Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@eevicka83 mna kope vpravo hore alebo vstrede a zaroven citim tlak vlavo dole, takze asi sa natahuje vtedy 🙂, casto sa urobi maly pukel a ten mi cestuje po bruchu...to je vtedy neprijemne. A cka sa mojmu tiez dost casto...aj prvemu sa dost ckalo. A hybe sa ostosest, aj teraz si tancuje.
dnesna poradna ok, tlak furt 120/70 a vaha za mesiac +2 a spolu zatial celkom dobrych +5kg. Uz len prezit tie horucavy a v piatok k nasim trochu severnejsie do Presova 🙂
@euka210 tie tlaky citim aj ja niekedy po stranach do bedier a to sa vtedy akoby natahovala.... ale dnes absolutne nekope... by som sa bala keby nepozeral na sone... dnes je uz uuuuplneeee kludna
ale bola som prekvapena ze uz ma okolo 1400g to je teda celkom dost uz .. pred mesiacom mi tento isty dr. robil sono a povedal ze 688 g a to ze by za presne mesiac na den narastla raz tolko? 😕 to vychadza na skoro 200g tyzdenne... a na brusku to ani nejak extra nevidiet..ani na pohyboch to necitim ze by to bolo tolko...
@nikky81 ja idem tiež na buduci týžden na kontrolu na interné tak som zvedavá aký budem mať ten tlak tam, len ako som písala najviac sa bojím toho posledného mesiaca ked už budeme na poradnu chodiť do nemocnice, to sa mi ešte viac od strachu zvýši a bojím sa aby ma nedali do nemocnice potom, ale mám aj moč dobrý, nohy mi vôbec nepuchnú ani v tomto teple chavalabohu, už nech to dobojujeme 🙂
ahojte no tie horucavy su uz normalne, to sa neda zvladat, co znamena ked mam nohy opuchnute? dnes sa mi to stalo, sme nä chate pri vode tak to bude tym ze som bola pri vode ale v chladku pod stromom. ja citim kopkanie maleho velmi malo a to len nä jednom mieste nä pravo trochu vysie pupka a viem ze uz asi od zaciatku je dole hlavickou.
@sudabe no s opuchmi opatrne, na kazdej poradni kontroluje aj lekar http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
Baby tak 4D bez uspechu,Mathias mal cely cas rucicky pred tvarou a nejavil zaujem o spolupracu 😀
pozerám do tehu knižky a tam mám napísané zo včera, že krčok je zachovaný a neotváram sa....ako to môže on vedieť, keď ma nevyšetroval, iba robil sono cez brucho???
@nanuska123 no,nemohol....
Dievcata ako spavate v noci??? v tychto teplach???
vcera... o pol noci som zaspala...od 3-pol7hore... zaspala som a od 9 hore....
tato noc .... o pol 2som zaspala...a o pol 7hore... OTRAS!!! kedy sa vyhajam normalne?????? ked mna uz taaaaaaaak strasne bolia po veceroch krize...ze najradsej by som si dala prasky od bolesti....ale co uz ked nemozeme....musime to este tie tri mesiace vydrzat.... 😒
@nanuska123 mne dr cez sono vzdy pozera aj krcok... a povie mi ze krcok je uplne v poriadku a ze sa neotvaram... takze oni to vidia...
@katyka11 no, spávam... veľmi zle... horúco mi je, prievan žiadny... na jednej strane mi vždy kope malý do rebra už a na druhej strane začne potom kopať, že to nemá pohodlné a na chrbte, ked ležím, tak mi bije srdce ako keby som behala po meste predtým aspoň hodinu... to už bude asi len horšie a horšie...
@matrix87 ja so spánkom tiež pobiedne...v noci vstávam na záchod aj 3x, čo som ani začiatku tehu nie...teplo mi je, ale riešim to tak, že zaspávam na boku a pod seba si narolujem perinu, aby som si mohla bruško na ňu položiť...a odkedy som čítala, že sa nemá spať na chrbte, tak sa furt budím,aby som si tú perinu premiestnila na druhú stranu a otočila sa...
baby dnes ma pichá do pravého boku ale tak vo výške nad úrovňou pupka...može mi tam na niečo malý tlačiť???
@nanuska123 mna tak pichalo minule , tiez na pravej strane , nad pupkom. Cely den , az som s trosku zlakla, lebo to bolo dost neprijemne, ale na druhy den uz ok 🙂 a odvtedy uz nic ,tak asi krpec na nieco tlacil ozaj 😉
@nanuska123 cez sono dokáže zistiť, či sa neotváraš zvnútra...veľa lekárov na to nepozerá a potom to môže dopadnúť tak, že sa mamička otvára a ani o tom nevie a častokrát hrozí predčasný pôrod....
@katyka11 to uz sa nevyhajas moja 🙂 po porode budes zase kazdu chvilku kojit...bude to len horsie , ale zvyknes si 😀 ja si teraz dobre pospim, lebo cely den lietam za malou a vecer padnem ako vrecko zemiakov a spim, normalne nic neviem len v noci sa zobudim na malu , ze chce mliecko, potom na cikanie a spim dalej...neboj potom nebudes mat problem spat,...budes spat vsade a hocikedy 😀
@zzuzana82 no mne to ide v tej urovni pupka ale do boku brucha...no uvidíme čo bude do zajtra...

@eevicka83 ja som si tiež zvykla že stále kopal a dosť vela a zrazu nič pár kopančekov a už som ostala v strese a len sa kontrolujem a pozorujem či niečo cítim či nie. Ale tak dnes povedala dr. že je všetko v poriadku a nemám sa stresovať tak som sa ukludnila. Zatial je stále priečne a samozrejme dole.