Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@monik83 ako aký hrubý je ten matrac??? ideálne že je 10 a viac cm....a toto zloženie kokos-molitan-kokos tu na SVK stojí cez 20 eur...takže pekný rozdiel
baby, puchnu vam v tomto teple nohy? 😕
@nanuska123 ja som tusim niekde citala, ze nie je dobre mat hrubsi ako 10 cm ak chces monitor dychu.. tak neviem co je na tom pravdy..
@nanuska123 má 10 cm, je to z tých pevnejších a má prací poťah
@monik83 tak to je úplne super....a dalo sa platiť v tom obchode kartou???
@malaberuska no mne hovorila v jednej predajni, že sa kupujú aj tie hrubšie, ale tiež sa mi to nezdalo...však ked tam chcem dať ten monitor dychu, aby to zachytilo...ale zase že menej ako 10 cm by sa bábätkám nemal dávať...
Hrozne jak je zase teplo a to je este len rano :((
@malaberuska mne puchnu skor ruky a je mi na zamdletie...chvalabohu, ze je piatok
@sudabe ak ta to potesi nemecki doktori su co sa preplacania a pod. tyka este horsi a najhorsie poistovna nepreplaca skoro nic...konecne je od 1.7.13 aspon test na cukor zadara..
Ja som inak pribrala asi 6-7 kg a brucho mam asi tiez dost velke, musim zmerat. Vcera mna sef okomentoval, ze za chvilu prasknem ked budem tak pokracovat :D ale ja mam len brucho nastastie a na zadku sa mi hnusna celulitida urobila x-( mrcha, dufam, ze ju po tehu nejak odstranim :D
Baby ako je to na slovensku s toxoplazmozou? testuju ju pocas tehu ci nie? Lebo ja som si ten krvny test extra zaplatila, a neviem ci to treba zopakovat?? a streptokoky sa tiez automaticky vysetruju pred porodom? Lebo aj to je tu jak nadstandard a musim to cvaknut.
@malaberuska mne tento tyzden nie ale prvykrat sa mi to stalo pred troma tyzdnami, mala som dva dni uplne opuchnute clenky, ale brutalne, ani po vyrone pri baskete som take nemala. ale vylozila som si vecer nohy a teda aj v noci som som ich mala vyssie a do rana mi vzdy odpuchli. ale to bolo len tie dva razy. ale inak je to vraj normalne, tie opuchy. pokial nemas vysoky tlak a bielkoviny v moci (to su uz priznaky preklampsie), tak by to malo byt ok. vela mamiciek v tehu opucha 😉
@kleopatris testuje sa toxo.. viem to, lebo mi vyslo, ze ju prave prekonavam 😕 nakoniec sa to nepotvrdilo sice (chvalavohu) ale atb beriem stale.. v pondelok idem opat na infekcne, som zvedava co mi povedia..
@nikky81 no ja som mala vcera opuchnute clenky ☹ a ako zistia tie bielkoviny?
@nanuska123 kartou sa platiť nedá, ale eurami sa dá, aj na trhu v pohode
@malaberuska len z mocu, neviem ci tym papierikom co robi na kazdej poradni alebo z nejakeho rozboru. ale pisala som o tom s jednou mamickou, ktorej tiez opuchali clenky a ona mi napisala, ze jej lekar povedal, ze ked si ten opuch stlaci a nezostane tam na tom mieste priehlbinka, tak ze je to ok. ak by zostala, tak to uz asi treba zistit ten moc. ale neboj sa, je to len z toho tepla 🙂. treba menej solit, vykladat nohy, pripadne nejaky studeny obklad. ak do rana odpuchnu, tak je to ok. horsie by bolo keby si bola stale opuchnuta. a tlak mas asi tiez v poriadku, takze pohodka 😉
@nikky81 hej hej sak tiez si myslim, ze je to z tepla 🙂 stalo sa mi to len dvakrat zatial 🙂 ja mam skor nizky tlak stale.. 😕 len ma zaujimalo, ze ako to zistia v moci..
@malaberuska tak potom je to v ok, musime len vydrzat 😉
@malaberuska mne naposledy sestrička povedala, že mám v moči málinko zvýšené ketolátky, aby som viac pila...a zase na nete som vyčítala, že to je prejavom cukrovky...a pritom mi testom žiadna nevyšla...
@nanuska123 ano, ketolatky sa ukazuju ak je cukor v moci.. ale tusim ho nemusis mat v krvi ale v moci sa ukaze alebo tak nejako, preto to robia..
@malaberuska kým sú to len ketolátky, tak je to v pohode...horšie by bola bielkovina...ťukám na čelo... 🙂
ahojte
@kleopatris to mas pravdu s tym teplom ved to sa neda dychat, no mas to tazke s tym platenim si ale nä druhej strane asi tvoj dr je aspon detalnejsi a da si zalezat aby bolo ok. toxoplazmu testuju v 16tt mi brali 4 skumavky krvi a tam vsetko zistovali pokial su vysledky ok tak uz neopakuju, celulitida nevadi mne sa zase urobili po nohach take ruzove zilky dufam ze zmyznu.
@malaberuska bielkovinu zistia tiez z toho papierika aspon myslim.
@nanuska123 moja kamoska mala tiez zvisene ale bolo to tym ze rano zjedla sladke pecivo aj nejaku sladku vodu a to sa ukazalo v moci ked bola nä cukor bolo vsetko ok.
Tak baby ja som bola rano pohotovostne u lekara krvacala som zas nastastie polyp opat...malicky je v poriadku a ma uz 1,04 kg:🙂
@sudabe mne to tiež zistila v tej poradni, ked som bola na glukóze...
@andy09 my máme asi rovnako naplánované poradne 🙂 tiež idem v utorok....a na glukóze sme tiež boli rovnako 😉
@nanuska123 dala ma teraz dr. po 3 týždnoch , lebo potom že má dovolenku. Tak som zvedavá kedy ma potom dá🙂
@andy09 mňa tak normálne objednal o 3 týždne, ale o dovolenke nič nehovoril...však už bol 2krát za toto leto...
@nanuska123 aj moja dr. už mala asi 2 krát vždy asi taký predlžený víkend a teraz vraj bude mať 2 týždne, aspo mi to rýchlejšie ubieha ked idem častejšie na poradnu 🙂Hovorila že ma hned pošle aj na sono v 30 tt tak to zasa budem mať taký záchytný bod že o 2 týždne pôjdem niekam🙂
@sudabe to ta musim sklamat, ruzove zilky nezmiznu, pokial myslis take metlickove :( ja ich mam plne nohy a daju sa jedine "odlaserovat" skaredky jedny 🙂 mozno az budem velka a bohata sa na to dam :D
A moja dr. teda moc precizna neni, tu maju tehotne tak nejak na haku, jasne su vsetci mili a k pacientovi pozorni atd.,ale zeby boli nejak detailni...a o detskych dr. ani nehovorim ;) oni lekari su vsade rovnaki, ide im len o prachy ;)
@trish31 wow ze uz cez kilo 🙂 chvalabohu ze to bol len ten polyp
@andy aj moj je uplne lenivy, inak kope div mi brucho nerozkope a od vcera nic moc, uz mi aj Maxik do brucha pistal, ze ho ide zobudit, ale kdeee ten si pekne v brusku chrapka, sak v takom teple by som aj ja spala byt nim :D
Ja idem na cukor 8.8. a vraj sa mozem aj naranajkovat trosku, nemusim nalacno 😲 som zvedava. Idem az na 10tu, tak som rada, ze nemusim nalacno 🙂 ale ci tie vysledky nieco ukazu...kazdy lekar, kazda krajina uplne inac a potom sa vyznaj 🙂
@kleopatris presne aj môj pomali 2 týždne som nechápala tie kopance len sa mi brucho vlnilo celý den, stačilo lahnúť na chrbát a už začal a od včera nič fakt minimálne , lahla som na chrbát trošku nejaký kopanček aj som si začala po brušku buchať a čakala som že sa začne mrviť a skoro nič troška a bol zasa klud. Asi majú nejaký utlm pár dní 🙂
@andy09
@kleopatris ale baby viete co mne to uz je az trapne ved kazdy tyzden tam chodim pomaly som sa blbo citila uz sestricka na mna pozrela ked ma zas uvidela jak keby som tam z dlhej chvile chodila...taky som mala blby pocit...
K tym pohybom mna sa pytali dnes ze kedy som ho citila naposledy a ja ze vcera vecer a doktor aj sestra hned ze to nie je dobre ked som aj krvacala ale lekar mi hovori ze isto spinka a aj tak bolo,prietoky som mala ok aj srdiecko mu bilo v poriadku a spal lebo sa nehybal na sone.A uzavreta som takze aj vasi asi spinkaju len.
@trish31 kašli na sestričku nech sa pozerajú ako chcú, ved sú tam na to že ked sa Ti niečo nezdá tak radšej nech Vás pozrú . A radšej ísť a vedieť že je všetko OK ako neísť a byť v neistote a v strese. Vôbec sa necíť blbo. Dúfam aj ja že len spinká, ja som ho cítila aj večer aj ráno ale menej ako tie 2 týždne, tak asi má zasa nejaké spinkacie obdobie 🙂

@nanuska123 kočík Camarelo Sevila tyrkysový za 330 e aj so záručným listom