icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janap24
16. máj 2011

Ahojte babulky 🙂)

Dlho som tu nepisala lebo mi byva zle nevydrzim dlaho na nete.. A vlastne jedno z druhym lebo som sa bala ci nebudeme musiet tuto diskusiu predcasne opustiti ale dnes sme boli na prenatalnej diagnostike a vraj ma nase babo ukazkove hodnoty tak hadam bude aj nadalej vsetko v poriadku..Od hlavicky po kostrc mame 6.5 cmm a termin nam vychadza na 23.11. Musela som sa prist k vam podelit s touto uzasnou spravou 🙂)) Ked som to malinke videla ako si tam bubka vypadli mi slzy stastia .
Dufam ze vy sa mate dobre a drobcekovia rastu a bruska tiez prajem vam krasny zbytok dna 🙂

dominika_sk
16. máj 2011

@eviiinka akože, už mi je trošku lepšie, takže ke´d mam pravdu povedať, teraz som si trošku požbrnkala po bradavke 😀 a mam ju stale citlivu(aaaaaaau) 😀-čo je ako predtym, v priebehu dňa mi asi trikrat vypadali prsia z podprsenky-čo je tiež normalne odkedy som tehu a ešte sa mi asi aj pohli čreva, o čom si ja myslim že su pohyby 😝 tak sa hneď citim lepšie!takisto som sa tu rozpravala s vami a s jednou sestričkou z gyndy tak som sa z toho dostala 😕 klop klop! ale aj tak by som najradšej videla moje miminko aby som sa ubezpečila, aj ke´d mi už je lepšie.

henrieta44
16. máj 2011

@dominika_sk to so rada že ti je už lepšie, budú to naozaj asi hormóny, robia si s nami čo len chcú 😀

lenka1108
16. máj 2011

ahojte baby tak ja idem zajtra na tie druhe geneticke...bojim sa strasne.hadam vsetko dopadne ok. a potom vo stvrtok to 4D....

dominika_sk
16. máj 2011

@henrieta44 ani mi nehovor, najprv tie sny, potom toto...som zvedava, čo bude nasledovať... 🙄 ale kym su ludia, ktori nas podržia... 😉

harper
16. máj 2011

zajtra ma cakaju dve veci - prva dcera ma narodeniny a ta druha vec je ze uz rano o pol osmej musim byt u lekara na odberoch a potom tam budem cakat na poradnu, tak dufam ze to rano vsetko postiham a ze nezaspime 😝

mysti
17. máj 2011

@luci66 tak to si dobra, ze kolegovci to este nevedia. U nas v praci to vedeli ked som bola v 6 tyzdni...sme take mensie mesto a myslim, ze v labaku kde mi robili vysetrenia z krvi pracuje niekto velmi znamy ludi z nasej firmy...tak to vykecali...som bola tak strasne nasrata, ze az!!!!! ma dobre neroztrhlo od zlosti...ale co uz 🙄

henrieta44
17. máj 2011

@mysti no to poznám tieež som z malého mesta a tiež som sa stretla s takou netaktnosťou zo strany zdrav.sestry od mojej obvondnej doktorky, ktorá mala potrebu to rozkceať polovičke mesta, že som mala sto chuti tam nebahnúť a odtrhnúť jej hlavu... 😠 😠 😠 trúbe jednej...ved človek to nevykrikuje hned preto , žeby sa netešil ale je to zo strachu aby niečo nezakríkol, a hlavne po mojej skúsenosti sme nechcelli nikomu nič hovoriť, kým sme nevedeli že dieťatko je v poriadku, musela som túto informáciu niekoľkokrát dementovať, čo ma tiež dva razy netešilo

luci66
17. máj 2011

@dominika_sk Ahoj, ja mavam podobne pocity, ale snazim sa ich potlacat, lebo skodim sama sebe a babatku tiez. Tiez dufam,ze vsetko je OK a asi je to normalne,ze taketo pocity mame, kazda sa asi trosku boji, nesmieme citat tie neprijemne pribehy, aj ked aj to sa stava. Drz sa a tes sa na babatko. Ja sa tesim velmi, bude to moje 1babo tak snad bude vsetko dobre. Inak pripajam foto z 12+2tt, ked som bola na 1.screeningu, len je to fotka z mobilu. Papa

mysti
17. máj 2011

@henrieta44 ano, presne taky pocit som mala aj ja, tak chapes, ja som bola na sono, kde mi potvrdili tehotenstvo (po odbere krvi), prisla som na druhy den do roboty a kolegyna mi napisala na skype "mozem sa ta nieco opytat, ze si tehotna?" mna skoro porazilo!!!!!! a to o tom este ani nasi nevedeli, som si myslela, ze tiez neikoho prizabijem!!!!! 😠 tieto setricky, laborantky a doktori su strasni!!!! Tiez som to nechcela vraviet viac menej zo strachu a vidis! 😖

luci66
17. máj 2011

@dominika_sk To tie hormony robia sarapatu v hlave

luci66
17. máj 2011

@danka89 Vitaj medzi nami 🙂. Citala som,ze ranna nevolnost sa nevola kvoli ranu, ale kvoli tomu,ze povacsine byva v rannom stadiu tehotenstva teda ten 1.trimester. mne uz byva zle pomenej, obcas ma este napna, ale potom sa to ukludni a obcas ma bolia prsia, niekedy je 1 den klud a inokedy bolia dost, asi je to individualne.Kamaratke byvalo zle pomaly az do 9.mesiaca

mymimi
17. máj 2011

@luci66 zlatá fotečka, mrňousek malinký...

luci66
17. máj 2011

@mysti No to neni moc prijemne teda, u nas to vie len sef a nechcela som to hovorit skoro, aby sa nieco nestalo, lebo min.rok som mala bezplodove tehu (anemryomola) tak pre istotu. Ale asi tak za 3tyzdne to uz poviem urcite, chcela som pockat este na dalsie sono v 16tt, ale uz si to asi vsimnu, lebo uz teraz mam co skryvat 🙂

luci66
17. máj 2011

@mymimi Dakujem 🙂

eviiinka
17. máj 2011

@dominika_sk tak to som rada 🙂 určite bude všetko v poriadku 🙂

eviiinka
17. máj 2011

@luci66 ja som to povedala , už mi bolo vidieť bruško a všimli si to 🙂 takže ničš iné mi neo 🙂 stávalo

eviiinka
17. máj 2011

hej pracujem, robím asistentku, takže to zvládam 🙂 a čo ty ?

eviiinka
17. máj 2011

@luci66 krásna fotečka 🙂

henrieta44
17. máj 2011

mne je od včera pod psa, bolia ma kríže a žalúdok, moje dnešné raňajkyskončili v záchode 😝 a zase sa mi chce len spať , nič ma nebaví, som rada že som doma, lebo fakt ne viem ako by som fungovala v práci 😖 😖 😖 😖 nedokáčem sa na nič sústrediť

luci66
17. máj 2011

Ahojte tehulky, mam par otazok. Neviete dokedy sa moze brat kys.listova, mozem pokracovat aj v 2.trimestri? A co papate a pijete? Lebo napriklad mne nechutene mineralky nechutia a uz aj dzusov mam po krk a uz neviem, co by som mohla pit, ci tie sladene malinovky neskodia...A davate si pozor na stravu? A mate nejake dodatocne vitaminy v tabletkach? Som mala v 1.trimestri mamavit, ale bol mi tazky na zaludok a rozmyslam,ci zacat zase s niecim druhym v 2.trimestri. Dakujem 🙂

luci66
17. máj 2011

@eviiinka Dakujeme 🙂

dominika_sk
17. máj 2011

@luci66 ďakujem za povzbudenie, krasna fotka 😉
@eviiinka raz je horšie, raz lepšie...no uvidime, čo ma dostane nabuduce 😖 aj tak stale rozmyšlam aky dôvod by som si vymyslela, aby som mohla isť k doktorke a počuť srdiečko, nech som kludna...

lerenard
17. máj 2011

@eviiinka fakt?nahoda...a kde presne byvas? no budem musiet nieco pohladat,rozmyslala som ci nieco nebudu robit v tej poliklinike na sustekovej ale neviem ci tam vobec je gynda nejaka🙂 ved ked nieco zistim dam ti vediet.. inak sa mam ok, nevolnosti ustupuju aj ked stale ziadna slava..hlavne mam za 2 necele tyzdne statnice tak sa teraz hlavne snazim prinutit na ucenie🙂 a tebe uz nebyva zle v 16 tt?

@janap24 ahoj,ja mam taky isty termin porodu ako ty🙂 vcera som bola na sone na meranie organov a male malo 6,6 cm..tak aj velke su podobne🙂 tak nech sa ti dari aj nadalej a babatko je zdrave,aj ked teraz uz snad mame najrizikovejsie obdobie za sebou..

@luci66 Ahoj, ja som v I.trimestri brala calibrum baby plan.. bola tam kys.listova plus asi 2 alebo tri vitaminy navyse a bola som spokojna, doktor mi to odporucil aj kamaratka co je strasne proti vselijakym umelinam hovorila ze su to najlpsie vitaminy lebo nemaju ziadne umele prisady a zbytocne primesy.. od II. trimestra som kupila calibrum mami, tam je uz tych vitaminov viac lebo babatko potrebuje inu vyzivu..ale mam este par tabletiek z toho prveho balenia takze to doberiem hoci som v 13tt.. myslim ze uskodit to nemoze🙂 inak pijem hlavne mineralku tam si vraj treba davat jedine pozor na vysoky obsah sodika.. aj sladenu vodu si dam obcas pre chut🙂 kavu pijem jednu slabu denne lebo mam nizky tlak a asi by som nevstala ani z postele🙂 doktor mi to v pohode dovolil,ze dve slabe nesky su v norme..a este som si teraz zacala robit take kokteily mlieko plus banany(jahody) a med alebo trosku zmrzliny.. len si to klasicky ponornym mixerom zmixujem a mnam..aj zasyti aj sladke to je a vyzivne🙂 asi tolko k mojej zivotosprave🙂

dadka_11
17. máj 2011

@dominika_sk ja si myslim,ze môzes byt uplne kludna. pretoze ked mas citlive prsia a pises aj o bradavkach,tak urcite je vsetko v poriadku. pretoze vtedy by si tie pocity vsetky stratila..
viem,ze je to strasny pocit, a cakat mesiac kym sa ide znova do poradne, ale stale je sanca,ze tam môzes prist, ze mas divny pocit, ze chces vediet ci je to v poriadku.. a nemusis si vymyslat nejaky dôvod.. staci povedat len ze mas divny pocit..

zlamal.i
17. máj 2011

ahojte tehulky.mne je stale zle ,hlavne rano a vecer.v noci vobec nemozem spat a zacal mi klesat aj tlak tak nemam ani energiu.vcera uz som to nezvladala tak som si urobila slabu kavu ktora mi pomohla.19.5 idem na kontrolu tak konecne uvidim malicke po mesiaci.juj uz by som tak chcela vediet co to bude.tiez mam obcas obavy ci je vsetko ok ci malemu bije srdiecko.tak som rozmyslala ze si asi objednam taky pristroj vyzera ako walkman so sluchadlami a mozem si doma pocuvat tlkot srdiecka.v anglicku to pouzivaju bezne zeny,kedze nemaju az take caste navstevy u lekara.stoji to okolo 24libier.kamoska to uz ma a chvali si to.chcela som sa hlavne opytat ako je to so slnkom v tehotenstve kedze sa blizi leto a nechcem sa cele leto skryvat pred slnkom.aspon trosku nohy ,ruky,tvar opalit.np vraj su niejake tehotenske skrvny zo slnka.tak poradte kto ma niejake skusenosti.dakujem a prajem vsetkym krasny den bez nevolnosti 🙂

mysti
17. máj 2011

@luci66 mne uz brusko tiez vidno sa mi "pacia" ludia u nas v robote, ako hikaju, ze mi uz vidno brusko, ale asi si nikto neuvedomi, ze som vo 4.mesiaci, ze uz hadam mam narok na to, aby mi bolo vidno... a to zase ho nemam neviem ake, kedze veci este nosim vsetky, co som nosila aj predtym, normalne ma vedia takto ludia rozculit... 😠

kiribaby
17. máj 2011

@luci66 Ja užívam iba kyselinu listovú, od 8tt až doteraz. Aktuálne balenie ktoré mám mi vydrží ešte 2 týždne, lekárka mi ju naposledy predpísala, keď som bola v 12tt, takže očividne sa môže užívať aj po prekročení I.trimestra 🙂
Nápoje - Veľmi mi chutili ovocné šťavy, teraz už pomenej, vracia sa mi chuť na čaj; sladeným drinkom typu cola som nikdy neholdovala, takže v tomto sa krotiť nemusím 😎 no a najviac mi chutí voda z vodovodu, sem-tam si kúpim nejakú ochutenú minerálku, najviac mi chutia bylinkové.

Žiadne špeciálne tehotenské vitamíny som nebrala ani pred otehotnením, ani počas, nespochybňujem ich význam, ale osobne si myslím, že ich nepotrebujem. Stravujem sa úplne normálne (samozrejme mám svoje tehu chute na polievky a koláčiky z lístkového cesta 😀 ), dbám na denný príjem ovocia a zeleniny (to isté, ako aj pred tehotenstvom), očividne som zdravá ako ryba, bábätko sa vyvíja, rastie (klop klop!)
Pokiaľ máš krvný obraz, hormóny štítnej žľazy atď. v poriadku, netreba sa dopovať tabletkami, radšej vitamíny z prirodzenej stravy + ak je možnosť nepostriekané ovocie zo záhradky (máme šťastie, že si tú krajšiu časť tehotenstva užijeme v lete!!) 😵

lenka1108
17. máj 2011

ahoj baby tak som spat od dok. nasral ma doslova bo mi nechcel urobit sono.som mu povedala ze sa od tial nepohnem kym mi nepozre ci babo zije. tak na mna zhukol ze no tak si lahnite. prilozil sono a zavrcal ZIJE. a to bolo vsetko.ani som ho nevidela ani nic.ach jaj to je taka ohladuplnost k matkam cakatelkam ze az.no musim sa ist ukludnit.o vysledky krvy mam volat za 2 tyzdne.tak som zvedava. a ozaj dostala som ten prenatal box tak aspon to ma potesilo 🙂
a este povedal ze som v 16 tt...preco tu ukazuje 15?

harper
17. máj 2011

@lenka1108 krasne, a to by som povedala, ze su plateny od toho ,ze tam chodime. niektori si to este asi neuvedomili, ze dnes je uz moznost vyberu lekara. ja som bola dnes na odberoch, tiez to vyzeralo ze budem bez utz, len ma vysetril a potom sa pytal, ci sme uz objednavali ten morfologicky utz a ze mi ho moze hned spravit. tak vsetko je ok, drobcek uz dobehol to co minule chybalo a uz som aj podla utz tak ako podla pm. buduci tyzden idem na afp a o tyzden potom vysledky. ak nebudu dobre mala by som ist na amniocentezu. absolvovali ste ho niektora?