Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@blackrose no ano, máme toho veľa... a jediná investícia bude 180 eur na kočiar. Som zvedava ako sa napracem s dvomi deťmi, mužom a kocúrom do nášho 1+1... už teraz je to ltt... trochu mam z toho obavu.
V poradni ti sestrička vyšetrí moč, zmeria tlak, odvaži- prípadne vezme krv- ak na niečo treba. Lekárka sa ma len pýta ako sa mám ci nemám problémy a tak. Dnes ma prezrela aj zo spodu. Ale velmi jemne. Trochu sme požartovali, že asi bude chlapec, ked je toto tehu iné. Ja chodím do štátnej ambulancie, preto mi robila usg len na začiatku ci nahodou neni mimo maternicové. A teraz budem na ultrazvuky chodiť hore do nemocky na ambulanciu. V 12,20,36 tt. Neviem ako je to inde, ale u nas je to tak.
Dnes stretla vrchnu z porodnice, tak sa potešila, že sa čoskoro uvidíme. Pri prvom tehu som chodila na prípravný kurz a cvičenie pre tehotne. (Vrelo vám to tehulky odporúčam!!) Po porode som písala na porodnicu vrchnej dakovný list. Tak si ma pamatá.
@trinka tak to mate fakt tesne... ale dobrych ludi sa vsade vela zmesti 😉 ale verim, ze s vecmi je to horsie, clovek sam o sebe nepotrebuje vela miesta...
dakujem za info, mne asi urobi aj usg, kedze ho ma u seba v ambulancii, ale asi to je to iste ako pises...
ja by som rada chodila na gravidjogu, vraj je velmi prospesna a viac sa tam naucis dychat, ako na tych tehu cviceniach v nemocnici... po prvom trimestri asi nieco najdem 🙂 teda ak mi to dr. dovoli 😅
@blackrose ved toto, babo sa narodí v zime a všetky tie bundy, veci, fasaky, sanky kočiky... ☹ už teraz planujem kde vsade chcem prirobiť poličky .... to bude chaoz... 😀 😀 😀
mne to s dýchaním nepomohlo, skor ma vsetci poznali , lebo vrchna všetkym tehuliam z kurzu napisala červeným do knižky, že KURZ a hned nam povedala, že ak nebudeme s niekym spokojne, tak menovite.... 😀 😀 😀 😀 😀 a vsetci sa isli pretrhnut... 😀 😀 😀
@luci66 ahoj, ja som bola vcera v dm a dostala som bonusovu knizku pre nastavajuce mamicky a mimo ineho je tam aj kupon so zlavou na farbu na vlasu, taku penovu, ktora je myslim bez amoniaku, tak asi by to tam nedavali, keby sa v tehotenstve nemohli farbit vlasy. Ja tu farbu pouzivam a je dobra, tak si ju tiez pojdem teraz kupit a pouzijem ju. 😉
@zlamal.i ahoj, trochu zvlastny nazor - ked som bola prvy krat tehotna mi nebolo voobec nic - ziadne krce ani bolesti a vracala som asi dvakrat za celych devat mesiacov a mala bola a aj je uplne zdrava - podla tvojho lekara neviem ako by na tom mala byt 😖
@mymimi no dvakrat to uz nevyslo a hned na zaciatku som zaccala krvacat.kedze som zla v londyne tak sa na mna lekari vyprdli,tamnechavaju vsetko na prirode.vo februari sme sa s manzelom vratili na slovensko a hned prvy tyzden som otehotnela.hned ako mi vysiel pozitivny test som utekala k doktorovi.ten mi hned nasadil duphaston aj ked nic na sone este nevidel.v 6tyzdni som troch zacala spinit tak som si 6 dni polezala v nemocnici.teraz je uz vsetko ok.duphaston uz neberiem ale stale sa bojim.nemozem vela chodit,nic dvihat iba kludovy rezim aspon do konca 3mesiaca.nikdy som neverila ze mozem mat taketo problemy.ale co nevytrpim pre nase babo 🙂
@zlamal.i o tom byvani zle a tehotenstve som uz ja ja pocula..ale zas no musime sa nejak uchlacholit ked je nam blbo 🙂 Ktovie co je na tom pravdy.Niekto zvlada tie hormonalne burky lepsie niekto horsie a niekto ani envie ze ich ma. U mna prebehol velkonocny vykrm a hups zrazu sa vaha pohla hore :0) a uz som skoro na povodnej vahe. Som rada kdeze som uz v druhom trimestri. 😎 Drzim ti palceky aby si uz zabehla aj ty do druheho trimestra a mohla aspon ako tak normlane fungovat. Mam jednu kamosku co pri prvom babe musela lezat a jedine na zachod chodit od druheho mesiaca tehotestva az do porodu.
@zlamal.i ok, len ty si to napisala, tak ze niektore tu by si mohli mysliet, ze ked im je malo zle tak babatko nie je v poriadku, a boli by zbytocne vo vacsom strese. viem o com hovorim. ked som bola tehotna prvy krat tak som zacala po prvom trimestri spinit, tak ma zobrali do nemocnice a tam mi ta co lezala so mnou na izbe hovorila, ze ona pri potrate prestala citit ze sa jej nalievaju prsia, tak ja som bola odvtedy v strese a nic ine som nerobila, len som si skusala prsia ci ich mam trochu naliate alebo co sa deje, skratka stres, panika. Potom sa mi ospravedlnovala, ze ona to tak nemyslela, tym chcem povedat ze kazdy ma ine priznaky. ale nemyslela som to v zlom 😉
@luci66 ja zijem v Irsku, ale 1-ho juna idem na Slovensko a dam si zistit z krvi pohlavie babatka ... lebo tu v Irsku nemam sancu zistit tuto info 🙂 http://www.geneton.sk/slu_prenatal.html
@dominika_sk no by ma porazilo,ja som bola predtym objednana poobede k dr. a rano mi vola ,ze ci mozem prist nhned. Som sa jej ani nestihla spytat, ze preco?Som sa zlakla,lebo den predtym mii brali krv a som myslela,ze mam zle vyskledky, tak ani neviem ako som odsoferovala do mesta. A to len dr. poobede nemohol,tak ma volali rano, som si vydychla. potom daj vediet ako si dopadla.

@luci66 tak tu su 😉
http://mimino.kvalitne.cz/index.php?file=jindy2...
http://www.pohlaviditete.cz/wp-content/uploads/...
http://www.pohlaviditete.cz/wp-content/uploads/...
http://jasanek.webpark.cz/plzak.html