Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lianka7 ja neviem čo tvoj lekár tvrdí veci že deti sa rodia vačšie kôli tabletkám to asi 1x počujem, máš pocit že v ovocí a zelenine je to čo potrebuješ? ale dnes to všetko umelo a na rýchlo pestuju vitamíny berieš aj kôli sebe ,dieťa aj keď nebudeš moc veľa papať si zoberie z teba to najlepšie a tebe to môže chybať a kys. listova detto je na vyvoj plodu a ten sa vyvíja viac ako 3 mesiace .ja beriem calibrum mami už som pochopila že femibion je zbytočne drahý a je to to iste + beriem kys. listovú 🙂
môjho lekára poznám od 16 rokov tak to je na tebe či mu dôveruješ alebo nie, inak je to des ako každy lekár trepe dačo iné aspoň v takýchto zakladných veciach by sa mali zhodnúť.
@kiribaby 13, november mam uvedene vlastne preto ab ymi to počitalo spravne 😉
@henrieta44 ja sa tiez chcem opytat lebo v 13 tt som bola na meranie nosovej kosticky a to morfologicke ale na ten triple test mi este lekarka nic nepovedala 23.5 mam krv a 30.5 mam prvu poradnu , tak neviem baby poradte nie je to neskoro, mne povedala ze na triple t est jmam cas asi 18-20 tt.
baby poradte keby sa chodi na triple test ? este mi nic nepovedala a az 30/5 mama prvu poradnu ☹
@stellamiapiccola suhlasim s tebou, nie som za bezne prepchavanie sa vitaminami, najvacsi zdroj ma clovek v strave.. ale tehotenstvo je predsa len ina situacia a ja osobne si nedokazem (alebo sa mi ani nechce 🙂 ) kazdy den kontrolovat ci som mala dostatocne rozmanitu stravu aby pokryl vsetky potrebne mineraly a vitaminy pre mna aj babatko.. jasne ze sa snazim jest zdravo ale beriem aj calibrum,odporucil mi to doktor co sa este da brat ako farmaceuticka propaganda.. ale aj kamosky-mamicky s tym maju dobre skusenosti.. je to asi naozaj o tom, comu kto doveruje 🙂 a ja som tiez zatial uplne spokojna so svojim doktorom..
ahojte, ja vas zatial len sledujem. co sa tyka kavy, na hlavu pomaha aj z toho dovodu, ze vela liekov, ktore su proti bolesti hlavy ma ako pomocnu latku kofein. takze v niektorych pripadoch naozaj staci kava, kofola, ja kombinujem magnezium a kofolu, to mi pomaha. vitaminy, ja tiez beriem femibion, je to v podstate klasicky listovka, ale napriklad vela ludi ma vraj problem s metabolizmom kyseliny listovej, cize ju nevie vyuzit. a femibion prave obsahuje latky, ktore tomu metabolizmu pomahaju, cize tam ten problem s metabolizmom odpadava.
drzim vsetkym palce 🙂 😵
@stellamiapiccola Babulky,vidim,ze sa tu spustili rozne reakcie...tym som samozrejme nechcela povedat,ze vy co beriete vitaminy robite zle. Povedala som iba o nazore mojho lekara,ktoreho respektujem. Samozrejme som sa informovala aj dalej-mamiciek,ci buducich mamieciek v mojom okoli-jedny beru nieco,jedny nie.Je to kazdeho individualna zalezitost-na internete najdete tiez mnozstvo diskusii a je len na nas ako sa rozhodneme. A samozrejme,co lekar,to nazor. Netvrdila by som vsak o ziadnom lekarovi,ze trepe-kazdy hovori zo skusenosti-s cim sa stretol a myslim,ze ziadny lekar nam nechce zle,kazdemu zalezi a tom,aby jeho pacientka porodila zdravie dietatko. A tu aspon jedna z diskusii...
1743 1.4.2009 14:36:50
Vitamíny počas tehotenstva
Dobrý deň. Som v 20 týždni tehotenstva a beriem vitamíny Calibrum mami. Chcela by som sa spýtať, či tieto vitamíny môžem brať počas celého tehotenstva, alebo ich treba vysadiť v určitom termíne. Bola som na kontrole, všetko je v poriadku, lekár povedal, že bábätko je o týždeň väčšie ale inak je všetko v poriadku. Môžu mať tieto vitamíny na to až taký veľký vplyv? Za odpoveď vopred ďakujem.
Kacenka [Porodní asistentka] - Nie sú na to žiadne dostupná štúdie, ale praxou sa nám dosť potvrdzuje, že užívanie (pravidelné každý deň) tehotenských vitamínov môže mať vplyv na veľkosť plodu. Takže pokiaľ máte pestrú stravu bohatú na ovocie, zeleninu a vlákninu, tak nie je veľmi žiadúce a nutné, aby ste brala tehotenské vitamíny. Možno len v období chrípkových epidémií, alebo keď ste chorá aj vy. Vitamíny nie sú dobou alebo týždňom tehotenstva nejak omedzené, dokonca sa môžu brať aj počas dojčenia po pôrode. Takže ak chcete vitamíny užívať, tak bude stačiť obdeň, alebo len dva až tri krát do týždňa. To bude úplne stačiť, ak nechcete porodiť 4kg dieťatko.
@lianka7 ja som to tiež nemyslela, zle ale je to podla mna kravina ja beriem vit aj mimo tehotenstva ktore viem že chcem a su pre mna dobre a to nie som za umele lieky. moje 1 dieťa malo 3120g a to som brala vit . ja len tvrdím , že chcela by som vidieť lekára keby bol tehotny on ako by postupoval 😝
ahojte, chcem sa opytat, ci nahodou neviete co mam spravit? dnes som prisla do skôlky pre maleho a ucka mi povedala,ze maju v triede svrab.. ze je to moc infekcne.. vsetko som hned zacala prat doma,zobrala vsetky veci.. keby nahodou to syn dostane a ja, tak mi to môze ublizit,ked som tehotna??? da sa tomu nejako vyhnut? ale do skôlky ho asi dam, tam uz vsetko vydezinfikovali... 😒
baby drzte mi prosim palce aby zajtra dopadlo vsetko ok...nemozem ani spat co sa bojim.... hned budem informovat....
@majoslava ja som si preto dala iny termin, aby mi to počitalo spravvne.
@dadka_11 no uvidime, ktora to nakoniec stihne prva 😀
@lianka7 ja si myslim, že ano, čierny aj zeleny kofein uvolnuju postupne, však vyskušaj. 😉 aj v Cole je kofein, ale ten ma navyše kopu cukru, takže si myslim že tie čaje su lepšia volba 😉
@eviiinka už sa odhodlavam, že tam pojdem...všetko čo musim urobiť mi stoji zato,aby som vedela že moje miminko je v poriadku.chcela som isť dnes, ale nemôžem, tak zajtra tam zajdem.
@luseta2000 Vitaj medzi nami 🙂. Myslim,ze ten triple test sa robi tak do 21tt, ja idem medzi 17-18tt. Neboj lekar vie odhadnut,kedy to treba spravit. Drzim palce. Ja uz to chcem mat tiez za sebou.
Baby zo zapad. Slovenska, kam sa chystate na morfologicky utz? Moj gynekolog ma sice 3D utz, ale sestricka mi doporucila Dr.Cunderlika v BA alebo v Hlohovci (neviem ako sa vola)...Co vy na to?
prečitala som si tu dve stranky do zadu čo som tu nebola, a moj nazor na tie vitaminy je takyto. najprv som brala aj ja calibrum babyplan, ale keď som douživala balenie v trťom mesiaci, už som si ´dalšie nekupovla.ja som taky zeleninovy typ, každy deň si s priatelom robime zeleninove a ovocne šalaty, k obedu mame vždy zeleninu, cez deň si dam vždy nejake ovocie a často varime zeleninovu polievku, lebo ju mame obidvaja radi.a tam je kel a mrkva, kalerab a všeličo ďalšie čo sa mi nechce vypisovať.takže si myslim, že ja vitaminov a kys. listovej prijimam zo stravy dosť, lebo aj keď je ta zelenina striekana a neviem čo, určite je stale zdravšia ako tabletky, čo su čisto umele.samozrejme, nikoho neodcudzujem.je to každeho volba. na zaver-ja neberiem žiadne vitaminy a aj tak sa citim zodpovedne a myslim že robim všetko pre svoje babatko.
@luci66 ...ahoj, a nepytala si sa svojho lekara ci robi morfologicky utz? Ja chodim do GPN Ruzinov a tam ho robia, dnes som sa na to pytala. Tiez som mala v plane sa objednat k Cunderlikovi (stoji to 60 EUR) a v Hlohovci sa lekar vola Brešťansky. Pri prvom dietati som bola u Cunderlika na morf. a bola som aj v Hlohovci, ale to skor kvoli 3D, ale MUDr. Brestansky popri tom pomeria cele babo aj k tomu porozprava ... nie ako inde na 3D len fotky, video a dovi ...
@luci66 podľa toho, čo som naštudovala, morfologický sa vyšetruje od 18tt (ak je urgentný) do 23tt.
Mojej sesternici to robili v 20tt, priamo v ambulancii gynekológa, ale počula som, že ak máš výmenný lístok alebo odporučenie od svojho Dr., poisťovňa by mala preplatiť podstatnú časť ceny utz.u súkromného gynekológa 😕
Baby, ktoré už máte deti, opravte ma, ak sa mýlim 😎
Ja plánujem v prvom rade zmeniť gynekológa, až potom budem riešiť morfo utz. Osobne by som uprednostnila čunderlíka alebo gynfiv v BA, do HC by som neišla, moja známa má na nich veľmi veľmi ťažké srdce.
...ja by som tiez odporucila na morfo Cunderlika ... btw v GPN Ruzinov mi povedali, ze budem platit za morfo 20 EUR.
@topa blahoželám krásna fotečka
ahojte tehulky, tak som doma od lekára, všetko je ok babo ma asi 14 - 15 cm, srdiečko som aj počula aj videla aj bábo aj môj muž bol a videl a máme aj fotečky + video na usb kľúči. ešte sa nedalo povedať pohlavie,ale lekár vravel že no môže to byť dievčatko čo ma mooooooooooc tešíííííííííííííííííí 🙂 o týždeň mám volať na výsledky z genet. testov.
@stellamiapiccola jeeeej, kasna fotka 😉 ja mam mať ďalši utz až za 5 tyždňov 😒 takže asi si tam zabehnem aj skôr, nech som pokojna a vidim naše mimčo. 😉
@dominika_sk fíha 5týždňov je veru dlhá doba, ja by som tam tiež išla skôr. Neviem ako sú na tom ostatné baby, ja mám termín o 3týždne od poslednej návštevy, v podstate aj v tehu knižke je uvedená poradňa každé 3 týždne, predposledný mesiac každé 2týždne 😕 Ideálne by bolo, keby sa tým naši lekári aj reálne riadili 😝
@stellamiapiccola gratulujem k dievčatku, snádˇ je to finálna verzia a budete mať doma párik 🙂
@mysti oddychujem kým môžem 😀 ale začala ma nejako veľmi bolieť hlava...už dlho mám upchatý nos a tečie mi krv z nosa :( čítala som, že je to v tehotenstve normálne...no neviem..., určite bude vidno ked sa otočí zadočkom... mne sa otočil len 2x a bolo pekne vidno že to bude chlapček 🙂

@luseta2000 Ahoj, ahoj 🙂