Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dominika_sk nemaj panický strach to si budeš akurát robiť zle proste každy máme sudené ako to bude a to neovplivníme , hlavne sa nestresuj to ti robí zle .a na gyndu ak mám len zlý pocit zavolaj lekárovi čo ti povie že máš zlý pocit možno ťa to ukludní. a hlavne si uvedom tvoje hormóny su teraz úplne zmetené tak máš rôzne pocity !a či dieťatku tlčie srdiečko si u lekára určite počula neboj je určite všetko ok!!! hlavu hore 😉
@stellamiapiccola hej ? no tak to som ani netušila , že je to v tých častiach 🙂 a v bochode su označené vecičky večšinou podla mesiacov alebo v číslach ? lebo v tých číslach sa vobec nevyznám ☹ ja by som najradšej už všetko nakupovala už teraz, no veľmi sa bojím, že sa niečo stane a neviem si predstaviť, že by som tie vecičky mala potom doma ☹ ja som taký bojko 😒
@dominika_sk ja sa tohoto bojím den čo den ☹ no mám super doktora a aj sestričku, ktorej vždy ked zavolám povie mi že je to normálne, že sa nemusím vobec báť, že bábetko je uplne v poriadku 🙂 tak ma vždy tak ukludnia 🙂 ale aj tak tam ten strach je .... preto radšej ani nečítam tie smutné príbehy ☹ určite su naši drobčekovia v poriadku 🙂
@eviiinka no v niektorom ako mesiac a niekde čísla, ale záleží aj od výrobcu jedno číslo, ale môže byť úplne iná veľkosť alebo dĺžka 🙂
ja našťastie nebudem musiať kupovať veľa vecí, mám veľa vecí po synovi, kedže sme vtedy nechceli vedieť čo to bude, tak sme kupovali všetko v smotanovej , a bielej a tie modré vecičky čo sme podostávali sme už aj popredali a kedže syn sa narodil začiatkom jari, nosil teplé a oteplené veci a tie sa mi teraz hodia, kedže pôjdeme do zimy. ale jasné že ked už bdem vedieť čo čakáme že neoddolám a určite niečo pekné nakúpim. zatiaľ som si urobila radosť len ja a to nákupom tehu vecí. už mám gaťuše aj na leto 😀 😀 😀 teším sa na bruško, už začína vykúkať, tak snáď v lete si už budem užívať peknú guľku na brušku ( pri synovi mi brucho začalo rásť až v 7 mesiaci 😖 tak so si ho moc neužila)
@stellamiapiccola tak to budem musieť asi pobehať a dostať sa do toho a zistiť si aké čisla su pre uplne malinké bábetka a tak 🙂
@stellamiapiccola
@eviiinka ďakujem za povzbudenie, ale keďže som nepočula to, čo som chcela(nemyslim to v zlom 😕 )že by som to zistila, takže by som to asi nezistila a som tam kde som bola ☹ ja neviem, čo ma to zrazu tak zobralo 😢
ahojte babule?? dúfam, že tu sa nekoná ako v iných diskusiach, že malo sa prispieva tak chod od nás preč.. 😅 😅 😅 😅 😅
@eviiinka to nie je až taká veda
50-56 je úplne najmešie číslo, čiže je to pre také drrobné bábätká,rýchlo ti z nich vyrastie, ale viem podľa seba, môj syn mal 2960g a 53cm, ked sa narodil z pôrodnice ked sme odchádzali mal 2700g a tá 56 mu bol veľká, takže pár kúsok z 56 si môžeš kúpiť, potom následuje č. 62 to je od 0-3 mesiacov ( no tiež to závisí od veľkosti dieťatka), 68 tá je od 3-6 mesiacov, 74 je od 6-9mesiacvo, č.80 je od 9-12mesiacov, 86 je od 12-18 mesiacov, potom následuje 92 od 1,5 - 2 rokov, atď 98(2-3r), 104(3-4r.), 110 (4-5r.), 116 (5-6r.), 122 ( 6-7r.), 128 (8-9r.),.....až po 164 to je najvačšie detské ( niektoré firmy majú aj veľkosť 170 ale to je už skôr ako XS dospelácke...na začiatok ti určite stačia veľkosti 56 a 62, väčšie si dokúpiš potom ked už budeš vedieť ako ti bude dieťatko rásť. 🙂
@henrieta44 ja mam kupene zatial len dva kusky č.50 - to je uplne najmensie detske cislo. Zda sa mi to vsak velmi malinke, tak myslim, ze z 50.-tky toho ani tak vela kupovat nebudem, skor asi tu 56...
@dominika_sk dominika NEČÍTAJ veľa a už vôbec nie také príbehy kde umierajú detičky, nerobí to dobre, skús sa opýtať sama seba, či je to len rozhádzaná psychika zo smutného príbehu alebo naozaj niečo nie je v poriadku, niekedy nám náš vnútorný pocit vie veľa napovedať. poslúchaj samú seba a svoje telo a nečítaj moc odbornej literatúry ( ja , odkedy sa mi narodil syn, nepozerám žiadne relácie so smutnými príbehmi ani filmy kde trpia deti a dokonca ani správy, lebo mi to nerobí dobre a potom mám neskutočný až panický strach o syna a to nie je dobre ani pre mňa ani pre neho,). držkaj sa a skús sa ísť prejsť so svojími ,,psíkmi" do prírody a poriadne sa predýchaj nosom, pomáha to , naberieš pocit novej energie 🙂 😉
@henrieta44 ďakujem velmi ! ale ja som nič take nečitala, len som tu zahliadla taky status vo fotoblogoch, dokonca dva a nikdy ma to tak nezobralo ako teraz. po chvili to tak na mňa dolahlo, že čo ak mojmu miminku nebije srdiečko ☹ hneď som sa pozrela na seba a hovorim si, ani zle mi dneska nebolo, brucho a prsia mma akesi male...len neviem ši si to nahovaram, alebo naozaj 😒
@henrieta44 jeeej, dakujem pekne 🙂 tak určite to zvládnem, len momentálne mám z toho taký miš maš 😀
@dominika_sk ja viem chápem ťa 🙂 bohužial to zistiť asi nevieme, preto jediné čo nám ostáva je len dufať a veriť, že je miminko zdravučké a bije mu srdiečko ako zvon 🙂
Ahojte baby...rada by som sa k vám pridala ak možem 🙂
@dominika_sk čo sa týka tých prs, som na tom podobne, prestali ma bolieť, a zdalo sa mi že sa mi zvečšili...tak som išla k Dr., či by sa nepozrel na mna, pozrel sa bolo všetko v poriadku a povedal, že je to u každej ženy individuálne, čo sa týka prs, nevolnosti .... atd. ... tak sa neboj 🙂
@danka89 na začiatku mi bolo zle iba večer, cez den niekedy, no to trvalo asi minutku a bolo mi fajn, ale večer to bolo dosť zle, boleli ma prsia , ale hrozneeee ☹ a teraz mi už neni zle vobec a prsia ma bolia iba ak si ich potlačím, jediné čo sa zmenilo je to, že teraz ma dosť často svrbia bradavky...ale ževraj je to normálne 🙂 tebe býva veľmi zle ?
@eviiinka presne aj mne bolo začiatkom zle len večer ale nejako som to predýchala ...som sa smiala že tomu ludia hovoria "ranne nevolnosti" a mne bolo zle práveže len večer 🙂 no teraz mi je už lepšie ale ked to na mna príde tak sa to neda vydržat..pretože sa k nevolnostiam este pripojila bolest hlavy... 😖 aauu ale vždy to nejako predýcham ...dufam sa to nezhorší...a tebe už aj bruško vykuklo??
@danka89 aj mna bolieva niekedy hlava, ale poriadne, kamaratka mi poradila dať si colu a naozaj mi to pomáha, do pár minut ma hlava prestane bolieť 🙂 ja som mala aj pred tehotenstvom dosť male prsia 😠 , takže teraz mi moc nenarastli, ale trocha predsa 🙂 tak sa teším aj tomu 😀 chi ...a odkial si? tebe je už vidieť bruško ? mne vykuklo dosť skoro 🙂
@eviiinka mna pred tehu vobec nebolela a teraz sem tam ked začne tak sa to neda vydržat ☹ ...to fakt pomáha cola? ja som počula že na nevolnosti od žaludka pomaha pepsi, že sa ti potom odgrgne a hned sa ti ulaví...ale že na hlavu pomáha cola som este nepočula... 😕 tak skusim a potom ti napíšem že či pomohla..ok, 🙂 ved mam aj v pase že som z okresu rimavska sobota 🙂 a bruško aj mne vykuklo akosi skoro...už ma tlačia nohavice..pomaly si nemám ani čo obliect... 😀
@danka89 ja som o tom tiež nepočula, ona mi to povedala len tak, že jej pomáhala studená cola, ked bola tehotná, tak som to skusila a naozaj ma prestala bolieť hlava...neviem prečo... : 😕 ani nehovor, ja som dosť chudá, zo všetkých riflí čo mám oblečiem už iba 2 ☹ najhoršie je to s robotou lebo tam musím chodiť elegantne oblečená 😒
@eviiinka Aj ja by som uz chcela nieco nakupovat, ale nechcem nic zakriknut este je skoro. A normalne neviem, kde skor zacat. Ale kupila som 2 male ponozticky, len tak pre radost. Inak v tych velkostiach mam uplne chaos. baby uz ste to povedali kolegovcom v praci? ja som v 13+3tt a neviem, ci to neni este skoro, ale mam teda co robit, aby som zakrila brusko, aj nohavice ma uz tlacia. Dnes mi odpadol akurat gombik v praci 🙂)) ale zakrila som to opaskom.

baby, mam taku otazku.nie moc pozitivnu 😒 dneska som si tu prečitala ďalšie dva smutne pribehy o miminach, ktore zomreli a tak ma prepadol strach, že čo ak nie je moje ok. ja viem, mam myslieť pozitivne,ale bojim sa. myslite, že keby s miminkom nebolo niečo ok, tak by som to zistila, že by som napriklad začala krvacať, alebo by som mala bolesti? lebo inak som v poriadku, nič ma neboli, ani bruško, ani krče nemam, vytok mam uplne normalny, žiadny ružovy alebo krv.prosim, poradte, myslite si, že by som to zistila keby miminku napr.nebilo srdiečko?alebo čo mam robiť? nemožem prisť na gyndu, že vyšetrite ma, nič mi neni ale bojim sa, že niečo nie je v poriadku.ďakujem.