icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

andy09
6. aug 2013

@eevicka83 ja som si tiež zvykla že stále kopal a dosť vela a zrazu nič pár kopančekov a už som ostala v strese a len sa kontrolujem a pozorujem či niečo cítim či nie. Ale tak dnes povedala dr. že je všetko v poriadku a nemám sa stresovať tak som sa ukludnila. Zatial je stále priečne a samozrejme dole.

prahaxx
6. aug 2013

@andy09 gratulujem ku tlaku, moj dnesny 90/60 nikoho nepotesil, asi ma picne, fakt, ci som uz uplne vo vsetkom naopak..

nikky81
6. aug 2013

@andy09 no super ze ten tlak si mala ok 🙂. len tak dalej aby to islo 🙂, aj so Simonkom. a Miska je bohovská 🙂

euka210
6. aug 2013

@eevicka83 mna kope vpravo hore alebo vstrede a zaroven citim tlak vlavo dole, takze asi sa natahuje vtedy 🙂, casto sa urobi maly pukel a ten mi cestuje po bruchu...to je vtedy neprijemne. A cka sa mojmu tiez dost casto...aj prvemu sa dost ckalo. A hybe sa ostosest, aj teraz si tancuje.

andy09
6. aug 2013

@nikky81 ani nevieš ako som sa za ten tlak potešila , konečne sme ho nemuseli riešiť a preberať s dr. Len keby taký chcel byť vždy u dr. 🙂

zzuzana82
6. aug 2013

@prahaxx ja mam podobny tlak , ale ja mam normalne nizky , tak dufam ze aj taky zostane az do konca 😀 pri prvom tehu som mala problem s tlakom, tak snad sa to nebude teraz opakovat 😉

andy09
6. aug 2013

@prahaxx ďakujem 🙂 No ja mám doma vždy tlak dobrý a ked idem k dr. tak tlak sa šplhá neviem kde a dnes konečne taký v norme tak som sa potešila.

nikky81
6. aug 2013

@andy09 mozno viem 😀, ako som ti pisala ked som bola na endokrinologii a mala 130/70 tak som sa strasne tesila 🙂. v piatok chcem ist na interne, tak som zvedava ako to bude tam 🙂. ale verim, ze sa nam tie tlaky ustalia a budu dobre nielen doma ale aj u lekarov 🙂

euka210
6. aug 2013

dnesna poradna ok, tlak furt 120/70 a vaha za mesiac +2 a spolu zatial celkom dobrych +5kg. Uz len prezit tie horucavy a v piatok k nasim trochu severnejsie do Presova 🙂

eevicka83
6. aug 2013

@euka210 tie tlaky citim aj ja niekedy po stranach do bedier a to sa vtedy akoby natahovala.... ale dnes absolutne nekope... by som sa bala keby nepozeral na sone... dnes je uz uuuuplneeee kludna

ale bola som prekvapena ze uz ma okolo 1400g to je teda celkom dost uz .. pred mesiacom mi tento isty dr. robil sono a povedal ze 688 g a to ze by za presne mesiac na den narastla raz tolko? 😕 to vychadza na skoro 200g tyzdenne... a na brusku to ani nejak extra nevidiet..ani na pohyboch to necitim ze by to bolo tolko...

andy09
6. aug 2013

@nikky81 ja idem tiež na buduci týžden na kontrolu na interné tak som zvedavá aký budem mať ten tlak tam, len ako som písala najviac sa bojím toho posledného mesiaca ked už budeme na poradnu chodiť do nemocnice, to sa mi ešte viac od strachu zvýši a bojím sa aby ma nedali do nemocnice potom, ale mám aj moč dobrý, nohy mi vôbec nepuchnú ani v tomto teple chavalabohu, už nech to dobojujeme 🙂

sudabe
6. aug 2013

ahojte no tie horucavy su uz normalne, to sa neda zvladat, co znamena ked mam nohy opuchnute? dnes sa mi to stalo, sme nä chate pri vode tak to bude tym ze som bola pri vode ale v chladku pod stromom. ja citim kopkanie maleho velmi malo a to len nä jednom mieste nä pravo trochu vysie pupka a viem ze uz asi od zaciatku je dole hlavickou.

prahaxx
6. aug 2013

@sudabe no s opuchmi opatrne, na kazdej poradni kontroluje aj lekar http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

euka210
6. aug 2013

@sudabe to znamena ze telo zadrziava vodu. Moze to byt v pohode vplyvom tepla, ale s vysokym tlakom to je nebezpecne, moze to byt preeklampsia. Mne velmi puchli nohy pri prvom v lete, pomoze vela pit a lezat (v nemocke sa velmi ine nedalo 🙂 ) Takze oddychuj, najskor je to teplom.

trish31
6. aug 2013

Baby tak 4D bez uspechu,Mathias mal cely cas rucicky pred tvarou a nejavil zaujem o spolupracu 😀

nikky81
7. aug 2013

@sudabe ja som uz tiez toto leto mala opuchnute clenky, cca pred 6 tyzdnami. ale pokial ms v pohode tlak, tak by to malo byt ok. ale ako pise @euka210 pozor na preklampsiu. treba vylozit nohy vyssie a ked do rana odpuchnu, tak je to ok 🙂

nanuska123
7. aug 2013

pozerám do tehu knižky a tam mám napísané zo včera, že krčok je zachovaný a neotváram sa....ako to môže on vedieť, keď ma nevyšetroval, iba robil sono cez brucho???

trish31
7. aug 2013

@nanuska123 no,nemohol....

katyka11
7. aug 2013

Dievcata ako spavate v noci??? v tychto teplach???
vcera... o pol noci som zaspala...od 3-pol7hore... zaspala som a od 9 hore....
tato noc .... o pol 2som zaspala...a o pol 7hore... OTRAS!!! kedy sa vyhajam normalne?????? ked mna uz taaaaaaaak strasne bolia po veceroch krize...ze najradsej by som si dala prasky od bolesti....ale co uz ked nemozeme....musime to este tie tri mesiace vydrzat.... 😒

zzuzana82
7. aug 2013

@sudabe tak ako Ti uz napisali baby vyssie, davaj si pozor aj na tlak, a ako hovori euka, ak Ti nohy neodpuchaju zbehni radsej k lekarovi nech Ti skontroluje aj moc na bielkoviny, ja som mala preeklamsiu pri prvom tehu, treba si na to davat velky pozor 😖

kajca84
7. aug 2013

@katyka11 ja by som aj spala,keby ma maly nechal...

eevicka83
7. aug 2013

@nanuska123 mne dr cez sono vzdy pozera aj krcok... a povie mi ze krcok je uplne v poriadku a ze sa neotvaram... takze oni to vidia...

eevicka83
7. aug 2013

@trish31 tak ani nevedel maleho pomerat? som chcela ze sme v takmer rovnakom tyzdni tak ze ake ma miery a vahu.

matrix87
7. aug 2013

@katyka11 no, spávam... veľmi zle... horúco mi je, prievan žiadny... na jednej strane mi vždy kope malý do rebra už a na druhej strane začne potom kopať, že to nemá pohodlné a na chrbte, ked ležím, tak mi bije srdce ako keby som behala po meste predtým aspoň hodinu... to už bude asi len horšie a horšie...

nanuska123
7. aug 2013

@matrix87 ja so spánkom tiež pobiedne...v noci vstávam na záchod aj 3x, čo som ani začiatku tehu nie...teplo mi je, ale riešim to tak, že zaspávam na boku a pod seba si narolujem perinu, aby som si mohla bruško na ňu položiť...a odkedy som čítala, že sa nemá spať na chrbte, tak sa furt budím,aby som si tú perinu premiestnila na druhú stranu a otočila sa...

nanuska123
7. aug 2013

baby dnes ma pichá do pravého boku ale tak vo výške nad úrovňou pupka...može mi tam na niečo malý tlačiť???

zzuzana82
7. aug 2013

@nanuska123 mna tak pichalo minule , tiez na pravej strane , nad pupkom. Cely den , az som s trosku zlakla, lebo to bolo dost neprijemne, ale na druhy den uz ok 🙂 a odvtedy uz nic ,tak asi krpec na nieco tlacil ozaj 😉

martinella1
7. aug 2013

@nanuska123 cez sono dokáže zistiť, či sa neotváraš zvnútra...veľa lekárov na to nepozerá a potom to môže dopadnúť tak, že sa mamička otvára a ani o tom nevie a častokrát hrozí predčasný pôrod....

peka13
7. aug 2013

@katyka11 to uz sa nevyhajas moja 🙂 po porode budes zase kazdu chvilku kojit...bude to len horsie , ale zvyknes si 😀 ja si teraz dobre pospim, lebo cely den lietam za malou a vecer padnem ako vrecko zemiakov a spim, normalne nic neviem len v noci sa zobudim na malu , ze chce mliecko, potom na cikanie a spim dalej...neboj potom nebudes mat problem spat,...budes spat vsade a hocikedy 😀

nanuska123
7. aug 2013

@zzuzana82 no mne to ide v tej urovni pupka ale do boku brucha...no uvidíme čo bude do zajtra...