno sa mi pošťastí mať mliečko 1x som nemala.

luci66
20. jún 2011

@veronika1417 Dakujem za odpoved, myslim,ze viem co myslis. vcera vecer ked som lezala tak som zacitila pod pupkom taky tlak na 1 mieste aj taky hrbolcek sa mi tam spravil, len potom to prestalo a uz sa to nezopakovalo tak som si nebola ista..Ale myslim, ze podla tvojho opisu by to mohlo byt babenko. Uz by sa konecne mohlo zacat ozyvat castejsie 🙂

mysti
20. jún 2011

@stellamiapiccola ahooooj, ja mam rezervovany prebalovaci pultik CAM u jednych nasich znamych po ich dcerke, daju nam ho za polovicu ceny, ako ho kupili oni, tak som rada, ze usetrime... 😀 moja svagrina mi cez vikend oznamila, ze v lete po dovolenke planuje aj ona otehotniet, tak mi normalne pokazila naladu - ide jej len o to, aby nahodou nam svokra nedala nedajboze viac ako im...a to som sa spoliehala, ze mi svokra pomoze, no ked bude mat dieta ona, tak na to mozem zabudnut - bolo to tak aj pri prvej ich dcere, ktoru v podstate vychovala svokra...no co uz clovece, pomoz si sam... 😠 hnusoba jedna...

majoslava
20. jún 2011

@luci66 ahoj ja som prvý krát cítila ako ma kopol na ľavej strane dole... a teraz väčšinou okolo pupka stále kope :D hlavne ked zjem niečo sladké tak má energiu :D

a zašívania sa bojím aj ja 😖 tiež uvažujem nad epidurálkou...

stellamiapiccola
20. jún 2011

@mysti no to máš dobre ,ja mám kamošky a vštky maju ešte malinke detičky tak pultíky ešte potrebujú.
vôbec sa nerozčuluj kôli svokre ani švagrinej akurát si budeš žrať nervy!

majoslava
20. jún 2011

@mysti ahoj moja... nerob si z toho nič... ja som tu včera mala svokrovcov...tak sa mi pochvaľovala čo všetko už má jej dcéra nakúpené.... ale nezaujíma ma to už... mne ešte nič nedala a ani nechcem... prebalovací pult s poličkami mi manžel urobil 🙂 aj skrinky s poličkami na vecičky 🙂 tak nemusím kupovať 🙂 akurát postieľku si idem zajtra kuknúť.... chcem prekúpiť ... manžel je stolár tak mi ju dá do poriadku 🙂 bratovej malej má rok a pol robil nábytok taku malú stoličku a písaci stôl strašne milučké 🙂 v inej stoličke ani nechce sedieť 😀

mysti
20. jún 2011

@stellamiapiccola no, ja az Ti mam pravdu povedat, tak prave od tychto by som vobec nepocitaju, ze nam ten pultik ponuknu, o ot som viac rada 😀 je vo velmi dobrom stave, a zide sa mi aj pre druhe babo, az budeme mat... 😵 svagrina ma rozculuje permanentne, ale aspon mi dviha moj nizky tlak 😀

mysti
20. jún 2011

@majoslava ahoj Majka, tak to mas potom super, ze manzel takto vie, akoze aj moj, ale povedal, ze peniazky este nasporime a kupime nejake aspon dve komodky na zaciatok 😀 ja som si uz postielku vyhliadla, astoji okolo 70€, je to dost, ale by som povedala, ze je este z tych lacnejsich, lebo su aj drahsie...tak uvidime. Uz nakupujes aj vecicky pomaly?

stellamiapiccola
20. jún 2011

dievčatá, čo takto dať niekedy po dohode stretko na kávičke? 🙂

mysti
20. jún 2011

@stellamiapiccola no, ja by som sa mohla asi stretnut len s Majkou, Bratislavu mam kus od ruky 😀

karap
20. jún 2011

baby,prebalovaci pult...No pekne je to,no ja mam uz 2 deti a stacil mi obycajny kuchynsky stol,v jeho sufliku som mala kremiky,palicky,proste kozmetiku.Na stole prebalovacia podlozka za cca 15eur,kopka plienok a hotovo.Som dost vysoka,takze ten stol bol pre mna super.Este stale ho mame[a pouzivame pri vatsej navsteve]no a v novembri ho presuniem do spalne a bude....

luci66
20. jún 2011

@stellamiapiccola No sikulka teda, ja popozeram najprv po bazaroch, ale postupne, sak jak ratam, bude toho dost...a to nepocitam palku za kocik

majoslava
20. jún 2011

@mysti ano už mám nejaké tepláčočky a tričká, súpravičky a tak... o mesiac chcem kúpiť perinku aspon jednu novú lebo budem mať od sesternici... a plienky...také vecičky ako bodičká že nemám kupovať že veľa podostávam tak len do nemocnici čo si vezmem... okolo postieľky mám už tiež všetko už len positeľku 🙂 ani neviem čo všetko budem potrebovať 🙂

majoslava
20. jún 2011

@mysti dakedy sa môžme dohodnúť a isť niekam 🙂

mymimi
20. jún 2011

ani ja som nemala ten pultík, kúpili sme len tú penovú prebalovaciu podložku a dala som si ju na práčku. Aj to som využila iba pri kúpaní, inak som prebalovala na posteli, gauči, na koberci .... 😀 Ale komodky idem kúpiť dve.

mysti
20. jún 2011

@majoslava tak toho mas uz dost pokupene...ja uz mam perinku, kupila mi svokra novu, mne nema kto dat... ☹ ja potrebujem kupit este nejake dupacky, kosielky, este je toho dost...

majoslava
20. jún 2011

@mysti dupačky a košielky nemám ani ja ale to chcem isť do Revúcej nakúpiť.. našla som tam jeden obchod ked som bratovi zhánala čiapočky 🙂 postupne nakúpime 😀 len aby sme to už mali za sebou 🙂

karap
20. jún 2011

@mymimi ja komodu mam,no maju v nej veci deti,takze zase musim kupit detom skrinu,aby sa mi ta komoda uvolnila.....Teraz cez leto chcem deti odstahovat do ich detskej izby[zatial sme vsetci styria v spalni]aby si zvykli spat same...No a kedze v postielke spi syn,tak musime kupit aj jemu velku postel 😒
No penazi to bude kopa 😖

blackrose
20. jún 2011

@luci66 ja tiez citim, ze mi maternica konci par cm pod pupkom, ale mimi citim vacsinou tesne nad lonovou kostou, takze dost nizko. Obcas, ked mam plny mocak, tak ma zlaci aj vyssie. A take tlaky citim aj ja, zo zaciatku to bolo menej casto, vacsinou vecer, ked som v klude lezala a teraz uz aj cez den. Vcera sme boli na koncerte a tam babo uplne stale vystrajalo a vytrcalo sa 🙂

ja si prebalovaci pult kupim, aj kvoli tomu odkladaciemu pristoru... budem tam mat vsetky potreby od kozmetiky az po osusku a uteraciky apod.
mne priniesla svagrina vcera nejake oblecenie, tak som sa vytesovala a pretriedovala... teraz uz mam aspon predstavu co mozem kupovat a co nemusim. V podstate mozem kupit vsetko, len menej 🙂

blackrose
20. jún 2011

@karap zober si, ze zase usetris na obleceni, to tiez nie je lacne 😉

stefie
20. jún 2011

@karap karap, zuby su vraj na zdravotne problemy... dufam, ze si v poriadku 😉
@lianka ja sa iez umyvam len cistou vodou, dr. mi odporucil laktacyd ci ako sa to presne pise, ale nerobil ani mne dobre, a ked sa umyjem cistou vodou je mi fajn 😎

stefie
20. jún 2011

@mysti mas super svokru ako ja 😀 ta moja ked pocula ze som tehu tak najprv prevratila oci, ze jezis maria, jedno vam nestaci??? / ale ked mojej svagrinke dva mesiace meskalo skakala dobre ze po strop, ze mirka je tehotna a potom plakala tyzden ked sa zistilo ze to nie je pravda 😝 😝 / a potom zacala rozchyrovat ze to nie je od jej syna, ze bohviekde som sa sk... a tak...z toho som si este tiez nic nerobila, nikdy sme nemali nejake dobre vztahy, ale ked raz prisla k nam a zacala mi malu nahuckavat proti babatku zacala vojna..normalne jej tak rozpravala ze bianka, ale MY toto babatko nechceme, nelubime atd..mala sa mi rozplakala ze ako to moje take rozpravat ze bianka babo lubi, ze mi bude pomahat prebalovat, kocikovat a take, no vies co, zomierala som od nervov...ked som to potom vecer drahemu hpvorila, tak najprv ze pojde za nou a vyriesi si to a nakoniec mesiac kaslal na to a ona nemala oci, a po mesiaci prisla k nam!!! tak som ju surovo vyhukala a vysmarila z bytu.. by si videla ake reci teraz po mne robi 😀 😀 😀 a tak ma chuda bianka zakazany pristup k babke a som pvedala, toto malinke ani neuvidi...