icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dadka_11
18. máj 2011

@denis006 ahoj, aj mna by zaujimalo, co znamena rizikovom?? ja som tiez na klasickej PN a mam jednu vychadzku. co je malo, pretoze potrebujem byt vonku, doma ma boli strasne hlava..
ja som doma kvôli robote. sedim 11 hodin na zadku aj tri dni vkuse a aj nevolnostiam...

dadka_11
18. máj 2011

@zrzulienka ahoj jasne, vitame ta a tesime sa 🙂

dadka_11
18. máj 2011

@dominika_sk to ten konik tak divno pise tie tt.. aj mne to predbieha.. ja zacinam teraz 16tt a uz to tu mam tyzden ze som v 16tt.. neviem ci to rata, od poslednej menstruacie... no hlavne, ze sme v poriadku...

dadka_11
18. máj 2011

@dominika_sk a ty mas taky isty termin ako ja?? aj ja mam 7.11. 🙂

dadka_11
18. máj 2011

juj dnes akosi moc pisem, ale chcela by som sa opytat, ci tie lieky co beriete vam predpisal lekar? ved ja ziadne neberiem a ani mi nic nepredpisala.. tak ci sa mam na to pytat..???

luci66
18. máj 2011

@zrzulienka Jasne vitaj medzi nami 🙂

luci66
18. máj 2011

@lianka7 ja som rano volala lekarovi, a ze uz nemusim brat. ja som spinila asi 3-4dni v 7tt, preto som ho brala. Ale teraz uz nemusim tak snad bude vsetko OK. Ja mam este par tabletiek kys.listovej tak to doberiem a uz si novu kupovat nebudem, mozno nejake vseobecne vitaminy pre 2.trimester.

lianka7
18. máj 2011

@luci66 No super,skusim poobede zavolat aj ja-uvidim,co povie,ale myslim,ze ked nemam a ani som nemala komplikacie nebude chciet aby som este brala.A kyselinu si asi pre istotu este kupim,citala som v knihe,ze to je potrebny vitamin pre cele tehu najlepsie na prirodnej baze.

lianka7
18. máj 2011

@dominika_sk Mne nepomaha cokolada,ale podla rady skusim ci pomoze-mne zatial pomaha jedine kava,ale bojim sa pit 2-krat denne,kedze poobede mi je znova blbo a prudko mi klesne tlak...myslis,ze ten cierny caj bude lepsou nahradou za kavu?

lianka7
18. máj 2011

@kaia Moj doktor je zase proti tymto vselijakym preparatom-vraj sa rodia vacsie babatka a su tazsie porody-vraj postaci brat kyselinu a potom vsetko prirodne-vela vela zeleniny a ovocia.Tak chodime kazdu sobotu s mm na trh a kupujeme kaleraby,mrkvy,sparglu,melon....a snazim sa cez tyzden papat.

harper
18. máj 2011

@dadka_11 ja som si vypytala ten duphaston, preventivne lebo pri prvom som mala mensie problemy a brala som ho. Kyselinu listovu mi predpisal sam aj napriek tomu, ze som mu povedala ze beriem calibrum ,za co mapochvalil ale aj tak mi to predpisal. No a to calibrum som zacala brat asi mesiac pred otehotnenim.

kaia
18. máj 2011

@lianka7, urcite ma kazdy doktor v tomto iny nazor. Napr. pri prvom som brala Femibion tiez cele tehotenstvo a moj syn sa narodil 6 dni po termine (predpokladala by som, ze bude aj kvoli tomu "nadcasu v brusku" vacsi), ale nebol. Mal 3.400 g. 🙂

lianka7
18. máj 2011

ja viem,kazdy doktor ma svoje postupy,nazory...a ked to tu tak citame vsetko,naozaj co zena to ine skusenosti 🙂
Len nech sa nam babatka narodia zdravucke,to je hlavne 😵

mysti
18. máj 2011

@kaia ja som brala kyselinu listovu ked sme uz planovali babo a teraz beriem femibion 400. Aj doktor mi ho odporucil. Listovku uz neberiem, je to zbytocne, len tento femibion. Ja som ale alergicka a nemozem niektore potraviny (paprika...), tak aspon takto... inak som niekdy ziadne vitaminy nebrala nikdy, jem vela ovocia a zeleniny, tak nebol dovod, ale tento femibion obsahuje aj kyselinu DHA, ktoru si telo nevie vytvorit a je potrebna pre vyvoj dietatka 🙂 Kopec kamosiek brali bud calibrum, alebo femibion a ani jedna nemala velke babo, podla mna to vobec neovplyvnuje 😕

atima
18. máj 2011

@karap neboj určite to zvladneš dnes ti to pripada strašne ale ked budete piati bude to okej, len si budeš musieť najsť system. Ja mam tiež male dieťa viem len jedno ale aj to budem musieť poriešiť dako, dnes chodi do jasieľ tak ho budem davať aj nadalej tiež ho budem musieť s novorodencom po zime nosiť. A taktiež tu nemam rodinu a ani kamošku ktora by mi ho postražila, tak hlavu hore. To tretie sa pri dvoch zvezie ani nebudeš vedieť kedy a budu to veľke deti. 🙂

eviiinka
18. máj 2011

@lolinkamaminka tak ja som sa vrátila akurát od Dr.,pomýlila som si dátum 🙂 tak som dnes utekala, všetko je v poriadku, tak mám skvelú náladičku 😀 aj ja už chcem vedieť čo to nosím pod srdiečkom 🙂 máš pravdu, je velmi málo univerzálnych vecí, a ked aj niečo nájdem, tak sa mi z toho moc vela nepáči 🙂 ešte si asi chvílku počkáme 🙂 ohladom tej kozmetiky, tak zistovala som si to u kamošiek a všetky mi poradili Johnsons a Niveu, že s týmito nemali vobec žiadni problém, tak skusim asi to ... dnes je vonku teda poriadne teplo, neviem si predstavit asko sa budeme v lete gulat s tými bruškami v tých horúčavách 🙂 a aký dudlík ste kupili ? zistila som, že este aj v tie su rozdielne 🙂

eviiinka
18. máj 2011

@danka89 niekedy mám toho aj ja dosť, hlavne ked mám taku naladu, že nemám na nikoho naladu 😀 ale tak nastastie ma práca bavi, tak si to ešte užívam 🙂 ale to že si doma ti aj troška závidím, hlavne teraz ked ide leto

eviiinka
18. máj 2011

@lerenard už mi nebýva zle, niekedy večer troška, ale to je nič 🙂 už som neni ani taká unavená, je mi proste fajn, aj ten neskutočný hlad ma už prechádza 🙂 no tak to by bolo super, ak niečo najdeš daj mi vedieť, mohli by sme vhodiť aj spolu 😀 ak by si chcela

eviiinka
18. máj 2011

@dominika_sk nemusíš si nič vymýšlať, normálne tam chod a povedz jej, že by si bola rada, keby ta prezrela a povedala ti že je všetko v poriadku 🙂 však ju to nič nestojí, par minut .... moj Dr. je v tomto super, vždy ked tam prídem aj s nejakou prkotinou, tak ma pozre a pvie nech sme všetci spokojní a kludní 🙂 neboj sa, normálne tam chod, ak ti to pomoze a ukludni ta, tak bežkaj a nerozmýšlaj, myslim si že si neni prvá ani jediná... 😀

eviiinka
18. máj 2011

@luci66 ja beriem calibrum mami 🙂

harper
18. máj 2011

@eviiinka kozmetiku by som velmi dopredu nekupovala aj kvoli zaruke a este nevies co bude drobcovi vyhovovat. Dudlik nebudem kupovat asi vobec. Prva mala dudlik v puse iba jeden raz asi na pol minuty 🙂

henrieta44
18. máj 2011

no ja tiež ešte nič také nekupujem, ale zase chápem maminky čo sú prvý krát tehu, že už by najradšej mali celú výbavu doma, kozmetiku som pri synovi používala nivea obyčjné detské mydlo a to používame doteraz olejček tiež od nivea a potom podľa mňa je najlepšia modry indulóna, ešte som sa nestretla s mamičkou ktorej ratolesť by bola na ňu alergická, väčšinou má super účinok pri ekzémikoch a aj ked sa dieťatko v prvých týždňoch čistí. mne napr. syn schytal koprivku v prvý deň čo sme prišli domov z pôrodnice a to s oblečenia ktoré som mu doma oprala ja , myslela som si že je to práškom no nakoniec sme zistili že uškodili usadeniny v práčke dostalo sa to na veci a mylý mal takú reakciu že celý sa vysypal a začervenal, natrela som ho indulonou večer a ráno sme nemali nič ani fliačik. takže tú určite odporúčam. a v pôrodnic vám určite poradia aj rybiu masť na riťku, tá je tiež dobrá. takže nejaké zbytočné značkové krémy a olejčeky a ja neviem čo, si určite netreba kupovať

lerenard
18. máj 2011

@eviiinka jasne prezistim to a dam ti vediet tak sa potom mozme dohodnut a chodit spolu.. moje najblizsie kamosky este ani nechyruju o babatku,tak aspon pokecam s niekym kto ma podobne "starosti" 🙂 ale budem to riesit az po tych skuskach ked budem mat viacej casu,ved este mame skoro pol rok pred sebou🙂

trinka
18. máj 2011

@henrieta44 súhlasím s tebou! Nám indulonu odporučila detska lekarka v porodnici, mala dostala alergiu na nemocnicne prádlo- kozmemrtiku požívame Nivea, mydlo, šampon, olejček, krem na zapareninky a kremik proti chladu- nič viac a len jednu znacku.

amisa
18. máj 2011

ahoj, ja hlasim prve steklenie
inak u nas frcime na sudokreme..a chvalim nam vyhpvuje aaj dudel kupujem, ale neplanujem ho nechat dlchsie ako pri Veruske. Ta ho mala pol roka.Ale to je len plan..vd kazde babo je ine. dokupila som NB bodynko a este dake dokupim.. no neda sa odolat. Uvidime az ked budeme vediet pohlavie. 😎
Ja niesom fanusik nivei, mam na nu alergiu., avsak to ma len amlo ludi, moj muz bys a v nej aj kupat mohol. Ale ja ju radsej malej nedavam.

eviiinka
18. máj 2011

@lerenard jasné, pekne sa učit teraz, nech to máš za sebou a potom možme začať chodiť 🙂 držím place

eviiinka
18. máj 2011

@harper kozmetiku budem kupovať asi až ako poslednú 🙂 a dudlík kupim určite, ale skor pre moju radosť, aby som s niečiom aspon začala 😀

luseta2000
18. máj 2011

Ahojte, aj ja sa pridavam som sice aj u oktobroviek lebo mi lekarka povedala koniec oktobra zaciatok novembra tak neviem ale vychadza mi to teraz na 15t

stellamiapiccola
18. máj 2011

@eviiinka ahoj ,každé dieťa je iné a na niečo môže byť alergické ja do dnes používam Johnson osobne ho nemám moc rada ale je neutrálny od prvého dňa aj keď ide do očí to ako sprch gel,na telíčko dávaj kludne olivový olej aj na hlavičku na tváričku keď pôjdeš von modrá indulóna to tiež používam do dnes,dudlík si kúp od 0 do tuším 3mesiace lebo tie pre vačšie deti,sú vačšie 🙂 no možno ti ho ani nebude treba 🙂 na zadoček používame rybaciu masť lebo ostatné sú zbytočne drahe ani tá neni najlacnejšia ale je skvela ani raz malý nebol zaparený, no pre každý prípad NIVEA SOS na zapareniny maj doma.neboj sama si oblubiš dáku kozmetiku .No ja som bola zaťažená na dudle ku každému oblečeniu iný ha a terz ich môžem rozdávať no neterky sa tešia maju na kluče 😀

@luseta2000 ahoj ahoj vítame ťa tu 🙂

eviiinka
18. máj 2011

@stellamiapiccola Ďakujem 🙂 o tej rybacej masti som počula, že je velmi dobrá, všetky kamarátky mi ju odporučili, ani jedna z nich nemala s nou problém, takže mas pravdu.... je to ešte daleko, tieto veci chcem kupovat naozaj ako posledné 🙂 ja som tiež maniak na veci, aby spolu ladili 😝 tak uvidím, čo nakupim ja, ale ako sa poznám kopec veci bude takých, ktoré ani zo skrine nevyberiem 🙂