Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte mamicky, rada by som sa pridala k Vam. My mame termin 25.11 a velmi sa tesime na nase druhe babo. Sice ja som v Irsku, ale vela sa od vas ucim a tesim sa s Vami 🙂
@dominika_sk ja som si pýtala epi, ked som bola otvorená na štyri prsty, dokiaľ mi ju pichli /au, au/ bola som na 5 prstov, potom úľava a na sedem prstov som rodila. Bolo to v priebehu polhodiny. 🙂 Potom v noci bolesti jak svina, ale to už bolo po všetkom a to som už vydržala, keď už som mala bábatienko.
baby, včera som to zakríkla, dnes mi je zasa hnusne aj grc bolo ☹ . Ja už nechceeeeeem.
Ahojte , dlhsie som tu nebola, som totiz total unavena a vzdy ked mam moznost tak spim 😝
nestastna som uz 2 tyz cakam kym mi od byvaleho Dr preposlu kartu k novemu, odmietli mi ju dat do ruk, tak cakam ako .... uz chcem tu malu fazulku vidiet na monitore 🙂 uz som tehu aj pokrstila , jeden den som mala fakt zly a cely som ho prevracala, aj som sa bala nieco zjest, ale asi to bolo aj tym, ze som sa dosita najedla (prezrala), tak teraz si davam na to pozor, male porcie x krat denne a celkom mi je fajn teraz 🙂 inak uz mam aj chute, teda len jednu na pikantne (uplne besna som po nom), pritom predtym som to nemusela, nikde som si pikant nedavala a teraz si ho kidam aj do slepacej polievky 😀
@dominika_sk aj ja som bola poserko, strasne som sa bala bolesti, ale moja mami mi zakazala epi, vraj ked ona to zvladla 2x tak aj ja to zvladnem a vraj si to potom clovek inak vazi cely ten porod.... nakoniec som to zvladla, bolest priserna, ale stalo to za to 🙂 no uprimne raz stacilo, vazim si vsetkych a vsetko co len mama chce ale tentokrat si asi epi zaplatim ako ty pises, podla potreby aplikujeme🙂
@dominika_sk nemusis sa obavat porodu aj tak nebudes vediet do coho ides🙂 kazdy ma inu hranicu bolesti...............ja som rodila v roku 2010 a mam nato este cerstve spomienky. Porod bol super ale len samotny porod ked som mohla tlacit tam kontrakcie necitis aspon ja som necitila 🙂 iba tlaky,alezasa kontrakcie som mala 7 hodin a mala som co robit aby som to predychala, ja som aj plakala, chodila po 4 a tak, myslela som ze sa vyskrabem na plafon 🙂sprchovala pod horucou vodou a take hluposti ale lezat som nemohla. Zasa kamaratka prvorodicka to mala kontrakcie a porod za poh hodinku za sebou.
Ja by som si epi nedala, bojim sa lebo sa to picha do miechy.
babenky,dnes som mala prve sono,babetko sa ma dobre,kyvalo nam rucickou aj hlavickou. bol to nadherny pocit. posunuli nam termin na 10.11.
inak ja ja som mala epi a urcite chcem aj druhykrat. bola to uzasna ulava po dvoch dnoch kontrakcii. malu sice museli vytahovat pumpou,ale bolo to v poho,trosku mala otlacenu hlavicku. ja som mala pomaly porod,ale mozno keby som sa druhykrat rychlejsie otvarala a nemuseli by ma vyvolavat,tak by som urcite zvazila porod bez epi. ale kazda situacia je ina,mna na epi prehovarali,nechcela som,bala som sa injekcie a teraz ju kazdemu odporucam.
jaj a este som sa chcela opitat, uzivate uz kyselinu listovu? ja som pri prvom jedla toto http://www.calibrum.sk/default.aspx/sk/chc/cali...
ja som rodila 2x bez epi a veru aj do tretice to zvladnem bez nej.Podla mna su to zbytocne vyhodene peniaze[a nemale,v TT to stoji 3500sk]Za to mozem nakupit kopec veci pre babatko alebo detom.Prv rodili zeny bez epi a prezili.Nebudte padavky!
Prave som sa navecerala,jedli sme aj z dcerkou chlebik s vybornou bryndzovou pomazankou a kooopou struhanej redkovky.Mnam,tak som sa napraskala....
inak,aj sa cudujem,ze som este nepribrala ani deko.Stale mam rovnaku vahu ako pred tehotenstvom.Tak sa tesim.
A este k vitaminom v tabletkach...jedzte ovocie,zeleninu,vlakninu a vyvazenu stravu .Je to urcite zdravsie ako umeliny z lekarne.
@karap ja som ani nezistovala pri prvom, ze kolko epi stoji, normalne som ostala v soku, aj na nete som teraz pozerala, ze to stoji 106 eur.... riadna palka, to si to radsej odbijem bez a naozaj za tie peniasky nakupim mojim detickam vecicky a hracky a a a 🙂 plus hovori sa ze druhy porod je ovela lahsi ako prvy 🙂 takze to zmaknem bez 🙂
@luppita jasne ze zvladnes!Ja som prvy raz rodila 13 hodin a ozaj bolestive boli posledne 2hodiny.A vytlacenie islo celkom jednoducho,to som vlastne uz ani nevnimala...
Druhy porod mi vyvolali tabletou,bolesti nastupili behom pol hodinky a 4hodiny od prvej kontrakcie bol maly vonku.Posledna hodina bola dost bolestiva,vlastne ovela viac ako pri prvom porode,no prezila som to.Maleho som vytlacila na 2x.Takze pohoda.
No a muz mi vravi,ze tretie...Prdnem a bude vonku[keby mal pravdu 😀 ]
Baby,chcete mat muza pri porode?Moj bol pri oboch,no teraz vravi,ze nepojde,ze naco?A ja tiez rozmyslam,ze nech radsej ostane doma z detmi.Zvladnem to aj bez neho....No uvidime.
moj bol pri prvom a moc mi pomahal, rozveseloval ma, pomahal mi chodit (sama by som nepresla ani 3 kroky), sprchoval ma, odlahcoval atmosferu a ten pocit ked som ho videla po tom vsetkom s malym v naruci, stale to mam v pamati 🙂 este sme sa o tom ani nerozpravali, ale ja budem rada ak tam so mnou bude, no nutit ho nebudem 🙂 plus sam vravel , ze zazitok na cely zivot a nenechal by si to ujst 🙂
@karap moj mm bol pri porode a povedal tiez ze zazitok na cely zivot 🙂 urcite chce byt pri porode ale mozno bude v zahranici.ak bude v tom case doma tak tam isto bude.ak doma nebude zastupi ho svagrova alebo nejaka z kamaratiek 🙂 sama urcite byt nechcem.
@lenkakrchova ahoj a vitaj...a kde presne v irsku si? ja som tam zila 5 rokou.teraz je rok a pol co sme sa vratili 🙂 zavidim ti ak budes rodit tam. 😉
@mymimi super, takže sa to da, vypytať si epi, keď uznam za vhodne 😉 to ma teši 🙂
@luppita aj ja nad tym rozmyšlam, že podla potreby, ale neviem či si čitala ten članok, čo som tu pridavala...tam hovoria o negativnej stranke epi. a keby nahodou sa rozhodnem si epi nedať, je možnosť kupiť si ten porodnicky gel, neviem či si o tom čitala 😕
@vevericka23 keby ťa počula moja mam zdravotnička, najprv by ťa zabila a potom by dostala infarkt 😀 to sa nepicha do miechy !!! moja mam povedala- robim na urologii 20 rokov, denne sa epi a spinal picha osmim až desiatim luďom a nemali sme ešte ani jeden pripad, že by sa niekomu niečo stalo ! milujem ludi, ktori tomu nerozumeju a robia zavery...takže asi tolko.podla mojho nazoru,keby sa to pichalo do miechy, ochrnul by každy jeden človek !pretože miecha sa ani neoperuje, pretože každy jeden zasah a uraz znamena poškodenie...
@lenkakrchova ahoj lenka. aj ja som v irsku a aj som tu rodila pri malej a budem aj teraz. boli sme velmi spokojni so starostlivostou, personal velmi mily. v irsku je epi zadarmo,je to standart. mozte sa rozhodnut na poslednu minutu,ziadne vysetrenia sa nemusia predtym kvoli tomu robit. a taktiez je zadarmo pritomnost ocka alebo inej osoby,ktoru si mamicka zvoli. moj muz do 8mes tvrdil ze na porod nepojde,lebo odpada pri odbere krvi. nakoniec sa spontanne rozhodol ze pojde a bol rad,ze vydrzal do konca. aj ked nemasiroval chrbat,ale psychicka podpora blizkej osoby je na nezaplatenie.
dnes som akurat oznamila rodine skvelu spravu,pred par minutami som volala mojej mamine a velmi sa tesi.
tak som rada,ze uz nic nemusim tajit. akurat v praci to este musim rozsirit...
@sonicka07 uplne s tebou suhlasim... ach to bola starostlivost. hned po porode sa ma opytali co si prosim jest.ci chcem kavu alebo caj... to iste aj manzela... skakali okolo mna... a este sa sestricka na druhy den bola osobne na mna pozret a hovorila ze sa musela prist pozret na malu Scarlett O Hara 😀 uzasne zazitky mam na cely porod.... este ze ho mam natoceny ... 😉
@henrieta44 neboj, všetko bude ok, treba myslieť pozitívne, aspon ja to počúvam z každej strany. Ale nie vždy sa to dá. Ale verme, že to úspešne dotiahneme do konca. Akurát teraz sa dívam na fotku z ultrazvuku a malé má nie 3 cm ale 8cm, zle som si to všimla. Doktorky som sa moc nepýtala, pretože ked mi začali padať slzy od šťastia, tak som nebola schopná moc komunikovať. No samozrejme potom som si nadávala, ale hlavne že je zatial všetko ok, nabudúce sa povypytujem viac. Držím palce
@lenka1108 zijeme v Tralee, to je oblast Kerry. Skoro pred dvoma rokmi som tu rodila syna a bolo to bezproblemov ... sice poznam tu vela bab co nadavaju na irske zdravotnictvo, som rada, ze ja k nim nepatrim ... bezproblemove tehotenstvo a porod tiez. Dufam, ze aj toto bude v poriadku.
@sonicka07 aj ja som si ziadala epi ... sice sa im to trosku nepozdavalo ... najprv mi vymenovali vseliake ine moznosti ... ale som sa nedala ... 🙂 a som velmi spokojna aj pri druhom ked bude moznost tak si dam ... a kde v Irsku zijete?
@lenka1108 a vy ste kde zili?
Ahojte babulky, dlhšie som tu nebola. a vidim, že ste načali už aj pôrod 🙂. Priateľa som sa pýtala, či by chcel byť pri pôrode, ale zatiaľ sa nevie rozhodnúť.
No a mne gynekologička povedala, že asi mi odporučí cisársky, lebo mi našla na vaječníku dermoid a potom by mi to vybrali. Mali ste niektorá s týmto nejakú skúsenosť? Mám trochu obavy, čo keď to bude treba vybrať skôr? ...Radšej si hovorim, že to bude ok....hmmm
Inak mne dnes začal 10 tt. A stále som unavená, keď si poobede na chvíľu neľahnem, večer o ôsmej už padam od únavy...zle mi nebýva, ale mám nejaký citlivý čuch...viac cítim "smrad" 😀 .
@lenkakrchova my sme zili v galway 4 roky a rok v limericku... zavidim vam baby ze ste stale tam.milujem irsko a dufam ze toto leto pojdem za segrou.ta je stale v galway.
@lenka1108 no ja som z toho jelen, sú tam dva údaje. Jeden bol necelé 3 cm a druhý 8cm. Najprv som myslela, že 3cm je velkosť bábatka, ale potom som niekde čítala že kolko má mať embryo v 10 týždni a podla toho som usúdila, že ten druhý rozmer je správny. Ako som spomínala, mala som hrču v hrdle a od šťastia som sa úplne zabudla spýtať doktorky na velkosť. Teraz ma to štve ale o 3 týždne idem znova tak to sa všetko riadne povypytujem. Ale podstatné je, že je všetko zatial v poriadku!!!
Ja som sa doteraz ,,chvalila,, ze mi absolutne nic nieje,no uz par dni ma bolia prsia.Mam ich zdurene,horuce a dost bolestive.Takze tehotenske ,,radosti,, trosku trapia aj mna.No moj muz je nadseny,vravi,ze odteraz su moje prsia jeho najmilsie kamaratky 😀
Len keby som mala chut mu ich ,,poziciavat,,.Moja chut na sex a veci z tym suvisiace je na bode 0.

@denis006 keď som si prečitala tento članok, som zase o krok naspäť. ja už neviem ☹ asi si ju objednam,nech mi to nachystaju a keď budem rodiť a bude to znesitelne, tak si ju nedam pichnuť a ak budem vrešťať od bolesti pichnem si to aj sama 😀