icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

denis006
2. máj 2011

Ahojte dievčatá...dlhšie som sem neprispela....zatiaľ som stále na PN. Zajtra mám prvú poradňu...snáď nám všetko dobre dopadne

dominika_sk
2. máj 2011

@denis006 už som si myslela, že si sa stratila, ako sa maš?

trinka
2. máj 2011

@dominika_sk hormony... des... 😀 😀 😀 😀

dominika_sk
2. máj 2011

@trinka no ani mi nehovor, každu noc mam tri taketo sny. ☹

trinka
2. máj 2011

@dominika_sk počkaj ked zacnes kojiť 😀 😀 😀

denis006
2. máj 2011

@dominika_sk je to trošku lepšie....dva dni som netičkovala ale za to ma stále napína...bruško mám už vypučené, nohavice žiadne neoblečiem...sny sú čudné stále a aj keď sa v noci zobudím na WC opäť sen pokračuje...cel noc ten istý sen

dominika_sk
2. máj 2011

@denis006 ja ešte oblečem všetko, ale s rozopnutym gombikom. a okrem dneskajška som ťahala šnuru 4 dni grcania! to som dokopy negrcala zza 4 mesiace... 😖

lenka1108
2. máj 2011

@dominika_sk kokos tak ja uz neviem.termin mam podla pm 4.11 ale podla velkosti baba 11.11.tak ja neviem.sak zajtra idem a uvidim co mi povie.

chcem sa ho opytat aj na to 4D sono ci by ma zobral aj teraz niekedy aj v tom 24tt.strasne by som to chcela aby videl ci ma vsetko na spravnom mieste.a podla mna tam by mi uz v nejakom 16tt mohol potvrdit pohlavie...dufam teda ze ukaze ci je to teda ta baba.mala sa nehanbila a uz v 14tt som vedela ze je to baba.

zlamal.i
2. máj 2011

@zvedava17p tak manzel vcera skocil do lekarne a doniesol mi kvapky do nosa Mucoplant -obsahuje iba morsku vodu a tiez mu ponukli oscillococcinum .kvapky mi asi pomahaju lebo uz nemam taky upchaty nos.no hlava ma strasne boli.dnes uz to je o nieco llepsie ale v noci som sa vobec nevyspala uf.

lenka1108
2. máj 2011

@zlamal.i nemas nahodou nizky tlak? mne povedala doktorka nech pijem coca colu.ked nepijem kavu.tak si viem dat tak 3 dcl kazdy den a normalne mi je lepsie a tlak sa vyrovna...

trinka
2. máj 2011

@lenka1108 joj dala by som si colu.... 😒

zlamal.i
2. máj 2011

ja mam normalny tlak 110/70 co je nizky.musim si ho dnes zkontrolovat dobre ze sa pytas.ale nepocitujem niejake priznaky aj ked ja uz s aasi horsie nemozem dnes citit.je mi zle,boli ma hlava,oci z nosa mi tecie.zasa som schudla pol kilo.pocula som ze pri nizkom tlaku sa moze pit cola,ale ked nemam na to odvahu.ja som zdravotna sestra takze vsetko mam prestudovane,radsej by som teraz nou nebola,lebo viem co vsetko sa moze stat a strasne sa pozorujem.

karap
2. máj 2011

@zlamal.i ja pijem aj kavu [nescu 2x denne]a obcas si dam aj pohar koly.Mne moj lekar povedal,ze mozem vsetko z mierou.A kavu mi dokonca ,,prikazal,, lebo mam stale nizky tlak.
Myslim si,ze nieje dobre studovat vsetko na nete.Potom sme len zbytocne vystresovane a ustrachane.
Prestat z alkoholom a cigaretami uplne staci.A nejest surove maso.Ja si dam sem-tam aj plesnovy syr,aj hermelin a citala som,ze aj tymto veciam by sa mali tehule velkym oblukom vyhybat.
Co sa ma stat,stane sa.kamaratka dostala samlonelu z obycajneho nanuka.Jedli ho doma vsetci[9ludi]a len ona jedina sa nakazila.

trinka
2. máj 2011

@zlamal.i zdravotnícky syndróm... to poznám... ale všetko s mierou a nic sa nestane a co sa má stať stane sa aj tak... 😉

dominika_sk
2. máj 2011

@lenka1108 mne doktorka na druhej prehliadke povedla termin siedmeho a aj na tom screeningu mi ho druha doktorka potvrdila.j tiež už neviem, každopadne sa nehadam, ak by to tak vyznelo 😕 lensom z toho maximalne zmatena.aj keď kukneš toto-http://www.pregnology.com/due-date.php?o1=1&cyc... to tu vychadza zas inak 🙄

adikad
2. máj 2011

Mne este ani raz moj doky nespominal termin porodu, tak som vo stvrtok zvedava, co povie.

mymimi
2. máj 2011

ahojte, práve som si kúpila tehotenské rifle - sa teším , tenučnké, makkučké veľkosť 34. 😀 . A kopec rezervy tam je! 😝

mia12
2. máj 2011

Ahojte, pridavam sa aj ja
termín pôrodu mám 23.novembra., najskor to bolo 28.
Týmto týždňom dosť nerozumiem, viete mi to vysvetliť? PM som mala 21.2. ciže dnes by som mala byť presne 10+0tt, ale som podľa sona 10+5 tt. Dosť ma to zaujíma, nakoľko som mala výpočet od dr.Jonáša, a čo on uviedol plodné dni, tak mi s týmto mojim stavom vôbec nesedia. čiže som mala plodné dni o nejakých 8 dní skôr ako on uvádza.
Baby je možné že ovulka bola na 10 deň od PM? Diky za radu, velmi ma to zaujima

sbombosova
2. máj 2011

@levica05
ahojte ja som v 7 tyždni a teraz otazka logicka na vas len pre kontrolu začala som si dnešnym dnom platit dobrovolne to najvyššie a musi sa to platit 26 tyždnov pred porodom stihnem to ? 🙂 baby radte pred tym si od novembra platim 14 eur ale zvyšila som si to takže 270 dni je v suchu

mgurnak
2. máj 2011

@sbomosova..ja som si myslal, zeto treba platit 9mes pred porodom, aby ti vysla ta javyssia materska..aspon tak to teraz mala moja svagrina, tak je to na socialke povedali, tak neviem...

afra
2. máj 2011

Treba platit 9 mesiacov pred skutocnym dnom porodu ;) 🙂)

blackrose
2. máj 2011

@mia12 termin podla pm sa moze lisit s terminom podla ultrazvuku... babo moze byt par dni hore dolu mensie alebo vacsie... a ovulacia kludne mohla byt na 10. den cyklu. Neviem ci by som verila vypoctom Jonasa... 😉 skor sa riad PM a ultrazvukom 🙂

blackrose
2. máj 2011

@mymimi a uz su ti dobre?? Ja sa stale bojim si ist nieco kupovat, aby to na mne neplavalo, alebo nebolo zase o chvilu male... tak zatial nosim leginy, ale dnes ma poriadne tlaci guma... 😒

mymimi
2. máj 2011

@blackrose dobré sú mi už teraz, lebo vzadu je taká regulovateľná gumička, takže keď stiahnem, tak aj teraz. Ale ešte ich nebudem nosiť, v pohode oblečiem aj normálne rifle. Len som tak dobre natrafila, tak som ich už kúpila. Legíny nenosím, lebo moje nohy nie sú dostatočne reprezentatívne. 😝 😀

blackrose
2. máj 2011

@mymimi 😀 😀 ja momentalne nic ine ako leginy neobleciem, rifle mi su male uz par tyzdnov a po tom, co som spinila, mi neodporucal dr. nosit tesne rifle... takze kym nebudem mat brusko do tehu gati, tak nosim leginy... 🙂 zatial sa to da a snad kym pride leto to este nejako vydrim a potom si kupim letne tehu gate 🙂

lenka1108
2. máj 2011

@sbombosova ja si platim od augusta 20e a v oktobri som si to zvysila na tych 49 e.a to som si myslela ze som tehotna. no a vtedy mi povedali na socialke ze 271 dni aby to bolo ked porodim ale ze sa nemusim bat lebo si to platim od augusta tak by sa tam nejake tie dva tyzdne kym sa zisti ze si tehotna vypriemerovali... ja by som mala dostavat prvych 8 mesiacou 580e.mesacne.tak dufam ze to nezmenia...

@zlamal.i co sa moze stat ked pijem colu? to som teda este nepocula ze sa moze nieco stat.aj pri malej som ju pila kazdy den koli tlaku a nic jej nebolo... 😕

karap
2. máj 2011

baby mam strasnu depku.Nebudem to tu rozmazavat,no financne sme teraz na tom katastrofalne.Keby som mala len 2 deti,mohla som ist do roboty,nech by sme mali dalsi plat,no takto...
Ja si to dieta nemozem nechat ☹
No dat ho prec nedokazem ☹
Boze,co som to vykonala????

zlamal.i
2. máj 2011

@lenka1108 neviem co sa moze stat nechcem ta strasit prepac,ja len ze obsahuje kofein a ja som taky posera ze mam pred colou strach 🙂

milek
2. máj 2011

Všetky Vás zdravím aj mne akosi brucho vyskočilo skor ako pri prvom tehu sa mi v robote smiali či tu tam neni dve ale mám za sebou vyšetrenie a aj odbery a všetko je ok je tam jedno, rastieme a to je super a už tovie aj malá no tá sa vytešuje , ma hladká po bruchu a vraví ,, si zvykaj ja som tvoja velká sestra" moje 🙂

@mia12 Ja som mala PM 10.2.2011 a male sme spravili 18.2. a to viem presne lebo potom som mala ATB a nič nebolo takže s tými plodnými dňami je to asi kadejako.

mgurnak
2. máj 2011

karap..myslim si ze vela ludi je v takej situacii, ako si ty, bohuzial v dnesnej dobe je to tak...ale to male za nic nemoze...je to len a len na tebe, myslim, ze ludia, ktory nie su v takej situacii by ta nemali za nic sudit,akokolvek sa rozhodnes, len chcem povedat, ze tam kde sa vychovjudve deti, tretie sa s nimi zvezie 😉 tak hlavu hore, drz sa...mozno mas len dnes blby den a zajtra vyjde slniecko...